• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ayakları yere sağlam basan kadınlar

Kimisi çok profesyoneldir hemen belli etmez.
Tehlikelerden korunmak için yeni tanistigin insanlarla mesafeli olman ve adresini tek yaşadığını soylememen gerekir.

Tesisat olayına gelirsek ben ev sahibi ile hallediyorum.muhakkak yanında ev sahibi oluyor.sen de bu şekilde yapabilirsin ya da komşu teyze falan varsa ondan rica edebilirsin

Taşınacağın apartman çok önemli.eger apartmanda yaşlı sevimli bi teyze olursa hem korur kollar hem bu şekilde destek olabilir.(misal benim komsum her sokak kapı açıldığında kapıya koşar sorar eder kimsin kime geldin diye.10 güvenlik görevlisine bedeldir kendisi😃 )

Taşınacağın muhit çok önemli.araban yoksa durak üstü ana yol bi ev ideal.
Özellikle yeni işyerinde hayatının detaylarını paylaşma çok dedikodular döner

Ayy evet yaşlı teyze konusunda haklısınız. Çok meraklı falan olurlar ama mobese görevindelerdir. Inşallah güzel bir şehir ve iyi insanlar çıkar karşıma

Ayy evet yaşlı teyze konusunda haklısınız. Çok meraklı falan olurlar ama mobese görevindelerdir. Inşallah güzel bir şehir ve iyi insanlar çıkar karşıma

Evet sürekli soru sorup bunaltma huyları da vardır ama biz izin vermediğimiz sürece kimse hayatımıza burnunu sokamaz sonuçta

Tutacağın evin aile apartmanında düzgün nezih bir semtte olmasına çalış. Az pahalı olsun düzgün insanlar olsun. Yazdıklarından senden ben de tedirgin oldum. Kişisel gelişim kitapları oku. Saçma hareket ve ilişkilerden sakın.

Bu listeyle olacak is degil.
Yeni baslangic icin yeni sehir fikri sadecr macera mi bir mantigi var mi onu bilmiyorum ama yine kendinizi götürüyorsunuz, bunu unutmayin.
Bir de bu kadar gardinizi almis yasamayin.
Liste bir yere kadar, tecrube ile hayati öğrenirsiniz.
Iyi sanslar :)

Niye bu kadar korkuyorsunuz hayattan, insanlardan?
Herkes size kazık atmak için pusuda beklemiyor, tek yalnız yaşayan da siz olmayacaksınız. Güvenin biraz kendinize...

Evet herkes kazık atmak için pusuda beklemiyor ama eski eşim o kadar özgüvenimi yıktı ki kimseye güvenme vb. Sürekli taKip altındaydım. Ne zaman sinirlense " yine ne yaptım acaba" diye gergin dolasiyordum

Bu listeyle olacak is degil.
Yeni baslangic icin yeni sehir fikri sadecr macera mi bir mantigi var mi onu bilmiyorum ama yine kendinizi götürüyorsunuz, bunu unutmayin.
Bir de bu kadar gardinizi almis yasamayin.
Liste bir yere kadar, tecrube ile hayati öğrenirsiniz.
Iyi sanslar :)

Mecburiyet aslnda. Zorunlu hizmetim geldi

Hiçbi önerim yok size ama keşke sizin yerinizde olsam. 21 yaşındayım ama istediğim gibi değil hayatım. Ne eğitimim ne ailem. Keşke bambaşka bi yerde başlayacak fırsatım olsa. 60 yaşında hissediyorum kendimi.
Yepyeni bi sayfa gibi düşünün bu fırsatı derim. Değerlendirmeye çalışın çabalayın.

Yaa canımsın hemen açık öğretim falan bir bölüm bitir ve hemen eğitimine başla. Kendin için atacağın en büyük adim bu.

Mesela yeni tanıştığınız bir insanın güvenilir olup olmadığını nasıl anlıyorsunuz?

Biri yalan söylerse anlıyor musunuz?

Ben mesela ne zaman yalan söylesem ya da dedikodu yapsam hemen ifşa oluyorum.
İlk başta herkese karşı biraz soğuk duruyorum.İnsanları gözlemliyorum,bana karşı tavırları Nasıl ? Diğer insanlara karşı tavırları nasıl ? Ona göre yakınlaşıyorum

Umutsuzluğa kapılma elbette yoluna taşlar çıkacak ve düşeceksin yaralarının hızlıca kabuk bağlayacağını unutma her şey geçecek

Tüm mesajları okumadım, ne işle meşgulsünüz bilmiyorum.
Benim tavsiyem, herkesle mesafeli olun. Sakın ama sakın duygusal boşluğa düşüp yani tanıştığınız insanlara( komşular, iş arkadaşları vs ) içinizi açmayın, yaralarınızı göstermeyin. Çünkü aynı yerden vurmayı çok severler.
Kalabalığa uyum sağlayın ama yalnızken de kendinizden emin durun. Öğlen iş arkadaşlarınız yemeğe gidiyorsa siz de takılın, pasif durmayın. Ama katılmak istemediğinizde ezik , yalnız durmayın. Bunun kendi tercihiniz olduğunu bilsinler. Karşınıza çıkan insanlara hep çevrenizde bir sınır olduğunu hissettirin, o sınırı geçemesinler, ama buz gibi de olmayın, konuşun. Böyle olduğunda herkesle belli seviyede iyi, muhabbetli olursunuz. Dedikodulara karışmadığınızda ise sizi de malzeme yapamazlar.
Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, eminim her şey çok daha güzel olacak❤️

Tüm mesajları okumadım, ne işle meşgulsünüz bilmiyorum.
Benim tavsiyem, herkesle mesafeli olun. Sakın ama sakın duygusal boşluğa düşüp yani tanıştığınız insanlara( komşular, iş arkadaşları vs ) içinizi açmayın, yaralarınızı göstermeyin. Çünkü aynı yerden vurmayı çok severler.
Kalabalığa uyum sağlayın ama yalnızken de kendinizden emin durun. Öğlen iş arkadaşlarınız yemeğe gidiyorsa siz de takılın, pasif durmayın. Ama katılmak istemediğinizde ezik , yalnız durmayın. Bunun kendi tercihiniz olduğunu bilsinler. Karşınıza çıkan insanlara hep çevrenizde bir sınır olduğunu hissettirin, o sınırı geçemesinler, ama buz gibi de olmayın, konuşun. Böyle olduğunda herkesle belli seviyede iyi, muhabbetli olursunuz. Dedikodulara karışmadığınızda ise sizi de malzeme yapamazlar.
Yeni hayatınızda mutluluklar dilerim, eminim her şey çok daha güzel olacak❤

Iş arkadaşlarımla çok şükür bu zamana kadar hiç sorun yaşamadım. Bir dedikodu ya da tartışma içinde hiç olmadim . Yaklaşık 7 kurum degistirdim hepsinde de aranan insan oldum. Ama özelimi açma konusunda bi sınırım yok maalesef. O konuda çok zayıfım. Biri bana soru sorsa hemen anlatirim. Herkes her seyimi bilir. Bu yeni hayatımdaa bu boşluğa düşmek istemiyorum. Böyle karar aldım ama inşallah akıllı olurum.

Ben de şu sıralar aynı durumdayım iş dolayısıyla,ilk kez yalnız yaşayacağım.
Tavsiyelerim: taşındığınızda kapı kilidini değiştirin, taksiye bindiğinizde mutlaka taksimetreyi açtırın ve yeni geldim gibi bir şey demeyin, özellikle iş yerinde birine yakın hissetseniz bile o kişiyle başkası hakkında konuşmayın,bir de çok çok fazla alışveriş yapmak gerekiyor başlangıçta bunu da araştırarak uygunlarını alabilirsiniz.

Ya bazen yapıyorum yaa müdürün arkasından falan konuşuyorum 🤦‍♀️ kendimi tutamıyorum bazen öfkelenince.
Okul ortamını çok iyi bilirim. Öğretmenler odasında söylediğiniz bir şey teneffüs bitmeden bütün okula yayılır 😄😄 Bu yüzden biraz temkinli olmakta fayda var.
Medeni durumunuzu söylemek zorunda değilsiniz. Ama zaten idare bileceği için okulda bilir genelde.
Okulda boşanmış arkadaşlarımızda var. Gayet rahat ve güvenliler. Çünkü hayat onların hayatı. Üçüncü kişilere ne düşer bilirsiniz 😄😄

Back
X