Av. Necdet Gör ve Görsel Hukuk Soru cevap

merhaba boşanmada iddet günü dolmadan evlennce hamile kalırsan.iddet gününü mahkemeyle kaldıramazsın o yüzden merak ediyorum çocuk doğunca nüfusa kayıt edilirse 1. eşin üzerine geçer o yüzden nüfus kaydı için 3 ay daha beklemek gerek ama doğum belgesi istenirse köyde doğdu gösterilse bile bu arada önceden mahkeme açılıp iddeti hamilelkden kaldıramadığımız için o açtığmz eski dava 3 ay sonra sorun olur mu? resmi nikah olunup çocuk öyle nüfusa alınacak. ilgiz için teşekkürler

Merhabalar; bir fikire bir yol gösterilmeye ihtiyacım var. ben yani evliyim eşimin 2. evliligi ilk eşinden bayağı darbeli maddi olarak. ve biz bir türlü belimizi düzeltemiyoruz. yalan beyan ve şahitler ile mahkeme kararınca 22 bin tl altın 10 bin tl tazminat ve 700 tl nafaka bağlandı. mahkemde evlere temizlige gidiyorum geçim sağlmak için gibi yalan bir ifade üstünde bulunan mal varlıklarını annesi ve abisinin üzrerine geçirerek mağdur oldugunu dile getirdi. şimdi biz yeni dügün yaptık ve bi türlü bu borçlardan belimizi doğrultamıyoruz. şuan ise eski eş sigortası olan bir işte çalışıyor. bizim ekonomik şartlarımız kendini çok zorlamaya başladı ev düzenimizin geregi. çocugun babada kaldıgı 1 aylık sürece nafaka verme zorunlulugu olmadını duydum. mantıklı ama dogrulugunu bilmiyorum böyle birşey var mı? bir de geçmişte şuan için degil hakaret içerikli mesajları vardı eşimin telefonunda hakaret davası açmayı düşündük fakat mesajlar silindi birşey yapabilir miyiz bu durumda...? borçlarımız çok yeni düzen kurmaya çalışıyorum ekonomik şartlarmız bizi çok zorluyor. o ise keyfine diyecek yok bu da bir nebze olsun zoruma gidiyor (içimde kalsın istemedim ) ne yapmalıyız bize bir yol bir fikir sunarsanız yardımcı olursanız çok memnun kalacagız...saygılarımla...

Merhaba necdet bey...bir sorum olacak size..avon firmasını beni dün aradı daha doğrusu ailemin ev tel aramışlar ve 2005/2 ayından ödenmemiş bir fatura borcum olduğunu söylediler..ben ise o dönemde herhangi bir siparişim olmadığını o tarihte avonu bırakmış olduğumu söyledim..satış temsilcim vermiş olabilir dedim çünkü bir kaç kere yapmıştı dedim.kendisinide uyarmıştım hatta dedim..sonra yetkiliye kargoyu kim teslim almış bana söylermisiniz yada kargo numarasını verin ben araştırayım dedim.numara olmadığını söyledi yetkili bana.bende numara yok ise nasıl gönderim yaptınız falan dedim.sonra yurtiçi kargo müşteri hizmetlerini aradım 2005 yılını tarattım adıma bir gönderi bulamadı..bana tebligat göndermişler ama elime bişey gelmedi benim..göndedikleri adresten 2005 haziranda taşındım.ulaşamamış olabilir..ama aradan 8 yıl geçmiş 77tl 444 tl olmuş..8 yldır nasıl ulaşamadılar bana..satış temsicimede söylemişler ama bana ulaşmadı..ne yapmalıyım akıl verirmisiniz.

Merhaba;
Sekiz yıl boyunca size neden ulaşıp ulaşamadıkları konusunda bir fikir yürütmem mümkün değil. Bu tamamen onların tasarrufundadır. Belki "iflas eden tacir eski defterleri karıştırır" durumu olabilir. Ancak şunu söyleyebilirim ki sözleşmeye dayalı borçlar 10 (on) yıl geçmekle zamanaşımına uğrar. Yani eğer gerçekten bir borcunuz varsa zamanaşımına uğramamış olma ihtimali çok yüksek. Size ürünü gönderip göndermedikleri hususu ise bir ispat sorunu. Eğer onlar ürünü gönderdiklerini kanıtlayabilirlerse bedelini talep etme hakkına sahipler. Ürünü gönderdiklerini kanıtlayamazlar ise siz bedel ödemekten kurtulursunuz.
İyi günler dilerim.

öncelikle herkese merhabalar.necdet bey benim bir sorum olacaktı.biz eşimle 2008de evlendik.ancak 14 ocak 2013de anlaşmalı olarak boşandık.sebebi ise yurt dışına çalışmaya gitme durumu.fakat aksiliklerin ardı arkası kesilmedi.dil sorun oldu falan.ben şuan 4,5 aylık hamileyim ve bildiğim şu ki iddet süresi dolmadan eski eşte olsa tekrar evlenemiyorsun.dava açman gerekiyor fakat gebeysen dava da pek olumlu sonuçlanmıyor.neyse yüzdük kuyruguna geldik.iddetim kasım 15 gibi bitecek ama gebeyim işte.hamile ola ola iddet sürem dolunca eski eşimle tekrardan nikah kıyabilirmiyim?kıyabilirsem ne gibi bir yol izlemem gerekir.aydınlatırsanız sevinirim.inanın gebe gebe bu kaygı hiç çekilmiyor.şimdiden teşekkür ediyorum.kolay gelsin...

merhaba..
Boşanma davası hakkında bilgi almak istiyorum...Arkadaşım eşinden boşanmak istiyor.6 yıldır birfiil ayrı yaşıyorlar farklı şehirlerdeler.Aralarında zamanında sıkıntılar yaşandığı ve eşi boşanmayı kabul etmediği için problmler çıktı.Ayrıca hastanede tedavi görüyor.Yani işin özü uzaktan vekalet vererk eşinin bulunduğu yani kendininde ikametgahı hala orada bulunduğu şehre gitmeden boşanma davası açabilirmi.Uzaktan vekaletle hiç gitmeden boşanma davası açabilirmi.Ayrıca vekalet vermek için ikametgahı olduğu şehirdenmi avukat tutmalı.Teşekkür ederim.

benimde bir sorum olacaktı...biraz karışık aslında
şimdi ben bulgaristanda yaşıyorum annemde burda babamda
annem ve babam boşandılar ama bulgaristanda...türkiyede hala evli görünüyorlar
bizim istanbulda daha ben küçükken ikisinin aldığı ortak bir apartman dairesi var
evi babam anneme vermiyor ben kızımın üstüne yapçam diyordu hep ben daha 18imi geçmemişken
şimdi 22 yaşindayım ve ben bu evi almak istiyorum
yalnızzz evin yarısı annemin üstüne kayıtlı diğer yarısı ise babamın bir akrabasının üstüne
benim sorum da şu.. ben bu evi dava açarsam babamın akrabasından alabilirmiyim
babamın üstüne olsaydı yarısı herkes alırsın diyordu ama ben bu şekilde alabilirmiyim o evi yoksa
akrabasından alabilme ımkanım hiç yok mu?

merhaba evıme polısle beraber kâğıt geldı aslıye mahkemesinden tanıklık ıcınmıs aradım sordum...gıtmesem suçlu duruma dusermıyım gıtmem sart mıdır açıl cevap verırsenız cok sevınırmm

Merhaba;
Mahkemeye tanık olarak çağrıldığınızda gitmemeniz durumunda hakim önce zorla getirme kararı verir. Size çağrı kağıdını polis getirdiğine göre hakim zorla getirme kararı vermiş demektir. Gitmezseniz sebep olduğunuz masrafların karşılanması amacıyla hakim para cezası ödemenize karar verebilir. Gidip tanıklık yapmak istemiyorum diyebilir veya dilekçe ile mahkemeye başvurarak tanıklık yapmaktan çekinmek istediğinizi bildirebilirsiniz. Ancak her iki durumda da tanıklıktan çekilmek için haklı bir nedeniniz olması gerekir. Gidip ben hiç bir şey bilmiyorum da diyebilirsiniz.
İyi günler dilerim.

2008 de aracımızı kiraya veriyorduk kiralayan adam arabayı noterden kendi üzerine geçirtip başkasına satmış biz aracı satın alanı bulduk ama hala aracımızı alamıyoruz dava sürüyor.
çalan adamda hapiste nasıl bir yol izlemeliyiz. aracımızı alabilme ihtimalimiz nedir. çünkü 5 senedir uğraşıyoruz bide satan başka şehre satmış sürekli davalara gidip gelip para döküyoruz

Merhaba;
Çalıntı aracınızı eğer bulunursa eninde sonunda geri alabilirsiniz. Ancak bunun için maalesef uğraşmak ve masraflara katlanmak zorundasınız.
Araç bulunamaz ise sorumlulardan bedelini ve bu yolda harcamış olduğunuz masrafları talep edebilirsiniz ki bu durumda sorumluların mal varlığı var ise paranızı alabilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Bu başlıkta paylaşılan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, Türkiye Cumhuriyeti Barolar Birliği’nin ilgili düzenlemeleri uyarınca reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez.
Soru / Cevap silsilesi ile herhangi bir şekilde müvekkil avukatlık ilişkisi kurulmuş olmaz.
Kategoride sunulan bilgiler hakkında Görsel Hukuk Bürosu sorumluluk kabul etmez.
Bu sitede paylaşılan bilgiler ve sair veriler Görsel Hukuk Bürosu’na aittir.

Çalışma Alanlarımız

• Aile Hukuku
• İş Hukuku
• Ticaret Hukuku
• Borçlar Hukuku
• Ceza Hukuku
• İcra ve İflas Hukuku

Merhaba,

5 aylık evliyim, ilk günden beri şiddetli tartışmalar,kavgalar ediyoruz. Eşimden şiddet gördüm, hemen her gün eve alkollü geliyor ve sürekli küfürlü konuşuyor. Çözüm bulmaya çalıştık ama başaramadık. Boşanmak istiyorum o da istediği takdirde süreç nasıl olacaktır/nereden başlamamız lazım kısaca bilgi verir misiniz?

Ayrıca ben dağınık bir ailenin kızı olduğumdan düğün masraflarımı kendim karşıladım ve şu an 20 bin kadar borcum var. Ailemin evime dönemeyeceğimden, hayatımı yalnız,kirada sürdüreceğimden ve maaşım tüm bunlara yetmeyeceğinden eşimden nafaka almam mümkün olur mu?

Cevaplarsanız çok sevinirim
Teşekkürler.

Merhaba;
Eğer eşinizden şiddet görüyorsanız bunun için karakola başvurun ve doktordan rapor alın. Çünkü bunlar boşanma davasında sizin kullanabileceğiniz en önemli delillerdir. Size küfür ediyorsa bu da bir boşanma sebebidir. Tabii ki size küfür ettiğini tanıkla kanıtlamanız gerekir. Durum anlattığınız şekilde ise ve geliriniz asgari ücret düzeyinde ise eşinizden nafaka alabilirsiniz. Ancak nafaka miktarı tabii ki eşinizin gelir düzeyi ile alakalı.
Çalışıp çalışmadığınızı ve aylık gelirinizi, varsa diğer mal varlıklarınızı
Eşinizin aylık gelirini ve mal varlığını,
bildirmiş olsa idiniz sorunuza daha sağlıklı cevap vermek mümkün olabilirdi.
Ayrıca duruma göre eşinizden maddi ve manevi nafaka da talep edebilirsiniz.
İyi günler dilerim.

Merhaba;
Eğer eşinizden şiddet görüyorsanız bunun için karakola başvurun ve doktordan rapor alın. Çünkü bunlar boşanma davasında sizin kullanabileceğiniz en önemli delillerdir. Size küfür ediyorsa bu da bir boşanma sebebidir. Tabii ki size küfür ettiğini tanıkla kanıtlamanız gerekir. Durum anlattığınız şekilde ise ve geliriniz asgari ücret düzeyinde ise eşinizden nafaka alabilirsiniz. Ancak nafaka miktarı tabii ki eşinizin gelir düzeyi ile alakalı.
Çalışıp çalışmadığınızı ve aylık gelirinizi, varsa diğer mal varlıklarınızı
Eşinizin aylık gelirini ve mal varlığını,
bildirmiş olsa idiniz sorunuza daha sağlıklı cevap vermek mümkün olabilirdi.
Ayrıca duruma göre eşinizden maddi ve manevi nafaka da talep edebilirsiniz.
İyi günler dilerim.

ilk günlerde 2-3 kez şiddet gördüm ama rapor almadım maalesef. Düzeltmeye çalıştık...
Ben çalışıyorum yalnız şu anki maaşım hem kiralık bir evde oturup geçimimi sağlamaya hem borçlarımı ödemeye yetmeyecektir. Herhangi bir malvarlığım yok üstümde...
Eşimin kazancı çok daha iyi olmasına rağmen maaş bordrosunda asgari ücret aldığı görünüyor.
Bunun dışında, bir arabası var kendine ait.

Teşekkür ediyorum.

Necdet Bey selamlar...
Geçen sene eski eşime altın davası açmıştım, düğünde takılan takılarımı istiyorum diye ve davayı kazandım...Büyük ihtimal eski eşim yargıtaya götürecektir dosyayı, ve avukatım tutarı sana ödemeden yargıtaya gidemez dedi lakin sonradan öğrendiğim kadarıyla ancak teminat olarak yatırabiliyormuş ve ben yargıtay kararı sonuna kadar bu parayı kullanamıyor muşum bu doğrumu acaba?
Ayrıca yatırmış olduğum bilirkişi ücretlerini, harç paralarını, altınlar için ödediğim harcı karşı taraftan geri alabiliyor muyum?
Şimdiden teşekkürler......

Merhaba;
İcra dosyasına teminat yatırılması ve Yargıtay' dan icra geri bırakılması kararı bırakılması durumunda siz parayı İcra dosyasından alıp kullanamazsınız. Parayı alabilmek için dosyanın Yargıtay' dan dönüşünü beklemek zorundasınız.
Yatırmış olduğunuz harç ve masrafları tabii ki geri alabilirsiniz. Ancak avukatınızın yapmış olduğu ekstra masrafları geri almanız mümkün olmayacaktır. Bunların neler olduğunu avukatınıza sormanız daha doğru olur.
İyi günler dilerim.

Cevap için teşekkür ederim Necdet Bey..
Bu durumda hacize vermek yada icra yoluyla parayı tahsil etmek bana artı bir masraf olarak geri dönecek sanırım, Türkiye ortalamasında alacak davası yargıtaya gittiginde dönüş süresi ne kadardır acaba, boşanmada 1 sene beklemiştim yine 1 senemi sürer?
Ayrıca şuan devam etmekte olan bir davamız daha var.Evlilik süresince biriktirmiş oldugum bir miktar param vardı fakat kendisi dava açtıgım gün gelip beni darp etti raporumda var, parayı vermek zorunda kaldım üstüne birde dava açtı parayı almadım diye, şuan bir ev aldıgını öğrendim benden aldıgı parayı kullanmış sanırım üstünede bankadan kredi çekmiş bunu mahkemede delil olarak kullanabilirmiyim?

Bu başlıkta paylaşılan bilgiler yalnızca bilgilendirme amaçlı olup, Türkiye Cumhuriyeti Barolar Birliği’nin ilgili düzenlemeleri uyarınca reklam, teklif, hukuki öneri veya danışmanlık teşkil etmez.
Soru / Cevap silsilesi ile herhangi bir şekilde müvekkil avukatlık ilişkisi kurulmuş olmaz.
Kategoride sunulan bilgiler hakkında Görsel Hukuk Bürosu sorumluluk kabul etmez.
Bu sitede paylaşılan bilgiler ve sair veriler Görsel Hukuk Bürosu’na aittir.

Çalışma Alanlarımız

• Aile Hukuku
• İş Hukuku
• Ticaret Hukuku
• Borçlar Hukuku
• Ceza Hukuku
• İcra ve İflas Hukuku

merhaba necdet bey...biz 2 kardeşiz bir ağabeyim var.annem ve babam ağabeyime dükkan açması için destek oldular.annemin üzerine bir evimiz var.annemde bu evden ileride abimin pay almasını istemiyor.feragat verme konusuna ağabeyim yanaşmıyor.tapuyu direk bana yaparsa 2 kez el değiştireceginden tapu masrafı çok oluyor ki annem sağkende böyle birşey yaptırmak bana ters geliyor.sanırım sadece annem vasiyet etse ilerde bozarsa yüzde 25 ini alabiliyormuş.ileride ağabeyimin hak almaması yada sadece yüzde 25 ini alması için nasıl bir yol izlemeliyiz?

X