Bakıcı Konusunda TAVSİYE

chetuw

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Şubat 2015
9
1
35
Merhaba bayanlar altı aylık kızım için bakıcıyla görüşücem. Bakıcı benim evime gelip bakacak. Temizlik yemek vs. yapmayacak sadece bebekle ilgilenecek. Ama hangi şartları konuşmam gerektiğini bilemiyorum. Sigara ve titizlikten başka dikkat etmem gereken husus gelmiyor aklıma. Tecrübeli olanlariniz varsa tavsiyelerinizi bekliyorum.

Tv izletmesin bebege. Oyun oynasin. Eve misafir getirmesin. Cep telefonu kullanimi sinirli olsun. Sizin kurallarinizi uygulayacak olsun. Mesela ayakta sallanmayacak dediyseniz sallamasin. eve kamera takmaniza izin versin. Benim aklıma gelenler bunlar

kızlar ben 2 yıl bakıcıya bırakmak zorunda kaldım oğlumu bence herşeyden önce eve kamera yerleştirin ve akşamları izleyeceğinizi söyleyin epey caydırıcı olur..birde fiyat konusunu net bir şekilde ifade edin yyoksa 2 ay sonra bırakıp giderler..birde maaşlarını 2 kısımda verin 15 günlük mesela ben bir ayda 2 bakıcıya para vermiştim biri alıp gitmiş ve birdaha geri gelmemişti...sonra güvenilir bbir teyze bulduk hala çok severler birbirlerini hala sarılıp koklaşırlar insan tecrübe edininceye kadar birazcık hırpalanıyor...birde alerjik bir rahatsızlığı var mı yok mu onu sorun mevsim geçişlerinde hastalanıyor bazıları 10 gün gelmiyorlar....haa son kez bebeğin değişen kıyafetlerine bakın çok terlemiş ondan sonra çıkarmışsa abla bir daha bu kadar terlemesin sık sık değiştir dersiniz....Allah iyi insanlarla karşılaştırsın canım....

kızlar ben 2 yıl bakıcıya bırakmak zorunda kaldım oğlumu bence herşeyden önce eve kamera yerleştirin ve akşamları izleyeceğinizi söyleyin epey caydırıcı olur..birde fiyat konusunu net bir şekilde ifade edin yyoksa 2 ay sonra bırakıp giderler..birde maaşlarını 2 kısımda verin 15 günlük mesela ben bir ayda 2 bakıcıya para vermiştim biri alıp gitmiş ve birdaha geri gelmemişti...sonra güvenilir bbir teyze bulduk hala çok severler birbirlerini hala sarılıp koklaşırlar insan tecrübe edininceye kadar birazcık hırpalanıyor...birde alerjik bir rahatsızlığı var mı yok mu onu sorun mevsim geçişlerinde hastalanıyor bazıları 10 gün gelmiyorlar....haa son kez bebeğin değişen kıyafetlerine bakın çok terlemiş ondan sonra çıkarmışsa abla bir daha bu kadar terlemesin sık sık değiştir dersiniz....Allah iyi insanlarla karşılaştırsın canım....
Çok teşekkürler gerçekten çok faydalı bilgiler Inşallah karşımıza iyi insanlar çıkar

kesinlikle bastan yazili anlasma yapin.para konusunu ayrintili sekilde anlasin.zam ne zaman olur , izin rapor durumlari nasil olur,bastan netlestirin.eve kamera koyacaginizi soyleyin.

Kamera sistemini etik açıdan uygun bulmuyordum ama daha sıcak bakmaya başladım netice de ben de işyerinde sürekli kameraların önünde çalışıyorum

Bunların yanısıra ucu açık sorular sorun.mesela bebekle yada çocukla nasıl vakit gecorirsin.ayına yaşına göre mi davranıyor kaliteli vakit geciriyormu onu. anlarsın.bebekleri seviyor mu onuda anlamaya çalışın.

canım tv ve telefon ilk şartın olsun. bakıcı salonda telefonda mesajlasırken çocuk yüz üstü yatmış ve nefessiz kalıp ölmüş 6 aylık bebek. bu yüzden iletişim araçları manyağı olmasın. işe geliyorsa çalışsın bi zahmet

canım tv ve telefon ilk şartın olsun. bakıcı salonda telefonda mesajlasırken çocuk yüz üstü yatmış ve nefessiz kalıp ölmüş 6 aylık bebek. bu yüzden iletişim araçları manyağı olmasın. işe geliyorsa çalışsın bi zahmet
Evet telefon konusu önemli. Yazılı sözleşme yapılsın ve mutlaka yazsın. Sözleşmeden gerçekten çekiniyorlar. Yoksa sözleşme herşeyin çaresi değil ama gerekirse mahkemede delil olarak kullanılabileceği vurgulanınca bi' duruyorlar yani. Kamera da ya koyun, ya da sözleşmede; " istendiğinde önceden haber verilmeden güvenlik kamerası kullanılabilir" diye ibare bulunsun.

Bize bir şirketin yaptığı sözleşmeyi de koyayım, bakın. İşe yaradı yani. 7 numaralı ve 10 numaralı maddelerde yazıyor
hizmet sözleşmesi resmi.jpg

Evet telefon konusu önemli. Yazılı sözleşme yapılsın ve mutlaka yazsın. Sözleşmeden gerçekten çekiniyorlar. Yoksa sözleşme herşeyin çaresi değil ama gerekirse mahkemede delil olarak kullanılabileceği vurgulanınca bi' duruyorlar yani. Kamera da ya koyun, ya da sözleşmede; " istendiğinde önceden haber verilmeden güvenlik kamerası kullanılabilir" diye ibare bulunsun.

Bize bir şirketin yaptığı sözleşmeyi de koyayım, bakın. İşe yaradı yani. 7, 8 numaralı ve 10 numaralı maddelerde yazıyorEki Görüntüle 1565166

X