Babamla "ciddiyiz" konuşması ön hazırlıklarım :)

yahu üniversite kayıtları bile devam ediyor bu ne acele. Bi okula gidin hayat görüşleriniz değişecek mi bakalım, yeni yerler, yeni insanlar, yeni sorumluluklar... Bekleyin derim ben

Ama ciddiyiz konuşmasını sizinle birlikte anneniz ya da babanızın hatırını saydığı biriyle birlikte yaparsanız iyi olur

Sözlenmek için çok erken bir yaş. Mezun olana kadar kafa yapılarınız, hayat görüşünüz o kadar farklılaşacak ki belki ileride anlaşamayacaksınız bile. Eğer aileniz resmiyet görmeden görüşmenize engel olmuyorsa üniversite bitene kadar böyle adımlar atmayın, gençliğinizi yaşayın.

Biraz acele ve riskli bir karar, Üniversiteye gidince göreceğin yeni yakışıklılarla fikrin değişmeyecekse, söyle ama bana fazla hevesten gibi geldi.

üye ikinci mesajda gitmiş. böyle üzgün görünce hep merak edşyorum acaba neden diye? ikinci üyelik falandı heralde.

Nacizane fikrim. Üniversite bittiğinde soz nisan düğün olsun. Bunlar ne kadar kısa araliklarla olursa daha iyi olur. Çünkü bunların uzun sürmesi hiçbir taraf için iyi olmaz. Ayrıca üniversite öyle bir yer ki insanın kafa yapısını tepetakla yapan bütün dusunceleri çamaşır makinesine atıp yıkayan bir yer:KK14: zamanla yaptığın şeyler aslında ne kadar sacmaymis ne kadar çocukça dusunmussun gibi gelecek sana. Tecrubeyle sabittir. Ki insan bazen 1 hafta önce yaptığı şey için bile kendine kızar. Çünkü zamanla olgunlaşır. Üniversitede farklı düşünceler farklı görüşler farklı yaşamlar gördükçe ufkun açılacak. Gittikçe ayrı dunyalara karisacaksin. Farklı görüşlerle oturup sohbet edeceksin ve bir bakmissin ki bambaşka biri olmuşsun. Tuhaf ama üniversite böyle bir yer yaşaman görmen gerek. Bekleyin derim ben. Eğer sevginin üniversite de bile aynı kalmissa işte o zaman her şeye değecek bir aşk yasamissiniz derim o zaman evlilikle catlandirabilirsiniz bu iliskinin sonunu:KK68: zaman her şeyin ilacı. Her an her şey olabilir. Bekle ve gör :KK51:

saçmalama canım kardeşim
sevgilisiniz işte baban da biliyor daha ne yani?

söz ne ya
üniversiteli olacaksınız siz söz ne allahını seversen
aileleri işin içine karıştırmaya ne meraklısınız :/
gezin dolaşın sevgililik yaşayın ya
arkadaşların sorunca ben sözlüyüm demek mi hoşuna gidcek
ikimizin de başı bağlı olduğu belli olsun mu diyosunuz
o işler söze nişana hatta nikaha bakmaz

Dediğin gibi ilişkide her dönem doyasıya yasanmali, sevgililigin tadını çıkar. Ailelerin işin içine girdiği dönemler sandığın kadar tatlı değil. Özümseyeceklermis, nerden geliyor böyle fikirler aklınıza?:KK45:

nişan düğün arası ne kadar kısa olursa o kadar iyidir. Aileler tanışıp görüştükçe birbirlerinde kusur bulacaklar.O onu dedi bu bunu dedi.. öyle iyi anlaşan aileler çok çok az. ayrıca yaşlarınız çok küçük. üniversiteye nişanlı başlamayı istemek??? ben üniversiteye başladığımda, aklımda nereleri gezerim, hangi kitapları okurum, hangi filmleri izlerim, tiyatroya devam edebilir miyim soruları vardı. hayatınızın merkezine ilişkinizi koymayın bu yaşta. önce bir kendinizi keşfedin..

Universiteye yeni basladigina gore yasin kucuk ne bu acele soz ve nisan donemi en zor gecen zamanlardir rahat olmak varken üniversiteli olmak varken beraber nicin kendinizi kisiylandiriosunuz

bence baya erken daha, üniversite son sınıftayken ya da bitirdiğinizde bunları düşünmelisiniz

Cok yazik. Annenin babanin ne hayalleri var kimbilir seninle ilgili. Kizin unv okuyacak eline meslegini alacak diye beklerken koluna koca takacak diyr dusunurum...

Uzulurum. Emeklerimin bosa gittigini dusunurum. Okularinizi bitirip oyle ciksaniz karsisina daha mantikli bence. Hem unv de belki hersey degisecek. Belki sende degisecek,belki de onda...

Anneler bu konularda uzmanlar bence babaya söylenecek herseyde muhakkak anneme derm o babama iletr..
Annene durumu tam anlat o uygun dille babana anlatr.
Fakat yas olark küçüksünz bnce acele etmeyin derm

Ben anneniz ya da babanız olsam hayalkirikligi yaşardım. Üniversitede sözlüleri görünce de "neyin acelesi bu" diye aklımdan geçirirdim. Mezun olunca söz olabilir ama ben baba olsam askerlikten önce bile izin vermezdim. Arayı uzatmak da size zarar verir

X