• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babam hakkında neden böyle hissediyorum?

ezgigizem_

Üye
Kayıtlı Üye
18 Haziran 2024
425
-21
16
22
Babam uzak bir şehirde çalışıyordu 6 7 aydır falan orada. Bugün geldi yani önceden de geleceğini biliyordum ve öğrendiğimden beri stres yapıyordum. Uzakta sesli konuştuğumuz zaman sorunum yok ama adam ne kadar yakınıma gelirse o kadar telaşlı ve stresliyim. Bana karışmaz baskı yapmaz konu o değil ama içimde sebepsiz his oluşuyor. Babamla annem evli iken hiç anlaşamazdı babam genelde şiddete meyilli biriydiu Bana karşı değil ama genelde şiddet göstermese de gergin asabi birisi.hadi bunları tolere ediyorum ama Şu an ona ters bir şey desem direkt havalanır diklenir gibi konuşur. Benim için baba figürü strese sokan bir şey. Sizce neden uzakta iken sorunum yok ama yakınıma gelince huzursuz oluyorum? Hatta onunla yüz yüze görüşmek istemiyorum yanında rahat olamıyorum gibi bu hissi tarif edemem. Bildiğiniz babam gelecek diye huzursuz oldum aşırı garip. Nedeni ne sizce? Kendimi nasıl rahatlatırım

Çok normal değil mi ?
Hep gergin atmosferi olan bir ortamda büyümüşsünüz bu içinize işlemiş.
Babanızla temas edince o küçük çocuk moduna giriyorsunuz.
Kendinizi savunmasız çaresiz hissettiriyor bu muhtemelen.
Bu his terapiyle geçer kendi kendinin ebeveyni olmayı öğrenmekle geçer.
Öyle kolayca da geçmez zaman alıyor bu mevzular malesef.

Çok normal değil mi ?
Hep gergin atmosferi olan bir ortamda büyümüşsünüz bu içinize işlemiş.
Babanızla temas edince o küçük çocuk moduna giriyorsunuz.
Kendinizi savunmasız çaresiz hissettiriyor bu muhtemelen.
Bu his terapiyle geçer kendi kendinin ebeveyni olmayı öğrenmekle geçer.
Öyle kolayca da geçmez zaman alıyor bu mevzular malesef.
Şimdi ise asla huzursuzluk istemiyorum. Bir yerde tatsızlık çıksın birisi arasında ben rezil oldum gibi utanıyorum. Küçük çocuk moduna mı giriyorım bilmiyorum ama babamın yüzüne bakınca sanki eskiden çıldırdığında olan yüz ifadesini görüyorum ya da öyle hissediyorum o an. İnsan babası gelecek diye 10 gün önceden strese girer mi ? Ciddi diyorum ay gelecek buluşmak isteyecek falan diye bile düşündüm. Aynı şehirde olalım ama benden uzak olduğunda daha mutluyum

Benim babam ya yurtdışında ua da Şehirdışında çalışıyordu. Ben üniversiteyi bitirene kadar böyleydi. Üç dört ayda bir gelip bir hafta on gün kalırdı. Ama her geldiğinde annemle kavga eder, sorun yaratırdı. O yüzden ben de eve gelmesini pek istemezdim. Hatta emekli olacağı zaman bayağı üzülmüştüm :/

Benim babam ya yurtdışında ua da Şehirdışında çalışıyordu. Ben üniversiteyi bitirene kadar böyleydi. Üç dört ayda bir gelip bir hafta on gün kalırdı. Ama her geldiğinde annemle kavga eder, sorun yaratırdı. O yüzden ben de eve gelmesini pek istemezdim. Hatta emekli olacağı zaman bayağı üzülmüştüm :/
Ya 5 yıl önce falan boşandılar o konuda rahatım ama hala konuşuyorlar normal olarak bazen. Galiba bazı zamanlar yeniden kavga ederler diye çekiniyorım.

Babam uzak bir şehirde çalışıyordu 6 7 aydır falan orada. Bugün geldi yani önceden de geleceğini biliyordum ve öğrendiğimden beri stres yapıyordum. Uzakta sesli konuştuğumuz zaman sorunum yok ama adam ne kadar yakınıma gelirse o kadar telaşlı ve stresliyim. Bana karışmaz baskı yapmaz konu o değil ama içimde sebepsiz his oluşuyor. Babamla annem evli iken hiç anlaşamazdı babam genelde şiddete meyilli biriydiu Bana karşı değil ama genelde şiddet göstermese de gergin asabi birisi.hadi bunları tolere ediyorum ama Şu an ona ters bir şey desem direkt havalanır diklenir gibi konuşur. Benim için baba figürü strese sokan bir şey. Sizce neden uzakta iken sorunum yok ama yakınıma gelince huzursuz oluyorum? Hatta onunla yüz yüze görüşmek istemiyorum yanında rahat olamıyorum gibi bu hissi tarif edemem. Bildiğiniz babam gelecek diye huzursuz oldum aşırı garip. Nedeni ne sizce? Kendimi nasıl rahatlatırım
Ben de hep kavgalı bir ailede büyüdüm fakat babamın değil annemin yanında diken üstünde hissediyorum.Sebebi belli.Babanızla güvenli bağ oluşturamamışsınız.Gerçek sevgi yanında rahat olabildiğin sevgidir.

Ya 5 yıl önce falan boşandılar o konuda rahatım ama hala konuşuyorlar normal olarak bazen. Galiba bazı zamanlar yeniden kavga ederler diye çekiniyorım.

Olabilir, bizim ilk okuldan başlamıştı. Babam kötü biri değildir, annemle küsünce herkesle küserdi, ama biz o olmadan yaşamaya alışmıştık sanırım, o yüzden eve gelen bir erkek figürü bizi mutlu etmiyordu 😅 otoriter bir adam da değildir, ama ne bileyim, huzuruz olurduk işte geleceği zaman aman gene gerginlik çıkaracak diye

Bu sizin yaşadıklarınız bilinç altına işlemiş çok normal bir destek alıp güvenli bağ oluşturmak gerekir

Back
X