Sevgili nitroit, henüz yaşınız küçük ve bu yaşta böyle algılamanız normal olduğu kadar karşı tarafın üzerinize titremesi de normaldir. Herkes sevgisini farklı şekilde belli eder ya da ilgisini. Bazı ailelerde ilgi baskı şeklinde ortaya çıkabilir. Gözlerinde nefreti gördüğünüzü sanmıyorum, size öyle geliyor çünkü bu davranışı için mantıklı bir sebep arıyorsunuz şu an da size en mantıklı sebep bu gibi geliyor. Ama inanın öyle değil. Babanız hâlâ yanınızdayken ve hâlâ nefes alıyorken bence onu incitmeyin, incitmeyi bile boş verin de hakkında ters bir şeyler düşünmeyin zira özellikle kız çocukları babalar için değerlidir. Sizin namusunuz, onurunuz, yüreğiniz onun en değerli şeyidir. Çevredeki insanların sizi kırmasından korkar. İlk sevgilinizi muhakkak kıskanır. Bazen işteki stresini, kızgınlığını eve ya da sizlere yansıtıyor olabilir ama büyümek için çaba harcamak ve onun aslında size sahip çıkmak ve size iyi imkânlar sunmak için çok şeye katlandığını görmek fena değil.
Bence yapmanız gereken şey, ne olursa olsun ara sıra gidip ona sarılmak onu öpmek ve onunla planlar yapmak. Ne bileyim, bir haftasonu hep birlikte bir şeyler yapma teklifi götürebilirsiniz. Bu onun hoşuna gider. Eğer bu tip bir insan değilse, siz onun evladısınız, iyi tanırsınız. Sevdiği bir şeyi yaparken onun yanında olun ne bileyim yatıp tv izlemeyi seviyorsa yanına uzanın. Bundan 6 sene önce üniversiteye başladığım ilk gün beni babam götürmüştü ve gidecekken alnımdan öperek, seni önce sana sonra Allah'a emanet ediyorum, sen benim kızımsın ve yanlış şeylere yönelmeyeceğine inanıyorum demişti. Benim adımı kara çıkarma demişti. O zamanlar ben de senin yaşlarındaydım ve bu sözler bile bana garip geliyordu, tabi tepkiselliğe vurmuyordum ama yine de güveniyorsa böyle bir nasihat gereği duyar mı, yoksa bana güvenmiyorlar mı diye düşündüğüm oluyordu. Ama zamanla ailemin ve bu küçük kentin dışındaki yaşamla, insanlarla karşılaşınca onun ne demek istediğini ve bundan önce de benim üstüme neden bu kadar titrediklerini çok iyi anlamıştım.
Uzun lafın kısası, normal şeyler bunlar ergenlikte. Ama siz ergenliği yaşadığınızı bilerek onları incitmemeye ve haklarında kötü düşünerek onu ya da kendinizi üzmemeye özen gösterebilirsiniz :)