Ayrıntılı ultrason çektirenler ??

Bade79

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2015
231
66
29
Kızlar öncelikle merhaba.. Dün ayrıntılı ultrasonda randevum vardı. Son ana kadar aksilikler.. her an vazgeçme düşüncesi. Ki ben girmeyi de istiyordum 1 ay oldu bebegimi görmeyeli insan gerçekten çok özlüyor.. Kim duysa ayrıntılıya gidecegimi aman ne gerek var sakat olsa aldıracak misin vs.. Çemkirmediğim kimse kalmadı yani ben kalbimi bozarak gitmiyorum ki Rabbim korusun evlatlarimizi.. ben bebegimi görmeye izlemeye gidiyorum. Neyse tam doktor kapısındayiz yanımdaki hastayla bi muhabbet açıldı kadin demez mi ben çok araştırdım çok zararı varmış çok radyasyon alıyormus bebek.. kafam çok karıştı içime bi sıkıntı oturdu.. yine de girdim ultrasona..
Siz ayrıntılı ultrason çektirmis miydiniz ? Gerçekten bi zararı var mı..

Kızlar öncelikle merhaba.. Dün ayrıntılı ultrasonda randevum vardı. Son ana kadar aksilikler.. her an vazgeçme düşüncesi. Ki ben girmeyi de istiyordum 1 ay oldu bebegimi görmeyeli insan gerçekten çok özlüyor.. Kim duysa ayrıntılıya gidecegimi aman ne gerek var sakat olsa aldıracak misin vs.. Çemkirmediğim kimse kalmadı yani ben kalbimi bozarak gitmiyorum ki Rabbim korusun evlatlarimizi.. ben bebegimi görmeye izlemeye gidiyorum. Neyse tam doktor kapısındayiz yanımdaki hastayla bi muhabbet açıldı kadin demez mi ben çok araştırdım çok zararı varmış çok radyasyon alıyormus bebek.. kafam çok karıştı içime bi sıkıntı oturdu.. yine de girdim ultrasona..

doktora sordunuz mu peki

eska97 .!.:
Bende ayrintiliya giirdm ilk defa zararlı diye burdan duydum ayrıntılı adı üstünde herseye ayrıntılı bi şekilde bakiyolar sanmıyorum bi zararı olduğunu bi sorun varsa teshis tedavi ilaç bişey yapılıyo erkenden daha ne isteyelim :KK66:

Bende ayrintiliya giirdm ilk defa zararlı diye burdan duydum ayrıntılı adı üstünde herseye ayrıntılı bi şekilde bakiyolar sanmıyorum bi zararı olduğunu bi sorun varsa teshis tedavi ilaç bişey yapılıyo erkenden daha ne isteyelim :KK66:
Aynen senin gibi düşünüyorum. Belki daha çok radyasyon alıyo ama erken teşhis için çok önemli.. ya bir anda karşıma geçip zararlı vs. Diyince tedirgin oldum. Ama cektirmeseydim çok içimde kalacaktı :KK66:

Aynen senin gibi düşünüyorum. Belki daha çok radyasyon alıyo ama erken teşhis için çok önemli.. ya bir anda karşıma geçip zararlı vs. Diyince tedirgin oldum. Ama cektirmeseydim çok içimde kalacaktı :KK66:

Bebeklermz sağlıklı olsun da daha ne isteyelim :)

ben girmedim kendi doktorum sadece soyledi baskilamadi yaptir die fiyati sorduk 450 tl dediler esime baktim dedim bebegimin besigini alirim bosver.
zaten kendi doktorum da normal ultrasonda eliniayagini gosterdi asiri hareketli bizim kizimiz hala ogle.
aile hekimimde guvendigim doktorum var eskiden beri tanidik ona sordum sizce ne yapmaliyim bence gereksiz dedi eger ki siz isterseniz yaptirin dedi gerek yok ozaman dedim.
sonucta hic ultrasona girmeden dunyaya gelmisim annem dogumda ogrenmis kiz oldugumu erkek bekliyorlarmis.
bu kadarda irdelememek lazim he seker yuklemesini mecbur yaptirdim babam seker hastasiydi cok sukur temiz cikti

Ben ayrıntılı ultrason çektirmeyenlerdenim, fakat zararı olduğunu bildiğimden veya bu şekilde duyumlar aldığımdan değil, vaktini kaçırdığımdan dolayı...
Bence herşeyi zamanında bilmekte fayda vardır, çok iyi yapmışsın ayrıntılı ultrason çektirmekle... İlla bebek sakat olacak, bir problem olacak diye kaide yok, fakat anne karnında müdahale gerektirebilen ufak tefek şeyler olabilir (gerekli vitamin takviyesi vb.) gibi... O yüzden içini ferah tut eminim ki sonuçlar çok iyi gelecek ve sende "iyi ki yaptırmışım" diyeceksin...
Rabbim sağlıkla sıhhatle evladına kavuşmayı nasib etsin inşallah... :KK68:

bende girdim ayrıntılıya tam 45 dk boyunca herşeyini incaledi doktor e normal ultrasonda yayıyor bu kadar pimpirikli olmanın bi anlamı yok bence kötü bişe olsa doktor yaptırma derdi o kadar giren anneler var sırf bunun için bebeğine bişe olan duymadım bu zamana kadar

normal ultrasonda neyse ayrıntılı ultrasonda öyle sadece çok daha tecrübeli bir radyolog tarafından bakılabilir ya da kadın doğum doktoru yeterli bilgiye sahipse kendisi de bakabilir her cihaz radyasyon yayıyor bir miktar pc, telefon, tv vs... ama bunların bebişlerimize ciddi zararı yok hele ki sağlıkları için erken tanı konabilecekse bunu mutlaka yaptırmalıyız :)

Ben ayrıntılı ultrason çektirmeyenlerdenim, fakat zararı olduğunu bildiğimden veya bu şekilde duyumlar aldığımdan değil, vaktini kaçırdığımdan dolayı...
Bence herşeyi zamanında bilmekte fayda vardır, çok iyi yapmışsın ayrıntılı ultrason çektirmekle... İlla bebek sakat olacak, bir problem olacak diye kaide yok, fakat anne karnında müdahale gerektirebilen ufak tefek şeyler olabilir (gerekli vitamin takviyesi vb.) gibi... O yüzden içini ferah tut eminim ki sonuçlar çok iyi gelecek ve sende "iyi ki yaptırmışım" diyeceksin...
Rabbim sağlıkla sıhhatle evladına kavuşmayı nasib etsin inşallah... :KK68:
Amin canim inşallah güzel dileklerin için saol :KK66:

ben girmedim kendi doktorum sadece soyledi baskilamadi yaptir die fiyati sorduk 450 tl dediler esime baktim dedim bebegimin besigini alirim bosver.
zaten kendi doktorum da normal ultrasonda eliniayagini gosterdi asiri hareketli bizim kizimiz hala ogle.
aile hekimimde guvendigim doktorum var eskiden beri tanidik ona sordum sizce ne yapmaliyim bence gereksiz dedi eger ki siz isterseniz yaptirin dedi gerek yok ozaman dedim.
sonucta hic ultrasona girmeden dunyaya gelmisim annem dogumda ogrenmis kiz oldugumu erkek bekliyorlarmis.
bu kadarda irdelememek lazim he seker yuklemesini mecbur yaptirdim babam seker hastasiydi cok sukur temiz cikti
Benim gittiğim hastanede de 500 tlye çekiliyordu ben farklı bir hastanede yarı fiyata yaptırdım. Şeker yüklemesinin ücreti ne kadardı yaptirdiginiz zaman ?

Benim gittiğim hastanede de 500 tlye çekiliyordu ben farklı bir hastanede yarı fiyata yaptırdım. Şeker yüklemesinin ücreti ne kadardı yaptirdiginiz zaman ?

55 tl hemogram dahil cnm yeni yaptirdim 30 nisanda.
olsun iyi olmus canim cektirmen

Ben de bir zarari oldugunu dusunmuyrm. Yaptirmistim. Kendi dr.um hastanesinde yapilmisti. Oranin radyologu 10dk da bakmisti. Fark ödememistim ben. Sadece 45tl idi sanirim muayene ucretini odemistim gecen yil. Seker testine de fark vermedim. Nsty de fark vermedim. Sadece dr.umun muayene ucretini ödedim. Ilk basta yapilan toxoplazma testine 40tl fark verdim o kadar. Ankara da olanlar icin Ozel Çağ Hastanesi arkadaslar.

OTE="cuteheart, post: 40993695, member: 438089"]Ben de bir zarari oldugunu dusunmuyrm. Yaptirmistim. Kendi dr.um hastanesinde yapilmisti. Oranin radyologu 10dk da bakmisti. Fark ödememistim ben. Sadece 45tl idi sanirim muayene ucretini odemistim gecen yil. Seker testine de fark vermedim. Nsty de fark vermedim. Sadece dr.umun muayene ucretini ödedim. Ilk basta yapilan toxoplazma testine 40tl fark verdim o kadar. Ankara da olanlar icin Ozel Çağ Hastanesi arkadaslar.[/QUOTE]
Ben etlik Zübeyde doğum evine gidiyorum hic bi ödeme yapmadim zaten devlet hastanesi herseyim de ayrıntılı oldu güzel ilgileniyolar doğumu da orda düşünüyorum peki çağ a ne kadar doğum ucreti verdn canm

Ben de bir zarari oldugunu dusunmuyrm. Yaptirmistim. Kendi dr.um hastanesinde yapilmisti. Oranin radyologu 10dk da bakmisti. Fark ödememistim ben. Sadece 45tl idi sanirim muayene ucretini odemistim gecen yil. Seker testine de fark vermedim. Nsty de fark vermedim. Sadece dr.umun muayene ucretini ödedim. Ilk basta yapilan toxoplazma testine 40tl fark verdim o kadar. Ankara da olanlar icin Ozel Çağ Hastanesi arkadasla
Ben etlik Zübeyde doğum evine gidiyorum hic bi ödeme yapmadim zaten devlet hastanesi herseyim de ayrıntılı oldu güzel ilgileniyolar doğumu da orda düşünüyorum peki çağ a ne kadar doğum ucreti verdn canm

Gecen yil 8mayisda dogum yaptim. 1800tl verdim. Mecburi epidural+spinal sezeryan oldum. Ek ucret vermedim ayrica. Ben dr icin gittim zaten oraya. Ilk 2 bebegimi pihtilasma yuzunden kaybettim. Erol beyi tavsiye ettiler. Ona gittim..

X