Babam üvey olabilir mi?

Poni Bon

🦄
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2012
14.422
50.806
Biz hiç sevgisini gösterebilen bi aile olamadık ki zaten. Hep korktum babamdan annemde hep ezildi. Babam yüzünden depresyon geçirdim, okumayayım diye evin tüm erkek işlerinde calistirildim abim kardeşlerim varken, amcam destekledi de en azından meslek lisesinde oradan açık öğretimle öğretmen oldum. Yıllarca ineklere baktım okurken. Sabah bakardım okula giderdim, aksam okuldan gelmemi beklerdi yine bakardım. Tarlaya, toprağa, taşa babaannemlerin bahçe işlerine süt satmaya hep ben giderdim. O kadar işten sonra omurgamda düzleşme olmuştu. Sonra atandım kurtuldum en uzağa gittim. Ne durumda olduğum hiç umrunda olmadı kimsenin bi annem hariç. Annem geldi yanimda bir ay kaldi diye kustü babam ona iki ay.babam imam bu arada.İnsanlarda düzgün iletişim kurmayı
yalniz kalinca öğrendim. Eşimle nette tanıştık normal şekilde yapamazdm zaten. Korkarak evliliğe ikna oldum bikaç yıl sonra eşim cçok iyi biri. Evlendik bir buçuk yılda evimize bir kere geldi sadece bir gün kaldi gitti. Ben yinede çok mutlu oldum gerçek evlat baba olabiliriz belki diye sevindim. Her tatilde önce benim memleketine geliriz ve 15 tatilin bir haftasını geçirmek için geldik babam yine aynı hoşgeldiniz deyip gitti bizi hiç umursamadı. Bense simdi hamileyim duzleşmeden dolayı bel sirt agrisindan yatamiyorum bile. Şuan ağlıyorum içimde büyük bi boşluk var bebegimin dogmasini istemiyorum psikolojim duzelmemis gibi hissediyorum. Ben ailemi çok seviyorum onlar neden böyle. Uzun oldu kusura bakmayin

Seni tebrik ederim,
güçlükler içerisinden doğrulup mesleğini eline almışsın.
Ailen konusunda da bazı insanları değiştiremezsin, yapısı budur duvarları vardır aşamazsın, katıdır ..
Sizin ailenizde öyle bir yapıda demekki.
Sen kesinlikle üzülme, çocukluğunda senin göremediğin sevgiyi bebeğine ver eşine sarıl ..
Öyle sevki sevgi dolu, sürekli gülen gözlerle dünyaya bakan bir çocuk olsun ..
Sende bebeğine sağladığın o sevgi dolu mutlu yuvayla gurur duy ..
Yuvandaki mutluluğunun baki olmasını dilerim.

Herkes baba olmak için doğmuyor ne yazık ki.
Baban muhtemelen üvey değildir, ama muhtemelen o baba olmak için doğmayanlardandır.
Ben de arada bi "babamla aramız normal insanlarınki gibi olsaydı nasıl olurdu acaba" diye düşünürüm. Birkaç dakika üzülürüm, sonra amaan böörtlen derim, sttiret. Sen böyle de güzelsin, güzel oldurdun kendini.
Diyeceğim o ki, güçlü kal. Işık seninle olsun kardeş.

Bu davranışlarından dolayı mı üvey olabilir diye düşünüyorsun, yoksa başka bir şüphen mi var?

üvey değildir ama vicdan yoksunudur muhtamelen

normal bir insan evladına bu işkenceleri yapmaz.

herşeye rağmen okuyup meslek sahibi olmuşsun...gerçekten yürekten tebrik ediyorum..babanın mizacı bu sonradan böyle olmamış ya..kabullenmen gerek artık..annenle mutlu ol çocuğunla mutlu ol eşinle mutlu ol...bebeğin hayırlı olsun..

ben böyle babayla alakalı konularda hep yorum yapıyorum ki insanlar şükür etsin beterin beteri var desinler diye :KK70:
öncelikle kendini üzmemen düşünmemen gerektiğini öğrenmen gerek çünkü senin üzülmen babanı değiştirmicek senin çabalarım babanı değiştirmicek bu yaştan sonra neyse o onu böyle kabul edip mesafeni hep korumalısın.
benim babamın her iki cümlesinden biri o..pular kızların ne iş yapıyo diye soruyolar yaptığınız işleri söylemeye utanıyorum bi b..k olamadınız,ben yokken yanınızda o..puluk mu yaptınız,nerde o o..pu anneniz vs.
ee şimdi oturup ağlamalı mıyım?
deli akli dengesi yerinde değil Allah kurtarsın babamı ben kendi hayatıma bakarım.Sende öyle yap. Üzülsende ağlasanda çabalasanda bu adam böyle. Sen kendi aileni kurmuşsun işte sen iyi bi anne ol iyi bir evlat ol ANNENE gerisini düşünme.

Bence bu saatten sonra sorgulamayın,
Geçmişi unutun geleceğe bakın. Ne güzel ki sizin her daim yanınızda olan eşiniz ve sizi çok seven bir anneniz var. Tabi ki doğacak olan bebeğiniz. Bence moralinizi ve psikolojinizi düzeltip, sizin yaşayamadığınız çocukluğunuzu bebeğinizin yaşaması için elinizden geleni yapın.

Tebrik ederim sizi.. HErşeye ragmen ayakta kalmayı başarmısınız. Ayrıca şuan bebeginizi bekliyorsun Allah bağışlasın inşallah. Siz ona hayırlı bir aile olun sizin yaşayamadıklarınızı çocugunuz yaşasın. Zaten onun mutlulugunu görünce sizde huzurlu olacaksınız. Bence bebeginiz dogsun eşinizden başka kimseye ihtiyacınız kalmayacak hamilesinizve duygusal düşünüyorsunuz

Onlarla da iletişimi yok sevgisini gösteremez ama abim okusun diye çok uğraştı olmadı kiz kardeşimi dershaneye yolladı parlak bi bölüm bitirdi ama atanamıyor.en küçük erkek kardeşim lisede tüm dersleri zayıf. Bana hiç harçlık vermezdi annemede,düşünün ped bile alamazdım. Bazenvicdan azabı çeker mi diye düşünüyorum ama yok.

diğer kardeşlerinize nasıl peki yaklaşımı

sizin gibi bir evlattan kendini yoksun bıraktığı için o üzülsün, kaybeden o olmuş. hiiiç üzülmeyin lütfen. Allah a şükür ne güzel bir hayat çizmişsiniz kendinize, o şartlarda çıkışınızı ne güzel bulmuşsunuz. sizi bu kadar memnun eden eşiniz de eminim evladınıza çok iyi bir baba olacaktır. üvey olsa kendinizi avıtacaksınız belki ama boşverin sorgulamayın, herkesin babası olmuyor bu hayatta maalesef. kabullenin bu durumu ve yavrunuza odaklanın. Allah beraberinizde olsun.

Ben çok sevgisiz büyüdüm yasadigim sorunların bi kismini yazdim sadece bebeğime sevgi gösteremem diye çok korkuyorum
Aksine sen sevgisizliğin ne olduğunu çoook iyi bildiğin için , evladına sevgisizliği yaşatmazsın..

Onlarla da iletişimi yok sevgisini gösteremez ama abim okusun diye çok uğraştı olmadı kiz kardeşimi dershaneye yolladı parlak bi bölüm bitirdi ama atanamıyor.en küçük erkek kardeşim lisede tüm dersleri zayıf. Bana hiç harçlık vermezdi annemede,düşünün ped bile alamazdım. Bazenvicdan azabı çeker mi diye düşünüyorum ama yok.

çeker belki.
ilk siz doğdunuz yani belki sizi erkek istemiş olabilir.

birde bu adam imam. kendi karısına kızına böyle yaparsa cemaat ne yapar.
alınma ama toplumumuz gerçekten çok kötü durumda bu konuda.

Gerçekten tebrik ederim dişinle tırnağınla gelmişsin bu günlere, ne mutlu sana ki yuvanı kurmuşsun bebisin yolda çok takma kafana kimse bu hayatta annesini ve babasını seçemiyor :KK43:

Ben çok sevgisiz büyüdüm yasadigim sorunların bi kismini yazdim sadece bebeğime sevgi gösteremem diye çok korkuyorum
Ben insanların gercekten ıstedıgınde bebek sahıbı olmaları gerektıgıne ınanıyorum
psikolojınızmı bozuk kısılıgınızmı oturmamıs bılmıyorum ama sız bu bebegı ıstemeden gebe kalmıssınız
sevıp sevemeyecegınızı dusunmek ıcın cok gec degıl mı?

Bebeğime isteyerek hamile kaldım doğmadan özlüyorum onu ama çok korkuyorum ben çok sorunlar yasadim sevgisiz kalmasini istemiyorum eşime bile sevgili gösteremiyorm çoğu zaman

X