Aşk Sana Benzer

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.741
12.324

Aşk Sana Benzer nerede / hangi köyde çekildi?
Aşk Sana Benzer filmi 23 Ocak 2015 tarihinde vizyona girdi. Aşk Sana Benzer filminin nerede çekildiği ve çekildiği yer hakkında bilgiler…

Aşk Sana Benzer, Muğla‘nın Milas ilçesine bağlı Kıyıkışlacık köyünde çekildi. Kıyıkışlacık köyünde daha önce Dedemin İnsanları filmi çekilmişti.

Kıyıkışlacık köyünde neler yapabilirsiniz?

• Aşk Sana Benzer filminde olduğu gibi deniz, kum ve güneşin tadını çıkarabilirsiniz… Koylarda dinlenip yorgunluğunuzu atabilirsiniz.
  • İassos antik kenti kalıntılarında tarihi keşfedebilir ve hayalinizde eski yaşamları canlandırabilirsiniz. Sessiz bir köşede 2 bin yıllık bir kalıntının yanında iki dakika gözlerinizi kapatın sanki o yıllara gitmiş gibi hissediyorsunuz.
  • İassos Antik Balık Pazarı Müzesini ziyaret edebilirsiniz.
  • Organik köy pazarındaki lezzetlerin tadına bakabilirsiniz.
Kıyıkışlacık köyüne nasıl gidilir?

Milas merkez esas ulaşım noktası. Buradan dolmuş bulabilirsiniz. Ayrıca Kıyıkışlacık köyü Bodrum Havaalanı’na yakın. Uçaktan inip taksiye binerseniz 20 dakika köye gelebilirsiniz. Ancak dolmuş tercih edenler Milas Merkeze oradan da Kıyıkışlacık dolmuşlarına binebilir.

Kıyıkışlacık harita

Daha büyük halini görmek için üzerine tıklayın

Aşk Sana Benzer filminin çekildiği Kıyıkışlacık hakkında Ekşisözlük‘te şöyle bir entry yer alıyor:

Sakindir, huzurludur, sessizdir… Ulaşımı zahmetlidir, zor ulaşırsın ama oradayken başka bir yerlere gitmek fikri de düşmez aklına. Sakinlik seni de sarıp sarmalar, yumuşatır, dinlendirir.

Eskiden daha da başkaydı. Daha sakindi. Milas’ın yerlileri dışında pek bilinmezdi. Zamanla yavaş yavaş kulaktan kulağa geçer oldu adı. Şimdi ise bırakın Türkiye’yi, yabancıların bile dikkatini çekmiş durumda. Geçen yıl çoğunluğu İngilizler’e ait olan devremülklerin inşaatı bitmişti. Bu yıl ise bizim kuytu sitenin yanında uzanan yemyeşil alanın yabancı menşeli bir oteller zincirine satıldığını duydum, üzüldüm. Her gittiğimde farklılaştığını görmek, temeli yeni atılan binaları fark etmek, iş kamyonlarının yollarda karşıma daha çok çıkıyor olması canımı sıkmıyor değil. Öteki memleketim ve çocukluğumun bir diğer adı olan Bodrum’un geldiği durumu hatırlatıyor ister istemez bana bu gidişat, hüzünleniyorum.

Tüm bu hüzünlere rağmen vazgeçmek mümkün olmuyor hiç. Havasından, denizinden, asfaltlanmamış bozuk, virajlı, dar yollarından, köylülerin sattığı lezzetli sebzesinden meyvesinden, taze mi taze balıklarından…

Aşk Sana Benzer fragman

Bir not düşelim. Aşk Sana Benzer, seyircilerin beğenisini pek kazanamadı. İmdb‘de oy kullanan 127 kişi ortalama olarak 10 üzerinden 4 puan verdi.
http://jenhaber.com/ask-sana-benzer-nerede-hangi-koyde-cekildi/

Filme gelirsek de berbat yorumu bile küçük kalıyor.
Spoiler olmasa tüm sinir olduğum şeyleri yazıp dökmek isterdim de neyse :)

Film de zaten tek aşık olduğum hayranlıkla izlediğim seçilen mekan filmin geçtiği yerdi. Bir de tabi ki şarkılarını sevdim.Film için beğenimi sunamayacağım maalesef.Film bittiğinde içim de boşluk kaldı o da film konusunu kurgusunu tam aksettiremediği için.Kurfu basitti.

Hayalkırıklığından ibaret olan film. Geçen yaz aman allahım magazinciler yok şöyle yok böyle olay ettiler filmi. Bir izledik fos.:KK14:

X