Erkek İnfertilitesi Azospermide akrabalık faktörü

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

kader60

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
664
21
318
Bolu
Merhaba kader arkadaşlarım
öncelikle bu konuyu açmamdaki sebeb .benim eşim azospermi yani hiçspermi yok henüz tedaviye başlamadık ögreneli bu gün tam 1 sene oldu ve bir doktorla konuştuk hormonlar,testisler.genetik ve y kromozon testlerimiz hepsi normal .lakin eşimin anne ve babası teyze cocukları yani akrabalık ilişkisi var .nasipse ekimde mikrotese olmayı nüşünüyoruz kısacası arkadaşlar doktorumuz pek ümit vermedi bende merak ettim bizim gibi olupta mikrotese sonuçları nelerdir niye .arkadaşlarım şimdiden ilginiz için tesekkür ederim
mevlam bu yolda insallah hepimizin yüzünü güldürür.bu dünyadaki imtihanımızı en hayırlı sekilde vermeyi nasip eder

canlar eşi azosperm olupda eşinin anne ve babasında akrabalık olanlar yok mu yardım kızlar lütfen

Biz aynı durumdayız anne ve baba teyze çocukları teşhis azospermi sertoli cell only 3 yıllık bir tedavi kaan beyle , 2 mikrotese yapıldı ikincisinde yuvarlak hücre bulundu tedavi dördüncü yılında devam ediyor. Sperm boyamalarında henüz haploid hücre görülmediği için çok ümit gözükmüyor.Bizde evlat edinme noktasına doğru yaklaşıyoruz.Allah herkesin hakkında hayırlısını versin.

Biz aynı durumdayız anne ve baba teyze çocukları teşhis azospermi sertoli cell only 3 yıllık bir tedavi kaan beyle , 2 mikrotese yapıldı ikincisinde yuvarlak hücre bulundu tedavi dördüncü yılında devam ediyor. Sperm boyamalarında henüz haploid hücre görülmediği için çok ümit gözükmüyor.Bizde evlat edinme noktasına doğru yaklaşıyoruz.Allah herkesin hakkında hayırlısını versin.

canım rabbim yardımcınız olsun insallah en kısa zamanda rabbim yüzünüzü güldürür. canım bizde yeni basladık sayılır emre beyle bu yola girecez nasip olursa emre bey bu konuda araştırmalar yapıldıgını söyledi bu genetik testleri tüm genleri kapsamıyormuş sperm duraklamasından bahsetti sizden bundan şüpeleniyorum dedi ama ameliyattan sonra 1-2 tane cıkış olabilir dedi böyle hastalarım var dedi hakkımızda hayırlısı canım

canım siz ilk ameliyatınızı olrken fsh nız kactı hatırlıyomusun kaan hoca ile görüştüm kuvvetli ihtimal tıkanıklık dedi sizede ameliyattan önce böyle bir tabir kullandımı canım benim eşimin fsh 5,5

Eşimin anne ve babasının nineleri kardeşmiş.
Bunlarda da akraba evliliğinden dolayı olabilirmi.
Eşim ilk erkek çocuk olarak dünyaya gelmiş.
Ondan sonra doğan erkek kardeşi evli ve çocuğu var.
Bir erkek kardeşi daha var ve yeni evlendi
Bakalım onun olacak mı.Olur herhalde onunda.
Merak ettim şimdi.

Eşimin anne ve babasının nineleri kardeşmiş.
Bunlarda da akraba evliliğinden dolayı olabilirmi.
Eşim ilk erkek çocuk olarak dünyaya gelmiş.
Ondan sonra doğan erkek kardeşi evli ve çocuğu var.
Bir erkek kardeşi daha var ve yeni evlendi
Bakalım onun olacak mı.Olur herhalde onunda.
Merak ettim şimdi.

canım emre beyin bize acıklaması söyle idi adamın 11 tane cocugu olur akraba anne babanın mesala 7 tanesi normal evlat sahibi olurken 4 tanesi bu sorunu yasayabilirmiş simdi emre bey yurt dısına gidecekmiş araştırılıyormuş bu canım genlerle alakalı imiş eşimin bir erkek birde kız kardeşi var onların cocukları var canım size denk delmiş olabilir dedi ama genetikler temiz dedim o testler sadece genlerin% 3 gösteriyormuş canım hayırlısı hakkımızda canım

canım emre beyin bize acıklaması söyle idi adamın 11 tane cocugu olur akraba anne babanın mesala 7 tanesi normal evlat sahibi olurken 4 tanesi bu sorunu yasayabilirmiş simdi emre bey yurt dısına gidecekmiş araştırılıyormuş bu canım genlerle alakalı imiş eşimin bir erkek birde kız kardeşi var onların cocukları var canım size denk delmiş olabilir dedi ama genetikler temiz dedim o testler sadece genlerin% 3 gösteriyormuş canım hayırlısı hakkımızda canım

Yani olabilir demek istiyorsun.
O piyangolarda eşlerimize vurmuş herhalde.
Evet hakkımızda hayırlısı buymuş demekki.

Yani olabilir demek istiyorsun.
O piyangolarda eşlerimize vurmuş herhalde.
Evet hakkımızda hayırlısı buymuş demekki.

insallah olmaz canım... doktora sorduk bizde aynısını sansımız nenir diye yüzde bile vermedi 2 mikrotese düşünürmüsünüz dedik sizin gibi durumdakile düşünmem dedi burda çiçek diye bir arkadaş var ondada acaba böylemi ah ona rast gelebilsem onlarda masturasyon duraklamasından yazıyo azo sebebinin nedeni bize doktor sizdede bu olabilir dedi sperm belli bir kıvama gelir ama cıkış noktasında parcalanır dedi ama üzülme ameliyattan sonra cıkış saglıyanlar olmuş bizim durumumuzda

Bize tıkanıklık hususunda herhangibir şey söylenmedi FSH mız 22,5 civarında oldukça yüksekti

tsk ederim canım ya.bende ilk ögrendigimizde kaan beyle maillesip durmuştum sonra ankaraya gittim yanına ama rüyamda onu bulamaıştım gercekdede gittim ankaraya bulamadım vardır bunda da bir deyip muhane olmaktan vazgecmişti simdide cesaret edemiyorum gitmeye canım celaledin hoca var diyorlar ona gitmeyi düşündüm mü gidenler gayet iyi sonuçlar almaya basladı eger ameliyattan sonra olumlu sonuç alamaz isek ben gidmeyi düşünüyorum

insallah olmaz canım... doktora sorduk bizde aynısını sansımız nenir diye yüzde bile vermedi 2 mikrotese düşünürmüsünüz dedik sizin gibi durumdakile düşünmem dedi burda çiçek diye bir arkadaş var ondada acaba böylemi ah ona rast gelebilsem onlarda masturasyon duraklamasından yazıyo azo sebebinin nedeni bize doktor sizdede bu olabilir dedi sperm belli bir kıvama gelir ama cıkış noktasında parcalanır dedi ama üzülme ameliyattan sonra cıkış saglıyanlar olmuş bizim durumumuzda

Bizde de maturasyon arresti var canım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bizde de maturasyon arresti var canım.

aaa evet canım böyle bi şey dedi ben aklıma getiripde yazamadım ameliyatta bulamazsak dedi 2-3 günde bir test alıp inceleriz dedi onlarla tüp bebege yönelirsiniz dedi ama sık sık test yaptırmamız lazımmış cünkü zaman zaman sperm cıkabiliyormuş onlara yakalamak lazım dedi :)

cuma günü uroloji prof ile görüştüm fsh derecesi iyi oldugu için sperm olma ihtimaşi yüksek dedi akrabalık için bir sey diyemem dedi bu belirsizlik coook kötüü rabbim yardımcımız olsun

Back
X