Balkonumuzu benimseyen minikler

Giz05

Guru
Pro Üye
1 Ağustos 2012
468
166
Sevgili hanımlar, bir iki ay önce bir güvercin balkonumuza çalı çırpı ne varsa taşıdı ve yavruları için güzel bir yuva yaptı. Annem de ben de tabi ki kıyamadık o yuva annemin yün çuvallarının üzerinde kaldı:) şimdi ise eciş büzüş bir yavrusu oldu.
Dert nerede diye soracak olursanız, biz balkona çıkamıyoruz. Ablam ve ben aileden gizli balkonda sigara içen insanlarız, final haftamız fakat balkona çıkmaya çekiniyoruz. Sürekli dışarı çıkamayız malum. 1) bu şartlar altında balkona sessiz sakin çıksak anne kuş bize zarar verir mi? 2) biz balkona çıkarsak onlara zarar verir miyiz? Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden. Ben çözüm bulunca konu kapılırsa sevinirim daha büyük dertler varken kalabalık olmasın:)

Balkona çıkın bişey olmaz guvercin sizden kacar sonra geri gelir yavrulara dokunmayın koku sinerse elinizden anne guvercin öldürmüş yavrusunu. Size hic bir zarar vermez benim balkonumdada guvercin yuva yapmıştı beni gorunce uçup sonra tekrar geliyodu

Balkona çıkın bişey olmaz guvercin sizden kacar sonra geri gelir yavrulara dokunmayın koku sinerse elinizden anne guvercin öldürmüş yavrusunu. Size hic bir zarar vermez benim balkonumdada guvercin yuva yapmıştı beni gorunce uçup sonra tekrar geliyodu
Çok teşekkür ederim:) ya bize biraz anne kötü kötü bakıyor o yüzden korktuk biraz:)

Çok teşekkür ederim:) ya bize biraz anne kötü kötü bakıyor o yüzden korktuk biraz:)
Balkon cokmu küçük sizin?
Yok canım siz ona zarar verirsiniz diye korkuyodur yavrusunu korumaya calisiyodur hic ilgilenmeyin

Uzun

ama dar bir balkon bir de direk çıkılan yerde yuvaları.
Bişey daha söyleyim güvercin cok arsiz bi kuş yerini sevdiyse bu yavruyu ucurmadan kuluckaya tekrar yatiyo beni iyice biktirdilar gecen sene yavruyu ucurmadan 2 defa daha yatti 3 kere yavru çıkardı uçurdu bu sene tekrar baktim yine çöp toplamış yapmış yavrularını çıkardı 1 hafta sonra öldürdü ellemistim yavrulara :KK43: geçen hafta konu açtım bakabilirsin konuma yavru güvercinler adlı konuya

Güvercin dediğiniz sanırım kumru?
Benim annemlerin küçük balkonunda dayalı döşeli villa yapmışlar kendilerine. Şuan kaçıncı nesil bilmiyorum :))
Biz balkona çıkıyoruz,yıkıyoruz,süpürüyoruz hergün. Kötü bir durum olmadı hiç. Yalnız yuva klima fanında.

Benim annemin balkonuna da yuva yapmıştı güvercin. Ustune yuva yaptığı kutunun içinden bişey almam gerekiyordu yuvayi ordan alıp başka bi yere koydum kuş geldi ama yuvaya konmadi. yine calı çırpı toplayıp balkonda başka yere yuva yaptı.

Bizi görünce uçuyor buz içeri girince geri geliyor. Gizli gizli seyrediyor mu ne :)))

Güvercin dediğiniz sanırım kumru?
Benim annemlerin küçük balkonunda dayalı döşeli villa yapmışlar kendilerine. Şuan kaçıncı nesil bilmiyorum :))
Biz balkona çıkıyoruz,yıkıyoruz,süpürüyoruz hergün. Kötü bir durum olmadı hiç. Yalnız yuva klima fanında.
Cok guldum:)
Dayali doseli villa..iyi yer bulmuslar o zaman.benimde odamin penceresine yapmsti kumrucuk.yillarca yasadik onunla habire yavru cikarirdi

Tam mevsimi sanırım :) Bizim eve de güvercinler daha yeni yuva yaptılar. İki gün önce tek yumurtaydı şu an iki yumurta oldu.
Ama biz korkumuzdan hiç çıkmıyoruz balkona çünkü hemen kaçıyorlar yumurtaları bırakıp.
Yumurtanın üstünde yatmaları lazım diye yapıyoruz bunu. Belki üşürse yumurtalar yavruları ölür diye.
Ama sizinkiler artık yumurtadan çıkmış. Bi kaç dakika yalnız kalsalar bir şey olmaz sanırım. Ama çok da ürkütmeyin. Sık çıkarsanız belki gelmeye çekinirler. Geceleri kuşların gözü görmez diye biliyorum ben bir de gece çıkarsanız uçmaya kalkıp kendilerine zarar verebilirler bi de belki. Ondan olabildiği kadar az çıkmanız iyi olur sanırım.

Çok çokk teşekkür ederiz yorumlarınız için çok yardımcı oldunuz:) sigarasızlıktan çıldırmadıkça artık çıkmayacağın çıkarkende ürkütmemeye özen göstericem:) giderlerse çok üzülürüz

Haha benim evin her penceresinde ayrı bir kuş yuvası var, utanmadan saksıların içine de yuva yapmış uyanıklar, güzelim yaseminimi kuruttum bunlar yüzünden amaaaa onların o yumurta halini görüp, sonrasında gün be gün büyüdüklerine şahit olmak o kadar güzel bir his ki...

çok tatlısınız konu sahibi
herkes sizin gibi olsa keske
ayrıca yuvalarını sakın ellemeyin yoksa kaçar giderler
ama çok yaklaşmadıkça sorun olmaz

Sevgili hanımlar, bir iki ay önce bir güvercin balkonumuza çalı çırpı ne varsa taşıdı ve yavruları için güzel bir yuva yaptı. Annem de ben de tabi ki kıyamadık o yuva annemin yün çuvallarının üzerinde kaldı:) şimdi ise eciş büzüş bir yavrusu oldu.
Dert nerede diye soracak olursanız, biz balkona çıkamıyoruz. Ablam ve ben aileden gizli balkonda sigara içen insanlarız, final haftamız fakat balkona çıkmaya çekiniyoruz. Sürekli dışarı çıkamayız malum. 1) bu şartlar altında balkona sessiz sakin çıksak anne kuş bize zarar verir mi? 2) biz balkona çıkarsak onlara zarar verir miyiz? Cevaplar için çok teşekkür ederim şimdiden. Ben çözüm bulunca konu kapılırsa sevinirim daha büyük dertler varken kalabalık olmasın:)
Inşallah alismazlar o yavru buyuyene kadar balkon pislikten gorunmeyecektir ucana kadar her yere pisliyorlar kuş pisliginden illallah deyip ev satani biliyorum

Bizim balkonada yapmışlardı çok sevimli oluyorlar.Koku sinince yumurtaları kırıyorlar.Yavruları doğduğunda dokununca öldürüyorlar.O yüzden biraz dikkatli olun dokunmadığınız müddetçe zarar vermez yavrulara merak etmeyin.

X