Bağırmadan annelik mümkün mü? Nasıl?

Began

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Mart 2012
24.007
55.974
Kızlar vicdan azabı yaşıyorum kızlarıma her bağırdığımda.
Sabrım yetersiz kalıyor artık, eşimle, annemle en ufak bir şeyde tartışmaya başlıyoruz.
Mesela 28 aylık kızım yeni yeni adım atan 10 aylık kardeşini itip düşürüyor, sakince uyarıyorum, tekrarlayınca evi çınlatacak kadar yüksek sesle bağırıyorum bir anda.
Haliyle ikisi de korkudan ağlıyor.
Eşimle de onların önünde tartışıyoruz, sus dedikçe susmuyor adam, daha da öfkeleniyorum.
Annem zaten evlat ayıran biri, şimdi de torun ayırd ediyor, küçüğü ağlatacağım, büyük ondan önde diyor hep.
İkisi de evladım sakın öyle bir şey yapma diyorum, inatlaşıyor, öfkem kabarıyor.

Çalışmıyorum, yardımcı için imkanım yok, annem yardımcı olamaz, zaten iki çocukla bırakıp hava alamam hem çocuklar bensiz durmuyor, wc ye gitsem ağlıyorlar peşimden, baba da hep yorgun uykusuz olduğunu iddia edip yardımcı olmuyor.

İşe yarayacak önerilere açığım :KK43:

offf off bunun cozumu yok malesef bızde boyleydık en sonunda cocuk buyudu ve konu kapandı
ben esıme '' sevgı babası'' dıyorum hala
hazır karnı doyurulmus gazı cıkarılmıs uyutulmus altı degıstırılmıs cocugu '' ooyyy canım yavrum '' dıye sevıyordu sadece ama cocuktan en ufak bı ''ııgggh'' sesı cıktı mı '' bende durmuyor '' dıyerek elıme tutusturuyordu
bızde cok kavga ettık ama dıyorum ya cocuk buyudu kavga ancak ole bıttı
sorumsuz adamlara cozum yok malsef

offf off bunun cozumu yok malesef bızde boyleydık en sonunda cocuk buyudu ve konu kapandı
ben esıme '' sevgı babası'' dıyorum hala
hazır karnı doyurulmus gazı cıkarılmıs uyutulmus altı degıstırılmıs cocugu '' ooyyy canım yavrum '' dıye sevıyordu sadece ama cocuktan en ufak bı ''ııgggh'' sesı cıktı mı '' bende durmuyor '' dıyerek elıme tutusturuyordu
bızde cok kavga ettık ama dıyorum ya cocuk buyudu kavga ancak ole bıttı
sorumsuz adamlara cozum yok malsef
zorla veriyorum eline ama bir elinde cep telefonu, diğer elinde kumanda sürekli haber okuyor. sonra da bana elinden telefon pc düşmüyor diye laf sokuyor aklınca.
umurumda değil de çocuklarıma bağırınca vicdanımın sızısı yakıyor beni :KK43:

Aynen öyle sabirim kalmadı bu yüzden öfke mi bagrarak atıyorum ne yazikki iki çocuk baş edemiyorum ne kendime ne eşime ne evime vakit kalmıyor kendimi insanlardan soyutladim akrabalık ilişkim kalmadı :KK43:

Yavrularina bak ne kadar kucuk ve acizler bagirman hicbir seyi degistirmez canim. Kizinin kardisina otur ve goz temasi kurarak kararli bi sekilde yaptiginin yanlis oldugunu anlat canim. Cocuklarin cok kucuk daha bunalman gayet normal.

İkinci çocuk için erken davranmışsınız. İkiside çok küçük ve ilgiye ihtiyaçları olduğu yaştalar. Biraz sakin olun.

zorla veriyorum eline ama bir elinde cep telefonu, diğer elinde kumanda sürekli haber okuyor. sonra da bana elinden telefon pc düşmüyor diye laf sokuyor aklınca.
umurumda değil de çocuklarıma bağırınca vicdanımın sızısı yakıyor beni :KK43:
uzulmeyın
anneler olur ole bazen
ama esınızle de kavga etmeyın bunlar bole ıste yapacak bıse yok
kendılerın de o gorevı gomuyorlar bastan kafa yapısı bozuk zaten

Aynen öyle sabirim kalmadı bu yüzden öfke mi bagrarak atıyorum ne yazikki iki çocuk baş edemiyorum ne kendime ne eşime ne evime vakit kalmıyor kendimi insanlardan soyutladim akrabalık ilişkim kalmadı :KK43:
aynen. iki bebekle milletin evine gitmeye çekinir oldum. annem bile çocuklarına sahip çık, evimi dağıtma dedikten sonra cesaretim kalmıyor.

Yavrularina bak ne kadar kucuk ve acizler bagirman hicbir seyi degistirmez canim. Kizinin kardisina otur ve goz temasi kurarak kararli bi sekilde yaptiginin yanlis oldugunu anlat canim. Cocuklarin cok kucuk daha bunalman gayet normal.
biliyorum. tam da bu yüzden vicdanım sızlıyor ya. iki ilgiye muhtaç bebeğe bağırmamın hiçbir savunması olamaz. bunu aşmam lazım. onların hiçbir suçu yok. kabahat benim :KK43:
İkinci çocuk için erken davranmışsınız. İkiside çok küçük ve ilgiye ihtiyaçları olduğu yaştalar. Biraz sakin olun.
sürpriz oldu. sakin olmayı istiyorum ah başarabilsem. sakinliğim kısa sürüyor.

İnsansınız, mümkün değil.
Yeter ki benim olmaz olasıca komşum gibi çocuğunuza "Allah belanı versin" diye haykırmayın, elindekini bırak derken bile apartmanı, sokağı inletmeyin.
İçinizden sayı saymak gerçekten işe yarıyor. Olmadı yastığa gömün başınızı ve çığlık atın.
.
bela okumak mı, Allah korusun ama yapma artık derken ev inliyor. sonra da öpüp kokluyorum ama kırılan kalpleri tamir oluyor mu, bu his çok kötü

Öyle cnm gerçekten zor benim de eylül de ucu dolduracak bi kızım var çoook yaramaz daha doğrusu çok hareketli ve bebekligin sen beri geçmeyen uyku sorunumuz vardır bende öyle bagiriyorum kızıyorum bu sefer vicdan azabı çekiyorum.annelik cok zor eşinde yardimci ama.ne kadar olabilir kii hele bi de ben yorgunum dediğim de ne yaptın demesi daha dq çıldırtiyo ama çocuğa baktımi da beni mahvetti sana bişi yapmıyo dedimi allah başımdan kaynar sular dökülüyor

Gözlerinizi kapatıp düşünün..

Yemek tuzlu olduğu için eşiniz size bağırsa

Kazayla elinizden bardağı düşürüp kırınca anneniz size bağırsa

Apartman kapısını biraz sert kapattınız diye yönetici size bağırsa

Balkonda telefonla konuşup gürültü yaptığınızı söyleyen komşu size bağırsa

Ona surat yapmadığınız halde surat astığınızı iddia eden kayınvalideniz size bağırsa

Sizden su isteyen eşiniz suyu 15 saniye geç getirdiniz diye size bağırsa

NE HİSSEDERDİNİZ bir düşünün.

Bir çocuk eline tabanca alıp birini vursa hapse mi atılıyor? Neden atılmıyor sizce? Çünkü cezai ehliyeti yok. Bu ne demek? Yaptıklarını isteyerek, bilinçli ve sonucunu düşünerek yapmıyor. 28 aylık kızınız kardeşini itecek ve düşürecek, çünkü sonucunu bilmiyor. Onun canı yanar diye düşünemiyor.

Lütfen olaylara bu açıdan bakın.

Büyük kızınızın dikkatini başka yönlere çekmeye çalışın. Onunla zaman geçirin. Ev işlerini, yemek işini biraz ikinci plana atın. Kimse size madalya vermiyor ev tertemiz diye. Bırakın biraz dağınık kalsın. Çocuklarınızla top oynayın evde. Balon şişirin, onunla oynayın. Siz de eğlenin ve eğlendiğinizi çocuklarınıza hissettirin.

Anneniz konusunda diyebileceğim bir şey yok. Mümkünse ondan yardım almadan yaşamaya çalışın. Tek çeşit yemek yiyin. Kendi başınıza kalınca kendi düzeninizi de kuracaksınız eminim.

Kolay gelsin.

uzulmeyın
anneler olur ole bazen
ama esınızle de kavga etmeyın bunlar bole ıste yapacak bıse yok
kendılerın de o gorevı gomuyorlar bastan kafa yapısı bozuk zaten
sorsan babasından dert yanar ilgisiz dayakla büyüdük diye. sen nesin diyorum farkın yok benim için. ama umursamıyor.

.
bela okumak mı, Allah korusun ama yapma artık derken ev inliyor. sonra da öpüp kokluyorum ama kırılan kalpleri tamir oluyor mu, bu his çok kötü
Ya hangimizin annesi kızmadı? Gözleriyle bir bakarlardı, mum olurduk; demek ki baya disiplinli büyütülmüşüz. Şimdi ne öyle anneler var ne de öyle bakıştan anlayan çocuklar. Bize bir şey olmadıysa bu yeni nesil hayli hayli iyi olur :KK66:
Ve evet maalesef ne belalar okuyor çocuğa ne belalar. Terbiyesiz. Görgüsüz.

Öyle cnm gerçekten zor benim de eylül de ucu dolduracak bi kızım var çoook yaramaz daha doğrusu çok hareketli ve bebekligin sen beri geçmeyen uyku sorunumuz vardır bende öyle bagiriyorum kızıyorum bu sefer vicdan azabı çekiyorum.annelik cok zor eşinde yardimci ama.ne kadar olabilir kii hele bi de ben yorgunum dediğim de ne yaptın demesi daha dq çıldırtiyo ama çocuğa baktımi da beni mahvetti sana bişi yapmıyo dedimi allah başımdan kaynar sular dökülüyor
hep diyorum annelik zor, kendi başına altından kalkacaksın başka yolu yok ama bir bakıyorum bağırmaya başlamışım bile. nefret ediyorum kendimden böyle anlarda.

Gözlerinizi kapatıp düşünün..

Yemek tuzlu olduğu için eşiniz size bağırsa

Kazayla elinizden bardağı düşürüp kırınca anneniz size bağırsa

Apartman kapısını biraz sert kapattınız diye yönetici size bağırsa

Balkonda telefonla konuşup gürültü yaptığınızı söyleyen komşu size bağırsa

Ona surat yapmadığınız halde surat astığınızı iddia eden kayınvalideniz size bağırsa

Sizden su isteyen eşiniz suyu 15 saniye geç getirdiniz diye size bağırsa

NE HİSSEDERDİNİZ bir düşünün.

Bir çocuk eline tabanca alıp birini vursa hapse mi atılıyor? Neden atılmıyor sizce? Çünkü cezai ehliyeti yok. Bu ne demek? Yaptıklarını isteyerek, bilinçli ve sonucunu düşünerek yapmıyor. 28 aylık kızınız kardeşini itecek ve düşürecek, çünkü sonucunu bilmiyor. Onun canı yanar diye düşünemiyor.

Lütfen olaylara bu açıdan bakın.

Büyük kızınızın dikkatini başka yönlere çekmeye çalışın. Onunla zaman geçirin. Ev işlerini, yemek işini biraz ikinci plana atın. Kimse size madalya vermiyor ev tertemiz diye. Bırakın biraz dağınık kalsın. Çocuklarınızla top oynayın evde. Balon şişirin, onunla oynayın. Siz de eğlenin ve eğlendiğinizi çocuklarınıza hissettirin.

Anneniz konusunda diyebileceğim bir şey yok. Mümkünse ondan yardım almadan yaşamaya çalışın. Tek çeşit yemek yiyin. Kendi başınıza kalınca kendi düzeninizi de kuracaksınız eminim.

Kolay gelsin.
hepsini düşünüyorum inanın, bağırana misliyle cevabını veririm ama evladım bana cevap veremez, daha süt kuzusu o.
offf yavrularım benim. o kadar mahcubum ki onlara karşı.

hep diyorum annelik zor, kendi başına altından kalkacaksın başka yolu yok ama bir bakıyorum bağırmaya başlamışım bile. nefret ediyorum kendimden böyle anlarda.

hepsini düşünüyorum inanın, bağırana misliyle cevabını veririm ama evladım bana cevap veremez, daha süt kuzusu o.
offf yavrularım benim. o kadar mahcubum ki onlara karşı.

Benim anlatmak istediğim şey bağırma karşısında kendimizi kötü hissettiğimizdi. Size bağırılması sonucu siz de bağırabilirsiniz demek değildi.

Bağırmak insanca bir şey değil.

Bağırmak da sesli şiddettir. Dayak nasıl fiziksel bir şiddetse bağırmak da şiddettir.

Durun ve gulumseyin, durum ne olursa olsun derin bir nefes alin 5 saniye tutun ve birakin, bu esnada yalandan da olsa gulumseyin, goreceksiniz cocuklariniz da gulumseyecek ve butun ofkeniz gidecek.
Onlar cocuk, o kadar aciz, gucsuz ve bize muhtaclar ki, bizim anlik ofke krizlerimiz onlarin kucuk dunyasinda derin izler birakiyor. Ustelik daha da hircinlasmalarina (genel degimle arsizlasmalarina) neden oluyor.

Ben yapi olarak sakin biraz da kucuk seyleri ciddiye almayan bir tipim, kizima 3.5 senede 5 kere bagirmamisimdir. Esim de aslinda sakindir ama bazen zivanadan cikip sertce kızıyor. Sonuc ne biliyor musunuz, kizim benimleyken hep sakin, kedi gibi, esimleyken ise simarik ve agresif bir cocuk. Bizim davranislarimiz onlara direk yansiyor cunku, hem kendi huzurunuz hem onlarin huzuru icin biraz ofke kontrol yontemleri uzerine calisin, mutlaka size en uygun yontemi bulacaksiniz.
Bir de "mahallenin en mutlu yumurcagi" ni mutlaka okuyun. Benim cocuklara bakis acimi degistirdi.

Küçük kiziniz için büyük kiziniza bağirmaya devam ederseniz kardeşinden ve sizden soğuyacak sevilmediğini düşünecek ilgi çekmek için 10 yaşina gelse bile saçma sapan hareketler yapacak. Yeğenimden biliyorum.
farkındayım ve ben bu sinirli halimi yenmeliyim.

Benim anlatmak istediğim şey bağırma karşısında kendimizi kötü hissettiğimizdi. Size bağırılması sonucu siz de bağırabilirsiniz demek değildi.

Bağırmak insanca bir şey değil.

Bağırmak da sesli şiddettir. Dayak nasıl fiziksel bir şiddetse bağırmak da şiddettir.
benim de kastettiğim buydu esasında. ha dayak ha bağırmak. farkı yok. vicdan azabımın kaynağı bu.

Durun ve gulumseyin, durum ne olursa olsun derin bir nefes alin 5 saniye tutun ve birakin, bu esnada yalandan da olsa gulumseyin, goreceksiniz cocuklariniz da gulumseyecek ve butun ofkeniz gidecek.
Onlar cocuk, o kadar aciz, gucsuz ve bize muhtaclar ki, bizim anlik ofke krizlerimiz onlarin kucuk dunyasinda derin izler birakiyor. Ustelik daha da hircinlasmalarina (genel degimle arsizlasmalarina) neden oluyor.

Ben yapi olarak sakin biraz da kucuk seyleri ciddiye almayan bir tipim, kizima 3.5 senede 5 kere bagirmamisimdir. Esim de aslinda sakindir ama bazen zivanadan cikip sertce kızıyor. Sonuc ne biliyor musunuz, kizim benimleyken hep sakin, kedi gibi, esimleyken ise simarik ve agresif bir cocuk. Bizim davranislarimiz onlara direk yansiyor cunku, hem kendi huzurunuz hem onlarin huzuru icin biraz ofke kontrol yontemleri uzerine calisin, mutlaka size en uygun yontemi bulacaksiniz.
Bir de "mahallenin en mutlu yumurcagi" ni mutlaka okuyun. Benim cocuklara bakis acimi degistirdi.
eşime öfkem de bu yüzden. hadi ben zıvanadan çıktım. al çocukları sakinleşmeme fırsat tanı değil mi? yok o da bağırıyor ya da izliyor sadece.
maşallah size, inşallah ben de bağırmayan bir anne olurum

X