Avukat Arkadaşlar Lütfen Yardım edin:(

E

elarengidirhislerim

Ziyaretçi
  • Konu Sahibi elarengidirhislerim
  • #1
Bundan 10 yıl önce boşandım.1 oğlum var.liseye gidiyor.Boşanma gerçekleştiği dönemde oğlumun babasından nafaka olarak hiçbirşey talep etmemiştim.ama şu an maddi olanaksızlıklar nedeniyle tekrar nafaka davası açmak istiyorum..Mahkeme kararında ondan nafaka istemediğime dair bir paragraf var.bu şu an tekrar nafaka davası açmama engelmi? Yani ilk karar da yazılanlar nafakadan feragat niteliği taşıyormu?
Birde bir sorum daha olacak..Oğlum Yurt dışında doğdu ve 3 yaşındayken ben ve oğlum Türkiyeye döndük..oğlumun babası halen yurt dışında yaşıyor ve orada çalışıyor.Yurt dışında doğan çocukların 18 yaşına gelene kadar ordaki hükümetten "çocuk parası" alma hakkı varmış..Fakat biz 10 yıldır böyle bir para almadık..Şu an tekrar bunun için bir girişimde bulunabilirmiyiz? Ve oğlumun babası bu parayı Alman hükümetinden her ay aldıysa şayet, bunu nasıl ispatlarız ve ispatladığımız takdirde oğluma bu para geriye dönük olarak tekrar ödenirmi ? Lütfen yardım edin..Çok çaresiz kaldım şu anda ve ne yapacağımı bilemiyorum..Umarım sesimi duyarsınız :KK43:
Şimdiden Allah razı olsun yardımlarınız için..
 
  • Konu Sahibi elarengidirhislerim
  • #2
Aslında tam olarak duruşma dosyasına bakmak gerekirse de; iştirak nafakası değişen koşullarda her zaman istenebilir, özellikle çocuğunuzun liseye başladığını, ihtiyaçlarının arttığını belirten bir dilekçe ile bulunduğunuz yerdeki aile mahkemesne müracaat edin. Tam olarak feragat mı ettinin bilmiyorum ama feragatınız yoksulluk nafakası için olabilir diye düşünüyorum.
Diğer sorunuza gelince; bahsettiğiniz gibi yurtdışında doğan çocukları olan ve sizinle aynen benzer bir kadın tanıyorum. ( ki kendisi resmen boşanmadığı gibi ayrılık kararı da yoktu, fakat eşi kendisini teketmişti) Kuvvetle muhtemel ki oğlunuzun çocuk parasını babası almıştır. Tanıdığım bu hanım da hukuki bilgimizle ankaraya konsolosluğa gidip, durumunu, çocuğun velayetinin kendinde olduğunu anlatarak, sonraki paraları alabilmişti. Şimdi vakit kaybetmeden öncelikle hangi ülke ise o yer Ankara konsolosluğunu telefonla arayın, bir yetkiliyle görüşüp durumunuzu açıklayın. Gerekirse de gidin ve tavrınızı çok net belli edin, kimi zaman kararlı olduğunuzu anlamayabiliyorlar. Şayet çocuk parasını babası almışsa bu durumda nasıl hareket edeceğiniz hakkında fikrim yok inanın. Avukat olarak da takdir edersiniz ki her konuda bilgi sahibi olamayoruz ama bu konuda Ankara'da sadece yurtdışı, çocuk paraları, geri alımı ve vatandaşlık davalarına bakan avukatlar var, gerçekten bu davalara bakan bir avukat bulabilirseniz danışın derim.
 
  • Konu Sahibi elarengidirhislerim
  • #3
çok Teşekkür Ederim Zullall..çok Faydali Bilgiler Bunlar Benim Için..bir An önce Dediğiniz Gibi Konsoloslukla Irtibata Geçeceğim.umarim Herşey Yolunda Gider Ve Oğlumun Hakki Olani Alabiliriz.
 
X