Bebek Beslenmesi Balık yağı içen annelerin çocukları daha zeki oluyor.

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

benbeyaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Kasım 2006
236
1
52
Balık yağı içen annelerin bebekleri daha zeki oluyor
BURSA (İHA) - Yapılan araştırmalara göre, yüksek dozda balık yağı içen hamile kadınların bebeklerinde el ve göz koordinasyonunun diğerlerine oranla daha fazla olduğu ortaya çıktı.

Batı Avustralya Üniversitesi Pediatri ve Çocuk Sağlığı Bölümü tarafından 98 hamile kadını kapsayan küçük çaplı bir araştırmada; doğumdan önceki 20 hafta boyunca katılımcıların bir kısmına her gün 4 gram balık yağı, diğer kısmına ise 4 gram zeytin yağı içirildi. Doğumdan sonra 72 bebek, 2.5 yaşına dek konuşma, davranış, pratik mantık ve el ve göz koordinasyonu açısından testlerden geçirildi.

Balık yağı grubunda 33, zeytin yağı grubunda ise 39 bebek bulunuyordu. Araştırmanın sonucunda balık yağı içen annelerin bebeklerinin anlama, kavrama ve kelime haznesi bakımından biraz daha üstün olduğu ortaya çıktı. Ancak en önemli fark balık yağı grubundaki bebeklerin çok yüksek puan alması ile el ve göz koordinasyonunda görüldü. Emzirme ve annelerin yaşları gibi faktörler hesaba katıldığında bile, balık yağı grubunun büyük farkla önde olduğu görüldü.

Araştırmacılar, "Annelerin hamilelik sırasında aldığı balık yağı desteğinin hem fetus hem de bebeğe hiçbir zararı yok. Aksine bebeğin göz ve el koordinasyonu açısından potansiyel faydası var" dedi.
 
evet ben bunu ilk çıktığı zaman araştırmıştım ama bulamadım Türkiyeye geç gelecek anlaşılan..
geçenlerde ise bu tarz bir şeyin yani 3 senelik gelişimin 3 ayda sağlanmasının yanlış olduğunu okudum.
ne yapsak acepp
 
ben 1 aydır bebek bakıyorum ve her gün 1 çay kaşığı balıkyağı veriyoruz.ailenin dediine göre bebek eskiye göre şimdi çok iyiymiş
 
Evet balik yaginin omega 3 ve 6 nin yararli oldugunu duymustum.. Ama sunu sormadan da edemiyecegim.. O zaman karadenizde balik her yemege konuyor ve unuversiteyi kazanma oranlarina bakarsak pek buyuk bir degisiklik yok,. Karadenizlilerin hepsininin ozellikle balik yiyenlerin super zeka olmasi gerekmezmiydi? ne dersiniz?

sadece zeka yetmez canım.çalışmakta gerekir..karadenizlilerde kıvrak ve ince bir zeka olduğu tartışılmaz ama maalesef aynı oranda çalışkan olmayabilir bazıları:)
 
bakalim bende hamileligimin basindan sonuna dek her gun aksatmadan balik yagi hapini icdim,suan bebegim dogali 3,5 ay oldu ilerde nasil bir cocuk olur bilemem ama yinede elimden geleni yapiyim,
 
bende halen kullanıyorum portakal aromalı olanından...kızım 3.5 yaşında ve 1.5 yaşından beri gün aşırı bazen hergün meyveli kefir içiyorum ...daha küçükken ise sütünün içine maması ile beraber 1 çay kaşığı bal ve 1 adet bıldırcın yumurtası ve çok az zeytinyağı veriyordum...tavsiye ederim..
 
X