Gebeliğe Hazırlık Ateş Ölçme Yöntemi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
canım sen normalde dpo kaçta adet olursun?
kızlar slm ben nie yumurtlamadım daha ya kafayı yedi tablom :)

3f5093 Ovulation charts on FertilityFriend.com

bugün yarın çatlayabilir
bugünkü düşüş anlamlı olur o zaman

kızlar sizce bu ay yumurtlamamış olabilir miyim?

ikizler canım ateşin çok güzellll maşallah
ben bu ateşin hastalıktan değil bebişten olduğunu düşünüyorum ona inanmak istiyorumm
inşallah yüzümüz kara çıkmazzz ve sen tüpü bekleyen bir aday değil
bebeğini bekleyen bi anne adayı olursunnn
bu ay bariz yumurtlamışsın sakın aklına öyle şeyler getirme
hem günü de ffnin çektiği gün.
cumaya kadar bekle ve o hayırlı günde bize güzel haberler ver canımm

Kızlar merhaba,
bende yumurtlama tembelliği var, pko değilim ama bazı aylar hiç yumurtlamıyorum. Bu ay da tahmini yumurtlama günlerimde 10 gün boyunca ovülasyon testi yaptım ve sonuç hep negatifti, moralim bozuldu ve test yapmayı bıraktım. Zaten yumurta akı kıvamında akıntı ve ateş yükselmesi de olmadığı için yumurtlamadığımdan kesin olarak emindim. Artık adet olmayı bekliyordum, olamazsam da söktürücü kullanacaktım ama 35'nci günden itibaren yani 4-5 gündür ateşimde yükselme ve göğüslerimde hassasiyet başladı. (ama yumurta akı kıvamında akıntı hiç olmadı) Ayrıca iki-üç gündür de açık kahverengi akıntı var çook az miktarda..
Sorum şu: yumurtlama olmasa da ateş yükselir mi ve göğüsler ağrır mı??? Yoksa ateş ve göğüs ağrısı yumurtlamadan bağımsız olarak progesteronun etkisiyle mi ortaya çıkıyor, vücudum adeti sökmek istiyor ama sökemiyor mu??
şimdiden teşekkürlerr :)

merhaba hoşgeldin.
şimdi akıntı illa herzaman olacak diye bi durum yok yani bazen olduğu halde dışarı atılmıyor da olabiliyor ya da atılacak kadar yoğun olmayabiliyor.
göğüs ağrısına gelince oda adete yakın ya da gebelik varsa acır.
progesteron salgılanmasıyla birlikte ateş yükseliyor
eğer yumurtlama yoksa progesteron hormonu da salgılanmıyor mesela adetin 21.günü doktorlar test istiyor ona bakarak yumurtlama varmı iyimi kötümü değerlendiriyorlar.
çoğu aylar ateş ölçtüğümüzde yumurta yokken ateş belli seviyenin üstüne yükselmiyor.acaba senin takip etmediğin zamanda yumurtlama olmuş olabilirmi.

Bu kadar hızlı cevap beklemiyordum çok teşekkürler :)
ben de ondan şüpheleniyorum yani yumurtlamış olabilir miyim diye, ama muhtemelen değerlendirmediğimiz için yumurtladıysam da boşa gitmiş olabilir ( O zaman en iyisi söktürücü kullanmadan bir süre daha beklemek değil mi??
Allah hepimizin gönlüne göre versin, hep okurdum ama bir gün yazacağımı düşünmezdim :) iyi ki varsınızz.. bu sevimli ikonlar nasıl yapılıyor onu da bilmiyorum :)

cevap yazdığın böülüm altındalar canım seni bekliyorlar

Luteal faz sırasında vücut temparatüründeki artışın saptanması, anovulatuar kanama için tedavi edilen hastalar da dahil, ovulasyonun oluştuğunu anlamanın basit ve oldukça emin bir yöntemidir. Eğer hastanın bazal vücut temparatüründeki artış 10-12 gün sürüyor ve bunu menstrüasyon takip ediyorsa ovulasyonun gerçekleştigi düşünülmelidir

Yumurtlama zamanını belirlemek için daha kesin bir yöntem, bazal vücut ısısındaki ufak değişiklikleri ölçmeye dayanmaktadır. Bu yöntem, vücut ısısında yumurtlamanın hemen öncesinde hafif bir düşüş görülüp, yumurtlamadan hemen sonra kesin bir biçimde yükselmenin ortaya çıkmasından doğmuştur. Vücut ısısındaki bu değişikliğe (sadece 0.15 - 0.30 santigrat ya da 0.5 -1 fahrenheit) göre, yumurtlamanın zamanı üzerine makul bir tahmin yürüttürebilir. Yumurtlama olmuşsa, ısı iki hafta kadar yüksek kalır.

Bu ısı yükselmesi, corpus luteum'dan progesteron salgılanmasına bağlıdır.

bir bahar klasiğii
bravoo

umarım yumurtlamışımdır :) Her ne kadar değerlendirememiş olsak da tembel tenekelerin biraz çalışmış olmasına çok sevinirim.. nisbhr teşekkürler..

canım sen normalde dpo kaçta adet olursun?
dpo 15 de olurum genelde bugün tam günü henüz gecikme yok yani

ağzına sağlık baharcım
her ne kadar ben bugün geleceğini düşünsem de adet gelene kadar azda olsa bir umut her zaman vardır
göğüs uçlarım hala acıyo genelde adet olcağım gün acıma geçerdi şişlik biraz indi yarında uçlar geçerse demekki dpo 16 da olcam

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…