Babam beni silmis galiba !

Mrs-cicek

🍀
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2010
4.895
4.441
Merhaba arkadaslar,konum biraz karışık ancak yuzeysel anlatmaya calisicam,esimle hem onun hem de benim ailemden uzakta bir yerde gayet normal bir hayatimiz vardi,sonra bigun onun ailesi ve en cokta benim babam aklina girip kendi is yerini acmasini soylediler,hem de ortakli ! (Aklina girdiler diyorum cunku kesinlikle isini birakacak bizden vazgececk bir adam degildi ben ilk gunden itibaren hic istemedim,babami bilirim tatli dilli ama kötü tarafi da dusmandan beter,anneme cektirmisliginden dolayi demistim ancak hicbir sekilde dinlemiyordu,bi dedigimi iki etmeyen adam baska biri olmustu)
Ne yaptimsa esim acmamak icin ikna olmadi,babami dinledi ve benim babamin memleketine tasindik,bir suru olumsuz tarafi vardi,memleketimde olsa mutsuzdum,babam anneme surekli neden işin kar etmemesiyle ilgili konusmaya hatta daha ileri gidip esimi para kaldirmakla suçlamıştı,hem de daha ilk aylarda.(siz de bilirsiniz belki bir isin taninmasi bile en az 1 yil surer)
Neyse annem artik dayanamayip bize soyledi biz de kapatacagimizi soyledik ama hakkimizda dediklerini bildigimizden bahsetmedik,anneme kizar diye,neden olarak iş olmuyor kar edemiyoruz demisti eşim.(hakkimizda soylediklerini duydugumuzu soylemedik diye pisman olduk ama neyse)
Eski oturdugumuz ile döndük bu sebeple okuluma da devam edebiliyorum daha rahatim,cok mutluyum suan kurtuldugumuza,ancak babam bize geldi iki defa istemsiz de olsa suratim eskisi gibi olmuyor,farkindaydim ama zoraki gülen siritan bir tip olamam hic,babam da anneme artik gitmem gelmem demiş,ariyorum kandil hastalik vs icin cevap vermiyor.:KK43: haksiz ama şuan biz suçlu duruma düştük,annem en son dayanamamis ona "sen haksizsin onlari yerinden yurdundan ettik,isleri okullari bizim yuzumuzden kaldi,surat asmasi cok normal" demis yani bizim boyle dusundugumuzu de biliyor.
Cok uzun oldu kusura bakmayin nolur.Bana akil verin babalar gunu geliyor ne yapmam lazim onun bize yaptigi bir suru haksizliga ve aramalarima cevap vermemelerine ragmen ? :KK43:

Son düzenleyen: Moderatör:
İstemsiz surat asıp sonra yakınlık beklemek de değişikmiş. Ne bekliyorsunuz ayaklarınıza kapanıp özür dilemesini mi? Babanızın karakterini siz daha iyi bildiğinizden, onu kötülemeden eşinizi baştan gitmemek ikna edecektiniz ama zamanı geçti tabi. Bu saatten sonra olayların normalleşmesini beklemekten başka çare yok, yani yüzyüzeyken daha yakın davranırsanız, kandilde, babalar gününde aramanıza da gerek kalmaz, önemli olan insanların yanındayken nasıl davrandığınız sonuçta.

İstemsiz surat asıp sonra yakınlık beklemek de değişikmiş. Ne bekliyorsunuz ayaklarınıza kapanıp özür dilemesini mi? Babanızın karakterini siz daha iyi bildiğinizden, onu kötülemeden eşinizi baştan gitmemek ikna edecektiniz ama zamanı geçti tabi. Bu saatten sonra olayların normalleşmesini beklemekten başka çare yok, yani yüzyüzeyken daha yakın davranırsanız, kandilde, babalar gününde aramanıza da gerek kalmaz, önemli olan insanların yanındayken nasıl davrandığınız sonuçta.
Yakinlik beklemek degil inanin simdi sildim desin umrumda degil ama annemden koptum annem arayamiyor belli,cunku hergun arayan annem haftada bire düşürdü ben arayinca kisa kesmeler falan,babamin beni konustugu belli annem de korkusundan uzerine daha fazla konusulmasin diye gorusmeleri azaltti.(annenin dibinde surekli baban mi var diyeceksiniz,babamin telefonundan arar,babam sagolsun annemin telefonu kapanma raddesine gelmeden kontur yuklemez,bnde ogrenciyim aksamlari musait olabiliyorum annemi aramak icin )
Ve babam bana boyleyken GIDEMICEM bi daha anneme.
Sorun bu.

Her ne yaptiysa yapti babadir. Sularin durulmasini bekleyin arayi fazladan arayin sorun. Anne baba hakki onemli.
Karsidan konusmak kolay doyebilirsiniz ama olmasi gereken bu. Bu hayat gecip digiyor oyle veya boyle ama bir daha bunu telafi etme imkani bulamayabilirsiniz. Kus olmaya degmez. Sizden bekliyordur muhtemelen kucuksunuz diye. Ve sizde uzerinize duseni yapin.

Ayrica babaniz evladinizin olmamasini "haram mal yiyorlar ondan olmuyor bebekleri" derse,siz benden daha agir tavir koyardinız biz hakkimizda soylediklerini bile yuzune vurmadik sadece suratim düşüyor ister istemez.

Her ne yaptiysa yapti babadir. Sularin durulmasini bekleyin arayi fazladan arayin sorun. Anne baba hakki onemli.
Karsidan konusmak kolay doyebilirsiniz ama olmasi gereken bu. Bu hayat gecip digiyor oyle veya boyle ama bir daha bunu telafi etme imkani bulamayabilirsiniz. Kus olmaya degmez. Sizden bekliyordur muhtemelen kucuksunuz diye. Ve sizde uzerinize duseni yapin.
Iste bu yuzden bnde ariyorum mesajlar atiyorum ama yok cevap vermiyor,halbuki ben sadece kizgin saniyordum,eşim de dun aksam aradi kandil icin,disarda aramıştı,"baban cok mesafeli konustu bana siz dedi" dedi esim :KK43: yani bu buyuk haksizlik,suclu olan o yine de arayi bozmamay calisan biziz.:KK43:

Yakinlik beklemek degil inanin simdi sildim desin umrumda degil ama annemden koptum annem arayamiyor belli,cunku hergun arayan annem haftada bire düşürdü ben arayinca kisa kesmeler falan,babamin beni konustugu belli annem de korkusundan uzerine daha fazla konusulmasin diye gorusmeleri azaltti.(annenin dibinde surekli baban mi var diyeceksiniz,babamin telefonundan arar,babam sagolsun annemin telefonu kapanma raddesine gelmeden kontur yuklemez,bnde ogrenciyim aksamlari musait olabiliyorum annemi aramak icin )
Ve babam bana boyleyken GIDEMICEM bi daha anneme.
Sorun bu.

Hmm o zaman işler değişir tabi, olmadı ucuz yollu bir telefon alır yollarsınız işler biraz olsun düzelene kadar.

Damat ve kayınbaba ortak iş yaparsa olacağı bu... Babanız belki de elindeki son parayla ve iyi niyetle eşinizle ortak bir iş yapmak istedi. İş tutmayınca adam da dımdızlak ortada kaldı.

Ben hatayı sizde ve eşinizde görüyorum. Çocuk değilsiniz, babanız da çocuk değil ama yaşlı adam. Kafa gidik işte...

Bahaneler uydurup en baştan girmeyecektiniz bu işe ve babanız da zarar etmeyecekti.

Aranızın düzelmesini istiyorsanız, özür dilemesi ve yanına gitmesi gereken sizsiniz. Koca adam evinize kadar gelip sizden güleryüz görmezse tabii ki de siler sizi.

Esinizde de suç var siz evli degil misiniz ortak bir yasama adim atmadiniz mi niye bu kadar fevri davranip kafasina gore is yapiyor? Is yerini kapatip cekip gitmissiniz sonrasindada. Babanizda hakli demiyorum bosuna bu kadar araya sogukluk girmis.

Damat ve kayınbaba ortak iş yaparsa olacağı bu... Babanız belki de elindeki son parayla ve iyi niyetle eşinizle ortak bir iş yapmak istedi. İş tutmayınca adam da dımdızlak ortada kaldı.

Ben hatayı sizde ve eşinizde görüyorum. Çocuk değilsiniz, babanız da çocuk değil ama yaşlı adam. Kafa gidik işte...

Bahaneler uydurup en baştan girmeyecektiniz bu işe ve babanız da zarar etmeyecekti.

Aranızın düzelmesini istiyorsanız, özür dilemesi ve yanına gitmesi gereken sizsiniz. Koca adam evinize kadar gelip sizden güleryüz görmezse tabii ki de siler sizi.
Cnm babam 45 yasinda hic gidik ve yasli degil tovbe tovbe :110: 3 ortaktik babam kayin babam ve biz.Kimse zararli cikmadi herkes koydugu parasini aldi yani oyle zarar falan yok,zarar goren biz olduk,maddi manevi cok yiprandik sadece sehirlerarasi tasimacilik fiyatlari bile binden asagi degil yada okuluma 2 yil ara vermem mesela.
Parasinda olmadik hic bize ettigi laflar gucumuze gitti.
Esimin ikna olmamasinin nedeni kendi babasi gibi yumusak huylu bisey sandi babami,bnm abarttigimi memleketime gitmemek için istemediğimi bu yuzden bahaneler uydurdugumu dusundu hep.(benim memlektim kucuk ve sosyal acidan sıfır bir yerdir oda buna bagliyordu)

Esinizde de suç var siz evli degil misiniz ortak bir yasama adim atmadiniz mi niye bu kadar fevri davranip kafasina gore is yapiyor? Is yerini kapatip cekip gitmissiniz sonrasindada. Babanizda hakli demiyorum bosuna bu kadar araya sogukluk girmis.
Esim kendi iş yeri olacak diye heveslendi bide babam kendini cok farkli yansitti ona.
Annemin yasadiklarini anlatinca banane onlar kari koca hesap kitap var bnle niye sorun yasasin ki derdi.:KK43:

Cnm babam 45 yasinda hic gidik ve yasli degil tovbe tovbe :110: 3 ortaktik babam kayin babam ve biz.Kimse zararli cikmadi herkes koydugu parasini aldi yani oyle zarar falan yok,zarar goren biz olduk,maddi manevi cok yiprandik sadece sehirlerarasi tasimacilik fiyatlari bile binden asagi degil yada okuluma 2 yil ara vermem mesela.
Parasinda olmadik hic bize ettigi laflar gucumuze gitti.
Esimin ikna olmamasinin nedeni kendi babasi gibi yumusak huylu bisey sandi babami,bnm abarttigimi memleketime gitmemek için istemediğimi bu yuzden bahaneler uydurdugumu dusundu hep.(benim memlektim kucuk ve sosyal acidan sıfır bir yerdir oda buna bagliyordu)
Anlıyorum... Bu size en azından bir ders olsun. Akraba ile hiçbir zaman iş yapılmaz. Yapılmamalı... Her zaman sıkıntı olur akrabalar arasındaki işlerde.

Babam beni silsin umrumda degil ama annemden koptum demissin ki katilmiyorum. Annenle aranizda kopukluk yok sadece eskisi gibi gorusemiyosunuz oda sebeplerden dolayi
Ben problem gormuyorum anneni cok istiyosan oglenleride arayabilirsin, bi zaman sonra aksamlarida ararsin baban haksiz oldugunu anlamistir annende demis hem ama zaman lazim. Gonlunu ferah tut derim ben

Babam beni silsin umrumda degil ama annemden koptum demissin ki katilmiyorum. Annenle aranizda kopukluk yok sadece eskisi gibi gorusemiyosunuz oda sebeplerden dolayi
Ben problem gormuyorum anneni cok istiyosan oglenleride arayabilirsin, bi zaman sonra aksamlarida ararsin baban haksiz oldugunu anlamistir annende demis hem ama zaman lazim. Gonlunu ferah tut derim ben
İnşallah dediğiniz gibi olur.
Ben de eşimden arayabiliyorum annemi o yuzden aksam arayabiliyorum,ogrenciyim her ay paketimi yenileyemiyorum maalesef.

X