Bal Böceğim&Uğur Böceğim :)

Sarayca

🐞🐝🐞🐝
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
28.138
69.424
Bu günden itibaren çocuklarıma; ''neler yediriyorum ve hangi faaliyetleri yapıyoruz'', bunları elimden geldiğince aktarmaya çalışacağım...

Bu gün cumartesi, çalışan bir anne olarak ev işi yaptığımdan dolayı maalesef çok az çocuklarımla oynayabildim, '' en sevdiğimiz oyun saklambaç'' ayrıca peluş bebeklerimizi makinada yıkadım, et bebeğinide du du ''banyo'' yaptırdık, (kızım 34 aylık ve konuşmaya başladığından bu yana duş almaya du du diyor :))

ayrıca kızım ve oğlum uyuduktan sonra onlar için kek ve baharatlı çubuk kreker yaptım..

20150523_234147.jpg

bu da benim yaptığım, tadı çok lezzetli, benim gibi tuzlu şeyleri seviyorsanız mutlaka deneyin, ama şeklini daha güzel yapabilirsiniz, fırın çalıştığı için çok acele ile ancak bu şekilde yapabildim çünkü :KK66:

Malzemeler

• 125 gr. tereyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı acı pulbiber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kekik
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 4 su bardağına yakın un
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı şeker
  • Çubuk kraker nasıl yapılır?
  • Oda sıcaklığında erimiş tereyağını kaba alıp diğer sıvı malzemelerle beraber karıştırın.
    • Tuz, şeker, kabartma tozu ve baharatları atıp, unu azar azar ilave ederek yumuşak bir hamur elde edin.
    • Merdaneyle 6-7 mm kalınlığında açın. Ruletle veya bıçakla önce boyda 3 e veya 4 e, daha sonra ince ince şeritlere bölün.
    • Şeritleri dikkatli bir şekilde alıp yağlanmamış tepsiye dizin.
    • 180 derecede önceden ısınmış fırına sürün.
    • Kızarmaya başlayınca dereceyi 150 ye düşürün.
    • Yeteri kadar kuruduğundan emin olunca fırından alın.
    • Soğuduktan sonra, teneke bir kutuda en az bir hafta saklayabilirsiniz.

• 14168085568_1b9b5fc575_z.jpg
ben tarifteki pul ve kara biberden daha az koydum ki, çocuklara acı gelmesin diye...

cahidejibek diye bir siteden aldım tarifi, genelde oradan alıyorum, tarifleri çok beğeniyorum :))

Son düzenleme:
dün öğlen kızımı iş yerine götürdüm, bana ağlamayacağına söz verdi ve gerçekten ağlamadı, şaşırttı beni:KK57:, kızımı memnun etmekte zorlanıyorum bazen, 34 aylık kendisi, sanırım bu yaş grubundaki çocuklarda çok var bu durum, ayrıca 15 aylık kardeşi olunca, kıskançlıkta var diye düşünüyorum...:emir_bebek::nazar:

eve geldiğimizde huysuzlandı, uykusu gelmiş, sütünü verdim ve uyudu :)

gündüz uyduduğu için gece saat 12 gibi ancak uyutabildim...:KK51:

dün kızım uyuduktan sonra oğlum uyandı, altını değiştirip, bir şeyler yedirdim ve hazırlanıp dışarıya çıktık ve 1 saat kadar vakit geçirdik...

oğlumun uyku düzeni biraz biraz yerine geldi gibi.., akşamları sütünü verip, yatağına koyuyorum ve kendi kendine uyumaya çalışıyor...:emir_bebek:

oyun olarak, saklambaç oynadık gene:KK45:

c.tesi günü evdeydik, kızımla paintle resim çizdik, çok hoşuna gitti,

pazar günü alış veriş merkezine gittik, çocuklar çok eğlendi, bende alışveriş yaptım, yani eğlendim :)

Ne kadar ilgili ve güzel bir annesin saraycam :KK68:

çok teşekkür ederim canım, bu aralar yoğunum biraz pek yazamıyorum ama inşallah ilerleyen günlerde yazacağım, hangi yemekleri yaptığımı, hangi oyunları oynadığımızı vs. bir nevi günlük gibi :)

dün kızım öğlen ve sonrası iş yerimdeydi, yemekhanede yemek yedik, orayı lokanta olarak biliyor:rolleyes:, keyifli keyifli, insanları izleyerek, yemeğini bir güzel yedi :KK9:, dün beni hiç üzmedi ve süt iznimde bittiğinden saat "16 ya kadar vakit geçirdik...:KK9::KK73:

akşam eve gittiğimde ertesi gün için köfte hazırladım:kk77:, yemekte pirinç pilavı ve cacık yaptım:kk77:, taze fasülyeyi kv. yapmıştı...:kk77:
sonra babamız aradı ve apartmanın bahçesine çıkmamızı istedi, hazırlandık ve çıktık, kızıma sürpriz olarak bisiklet almıştık, onu görünce çok mutlu oldu, :KK9::emir_bebek:pedalleri yarım çevirerek baya baya sürdü :KK200::nazar::) sorun şu ki, eve gitmek istemedi, zor çıkardık :rolleyes::rolleyes:

her neyse akşam yemeğimizi yedik, çocuklara duş yaptırdım ve uyuduk :)) bir günümüz böylece geçti...:KK68::KK68:

--dün kızımın arkadaşının doğum günüydü, hazırlarken sesini çıkarmadı, tokasını taktırdı, cadım güzelliğine önem veriyor bence :)
--doğum gününde çok eğlendi, oğlumda eğlendi, kalabalığın ortasında odadan odaya dolanıp durdu :)

--bu gün fırsatım olursa evde süt reçeli hazırlayacağım, yarında dondurma yaparım, sahlep ve krema aldım ama belki onlarsız yaparım, şu süt reçeli nasıl olacak merak ediyorum doğrusu :)

çok uzun zaman olmuş yazmayalı ..

öncelikle dün gece kızım rahatsızlandı, ateşi vardı, gece ağlama sesini duyunca hemen koştum, salona kanepeye yatak açtım ve beraber girdik yatağa, sonra karnım ağrıyor dedi, gazı zannettim, biraz hareket ettirdim, nedense sonra midesinden şüphelendim ve kusması için bi plastik kap getirmeye gittim ki, o sırada yavrucuğum kustu zaten, iyi oldu, rahatladı biraz,
üstünü değiştirdim, nevresimleri değiştirdim, elini yüzünü ayaklarını yıkadım ve yattık, 5-10 dk sonra aşırı derecede terlediğini fark ettim ve sırtına havlu koydum, uyandırıp rahatsız etmek istemedim...
uyumuşuz.
sabah uyandığımızda biraz daha iyiydi, yinede pek neşesi yoktu kuzumun..:KK43:

Allah yavrularımıza sağlık versin (amin)

ayın 20 sinde kızımın doğum günüydü, doğum günlerinde hazırlanıp, fotoğrafçıya gideriz, elimizde hep dijital makinalar olduğundan pek fotoğraf çıkarmıyoruz, hep telefon ya da bilgisayarda saklıyoruz...bende en azından doğum günlerinde albümümüzde fotoğraf olsun diye böyle bir çözüm buldum kendimce :)

bu sene kendimiz fotoğraflarını çekelim dedik ve hazırlanıp güzel bir yere gittik ( yeşil ve mavi, rengarenk çiçekleri olan bir yer), onca uğraşımız sonucu 1-2 poz ancak çıkartabildik, hiç yerinde durmadı çünkü :), akşam ise pasta yerine, pasta şeklindeki dondurmadan aldık , mum koyduk üfledi sonra dondurmasını yedi, tabi o arada bağırıp çağırıyor ağlıyor, uykum geldi diyor, 2 ayağımı bir papuca koydu anlıyacağınız.. sonrada uyutmaya götürünce uykum yok diyor, güler misin, ağlar mısın :)

bu ayın 19 unda ayder yaylasına çıktık :) yolda oğlum ve kızım kustular, hele oğlum baya perişanladı, enneeee enneee dedi durdu, hali mecali kalmadı,:KK43:
ben küçükken arabaya binmesini hiç sevmezdim, illa bi kusardım, sonra rahatlardım :) oğlumu bu konuda kendime benzetiyorum :) oğlum kustuğu an kızımda kustu :confused: eşime dedim, durdur arabayı :stop:elim kolum üstüm başım berbat :KK59::KK59::KK59::KK59::KK59::KK59::KK59::KK59: çocuklara 5-6 çeşit yedek kıyafet alan ben, kendime bir yedeği layık görememişim:KK51:, ıslak mendille sildim kokusu geçti neyse ki :KK48: insanın kendi çocuğu dahi olsa kusmuk kötü kokuyor, ay iyice iğrençleştim:KK53:,:-) okuyan olursa kusura bakmasın :KK52:

her neyse, oğluşum kustuktan sonra uyudu, yaylaya geldik ve oğluşumu alıp arabasına yatırdım, kendimize bir yer bulduk oturduk, çay içtik, kızım kendi kendine oynadı, kızımı gezdirdim biraz, sonra oğlum uyandı, eğlendik, yemek yedik ve evimize döndük, dönüş zamanı ikisi de uyudular, sorunsuz bir yolculuk geçirdik...

yine yazmamışım, 2-3 gündür hava sıcak balkona şişme havuzlarını kurdum baya oynadılar, önceki gün akşam üzeri denize götürdüm, benimkiler suyu çok severler, ama dün ve bu gün canım kızımın hafif ateşi oluyor, sanırım fazla suda kaldı ve üşüttü.. :KK43: Allah'ım en kısa zamanda iyileşmesinii nasip etsin

canım kızım artık tuvaletini kendi yapabiliyor, sorun şu ki, dışarıda başka bir tuvalete yapmıyor, illa lazımlığı olacak:KK75:

X