Baba demeye dilim varmıyor..

skyrose

Guru
Kayıtlı Üye
8 Mart 2011
1.900
2.500
Babalar hep çocuklarinin yaninda olmaz mi? Onlari koruyup kollamaz mi bütün kötülüklerden ? Kanayan yaralarini sarmaz mi? Siginacak liman yaslanacak omuz degil midir babalar? O kadar hissizim ki ona karsi. Nefret doluyum ve bu nefretim gun gectikce artiyor. 20 yasindayim bu yasima kadar cektigim butun sıkıntıların sebebi o . Cocuklugumu yasayamadim onun yuzunden .. Gencligimi de yasayamiyorum . Hep onun yanlislarini duzeltmekle gecti hayatim. Annemi o kadar cok uzdu ki. Artik annemin cektigi sıkıntılara dayanamiyorum . Her gece yine bugun oldugu gibi oturup agliyorum uyuyamiyorum. Bu adamda hic vicdan denen bisey yok. Bir baba başı sıkışınca terkedecegini soyler mi ailesini esini cocuklarini? Buna nasil hakki olabilir ? Bu adam hep bunla tehdit ediyor bizi. Ya sen nasil diyebilirsin bunu nasil ben gidecegim bunaldim sizden diyebilirsin hic mi utanmazsin? Sorsaniz yasimi bilmez benim kardeslerimin yasini bilmez kacinci sinifa gittigimizi bilmez... umrunda degil... 2 sene once sigaraya basladim, 6 ay once alkol kullanmaya basladim. Elimde darmadagin bi hayat var iste. Daha anlatamadigim o kadar cok sey var ki ... yaptiklari yuzunden insan icine cikamiyorum kendimden bile nefret ediorum boyle bi babam oldugu icin utaniyorum. Yine de icim sizliyor onun icin bile aci cekiorum biri annem biri babam ortada kaldim . Annemi o kadar borcun icine soktu bazen okulu birakip calismayi dusunuorm. Alti yirtik ayakkabiyla okula gidiyorum arkadaslarim gibi hergun çeşit çeşit kiyafetler giyemiyorum. Her gece her gece bu dusuncelerle boguluyorum bazen defolup gitmek istiyorum sıkıldım mutlu insan rolünü oynamaktan.

Son düzenleme:
Aslinda pek yazacak bisey bulamiyorum bence senin gelecegin egitimin egitimini tamamlaman lazim canini sikma insallah hersey yoluna girer ama buna inan girecek ve hersey guzel olacak de agradif davranmamani oneririm babana karsi sen agrasif davrandikca annen uzulecektir

O babanın kızı olduğunu kanıtlamak istemiyorsan önce o sigarayı ve alkolü bırak derslerine bak,yaşin daha küçük,daha sonrada geleceğine,annene ve kardeşlerine sahip çık..O babadan da bu saatten sonra bişey bekleme,daha çok beklersin değişmezler çünkü..Yolun ve bahtin açık olsun

Hayatınız çok zor..
Bence sigaraya ve alkole harcadığınız parayla ihtiyaçlarınızı tamamlayın.
Okulunuzu bitirip çalışın.
Anneciğinizi de alın yanınıza rahat etsin kadın..

Baba sifati maalesed bazilarinda sadece sifat olarak kaliyor.Adi baba oluyor sadece.Bu halinizle devam ederseniz annenizi bir de siz uzersiniz.Madem cok seviyorsunuz,o yokluk icinde de okulunuzu bitirir annenize bi umut isigi olursunuz.Yoksa babaniz gibi olmak cok kolay...
Babalar hep çocuklarinin yaninda olmaz mi? Onlari koruyup kollamaz mi bütün kötülüklerden ? Kanayan yaralarini sarmaz mi? Siginacak liman yaslanacak omuz degil midir babalar? O kadar hissizim ki ona karsi. Nefret doluyum ve bu nefretim gun gectikce artiyor. 20 yasindayim bu yasima kadar cektigim butun sıkıntıların sebebi o . Cocuklugumu yasayamadim onun yuzunden .. Gencligimi de yasayamiyorum . Hep onun yanlislarini duzeltmekle gecti hayatim. Annemi o kadar cok uzdu ki. Artik annemin cektigi sıkıntılara dayanamiyorum . Her gece yine bugun oldugu gibi oturup agliyorum uyuyamiyorum. Bu adamda hic vicdan denen bisey yok. Bir baba başı sıkışınca terkedecegini soyler mi ailesini esini cocuklarini? Buna nasil hakki olabilir ? Bu adam hep bunla tehdit ediyor bizi. Ya sen nasil diyebilirsin bunu nasil ben gidecegim bunaldim sizden diyebilirsin hic mi utanmazsin? Sorsaniz yasimi bilmez benim kardeslerimin yasini bilmez kacinci sinifa gittigimizi bilmez... umrunda degil... 2 sene once sigaraya basladim, 6 ay once alkol kullanmaya basladim. Elimde darmadagin bi hayat var iste. Daha anlatamadigim o kadar cok sey var ki ... yaptiklari yuzunden insan icine cikamiyorum kendimden bile nefret ediorum boyle bi babam oldugu icin utaniyorum. Yine de icim sizliyor onun icin bile aci cekiorum biri annem biri babam ortada kaldim . Annemi o kadar borcun icine soktu bazen okulu birakip calismayi dusunuorm. Alti yirtik ayakkabiyla okula gidiyorum arkadaslarim gibi hergun çeşit çeşit kiyafetler giyemiyorum. Her gece her gece bu dusuncelerle boguluyorum bazen defolup gitmek istiyorum sıkıldım mutlu insan rolünü oynamaktan.

Bence de babani kendine ornek al. İleride oyle bi yapiya sahip olmak ister misin? Cocuklarin oldugunda, senin durumunda olacaklar. Sigara ve alkolu birak bence de.

Onun haricinde, annen de eger bu durumdan sikayetciyse bosanmayi dusunmuyor mu? Beraber falan calissaniz? Nasil olur?

Eger, oyle bi imkaniniz yoksa; bence part time falan is bul. Okulla beraber yurut. Bunu yapan bi dunya insan var. Calistigini da evdekilere kesinlikle soyleme. Kendi parani biriktir. Kendi ihtiyaclarini karsila. Onlara da gosterme.

babasının kızı dedirtme kendine. oku meslek sahibi ol. alnının teriyle annene ve kardeşine sahip çık. maddi anlamda bir çok yerden yardım bulabilirsin. bu utanılacak bir şey değil. gerekirse okul müdürüyle bile görüşebilirsin. önce sınıf öğretmenine veya yakın bir hocana durumu aç o sana yardımcı olacaktır. yolun açık olsun.

Eğitimini mutlaka tamamlayıp geleceğe dair sağlam adımlar atmalısın ki ilerde baban tarzında yanlış bir adama mahkum olmayasın, baban sizi görmezden geliyorsa siz de onu görmeyin :KK62:

ne yazık ki yetişme tarzı . ınan baban da içinde böyle olduğu için n pismandir .ileride sen evlenince meslek sahibi olunca saha da pişman olacak . ama o da ailesinden görememiş demek ki. hiç suclamayin bakın siz de aynı şekilde yapıyorsunuz her şeye rağmen sigara alkol ne gerek var ki? demek ki zorluklara rağmen düzgün olabilmek çok zor . ya da sizin bu sşekilde davranmaniz. caninizinsçıkılması neyi degistiriyor? yıllar geçecek ve siz canınızın sıkıldığı ile kalacaksınız . kimse başka kimse için bi şey yapamaz. yani ne annenize ne babanıza bi şey yapamazsinz . ama kendinize, kendi hayatınız için yapabilirsiniz. düşünmeyin. olumsuz şeyler degistiremeyince boşa düşünmeyin. bi nevi pollyannacilik gibi. bi meslek sahibi olmaya bakın. yoksa maddi problemler devam eder sizin için de .

ve aileniz için içten Allahın halledeceğine inanarak dua edin .

çok üzüldüm canım resmen benim yaşadıklarımı taşıyorsun tek fark bizi terk etti babam hemde büyük bir rezillikle

babasının kızı dedirtme kendine. oku meslek sahibi ol. alnının teriyle annene ve kardeşine sahip çık. maddi anlamda bir çok yerden yardım bulabilirsin. bu utanılacak bir şey değil. gerekirse okul müdürüyle bile görüşebilirsin. önce sınıf öğretmenine veya yakın bir hocana durumu aç o sana yardımcı olacaktır. yolun açık olsun.
Cok dogru soylemis arkadas..ileride pisman olacagin seyler yapma, oku okulunu sakin birakma, seni duze cikaracak tek sey herseye kulak tikayip meslek sahibi olmak icin canink disine takmak..annenide kendinide kurtarabilirsin boylelikle

anne babamızı seçemiyoruz ..sende aileni olduğu gibi kabul etmek zorundasın..çünkü babanı değişmek gibi bir şansın yok..ama kendini değiştirebilirsin..önce sigara ve alkolü bırakmakla başla..sevgi birçok şeyin ilacı..o nekadar bağırırsa bağırsın nekadar ters olursa olsun büyük bir sabırla hep sevgiyle yaklaşmayı dene..bu arada okulun için hırslan..iyi bir meslek sahibi olki annene kardeşlerine sahip çık...

Aslinda pek yazacak bisey bulamiyorum bence senin gelecegin egitimin egitimini tamamlaman lazim canini sikma insallah hersey yoluna girer ama buna inan girecek ve hersey guzel olacak de agradif davranmamani oneririm babana karsi sen agrasif davrandikca annen uzulecektir

Anneme 2 senelik bir bolume gecmek istedigimi soyledim okulu bitirip bir an once calismaya baslamam lazim cunku senelerdir annem calisiyor o ya hapise giriyor ya ortalardan kayboluyor ya da evde oturup internette takiliyor annem artik belinin agrisindan calismakta zorlaniyor bilmiyorum ben nasil dayanicam buna. Daha ilk senem 4 yillik bi bolumdeyim annem 4 yili tamamlamami istiyor ama benim icim paramparca artik calismasini istemiyorum:KK43: ona karsi agresif davranmiyorum zaten. Ne olursa olsun bir kez olsun kalbini kirsam kotu soz soylesem icimde buyuyor gunlerce agliyorum ne olursa olsun dedigim gibi biri annem biri babam ben ikisine de uzuluyorum..

O babanın kızı olduğunu kanıtlamak istemiyorsan önce o sigarayı ve alkolü bırak derslerine bak,yaşin daha küçük,daha sonrada geleceğine,annene ve kardeşlerine sahip çık..O babadan da bu saatten sonra bişey bekleme,daha çok beklersin değişmezler çünkü..Yolun ve bahtin açık olsun

Alkolü zaten biraktim bi ara kotu bi arkadas cevrem vardI suan hicbiriyle gorusmuyorum sadece sigara var. Hicbisey beklemiyorum onlardan burs bana yetiyor annemden babamdan bi kez olsun para istemedim şu ihtiyacim var demedim. Cok tesekkur ederim.

Hayatınız çok zor..
Bence sigaraya ve alkole harcadığınız parayla ihtiyaçlarınızı tamamlayın.
Okulunuzu bitirip çalışın.
Anneciğinizi de alın yanınıza rahat etsin kadın..

Alkolü biraktim sadece sigara var ben kendi ihtiyaclarimi kendim karsilayabiliyorum bir kez olsun para istemedim onlardan hatta babam benden para istedi ona verdim ben ondan maddi manevi bugune kdr hicbisey istemedim. Hep annemin yaninda olacagim zaten.

Öncelikl bu hayatta tek basınıza olduğunuzu kabul edin. Beklentinizi anne babadan yana 0 a indirin. Yırtık ayakkabıyla okula gitmenize gerek yok sigara ve alkol parasınından feragat ederek alabilirsiniz. Yapamıyorsanız ajanslar var tanıtım hostesliği yüz boyama gibi aktiviteler yaptırıolar hafta da 1 gün benim zamanımda 7 sene önce kadar günde 50 lira veriyorlardı. Kendinizi kurtarmaya bakın

Bu yaşadıklarının seni daha güçlü yapması lazım
okuman lazım
geleceğini sağlama alman lazım
alkol neden sigara neden
bu kadar zayıf bir karakter misin sen ?
ileride seni babana benzetsinler mi istiyorsun
o babadan böyle kız olur demelerini mi istiyorsun?

Bence de babani kendine ornek al. İleride oyle bi yapiya sahip olmak ister misin? Cocuklarin oldugunda, senin durumunda olacaklar. Sigara ve alkolu birak bence de.

Onun haricinde, annen de eger bu durumdan sikayetciyse bosanmayi dusunmuyor mu? Beraber falan calissaniz? Nasil olur?

Eger, oyle bi imkaniniz yoksa; bence part time falan is bul. Okulla beraber yurut. Bunu yapan bi dunya insan var. Calistigini da evdekilere kesinlikle soyleme. Kendi parani biriktir. Kendi ihtiyaclarini karsila. Onlara da gosterme.

Daha once annem bosanma davasi acti ama babam cok yalvardi vicdan yaptigi icin bosanamadi cunku onun da kimsesi yok perisan olur diye dusundu ben asla istemedim barismalarini ve birgun boyle olacagini biliyordum. Artik bosanirlar galiba bu saatten sonra olacagi yok. Zaten ikisine de soyledim biktik artik bidaha barisirsaniz ben bu evden gidicem dedim cunku bi insan 7 sinde neyse 70 inde de odur annem yeterince sabretti . Başı sıkışınca careyi kacmakta bulan evde oturup annemin parasini yiyen bunaldim sizden diyen birine ben baba demem zaten. Insanda biraz olsun allah korkusu olur. O sabahin köründe yataginda mışıl mışıl uyurken annem kalkip ise gidiyor. Ona is bulduk calissin diye annem kredi cekti borc yapti ama adam calismiyor 24 saat internet basinda boa bos oturuyor nasil ici rahat ediyor? Ve hala anneme cok agir laflar ediyor hic utanmiyor..

yillarca cocularina hayati zindan etmis, ickici alemci bir baba varmis.
bu adamin iki tane de evladi varmis.
yillar sonra birisi, ayni babasi gibi olmus, ickici ve berdus bir adam. digeriyse is kurmus cok basarili bir is adami olmus.
ikisine de sormuslar, neden nasil boyle oldu diye.

biri demis ki: babamin hali ortada, baska ne olabilirdi ki?
digeri demis ki: babamin hali ortada, baska ne olabilirdi ki?

yani hersey senin secimin tatlim. Allah kolaylik versin.

X