İnşallahcanim senin belirti varmi ben de hic bisey yok. Kan testi yaptirdin mi anlatsana neler yaptin bu ay extra.
ben bu ay ekstra kafamdan attim. en cok buna inaniyorum ben... en son gecen ay cd 33 te kirmmizilari yeyince dedim ki Allah im ben yenildim, ben pes ettim. senin dilemenden öte yok. bu isi sana irakiyorum. ve takibi biraktim. derecemi öptüm kokldim, görümcemden almistimm ona geri verdim. akinti takibi yapmadim. adet takvimine bile bakmadim.
birde biz biraz erteledik gibi aslnda. bu ay adeti gelseydi kolonoskopi icin doktora gidecektim. ve muhtemeln subatin basinda kolonoskopi olacaktim. esim normalde subatta doktora gidecekti ama martin sonunda okulunun son sinavi var. olurda sonuclar kötü cikar morali bozulur diye ben dedim ki bu aylar serbest birakalim. ben ameliayat olayim. birde ben hsg yi kafaya koymustum. mmartta türkiyeye gelince hsg cektiririm. esim sinava girmis olur. nisanda tedaviya baslariz dedim.. ve bu ay hic umudum yoktu acikcasi. hatta 3 kez dis randevuma gittim. dolgularimi filan yaptirdim. baya tedavi etti doktor.. her hafta randevum vardi. sadece tedbiren 4. haftaki rndevumu bu haftaya atmistim
son iki aydir ara ara bal tarcin cörek otu karisimindan yedim. adetin basindan 15 ine kadar. bir kaseye hazirlamistim hep tezgahin üzerindeydi. ara sira agzima atiyordum. ama beklentisiz. belki diyordum hormonlari düzenler.
birde d vitamininn tkviyesi yaptim ama baya yaptim yani. depo dolduracak kadar. degerim 7 cikmisti.
doktor haftalik bir tablet at 20.000 ei ddedi. ben netten arastirdim ve deposu bos olanlarin 200.000 ei alabilecegini ögrendim. bir seferde 15 aralikta adetimin ilk gününde 200.000 ei aldim. bir ay ara verdim. 15 ocakta bi 100.000 ei daha aldim. bir ay daha gecsin haftalik 20.000 ei almaya devam edecegim. cidden d vitamini önemiymi.. ne vesile oldu bilmiyorum ama ise yaramis gibi duruyor.
canim pozitiflik o kadar etkiliyor ki dogumu. insallah cok güzel bir dogum hikayen olur:):)Şimdilik pozitiflik bende son kontrolde konuştuk doktorla inşaallah çatı muayenesinde de sıkıntı olmazsa normal istiyorum doktorum da istekli olmama sevindi bu şekilde devam eder umarım. Dediklerine de bi bakayım
cnm hic endiselenme. gelecek ay ovu testini günde 2 kere yap (insallah gerek kalmaz da o ayri).
bazi kisilerde lh sadece 12 saat filan yüksek kaliyor. sen testi 24 saatte yaptigin icin o 12 saatlik süreci kacirmis olabilirsin. ovulasyon topiginde vardi öyle bu arkadas, bi gun oncesi aksam test silik cikiyordu ertesi sabah pozitif aksamina yine silik. eğer o arkadas da sabah aksam ovu testi yapmasa sabahki pozitifi goremezdi. bu biraz daha nadiren olan bi durum sanirim ama sende de böyle olabilir. bazi kisilerde de lh 2-3 gün yüksek kaliyor. önemli olan yumurtayi catlatabilmek yoksa lh in ne kadar yüksek kaldigi sorun degil.
Sağol canım Sende bu heyecanı yaşayacaksın inşallah. Bence hamilesin Allahin izniyle. Kan testi yaptırdığinda pozitif sonucu göreceksin inşallah.
Kızlar 90 100 kilolardaysanız çok zor olur tabi her açıdan ama 60lar 70ler çok sorun olacağını sanmıyorum. Üzmeyin kendinizi. Herşeyin bir dengesi var Allah öyle yaratmış ben 72 kiloydum hamile kaldım şuan 80 kiloyum ve bugün yarın doğum olacak nasipse. Doktorum aldığım kilonun çok iyi olduğunu söylüyor zaten 4 kiloya yakın bebek çıkıyor ultrasonda. Size fikir olsun diye anlatayım dedim.
Üzülmeyin tadını çıkarmaya çalışın son haftalar baya zor oluyor yatamiyor, kalkamiyor, çok cabuk yoruluyorsunuz, nefes almak zorlaşıyor ve mide çok sıkışıyor hazımsızlık oluyor. Tabi Allah sabrını veriyor korkutmak için demiyorum bu haftalarda keyfini sürün üzülmeyin diye diyorum.
Bende de heyecan korku stres hepsi birbirine karıştı valla. Hayırlısı olsun inşallah. Darısı sizlere.
Canım en iyisini yapmışsın en sağlıklı yöntem. Bende idrar yolu enfeksiyonu oldu baya zor geçti antibiyotik kullanmak zorunda kaldım kaşıntı acı oluyordu fenaydı bende yüksek ısıda yıkadım iç çamaşırlarını birde ütüledim faydalıda oldu. Her zaman kaynatamazsin belki o zamanda ütüle.
Bende de reflü zaten vardı ama hamilelikte resmen tavan yaptı. Ben renie duo şurup kullanıyorum bazen çok iyi geliyor bazen kısa sürede geri yanmaya başlıyor ama beni baya idare etti. Doktor zararıda yok günde 3 4defa içebilirsin dedi ama ben sadece rahatsızlık olunca içtim yinede. Tadını ben seviyorum naneli çikolatalı birşey isterseniz deneyin.
Allah razı olsun. Amin inşallah kolayca atlatırım. Darısı inşallah sizlere hayırlısıyla.
Canım artık hamilesin D vitamini kullanırken doz olarak doktoruna mutlaka danış. Benim son testte sınırın biraz altında çıktı doktor ona rağmen vermedi,fazlası iyi değilmiş. Elevit kullanıyorum ondaki yeterli dedi.
Insallah doğumun da hamilelik gibi olur canim.B BenanAsiye tebrik ederim canım daim olsun mutluluğun inşaallah sağlıcakla devam etsin. Kolay rahat hamilelikler versin Rabbim ikinize de ben çok rahat geçiriyorum en başından en sonuna kafar. umarım sizler de öyle olursunuz hepinize bu şekilde dua ediyorumpassionete
igne degil bence. cünkü o ovulasyon zamani olan agri diger aylarda olmadi bende ki vücudumu ne kadar dinliyordum.
bu ay hic vücudumu dinlmiyordum hatta o agrilar gediginde benni kandiramazsiniz, umutlanmayacam dyeip aldirmaaya calisiyordum.
insallah sende de var.
bilmiyorum karar senin ama kan testi yapacaksin bence bekle en az bir gün gecsin adetini.. zamaniindan önce ögrenmek stresli. hatta zaten bence sende var :) böyle adetten bir hafta kadar daha idrarla devam et :)
ben suan kan sonucunu ögrensem co stresli oldurdum. artti mi artacak mi .simmdi ise günden güne belirtiler artiyor.ve bu mutluluk yetiyor :) insallah saglicakla devam eder.
Canim zaten depo yaptim en az bir ay hic almayacam. benim sinirin cok cok altinda 7 idi.. hic bir doktor bana kullan demedi.. ta kielmol dan duyunca ben ayiktim. ve cidden ise yaradi.
bu d vitamini konusunda doktorlarin cogu bence kendini hala güncellememisler. sinir olarak 30 diorlar. ama canan hoca en az 100 olmali diyor. sadece canan hoca degil yurt disinda bir cok doktorda en alt sinir 100 diyorlar. zarar vermesi icin en az 800 900 lere filan gelmesi lazim. 30 bile zor ccikiyor düzenli kullanimda.
elevitin icinde ne kadar varmis ki herhalde günlük yetecek kadar var ki vermemis.
Canım senin aldığın doz çok olduğu için söyledim. Yine test yaptırıp ona göre kullanırsın istersen.. Hem aile hekimi hem tüp bebek doktoru söyledi. Belki bu dönemler için öyledir bilmiyorum.
sagolasin canim. tabi artik o kadar yüksek doz almayacam insallah :) bir ay sonra haftalik bir tabletle devamm ederim.
Ya insallah sert yazmadim ilk mesajimda?. ben biraz modern tibba karsi mesafeliyim. evet iyi ki doktorlar var ama ben kendim arastirmadan, alternatif tibba bakmadan karar vereiyorum. cevremde biraz böyle. mesela senelr olmus ben antibiyotik almayali. hastaliklari dogal yolla gecireli. vs vs. bu gebelik isinde de doktorlar bize hasta muamelesi yaptilar mi uyuz oluyorum.Gebelik hasta olmak demek degil bunu empoze etmektn vazgecmeli doktorlar.. Yani sözüm doktorlaraydi sana degil :)
Haklısın keşke güneşli yerde olsam bende hiç kullanmam ama. Almanyda senede üç hafta bile guneali olmuyor malesef. Başka çarem yok. Evet inşallah kıymetli beebisler saglicajlatesrif ederlercanım yok bende sana katılıyorum. Ama benim doktor dedi ki Güneşte gez daha iyi. Bu da doğal olarak almak oluyor zaten. Ayrıca Canan Karatay da bunu öneriyor. Ben doz olarak fazla söyledin ondan uyarmak istedim sadece. Bebişlerimiz kıymetli biliyorsun
Çok şükür cnm bat bekliyorum sen nasılsın ?sen neler yaptın? Hist i ne yaptın ? Annen mi rahatsızdı? Yanlış mı Hatırlıyorum ??? Nasıl oldu?Veson nasılsın canım
Cnm ovu testi gebelik adına biraz kafa karıştırıcı olabiliyor pozitif çıkıp regl olanı da duydum hamile olanı da hattaSelam arkadaşlar ben dpo 9 dayım bugün ateş ölçtüm.36.6 sabah birde hcg yerine negatif çıkar erken diye lh testi yaptım hemen anında ilk çizgi belirdi yumurtluyormuyum yada bat dan 6 gün önce felan böyle ovu testi koyu çıkıp hamile olduğunu öğrenen varmı
Çok şükür cnm bat bekliyorum sen nasılsın ?sen neler yaptın? Hist i ne yaptın ? Annen mi rahatsızdı? Yanlış mı Hatırlıyorum ??? Nasıl oldu?
sağol canım bende çok okudum önceden de yapardm bata kadar ovu testi hiç böyle koyu çıkmamış bakalım nasip ateşiö düşmezse 3 güne bende yapcam gebelik testiCnm ovu testi gebelik adına biraz kafa karıştırıcı olabiliyor pozitif çıkıp regl olanı da duydum hamile olanı da hattapassionete bugün mü dün mü bir ovu testi yapmıştı pozitifti mesela ve büyük Olasılık kendisi hamile.lh testine fazla takılma vakti gelince hcg yap
Annem ameliyat oldu canım
onun yanındaydım yeni döndüm,
yok olmadım henüz,
rahim hassas bir yer
o nedenle arayış içindeyim hala
ist da fiyatlarda çok uçuk..
İnşallah regl gelmez güzelim,
=)
Amin cnm inşallah ya heyecanla bekliyoruz önce passionete den:))AyyVeson passionete çok heyecanlı tablolarınız Rabbim güzel haberler vermeyi nasip etsin ikinize de hayırlı sağlıklı olarak
cnm ayni zamanda canan hoca d vitamini 100 olduktan sonra kanda ve böbreklerde aşırı vkalsiyum birikimini önlemek icin kalsiyumu kemiklere yönlendirmek icin k2 vitamini tavsiye ediyor hatirlatayim dedim :) fazla d vitamini fazla kalsiyum emilimine sebep oluyormusCanim zaten depo yaptim en az bir ay hic almayacam. benim sinirin cok cok altinda 7 idi.. hic bir doktor bana kullan demedi.. ta kielmol dan duyunca ben ayiktim. ve cidden ise yaradi.
bu d vitamini konusunda doktorlarin cogu bence kendini hala güncellememisler. sinir olarak 30 diorlar. ama canan hoca en az 100 olmali diyor. sadece canan hoca degil yurt disinda bir cok doktorda en alt sinir 100 diyorlar. zarar vermesi icin en az 800 900 lere filan gelmesi lazim. 30 bile zor ccikiyor düzenli kullanimda.
elevitin icinde ne kadar varmis ki herhalde günlük yetecek kadar var ki vermemis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?