Çocuk Hastalıkları Atopik Dermatitden kurtuldum

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

incinisa

Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2015
1
0
30
Merhaba arkadaslar benim kizim 11 aylik yaklasik 3 aylikKen tanistik atopik dermatitle ve daha yeni kurtulduk cok sukur. Bu sorunu yaşayan annelere kendi yöntem lerimden bahsetmek istedim. Öncelikle;
1. Cok sicak ortamlardan uzak tutulmali
2. evi hergun havalandirmali ve kisin kalorifer uzerlerine su torbasi kiyulmali
3. Kiyafetleri mumkun oldugunca pamuk olsun, yunlu ve tuylu kıyafet lerden uzak tutmali.
4. Dus suyu ilik olmali ve eger dus aldiginda dermatit artiyor ise haftada bir kere yikanmali ( ben diğer günler nemli bir bez ile siliyordum)
5. Dusta lif ve benzeri kullanilmamali
6. Dustan hemen sonra vucut nemlendirilmeli
7. Camasirlari bitkisel deterjanlarla ve yumusaticisiz yikanmali.
8. Alerji yapabilecek besinlerden uxak durulmali ve beslenmesine dikkat edilmeli cunku bu hastalik icn bunyenin guclenmesi cok onemli
9. Sampuani ph degeri 5.5 olan tercih edilebilir alerjik bunyeler icin ozel olmali
10? Vücudu sik sik nemlendirilmeli.
Bunlari cogu yerde okumus olabilirsinix ama ben bunlari uyguladim ve yaninda kullandigim ve iyileşmesine cok faydali olan krem ve losyonlar kullandim,
1. Lokoid lipokrem ( kkortixonlu bir krem fakat 5 gun kullandim )
2. Betnovate losyon ( beyaz yumusak bir losyon kucuk bir kutuda buda ozellikle boyun bolgesinde ki yarave kızarıklık lari giderdi. )
3. Fenistil jel krem ( tek basina bunu bile kullanabilirsiniz cunku sabah surdum ve aksaminda etkisini gordum 3 gun icersinde yumusacik oldu bebegimin)
4. Tavegly surup ( kasinti icin yatarkenverdim)
bu yazdgim kremler ve surup doktor yazdi ve sigorta karsiliyor hepsini 20 tl ye aldim
Bunlari mutlaka doktorunuza danisarak kullanmanixi oneririm
Bunlarin yani sira Gun icerisinde nemlendirmek icin ve hala kullandigim vucut losyonum Ve deterjan
sebamed ve coresatin losyonlarindan biri ( kortizonsuz ve iyi birer nemlendiricidirler hala devam ediyorum surmeye nemlendirsin diye)
Roxy deterjan
sebamed sampuan
biz bu hastaliktan boyle kurtulduk cok caresiz kaldigim zamanlar oldu uyumadigimiz geceler doktugum goz yaslari. Gitmedigimiz doktor kalmamisti cok sukur son gittigimdoktor sayesinde kurtuldum ve sizlerlede paylastim umarim faydali olurum. Her bebegin bunyesi farklidir kimi bebekte faydali olan diger bebekte olmayabilir bunun icinde sabretmek gerekiyor allah butun hasta bebeklere sifa versin insallah

Son düzenleme: