Aslında konusmadığım birine yardımcı olma konusunda kararsız kaldım

Esila09

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2010
21.740
53.876
798
merhaba arkadaslar, eski konularımı okuyanlar az çok bilir iş yerinde bir arkadaşımmı desem etkilendiğim insanmı desem biri vardı.. Yaklaşık 1 aydır hiç konuşmuyorum bir günaydın dahi ağzımdan çıkmadı. Biz çok şey yaşadık hırpalandım yanlış anlaşılmalar oldu şu anda konuşmuyoruz öss döneminde kardeşine ders vermiştim.
Kardeşi istediği yere yerleşti fakat şöyle bir durum var anne vefat etmiş baba ilgisiz.. Kendi maaşı 1300 tl kredi borçları fln vardı arabası var bi kira fln ödemiyorlar.
Kardeşi sonuçlar açıklandığında ilk beni arayıp paylaştı abisini aramadan önce,benim desteğimle aradı abisini .. Hemen ardına o msj atıp teşekkür etmiş, dile benden ne dilersen demiş ben teşekküre gerek olmadığını bi önemi olmadığını söyledim. Üstüne bayram msjı attı teşekkür ettim. İş yerine bayramlaşmaya geldiğimde bir sürü fotografımı çekti yaklasık 15 20 tane içim gitsede fotografları istemedim. Biliyor fotograf zaafım oldugunu. Odamda muhabbeti açıldı biri benim adıma onu gördüğünde tuğba fotografları istio dedi agzımı acmadım dönüp bakmadım oda sessiz kaldı. Yani tüm konusma fırsatlarını kapadım kestirip attım. Bazen bakıyor çok bariz bir şekilde bazen hüzünlü bazen sinirli bakıyor bazen ilgisiz davranıyor.
Kardeşini yerleştirmek için arabasını satmaya çalışıyor şu anda. Odamdaki birinin niyeti vardı oda vazgeçti ama söylemio ona oyalıyor. Burdaki bir sürü insan yok araba şöyle yok böyle diye karısıyor saçma sapan bi yer odamdaki alacak olan iyice caydı. Benim komsum bayramda araba aradıgını alacağını söylemişti. Elimde değil vicdanım sızlıyor o sorumluluğu biliyorum sadece " komsum bayramda araba aradığını söylemişti istersen telefon numaranı verebilirim " diye kısacık bir msj atmak nasıl anlaşılır. O kdr kararsız kaldım ki..

Not : araba gerçekten çok bakımlı iyi durumda ayrıca tam aile arabası komsunun da işi görülmüş olacak..

bence atmalısın hiç bişi kaybetmezsin.
sonuçta kardeşinin durumu söz konusu.
ben olsam düşünmeden atardım.

az önce kapıda karşılaştık baktı baktı baktı naber dedi ters ters baktım iyilik iyilik dedim geçtim yanından vay arkadaş vay arkadas

odadaki tamamen vazgeçtiği halde hala onun peşinde dolaşıyor bilmiyor vazgeçtiğini

yazık yaa zor durumda o da sonuçta
bilemedim napsan eski konunu da okudum bi haltlar çevirmiş kendisi
ama boşverin siz insanlık sizde kalsın son bi iyilik yapın sonra muhatap olmazsınız
kardeşinin hatrı varmış sonuçta

Şimdi laf da attı sanki yüz bekliyordum hemen fırsata çevirdim gibi olacak ama bu kadar alışmışken dayanmışken bende kendimden korkuyorum dayanamazsam konuşursam diye of en iyisi akşam komsuya sormak belki araba almıştır yarında ona sorarım sorarsam kendimi biraz daha oyalamış olurum.

offf arkadaşım nekadar kasıyorsun kendini..ne var utanacak sıkılacak yada yanlış anlaşılmaktan korkacak..adamın boynuna atlamayacaksın ya..rahat ol biraz..ve açık açıkta söyle odandaki kişinin o arabayı almaktan vazgeçtiğini..ayıp ya..neden oyalarlarki insanı..zaten zor durumda..

bence mesaj atmak yerine git söyle..ve komşununda araba aradığınıda söyle..bunda yanlış anlaşılacak hiçbirşey yok..sen insanlık yapıyorsun..

Şimdi laf da attı sanki yüz bekliyordum hemen fırsata çevirdim gibi olacak ama bu kadar alışmışken dayanmışken bende kendimden korkuyorum dayanamazsam konuşursam diye of en iyisi akşam komsuya sormak belki araba almıştır yarında ona sorarım sorarsam kendimi biraz daha oyalamış olurum.

doğru olan bu olacaktır...

arkadaşım önceki konularına bir göz gezdirdim.
merak ettiğim son durum ne oldu?nişanlandı mı?
msn den mesaj atıyor mu hala?durumlar nasıl?
mesaj atmaktan çok koridorda karşılaştığında söyleyebilirsin.
hala satmayı düşünüyorsan komşuda araba arıyormuş,telini vereyim dersin.
çok önemsemediğini belli etmek istiyorsan, iş yerinde karşılaştığında söylersin.
yada odana gelirse.ama hala bir umut varsa mesaj atabilirsin.

en son ben görüşmek istemediğimi bunun doğru olmadığını söyledim ve msnden sildim.
nişan olmadı o zmnda ertelediğini evlenmek istemediğini fakat hala görüştüklerini söylemişti.
şu andada evlenmeyi düşünmediğini fln söylüyor herkes arkasından istemiyor işi zor aslında ama evlenmio niyeyse kandıramadık fln diyo..
iş yerinde ders durumundan başlayan bir sessizliğimiz var ztn, iş yerinde normaldede konusmuyorduk ara ara gerçekten güvendiğim insanların yanında şu anda hiç konuşamam hem iletişimi minimumda tutmak istiyorum..

aslında ne yalan söyliim beni vazgeçirin diye konu açmıstım ama içim götürmüyor ben cok zor şartlarda gittim okula gecelerce uyuyamadım nasıl olacak diye benim basımda annem vardı..

anası olmayanın babası olmazmış diye bişey var ben kardeşine kıyamıyorum..

hala geliyor arada odaya girmiyor odadaki arkadasa soruyor kocamla konuscam dio oda - kocasıda burada calısıyor ztn

hatta cevap istemeyen bir msj atarsa cevap bile atmam direk veririm telefonunu komşuya..

anlamadım ders verdiğin kız kardeşi, evli ve kocası sizde mi çalışıyor?
şuanda hala kızla konuşuyor mu peki?durumlarını biliyormusun?

canım açıkçası konunu okuduktan sonra keşke sonu güzel bitse dedim.
ama anladığım eskisi gibi sıcak davranmıyor oda.bir değişiklik yok sanırım
demekki iyiki iş yerinde mesafeli davranmışsın.
aynı iş yerinde bu tarz şeyler zor olur.olursa amenna da olmazsa yıllarca birbirinizin yüzüne bakacaksınız.
hele iş yerindekiler de öğrenmiş olsaydı çok zor olurdu.

iyilik yap denize at
hem de bir öğrencinin geleceği içinmiş

hayır ders verdiğim kardeşi küçük üniv sınavını kazandı..

kendisi benim odamdaki birine arabasını satmaya çalışıyor ama bayan arkadasımız kocamla konuscam bilmemne die oyalıyor.
bugün tamamen alakasız biri ile araba konusunda konusuyorlardı almaya hiç niyeti yok ama söylemiyor net bi şekilde..

kızla durumlarını bilmiyorum ben bir aydır konusmuyorum msnden sildim onun beni aradığı zamanlarda da kestirip attım.. hiç bişekilde dönüp bakmıyorum ilgilenmiyorum o bazen ilgili bazen umursamıyorum işte modunda bazende çok rahatsız oluyor beni görünce irkiliyor fln

demekki ben böyle hissetmekle yanılmıyorum çok saf hissediyordum aramamak için beni ikna edin diye konu açtım aslında ama herkes bilgi ver diyor :53:

Hepiniz haklısınız arkadaşlar ama düşündüm düşündüm hiç bişey yapmamaya karar verdim bir kaç gün daha gözlemleyeceğim Rabbim ayağına göndersin o yavrumun kısmetini ne arabasından olsun ne kardeşi mahrum kalsın..

Şu anda çok zor dayanıyorum inanın ama benim için güzeli bu olacak..

en son ben görüşmek istemediğimi bunun doğru olmadığını söyledim ve msnden sildim.
nişan olmadı o zmnda ertelediğini evlenmek istemediğini fakat hala görüştüklerini söylemişti.
şu andada evlenmeyi düşünmediğini fln söylüyor herkes arkasından istemiyor işi zor aslında ama evlenmio niyeyse kandıramadık fln diyo..
iş yerinde ders durumundan başlayan bir sessizliğimiz var ztn, iş yerinde normaldede konusmuyorduk ara ara gerçekten güvendiğim insanların yanında şu anda hiç konuşamam hem iletişimi minimumda tutmak istiyorum..

aslında ne yalan söyliim beni vazgeçirin diye konu açmıstım ama içim götürmüyor ben cok zor şartlarda gittim okula gecelerce uyuyamadım nasıl olacak diye benim basımda annem vardı..

anası olmayanın babası olmazmış diye bişey var ben kardeşine kıyamıyorum..

hala geliyor arada odaya girmiyor odadaki arkadasa soruyor kocamla konuscam dio oda - kocasıda burada calısıyor ztn

şu mesajı okuyana kadar söyleyin tabi ne kaybedersiniz yazacaktım ama bunu okuyunca fikrim değişti

asla karışmayın bu arabayı sizin komşunuz almasada mutlaka başka birine satacak zaten, ne gereği var söylerseniz o hala kızla görüşmesine rağmen ilişkiniz tekrar başlayacak, bence bu riski almaya hiç gerek yok
merak etmeyin o arabasını satmayı kafasına koyduysa birine satar, siz karışmayın bu kadar

Tekrar konuşmam, konuşmuyorum, bir aylık süreçte bunu başardım yine başarabilirdim ama düşünemediğim durumlar olur diye risk almak istemedim. Komsumu söylemektense daha yoğun dua etmek daha etkili duanın gücüne hep inandım ben..
Önemli olan aslında arabayı satıp satmaması değildi biraz insanca bir ilişki ile aynı şeyleri hissettiğimi bilmesi idi ki bunu da belirtemem sadece kısaca olurunu alıp numarasını verecektim..
Rabbim yardımcıları olsun..
Bu arada bugün işten geldim anneannem bugün ne düşündüysen yap hep aklımdaydın dedi ne düşündün neyle uğrastın dedi tesadüfe bakın, onun böyle söylemeside vazgeçirdi beni dualar kaybolmaz iyi niyet kaybolmaz ama iletişim için doğru zaman şu an değil değil kesinlikle

bencede en doğru kararı vermişsiniz aramamakla.. dediğiniz gibi duanızı edin sadece arabayı sattımı satmadımı diye düşünmeyin hiç halleder bi şekilde, zamanla sizinde ona karşı hisleriniz azalacak ve bu kadar duyarlı olmayacaksınız, zaman her şeyin ilacı

Back
X