Ayrılık hakkında...

bittervoid

Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
34
4
1 yıldır sorunlu giden bir ilişkim var. Detaylari anlatip sizi sıkmak istemiyorum ama ayrilmak istedigimi söyledim. Çünkü ayrilmamiz lazım. Eger devam edip evlenirsek çok mutsuz oluruz ilerde. Bundan eminim. Bunu da bu şekilde anlattım. Guven sorunu var dedim ki öyle. Ama ayriligi kesinlikle kabul etmiyor. Agladi yalvardi oyle seyler soyluyo ki insanin içi aciyor. Nasıl yapacagimi bilmiyorum. Hem sevdigim icin kiyamiyorum hem uzulmesine üzülüyorum. Kimsenin ahini alarak hayatindan çıkmak istemiyorum. Ben de cok uzulcem ama boyle olmasi lazm. Ikimiz hakkinda olan bi karari tek basina veremezsin ben ayrılmak istemiyorum diyor. Ne yapacagimi sasirdim. Kafayi yedim yicem. Bana verebileceginiz tavsiye var mi? Nasıl bir yol izlemeliyim?

İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur.
Anladığım kadarıyla mantığını kullanabilen geleceği öngören bir insansınız.
Haliyle bu işlerin karşı taraf ağlıyor üzülüyor diye devam etmeyeceğini bilirsiniz.
Üzülecek ve siz de elbette üzüleceksiniz lakin geçecek. Zaman neyi örtmemiş ki?

Hattini falan degistir. Sosyal hesaplarini kapat olsun bitsin. Ne ahi ya? Mutsuz olacaginiz bir hayata girerek asil sizin ahiniz kalir.

Ama bu kadar inatla neden oyle olmasi lazim diyorsunuz?

Ne yaparak mesela?
Kötü davran bisi yap baskasini seviyorum de ama siz istemiyorsaniz olacak diye birsey yok . Duygu sömürüsü ile sizi geri getirmeye calisiyor ben onunla mutsuz oldugumu soylerdim eger sizi gercekten seviyorsa sizi uzmek ve zor durumda birakmak istemezdi zorla guzellik olmaz ...

1 yıldır sorunlu giden bir ilişkim var. Detaylari anlatip sizi sıkmak istemiyorum ama ayrilmak istedigimi söyledim. Çünkü ayrilmamiz lazım. Eger devam edip evlenirsek çok mutsuz oluruz ilerde. Bundan eminim. Bunu da bu şekilde anlattım. Guven sorunu var dedim ki öyle. Ama ayriligi kesinlikle kabul etmiyor. Agladi yalvardi oyle seyler soyluyo ki insanin içi aciyor. Nasıl yapacagimi bilmiyorum. Hem sevdigim icin kiyamiyorum hem uzulmesine üzülüyorum. Kimsenin ahini alarak hayatindan çıkmak istemiyorum. Ben de cok uzulcem ama boyle olmasi lazm. Ikimiz hakkinda olan bi karari tek basina veremezsin ben ayrılmak istemiyorum diyor. Ne yapacagimi sasirdim. Kafayi yedim yicem. Bana verebileceginiz tavsiye var mi? Nasıl bir yol izlemeliyim?
Mutsuzsan bitir uzaklaş ayrıl ama eğer sonra pişman olup geri dönersen yapma bunu

Kendinizden soğutmaya çalışmak falan çok saçma bence denemeyin bile.
Normal şartlarda aklı başında insanlar bu işleri konuşarak hallederler.
Bu karar ikiniz hakkında değil, önce bunu anlatın karşınızdaki insana. Ayrılık kararı ilişkilerin çok büyük bir kısmında tek taraflı olarak verilir. Ortak kararla ayrıldık diyen çiftler çok çok azdır. Mutsuz olduğunuz bir ilişkiyi sırf onu üzmemek için mi yürüteceksiniz yani? Mantıklı mı bu? Hem ah alınacak bir şey yok ki ortada. Devam ederseniz sizi mutsuz ettiği için o ahınızı almış olmayacak mı bu bakış açısıyla. Bu kadar dramatize etmeyin mevzuyu. Kesin konuşur, taviz vermezseniz çözersiniz.

Güzelim ah meselesi falan değil bu. Mutlu olmayacağını bilerek evlilik mi olur. İnan evlilik öyle biri üzülmesin diye yapılabilecek küçük, önemsiz bir hayır değil. Ömrünü vereceksin, çocuklarının babası olacak. Kolay mı? Bir ilişkiye başlamak iki kişinin kararıyla olur. Ama ayrılmak bir taraf istediğinde kaçınılmazdır. Kendinden soğutmak vs uğraşma bunlarla. Sen zaman verdikçe o seni ikna etmek için elinden geleni yapar. Ararsa açma, geri dönme, görüşme, cevap verme. Bi zaman sonra illa ki bırakacak peşini. Açık açık son bir kez konuş sonra dediğim gibi yap bence.

Aynen böyle olmuştu bana da. Başka sebepler de vardı ve bitiremedim. Kavga, anlayışsızlık derken soğudum. Sonra ne oldu? Şu anki eşimle tanıştım ve aşık oldum. İnan öyle daha zor. Ah alınıyorsa ben almışımdır. Aldatan kadın damgası yedim. Bu durumlara gelme. Ona da bunu anlatmaya çalış. Kolay gelsin.

sorunsuz bir ayrılık yaşayablceğini sanmıyorum. en azından saygıyı kaybetmemeye çalış ki sanmıyorum mutlaka o da olur

Tek derdi, bu kadın beni terk edemez,ben onu terk ederimdir muhtemelen.Sen şimdi ayrılmazsan yakında o senden ayrılacak sana da sormayacak hem.Ayrılık kararı tek başına verilir,bebek yapmıyorsunuz ikinizin kararı da önemli olsun.

Tek derdi, bu kadın beni terk edemez,ben onu terk ederimdir muhtemelen.Sen şimdi ayrılmazsan yakında o senden ayrılacak sana da sormayacak hem.Ayrılık kararı tek başına verilir,bebek yapmıyorsunuz ikinizin kararı da önemli olsun.

çok merak ettim
konu sahibinin yazdıklarından bu sonuca nasıl vardınız?

TE="Bilgece, post: 39556257, member: 377773"]Hattini falan degistir. Sosyal hesaplarini kapat olsun bitsin. Ne ahi ya? Mutsuz olacaginiz bir hayata girerek asil sizin ahiniz kalir.

Ama bu kadar inatla neden oyle olmasi lazim diyorsunuz?[/QUOTE]
bence soğutmanın aksine üstüne düş sürekli ara mesaj at sıkıntıya gelemez o ayrılmak ister
Bunu bile denemistim. Zamana yaymaya calistim olmadı. Kavga çıkardım olmadi.

İstemiyorsanız istemiyorsunuzdur.
Anladığım kadarıyla mantığını kullanabilen geleceği öngören bir insansınız.
Haliyle bu işlerin karşı taraf ağlıyor üzülüyor diye devam etmeyeceğini bilirsiniz.
Üzülecek ve siz de elbette üzüleceksiniz lakin geçecek. Zaman neyi örtmemiş ki?
ben de boyle düşünüyorum. Zamanla gecicek. Ne kadar cok uzulcegimi biliyorum ve bunu da göze almış durumdayim. O da israrla ayrilmiyorum senden diyor. Ne yapacagimi sasirdim. Tamam dese hersey daha kolay olcak

Bazen karşındakini kırmak pahasına kararını uygulaman gerekir. insanları çok düşündükçe kendin yorulursun. sen bu ilişkinin sonunda üzüntü görüyorsun ve devam etmek istemiyorsun, o da bencillik edip devam etmek istiyor. bunun kararını tek başına veremezsin ben ayrılmak istemiyor diyerek kendi kararına seni çekmeye çalışıyor. aslında bir nevi senin yapmanı istemediği şeyi kendisi yapıyor. üzülür, kırılır bir şekilde o da unutur zamanla. soğuk davran elbet sonunda anlayacak o da... ya da bitti diyebilip uzaklaşırsan,telefonlarına cevap vermezsen yani bittiğine onu inandırırken gözünün yaşına da bakmazsan biter diye düşünüyorum.

Güzelim ah meselesi falan değil bu. Mutlu olmayacağını bilerek evlilik mi olur. İnan evlilik öyle biri üzülmesin diye yapılabilecek küçük, önemsiz bir hayır değil. Ömrünü vereceksin, çocuklarının babası olacak. Kolay mı? Bir ilişkiye başlamak iki kişinin kararıyla olur. Ama ayrılmak bir taraf istediğinde kaçınılmazdır. Kendinden soğutmak vs uğraşma bunlarla. Sen zaman verdikçe o seni ikna etmek için elinden geleni yapar. Ararsa açma, geri dönme, görüşme, cevap verme. Bi zaman sonra illa ki bırakacak peşini. Açık açık son bir kez konuş sonra dediğim gibi yap bence.
Onu yarı yolda biraktigimi, onunla oynadigimi, beni asla affetmeyecegini söylüyor. Vicdan azabı çekiyorum

X