Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım gelmişsin seni de tebrik ederim gözün aydın hayırlı evlat olsun inşallah kan testi vermiş miydin okuyamadım detaylı yazdın mi neler oldu ?

Simdi arkadaslar benim olay söyle oldu.en son gecen ay bnim döngü 33te geldi. normalde en fazla 30dur. ben ve esim baya umutlanmistik.. test filan bile yaptim ama negatifti.. olmayinca olmuyor malesef. Hani bir arkadas vardi ya xxxyyy liydi gene gitmis sanirsamm. o 2 ocakta girdi ve kimyasal yasadigini anlatti ya. o da böyle cok üzgün bir sekilde terk etmisti burayi. dönüpte kimyasal bile olsa gebeligini haber verince bende i dank etti. dedim belki kafadan atmanin yolu biraz uzaklasmaktir... kk yi dondurdum. telefondaki adet takvimine bir daha hic bakmadim. günleri unuttumm. konusmayi biraktik esimle. dedik sadece he ikinci güne iliski olsun.. bn ilk gebeligimede öyle kalmistim.

İnşallah bu sefer olacak cnm şimdiden tebrik ederim diğer testi ne zaman yaparsın sabah mı akşam da yapar mısın test yaptıkça fotolarını at bize.
Insallah kuzum ya valla kendim kadar sizij de olsun istiyorum. Nolur bu ay senin de olsun. Beraber devam edelim beraber basladik oyle gitsin.
yaaa insallah vardir. bu bildigin hamile testi canim :):) insallah insallah vardir
İnşallahcanim senin belirti varmi ben de hic bisey yok. Kan testi yaptirdin mi anlatsana neler yaptin bu ay extra.

Aynen oyle canım valla. Tam zamani oldu guzel dinlenicem. Temizlik yapmayi planliyordum ama esim az önce sakin yorulma bisey yapma diye aradi. Daha kesinlesmeden basladi bile. Darisi sizlere de olsun inşaallah

Canım gelmişsin seni de tebrik ederim gözün aydın hayırlı evlat olsun inşallah kan testi vermiş miydin okuyamadım detaylı yazdın mi neler oldu ?

sagolasin canim. dün gece actilar hesabimi. simdi yaziyordum.

ben suan tam 5 haftalik oldum. cd 35 teyim. döngüm cd 30 da gelirdi en fazla. cd 33 te test yaptim. pozitifi gördüm.
kan testine gitmeyecem zaten doktorda önce idrar yapiyorlar gününde gecmisse hemen vajinal ultrasonla bakiyor. iki hafta ssonraya randevu veriyor. o zaman baslaniyo rutin kontrole.

bende en az bi kac hafta bekleyip öyle gidecem. hepsini birarada görürüm diye. ilk gebeligmmde de 7.haftada gitmistim.

ilk zamanlar bebegin tutunma zamani oldugunu düsünüyorum bu yüzden doktora gitmiyorum. zarar yokta deseler. vajinal ultrason tutunmayi zorlasitrir hissi veriyor.. esilede iki hafta kadar ara vermeye karar verdik bu sebeple.

Oyle canım beklemek lazım başta hayırlısıyla tutunsun büyüsün inşallah folik asitini al yeter bu sıra :)

İnşallahcanim senin belirti varmi ben de hic bisey yok. Kan testi yaptirdin mi anlatsana neler yaptin bu ay extra.

ben bu ay ekstra kafamdan attim. en cok buna inaniyorum ben... en son gecen ay cd 33 te kirmmizilari yeyince dedim ki Allah im ben yenildim, ben pes ettim. senin dilemenden öte yok. bu isi sana irakiyorum. ve takibi biraktim. derecemi öptüm kokldim, görümcemden almistimm ona geri verdim. akinti takibi yapmadim. adet takvimine bile bakmadim.

birde biz biraz erteledik gibi aslnda. bu ay adeti gelseydi kolonoskopi icin doktora gidecektim. ve muhtemeln subatin basinda kolonoskopi olacaktim. esim normalde subatta doktora gidecekti ama martin sonunda okulunun son sinavi var. olurda sonuclar kötü cikar morali bozulur diye ben dedim ki bu aylar serbest birakalim. ben ameliayat olayim. birde ben hsg yi kafaya koymustum. mmartta türkiyeye gelince hsg cektiririm. esim sinava girmis olur. nisanda tedaviya baslariz dedim.. ve bu ay hic umudum yoktu acikcasi. hatta 3 kez dis randevuma gittim. dolgularimi filan yaptirdim. baya tedavi etti doktor.. her hafta randevum vardi. sadece tedbiren 4. haftaki rndevumu bu haftaya atmistim

son iki aydir ara ara bal tarcin cörek otu karisimindan yedim. adetin basindan 15 ine kadar. bir kaseye hazirlamistim hep tezgahin üzerindeydi. ara sira agzima atiyordum. ama beklentisiz. belki diyordum hormonlari düzenler.

birde d vitamininn tkviyesi yaptim ama baya yaptim yani. depo dolduracak kadar. degerim 7 cikmisti.

doktor haftalik bir tablet at 20.000 ei ddedi. ben netten arastirdim ve deposu bos olanlarin 200.000 ei alabilecegini ögrendim. bir seferde 15 aralikta adetimin ilk gününde 200.000 ei aldim. bir ay ara verdim. 15 ocakta bi 100.000 ei daha aldim. bir ay daha gecsin haftalik 20.000 ei almaya devam edecegim. cidden d vitamini önemiymi.. ne vesile oldu bilmiyorum ama ise yaramis gibi duruyor.

Oyle canım beklemek lazım başta hayırlısıyla tutunsun büyüsün inşallah folik asitini al yeter bu sıra :)
canim ben aylar oldu folik asiti birakali :) ama her gün bi tane hurma yerim. onda folik asit cokmus.
aranizda kullanan var mi? garden of life diye bir prenatal vitamin var. onu almmayi planliyoru. icinden az az her seyden var. demirden folik asite d vitaminiene a ka bilumum bütün vitaminler

passionete canim belirti olarak hani su herkesin ysadigi belirtiler var ya gögüs sismesi akintinin fazlalasmasi. onlar bende hic olmadi. ne gögüslerim sisti ne akintim artti. hatta adetim bir gün gecince böyle akintiya bakiyordum durmadan parmakliyordum ama yok. dedim kesin hamile degilim. hatta ögrenmmeden bir gün önce gögüslerime baktim öyle yumusacikti ki dedim bu gögüslerler mi hamile olacam :)

benim iki belirtim vardi. yok desemde. 1.cisi 3.haftanin icindeyken tam günleri bilmiyoruma ama galba ovulasyondan sonraki güler 4-5 gün boyunca otururken böyle kasiklarimdan asagi dogru agri oluyordu. u ne ya diyordum. yoksa bebek mi yerlsiyor ama yoktur. deyip geciyordudm. sonra gecti yzaten. simdi simdi tekrar basladi.

2.belirtim ise adet olmam gereken gündn itibaren tiksinti ve mide bulantisi vardi bende. cd 28 gibi basladi. ayni ilk gebeligimmde ki gibiydi. onda da ögrenmeden baslamisti... yok diyordum ama icimden bir ses acaba diordu... sonra günümün gecmsini bekledim...

birdde ben farketmedim ama görümcem süphelenmmis son bir haftadir sirtim belim agriyor demisim bir kac kez.

belirtiye takilma. hic belirtiiz gelen cok.

sende insallah var canim :)

bu arada kiźlar parmak testi ve idrar testine göre hamile degildim. cd 28ten itibaren parmaklamaya basladim. ama yok. bir acik gibi bi tam kapali gibi. sanki gecis imkansiz. parmak testi sanki idrara sikisikliga göre filan degisiyor, ya baska bir seye göre. ben anlamadim.

idrar testinde de idrarim hep acik renkti benim. hic tortu filanda olmadi. cok su iciyorum ben belki ondan diye tahmin ediyorum.

beni umutlandirann ve test yaptiran tek sey ates oldu. cd 33 te atesimi ölctüm ve 36.7 cikinca tamam dedim test zamani gelmis:)

bin sükür

Tebrik ederim canm gözün aydın

Canım tebrik ederim Saglıcakla kucagına almayı nasip etsin Rabbim

Canım tebrik ederim Saglıcakla kucagına almayı nasip etsin Rabbim
cok tesekkür ederim canim. tez vakitte darisi basiniiza insallah.. topikteki herkes duamda.. buradan cok sey ögrendim.. hayatimda ilk kez tanimadigim insanlar icin bu kadar sevindim üzüldüm. her sey daha güzel olacak insallah

Bu arada Elcanki canim cok tebrikler..

hesabim dnduruldugu icin giremmiyordum. sonra gizli giremyi ögrendim. arada bakiyordum yeni hamile var mi diye bi baktim sen :) masallah insallah saglicakla kucagina alirsin. hepimiz aliriz.

missdincer canim seninde gözün aydin olsun :) gecen ay birlikte kaliriz diyordumm ama kismet bu aya imis. hamdolsun. yumurtlama günlerimiz farkli ama sat tarihimiz ayni :) belki ayni zamanlarda bile dogurabiliriz. hayirlisiyla kucagimiza almak nasip olsun ins

Tebrikler cnm Rabbim kucağına aldığın Günleri de Gör inşallah :)))
senin hakkin nasil ödenir Veson cumm bilmiyorum.. Cok ama cok teskküe ederim.. her gün benim hepimizin her sorusuna belki deflarca cevap vermis olsanda gene verdin.. Allah senden razi olsun. insallah en kisa ve hayirli zamanda müjdeli haberleri alirsin insallah

he birde ben 2017 ye girmeden doktorum kilo ver demisti, fazla kilolar hamile kalmayi engelleyebilir diye.. bi bes kilo kadr verdim kasim aralik ayi icerisinde. tabi bilmiyorum etksii oldu mu olmadi mi ?

son olark bal tarcin cörek otu karisimini bi benim agzima atiyordumm birde kocamin :) bilmiyorum kimde ise yaradi.

tam türkiyeden keci boynuzu getirmistik bu ay o kürden yapacktim esime ama hamdolsun gerek kalmadi. insallah saglicakla devam eder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…