Ayip mi olur?

Esra

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Ekim 2007
14.345
35.160
39
Merhaba arkadaslar.
Oncelikle buyuk bir sikintidan bahsetmeyecegim , fikrinizi almak istedigim bir konu var, onu bastan belirteyim.
Kapi komsum yeni tasindi. Esyalarini tasiyip evi yerlestireli cok oldu ama cocuklarinin okulu icin diger evlerinde kaldilar. Bu sure icinde burdaki eve de gidip geldiler, tanistik, gorustuk. Eksiklerimizi istedik birbirimizden vs..
Bunlar tasininca ben tatli yapip goturdum, muhallebi tarzi, kucuk kaselere kisi sayisi kadar hazirlayip verdim.
Tabaklar benim gunluk kahvtilik vs icin kullandigim tabaklardi. 15 gun oldu tabaklari geri vermedi. Ha bu cok mu buyuk problem, degil tabi ama neden vermiyor yahu :KK45:
Kek yaptim bugun, zaten uc kisiyiz bize fazla geliyor hep.kendimize alirim kalanini konu komsuya veririm genelde. Karsi komsu icin bir tabak hazirladim, bunu vereyim , tabagimi da geri isteyeyim ( ici dolu iade etme durumu olmasin diye ) onu istrrken de benim diger tabaklari alabilir miyim diyeyim dedim, esim kizdi, ayip olur istenir mi tabak diye.
Ayip mi olur gercekten?
Benden istense hic bozulmam acikcasi, hos bu kadar da bekletmem o ayri. Eger bir sey hazrlama durumum yoksa bos goturur, kusura bakma elim degmedi bir sey yapmaya bu seferlik de boyle olsun der veririm. Kasmaya gerek yok yani sonucta karsilik bekleyerek yapmiyoruz boyle seyleri. Siz ne dusunursunuz?
Cok uzattim:KK53:

ayıp olmamıştır zannımca, bende çalıştığım için bazen komşuların tabaklarını bekletiyorum, istediklerinde bozulmuyorum çünkü suç bende çok beklettim :)

Merhaba arkadaslar.
Oncelikle buyuk bir sikintidan bahsetmeyecegim , fikrinizi almak istedigim bir konu var, onu bastan belirteyim.
Kapi komsum yeni tasindi. Esyalarini tasiyip evi yerlestireli cok oldu ama cocuklarinin okulu icin diger evlerinde kaldilar. Bu sure icinde burdaki eve de gidip geldiler, tanistik, gorustuk. Eksiklerimizi istedik birbirimizden vs..
Bunlar tasininca ben tatli yapip goturdum, muhallebi tarzi, kucuk kaselere kisi sayisi kadar hazirlayip verdim.
Tabaklar benim gunluk kahvtilik vs icin kullandigim tabaklardi. 15 gun oldu tabaklari geri vermedi. Ha bu cok mu buyuk problem, degil tabi ama neden vermiyor yahu :KK45:
Kek yaptim bugun, zaten uc kisiyiz bize fazla geliyor hep.kendimize alirim kalanini konu komsuya veririm genelde. Karsi komsu icin bir tabak hazirladim, bunu vereyim , tabagimi da geri isteyeyim ( ici dolu iade etme durumu olmasin diye ) onu istrrken de benim diger tabaklari alabilir miyim diyeyim dedim, esim kizdi, ayip olur istenir mi tabak diye.
Ayip mi olur gercekten?
Benden istense hic bozulmam acikcasi, hos bu kadar da bekletmem o ayri. Eger bir sey hazrlama durumum yoksa bos goturur, kusura bakma elim degmedi bir sey yapmaya bu seferlik de boyle olsun der veririm. Kasmaya gerek yok yani sonucta karsilik bekleyerek yapmiyoruz boyle seyleri. Siz ne dusunursunuz?
Ayıp olmaz tabii ki :) sonuçta size ait bir şeyi istiyorsunuz :) seçeneğim az dersiniz :) ama belki sizi görünce kendiliğinden aklına gelir söylemenize gerek bile kalmayabilir :)

ayıp olmamıştır zannımca, bende çalıştığım için bazen komşuların tabaklarını bekletiyorum, istediklerinde bozulmuyorum çünkü suç bende çok beklettim :)
Ayip olmadi cunku istemedim :) esim oyle deynce vazgectim, keki de isyerine goturdum

iki ev arasında gidip geldikleri için belki unutmuş olabilir.sürekli orada olsalar unutmazdı diye düşünüyorum.
ama isteyebilirsiniz.size ait olan bişey.neden ayıp olsun :)
çok ayıp geliyorsa canım kususra bakmazsan bişey sorucam şu şekilde ki tabaklarım yok,bikaç komşuya sordum onlara vermemişim acaba sende mi gibi birşeyler söyleyebilirsiniz.

Ayıp olmaz tabii ki :) sonuçta size ait bir şeyi istiyorsunuz :) seçeneğim az dersiniz :) ama belki sizi görünce kendiliğinden aklına gelir söylemenize gerek bile kalmayabilir :)
Esimin aklina uydum goturmedim keki, eli bos gidip de isteyemem kekle gitsem olurdu sanki :) secenegi de hakikaten az, her gun kullandigim tabaklardi.

Esimin aklina uydum goturmedim keki, eli bos gidip de isteyemem kekle gitsem olurdu sanki :) secenegi de hakikaten az, her gun kullandigim tabaklardi.
hiçbişeysiz gidip isteyin ben olsam komşuma ayıp oldu diye utanır üzülürdüm

Merhaba arkadaslar.
Ayip mi olur gercekten?

ayıp olacak birşey göremedim ben keza ben de istiyorum vermedikleri zaman .

15 gün olmuş o getirmemiş ayıp olmamıiş da sen isterken mi olacak
keki götür bu kabı boşaltın alayım diğer verdiğim kaplarla birlikte deyin... bekleyin getirsinler

bir şey götürmenize gerek yok.tekrar söylüyorum çok ayıp gelirse çalın kapısını canım yarın sabah kahvaltıya misafir gelecek tabakları falan ayarlıyordum ama şu şekildeki tabaklarımı bulamadım sana mı verdim başka komşuyamı hatırlayamadım acaba sendemi diyebilirsiniz.

Çok dusuncelisiniz :) ben olsam bozukmazdim hatta hoşuma giderdi. Unutulan bir şeyi böyle ince bi hareketle hatırlatan Komşum var derdim :))

Ben bi kere komşunun tabağını 6 ay falan beklettim:KK53: Unuttum napim o da hatırlatmadı:KK51:
Unutmuştur büyük ihtimal, söyle bişey olmaz.

Neden ayip olsun ki benim tabakta aylarca durdu bende bişey yaptim gorurdum diger tabakla istedim isteyin akşama valla ben istiyom baktim getirmiyo :KK14:

Merhaba arkadaslar.
Ayip mi olur gercekten?
Ayıp olmaz tabii ki :) sonuçta size ait bir şeyi istiyorsunuz :) seçeneğim az dersiniz :) ama belki sizi görünce kendiliğinden aklına gelir söylemenize gerek bile kalma
Alın elinize keki ve gidin bence :) belki de dediğim gibi sizi görür görmez vermek isteyebilir, böyle bir girişimi olmazsa tatlı dille söylersiniz :) hiçbir şey olmaz :)

Tesekkur ederim yorumlar için herkese, çoklu alıntıyı beceremedim, burdan yazıvereyim.
komşuluk ilişkilerinde çok başarılı olduğum söylenemez, yani sıkı fıkı olamıyorum kimseyle.
üç ev degiştirdim ,genelde ev hanımıydı komşularım, ben çalıştığım için onlara hiç ayak uyduramadım.
hele önceki evimde bir tane soğanı isteyebileceğim komşum yoktu.
şimdi kendi evimde oturuyorum, yani ben de yeni taşındım.
burda kalıcıyız sonuçta, komşularımla yüz yüze bakabilelim istiyorum.
esim de öyle söyleyince bilemedim ben de, ayıp olursa uyuz olmasınlar bana dedim:KK70:
iyi ki sormuşum, sağolasınız:KK50:
bugün itibarıyle evden çıkıyorum ve on gün yokum nerdeyse. tatil vs..
geri döndüğümde tabakların gidişinin 1. ayını kutluyor oluruz muhtemelen:p
çalar kapıyı isterim artık

Ayıp olmaz tabii ki :) sonuçta size ait bir şeyi istiyorsunuz :) seçeneğim az dersiniz :) ama belki sizi görünce kendiliğinden aklına gelir söylemenize gerek bile kalma

Alın elinize keki ve gidin bence :) belki de dediğim gibi sizi görür görmez vermek isteyebilir, böyle bir girişimi olmazsa tatlı dille söylersiniz :) hiçbir şey olmaz :)

kek çoktan uçtu:kk77:
eşim tersleyince ben de iş yerindeki arkadaşlara götürdüm, afiyetle yediler:KK28:
herkesin söylediği çok mantıklı, tabak benim ayol niye ayıp olsun:KK30:
baktım şimdi evde değiller, yoksa hemen gidip isteyecektim:KK6:

Tesekkur ederim yorumlar için herkese, çoklu alıntıyı beceremedim, burdan yazıvereyim.
komşuluk ilişkilerinde çok başarılı olduğum söylenemez, yani sıkı fıkı olamıyorum kimseyle.
üç ev degiştirdim ,genelde ev hanımıydı komşularım, ben çalıştığım için onlara hiç ayak uyduramadım.
hele önceki evimde bir tane soğanı isteyebileceğim komşum yoktu.
şimdi kendi evimde oturuyorum, yani ben de yeni taşındım.
burda kalıcıyız sonuçta, komşularımla yüz yüze bakabilelim istiyorum.
esim de öyle söyleyince bilemedim ben de, ayıp olursa uyuz olmasınlar bana dedim:KK70:
iyi ki sormuşum, sağolasınız:KK50:
bugün itibarıyle evden çıkıyorum ve on gün yokum nerdeyse. tatil vs..
geri döndüğümde tabakların gidişinin 1. ayını kutluyor oluruz muhtemelen:p
çalar kapıyı isterim artık
gitmeden gidip neden istemiyor sunuz?

X