• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Babamı görmek istemiyorum, babalık hakkı diye bir şey varmış bu adamında var mı sizce?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Suc bosanmayan kendini kullandiran annende. Sen kendi evine git. Giderken anneni de gotur yaninda. Ucunuz de kafa dinlersiniz.

ben öz babamla 18 senedir görüşmüyorum
öldümü kaldımı bilmem

yine senin baban basınızda duruyor
benimki yurtdışından annem yalvarsada gelmedi soğan ekmek yicem gel çocuklarının eşinin basına dedi
gelmedi para da göndermedi
yıllar sonra başka bir kadın ve cocukla geldi

o gün elini son kez öptüm ve bu son dedim

öyle de oldu defoldu gitti hayatımızdan

bir tek anım bile yok! baba nedir bilmedim

birkaç sene evvel bir numara aradı kendisiymiş

tanımadım söyledi benim bir kızım daha oldu dedi o da başka kadından evlenmiş..

ben hastayım ölürsem ona sahip çıkın dedi

kendi cocuklarına sahip çıkmayan adam dedi bunu şimdi o cocuk biz neydik??

sefalet içinde babasız bir çocukluk geçirdim..

yıllar sonra aramış ne diyor

arkadaşımızın dediği gibi döllemekle baba olunmuyor

en azından baban başında ve sizi aç bırakmıyor

biz komşuların et yemeği kokularını duymayalım diye bizi parklara götürürdü annem

yazık
Sen ne dedin peki telefonda canim?

Kusura bakma da annen de az saf değilmiş, aynı benim annem :sinirli:
Benimki de aynıydı, en son tefecilere baya borç bırakıp kendi gibi ş....siz olan babasının yanına gitti.
Annemi çağırdı sürekli gitmedi. Ara ara gelip bana attığı maddi kazıklardan sonra ortadan kayboldu. Ama annem hala babandır, üzerinde hakkı var (beni dünyaya getirmiş, getirmez olaymış) der durur iyice sinirlerimi zıplatır.
Sen orda kalmaya mecbursan onunla aynı odada bulunma, gerekirse tüm vaktini tek bir odada geçir. Ya da kendi evinegeç, hamile olman bakılmanı gerektirmez tabi bir sağlık sorunun yoksa..
Bunu bir anne olarak yaziyorum anne ve babanin cocuk ustunde hakki degil sorumlulugu olabilir ancak. Ailesi tarafindan ezilmis cocuklara bir de ama o senin annen baban diye ders verilmesine sinir oluyorum.

Kesin çocuklar yani sizin için boşanmamıştır. Kardeşimle ben evden çıkalı yıllar oluyor hala bizim için boşanmıyorlar. Eşimin ailesi laf söylermiş falan filan. Eşimin ailesine de 3 sene önce rest çektim öldüler mi haberim yok şuan öyle diyeyim. Hepsi palavra. Annen çekiyorsa sen karışma, kin besleme.

Bende babadan çok çektim , daha doğrusu baba nedir bilmedim , evi otel gibi kullanırdı , bazen aynı evde 2 ay yuzunu görmediğim olurdu nasıl olur dersiniz ama oluyor , sadece okuttu para verdi ozamanlar , annemle zaten çok kötü ilişkileri vardı alkol başka şeylerde kullanıyordu vs hep içten içe ona kin besledim , üniversite bitti biara calismiyoduk o zaman ettiği laflar bu ev otelmi s..gitsinler bu evden ablamla bana neler söyledi fazlaliktik yani onun için . Halbuki ben ünv zamanlarında bile gece gündüz çalıştım biara boş kaldm ondada etmediği laf kalmamıştı . Nitekim kaçarak evlendim , babamın bu konuda payı çok büyük , sevgisizligi hakaretleri ona yıllarca besledigim kin , arkama bakmadan gittim sadece annemi düşünerek .. herneyse evlendim 3 yıl olcak hala görüşmüyorum hiçte aramadım oda anneme diyormuş onunla gorusursen seni bosarim vs gizli görüşüyoruz . Geçen rüyamda gördüm onu ilk kez hakkını helal et diye ağlıyordum , bian düşündürdü bu rüya beni evet ben sonuna kadar haklıyım , babalık sadece sperm vermek vs değil ama Allah katında gunahmi isledim diye . Allah'ım affetsin ama ofkem , kinim hiç geçmedi , geçmiyor . Konu sahibi arkadaşım ancak yaşayan anlar bu durumları , anne baba olunca o kadar zorki , keşke anne baba olamayacak insanlar hiç olmasalar , geçen bı konuşmada doktor diyodu çocuğunuza bir kitap okumayacaksaniz , her akşam başını okşayıp uyutmayacaksiniz , onun sorunlarini dinlemeyeceksiniz lütfen anne baba olmayın .. özellikle babalar kız çocuklarının hayatında çok önemli role sahipken ..

annem ne kadar fedakar ve iyiyse babam o kadar bencil ve sorumsuz annemi maddi manevi sömürdü yıllarca, annem hem dışarda hem evde köpek gibi çalıştı , her işini batırdı borçlarını anneme ödetti , insanlara hava atmak için annemi hizmetçi gibi kullandı perişan etti , evde huzur vermedi anneme bize sürekli hayatı dar etti , kendi doğru bildiğini yanlış da olsa bize zorla yaptırmaya çalıştı , şimdi hamileyim eşim uzakta annemlerle kalıyorum ama babam o kadar düşüncesiz ve piski çok rahatsız oluyorum , gereksiz misafir çağırıyor annem bir bana bir misafire koşuyor , temizliğe hijyene dikkat etmiyor , hamileyim dikkat et diyorum bozuluyor saçmaladığımı söylüyor bugün dayanamadım bağırdım hep biz saçmalıyoruz dimi sen hep doğrusun diye , sonra sinirlendi benimde asabımı bozdu hamileyim diye heralde devam etmedi, ama hamileliğimde en azından gözüm görmesin istiyorum onu annem babalık hakkı var öyle söyleme diyor ne yapıcağım bilmiyorum böylede kendim huzursuz oluyorum bebeğime zarar veririm diye korkuyorum 
Hijyen mesela neye dikkat etmiyor?

Ne çok isterdim sevilen bir çocuk olmayı,babasinin kızı olmayı. 35 yaşında 3 çocuk annesiyim ama bir yanım hala bomboş.
Babamın en büyük pismanligiyiz bana göre. Annemi hiç sevmedi ,birbirlerine nefretle bakıyorlar,babamın bize çocuklarımiza tahammülü,sevgisi yok. Küçükken de aynıydı kendi odasında yerdi yemeğini bzke oturmazdi sofraya,ilkokul ortaokul hayatım çalışarak geçti,yaz tatili olsun istemezdim.her fırsatta dayak yerdik,her şeye öfkesini bizden çikarirdi.
Yerinde olsam kalmazfim yanlarında.ben 7 yıldır evliyim sadece bir defa eşim olmadan kaldım,ilk ve sondu. Bu bayramda da 1 gece ya kalırım ya kalmam.
Babamın anneme hakaret Edip asagilaasini annemin de sessiz kalmasını hazmedemiyorum artik

annem ne kadar fedakar ve iyiyse babam o kadar bencil ve sorumsuz annemi maddi manevi sömürdü yıllarca, annem hem dışarda hem evde köpek gibi çalıştı , her işini batırdı borçlarını anneme ödetti , insanlara hava atmak için annemi hizmetçi gibi kullandı perişan etti , evde huzur vermedi anneme bize sürekli hayatı dar etti , kendi doğru bildiğini yanlış da olsa bize zorla yaptırmaya çalıştı , şimdi hamileyim eşim uzakta annemlerle kalıyorum ama babam o kadar düşüncesiz ve piski çok rahatsız oluyorum , gereksiz misafir çağırıyor annem bir bana bir misafire koşuyor , temizliğe hijyene dikkat etmiyor , hamileyim dikkat et diyorum bozuluyor saçmaladığımı söylüyor bugün dayanamadım bağırdım hep biz saçmalıyoruz dimi sen hep doğrusun diye , sonra sinirlendi benimde asabımı bozdu hamileyim diye heralde devam etmedi, ama hamileliğimde en azından gözüm görmesin istiyorum onu annem babalık hakkı var öyle söyleme diyor ne yapıcağım bilmiyorum böylede kendim huzursuz oluyorum bebeğime zarar veririm diye korkuyorum 
Babanızın evinde babaya fazla diklenme oluyor bence bu. Anneniz ya size gelsin ya da siz başınızın çaresine bakın.

ben öz babamla 18 senedir görüşmüyorum
öldümü kaldımı bilmem

yine senin baban basınızda duruyor
benimki yurtdışından annem yalvarsada gelmedi soğan ekmek yicem gel çocuklarının eşinin basına dedi
gelmedi para da göndermedi
yıllar sonra başka bir kadın ve cocukla geldi

o gün elini son kez öptüm ve bu son dedim

öyle de oldu defoldu gitti hayatımızdan

bir tek anım bile yok! baba nedir bilmedim

birkaç sene evvel bir numara aradı kendisiymiş

tanımadım söyledi benim bir kızım daha oldu dedi o da başka kadından evlenmiş..

ben hastayım ölürsem ona sahip çıkın dedi

kendi cocuklarına sahip çıkmayan adam dedi bunu şimdi o cocuk biz neydik??

sefalet içinde babasız bir çocukluk geçirdim..

yıllar sonra aramış ne diyor

arkadaşımızın dediği gibi döllemekle baba olunmuyor

en azından baban başında ve sizi aç bırakmıyor

biz komşuların et yemeği kokularını duymayalım diye bizi parklara götürürdü annem

yazık
Ayy demeyin öyle allah kalan ömürlerinizi rahatlıkla sürdürmeyi nasip etsin

koca bir çocukluğu hiç etti babam:KK43:

Allah gördü biliyor bişey demiyorum artık zaten
Bizede çok çektirdi babam depremden sonraki dört sene aç yattığım günleri bilirim hele bikere teyzemlere gitmiştik memelekete gidecekti onlar yemek yiyolardı annemle kardeşlerimi yiyin diye zorlamıştım ben yiyememiştim gurur yapmıştım annem milletin döktüğü kömürleri toplayıp yakardı of of ama yinede hala kıymam ayağı taşa değmesin tabi şimdi eskiye göre çok çok iyi evine iyi kötü sahip çıkar falan hatta kardeşlerim o günlerin hırsını alırlar çocuk gibi azarlarlar her lafına dalga geçerler çok kızıyorum annem anlattımı böylw yaptılar diye boğazıma yumruk oturur sanki bilemiyorum fazla merhametliyim sanırım

Konu sahibi arkadaşım boşver babandır ayaklarına kapanma ama azarlamada gün gelir toprağını öpersen için yanar emin olun

Bizede çok çektirdi babam depremden sonraki dört sene aç yattığım günleri bilirim hele bikere teyzemlere gitmiştik memelekete gidecekti onlar yemek yiyolardı annemle kardeşlerimi yiyin diye zorlamıştım ben yiyememiştim gurur yapmıştım annem milletin döktüğü kömürleri toplayıp yakardı of of ama yinede hala kıymam ayağı taşa değmesin tabi şimdi eskiye göre çok çok iyi evine iyi kötü sahip çıkar falan hatta kardeşlerim o günlerin hırsını alırlar çocuk gibi azarlarlar her lafına dalga geçerler çok kızıyorum annem anlattımı böylw yaptılar diye boğazıma yumruk oturur sanki bilemiyorum fazla merhametliyim sanırım

senin düşüncelerin normal canım

ben babamı hiç görmedim bir sofrada yemek yediğimizi bile hatırlamam

o hissiyatı bilmiyorum tanımadım o nedenle katıyım

Babalık hakkı vardır doğrudur
Babamı 20 sene hiç görmedim
Annemle boşandılar ben 8 yıl yanında kaldım sonra verdi beni anneme 14 yaşındaydım. Sonrada çekilip gitti hayatımdan. Ölümünden bir hafta önce gördüm, cenazesini ben aldım darülacezeden. Gasilhanede içeri aldılar beni çok öfkeliyim sanıyordum ama kokusunu özlemişim. Sevdim öptüm doya doya. İstemedi bizi ama yetişkin olduğumda peşine düşmediğim için çok pişman oldum. Herkes günahının bedelini kendi öder, ben onun cezalandırıcısı değilim diye düşünmem 40 yaşımı buldu. Büyük acı, büyük pişmanlık. Evet kötü bir babaydı ama darülacezede ölmeyi hak etmiş miydi? Ölümden sonra soruları cevaplamak çok zor, o yüzden madem anneniz boşanmadı, madem hala yüz yüze bakıyorsunuz hakkını gözetin, bırakın Allah sorsun hatalarının hesabını

Adamın teki gidiyor Hz Muhammed e diyor babam çok günahkar her gece içip evin yolunu bulamayıp içtiği yerde sızıp kalıyor ne yapmam lazım Hz. muhammed adama diyor ki koş git babanı bul sırtla ve evine getir

Tabiki babanızın babalık hakkı var sizinde evlatlık hakkınız var ama babanız buna uygun davranmıyor diye sizde mi aynı şekilde davranmalısınız???

Adamın teki gidiyor Hz Muhammed e diyor babam çok günahkar her gece içip evin yolunu bulamayıp içtiği yerde sızıp kalıyor ne yapmam lazım Hz. muhammed adama diyor ki koş git babanı bul sırtla ve evine getir

Tabiki babanızın babalık hakkı var sizinde evlatlık hakkınız var ama babanız buna uygun davranmıyor diye sizde mi aynı şekilde davranmalısınız???
ikili konusmaya girmek istemem cokda guzel bi hadis paylastiniz Allah razi olsun..ayetle sabit "Ondan s.a.v bahsederken birbirinize seslendiginiz gibi seslenmeyin" belkide yazarken icinizden gecirdiniz salatu selami ama okurken kendimi tuhaf hissettim kusura bakmayin..

sevgili konu sahibi arkadasim,her ne kadar kotu sorumsuz kati sevgisiz biri de olsa "baba"dir..insanlar anne ve babasini secemiyor kimi imtihan kimi nimet..oyuzdendir ki siz anne ve babanizi hayrla gozetin hayr duasi alin Allah muhakkak ki hakki gozetendir,adildir.Mahkeme-i Kubra da zaten soracaktir,siz hakli iken gaflete dusup haksiz olmayin..iyi olmaya guc yetiremiyorsaniz evinizde bekleyin esinizi anneniz uygunsa onu yaniniza alarak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X