bana akıllıca tavsiyeler verirmisiniz?

kirmizisiyah

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2013
102
22
kızlar merhaba,
belki başkalarına bakılarak bu mu derdin diye kızacaksınız. Benim sinirlerim biraz zayıf, şu an migren ve gerilim baş ağrısı tedavisi görüyorum. önceden yaşamış olduğum bazı zorluklar sebebiyle bazı olayları kafamda fazla çıkmaza sokabiliyorum. sizden ricam sıkılmadan okuyarak objektif bir şekilde bana tavsiyeler vermeniz.

ilkokul yıllarımdan beri başarılı bir işim olsun istedim ve hep çok çalıştım . okul bitti kpss ye hazırlandım 82 puan aldım ben ne yazık ki bu kopya olaylarına denk gelen dönemde bu puanı aldığım için o yıl puanlar düşmedi ve atanamadım. aynı yıl evlendim. ailemden 10 saat uzağa geldim eşimi çok seviyorum oda beni çok seviyor. hiç bir problemim yok onunla ilgili dört dörtlük bir eş. şu an asgari ücretle hiç sevmediğim her gün içten içe üzüldüğüm bir işte çalışıyorum. sorun maddiyat değil kendimi bu hayale odakladığım için evde oturmak istemiyorum. Ev sahibim şeker bir kadın eşimin ailesiyle aynı sokaktayız ama aramızda yaklaşık 300 metre filan var.

ailesi öyle kaynanalık yapayım kötülük edeyim tarzında insanlar değiller. yaşlılar, bu yüzden arada gidip temizliklerini yapmaya yemek yapmaya evde pişenden göndermeye eve çağırmaya çaba harcıyorum fakat kayın pederimin dili zehir gibi ille kalbimi kıracak bir söz söyler yemin ederim hiçbir saygısızlığım lafım sözüm yok. bu sebeple de soğuyorum ve iyilik yapacaksam onuda yapmıyorum. aradan biraz zaman geçiyor yapma kızım sen iyi ol yaşlı onlar deyip tekrar yapıyorum gene kalbimi kırıyor. anneside eşimi ille hergun görmek istiyo kadın her görüşünde yuzunu gözünü öpüyo aman oğlum sudur budur hiç gelmiyosun bilmem ne o kadar sinirleniyorumki.

basınızı agrıttım gelelim sorunuma onca okudum iyi yerlerde olmayı düşledim hiç biri olmadı, iyi bi evde yaşlamak istedim evimiz kira yeni ama önceden su basmış halada nem alıyo duvarlar ufak ufak dökülüyo bahçeden turlu çeşit böcek giriyo karınca desen cabası. ne temizlediğim belli oluyo ne bişey burda yaşamayı istemiyorum. eşimle ne zaman konussam ailemde uzakta olmak istemiyorum diyerek konuyu kapatıyor.
burası küçük güvenilir bi mahalle fakat ben şehir hayatı yaşamak istiyorum. çocuk büyütmek için ideal bi yer fakat bebek olunca çalışmayacagım için biliyorum kafayı yiycem. ne yapmalıyım nasıl kendimi ikna etmeliyim ya da tecrübelerinize dayanarak hangisi doğrudur onu söylerseniz sevinirim... teşekkür ederim hakkınızı helal edin.

keşke evlenmek için acele etmeseydiniz, kpssye odaklansaydınız, ama olan olmuş, başka eve kiraya çıkma şansınız yok mu, bu arada çalışmak zorunda değilseniz işten çıkıp kpssye de çalışabilirsiniz

Yakın mahallelerden de ev tutulabilir la aynı sokak mi olmalı hergün görsün yine annesini kötü evde oturmak şart mi ayrıca rutubetli evde çocuk büyütmek zor bronsit olur bunu anlat bölümün ne kpss için soruyorum tekrar evde hazırlan derim

puanı alınca garanti gözüyle baktım, eşiminde annesi rahatsızdı o dönem işe ütüsüz gömleklerle gittiği akşamalrı aç yattıgını bilirim. puanda garanti gibi gelince evlendim. onlara pişman değilim. şanssızlık bendeki başardığım halde olmadı kısmet mi değildir nedir. gecen yıl gene hazırlandım ama düştü puanım şu anda banka sınavlarına falşan gene bakıyorum açıktan ikinci üniversite okuyorum. başka eve çıksak şu aileden biraz uzak olsak herseyi unutcam ama yok adam uzak gitmek istemiyor. bana hiç bir faydaları olmadı şimdiye kadar bebeğim olunca da olmayacagını biliyorum. kendimi kapana kısılmış gibi hisssediyorum

bu mahalledeki en yeni ev bizim oturdugumuz ev. benim ağırıma giden hayallerimi tek te kaybetmem üstüne bi de bebek olunca çalışmamak var. ailesi öyle anlayışlı insan değiller sonra biliyorum gel sunu yap bunu yap diyecekler ve mutsuz bi ev kadınına dönüşcem

Durumunuz müsade ediyorsa, O isi birakin ve Okumaya devam edin. Eminim bu size daha cok huzur vericek yasadiginiz yerde.
Belli ki siz okumaya doyamamissiniz. Daha cok beklentileriniz dah cok istekleriniz var hayattan. Ve bu sizin hakkiniz!
Güzel bir is, size ait bir ev - hayalini sakin birakmayin!
ne mutlu size ki hayattan beklentileriniz var, hayalleriniz var!:KK75:

Hayallerinizi yasayin!:KK36::KK36:

kızlar merhaba,
belki başkalarına bakılarak bu mu derdin diye kızacaksınız. Benim sinirlerim biraz zayıf, şu an migren ve gerilim baş ağrısı tedavisi görüyorum. önceden yaşamış olduğum bazı zorluklar sebebiyle bazı olayları kafamda fazla çıkmaza sokabiliyorum. sizden ricam sıkılmadan okuyarak objektif bir şekilde bana tavsiyeler vermeniz.

ilkokul yıllarımdan beri başarılı bir işim olsun istedim ve hep çok çalıştım . okul bitti kpss ye hazırlandım 82 puan aldım ben ne yazık ki bu kopya olaylarına denk gelen dönemde bu puanı aldığım için o yıl puanlar düşmedi ve atanamadım. aynı yıl evlendim. ailemden 10 saat uzağa geldim eşimi çok seviyorum oda beni çok seviyor. hiç bir problemim yok onunla ilgili dört dörtlük bir eş. şu an asgari ücretle hiç sevmediğim her gün içten içe üzüldüğüm bir işte çalışıyorum. sorun maddiyat değil kendimi bu hayale odakladığım için evde oturmak istemiyorum. Ev sahibim şeker bir kadın eşimin ailesiyle aynı sokaktayız ama aramızda yaklaşık 300 metre filan var.

ailesi öyle kaynanalık yapayım kötülük edeyim tarzında insanlar değiller. yaşlılar, bu yüzden arada gidip temizliklerini yapmaya yemek yapmaya evde pişenden göndermeye eve çağırmaya çaba harcıyorum fakat kayın pederimin dili zehir gibi ille kalbimi kıracak bir söz söyler yemin ederim hiçbir saygısızlığım lafım sözüm yok. bu sebeple de soğuyorum ve iyilik yapacaksam onuda yapmıyorum. aradan biraz zaman geçiyor yapma kızım sen iyi ol yaşlı onlar deyip tekrar yapıyorum gene kalbimi kırıyor. anneside eşimi ille hergun görmek istiyo kadın her görüşünde yuzunu gözünü öpüyo aman oğlum sudur budur hiç gelmiyosun bilmem ne o kadar sinirleniyorumki.

basınızı agrıttım gelelim sorunuma onca okudum iyi yerlerde olmayı düşledim hiç biri olmadı, iyi bi evde yaşlamak istedim evimiz kira yeni ama önceden su basmış halada nem alıyo duvarlar ufak ufak dökülüyo bahçeden turlu çeşit böcek giriyo karınca desen cabası. ne temizlediğim belli oluyo ne bişey burda yaşamayı istemiyorum. eşimle ne zaman konussam ailemde uzakta olmak istemiyorum diyerek konuyu kapatıyor.
burası küçük güvenilir bi mahalle fakat ben şehir hayatı yaşamak istiyorum. çocuk büyütmek için ideal bi yer fakat bebek olunca çalışmayacagım için biliyorum kafayı yiycem. ne yapmalıyım nasıl kendimi ikna etmeliyim ya da tecrübelerinize dayanarak hangisi doğrudur onu söylerseniz sevinirim... teşekkür ederim hakkınızı helal edin.
sıze ıyı gelecek olan sey farklı bır ortam evınızı degıstırın( bu konuda esınızı ıkna etek sıze dusmus), esınızın aılesıne saygıda kusur etmıyorsunuz guzel bır sey bu ama kendınızı de ezdırmeyın kendı kızları ya da baska evlatları yok mu ??? onlar kossun aılelerın ıhtıyaclarına ( benımde kv. kp yaslı ama ayda bır evlerıne gıder, kafama eserse ararım, herseylerı ıle kendı kızları ılgılenır-onlar varken ben mudahıl olmak ıstemem sahsen), çocuk ıcın acele etmeyın, ısınızden memnun degılsınzı ne mezunusunuz bılmıyorum ama farklı ısler arayın kendınıze elbet bır yerlerden bısı cıkacaktır...
hatta esınız sıkıntı cıkarmazda bır sure ızın alın aılenızın yanına gıdın, aıle ıyı gelıyor bunalım anlarında ya da onumuz yaz ufak bır tatıl ayarlayın herseyden herkesten uzak basbasa kafa dınleyın..!!!
aklıma gelenler bunlar ....

Beklentiler ne kadar çok olursa o kadar hayal kırıklığına neden olur.Akışına bırakın,çok fazla kafaya takmayın.
Migren tedavisi görüyorum demişsiniz.Ben migrenin direkt fizyolojik kökenli olduğuna inanmıyorum.Tamamen psikolojik sebeplerden olduğunu düşünüyorum.(Bunu pek kimseye kabul ettiremedim ama!!!Uzun zamandır gözlemliyorum)Çünkü etrafımda bunlardan çok var ve ne zaman gergin,stresli ve moralleri bozuk olsa o zaman migrenleri başlıyor.Fizyolojik nedenler olsa bile psikoloji tetikliyor kesinlikle.Eğer bunu aşarsanız migren olayından kurtulacağınızı düşünüyorum. Hayatınızdaki stres faktörlerini kaldırırsanız daha mutlu olursunuz.Eşiniz mahalleden gitmek istemiyorsa bile aynı yerden başka bir ev arayabilirsiniz.Böylece uzağa gitmiş olmazsınız.Ve sizin istediğiniz bir ev olur.
Bebek için de hazır olacağınız zamanı bekleyin.Bebek olunca mutlu olacaksınız diye birşey yok.Aksine daha kötü olabilirsiniz.
İş konusunda da daha severek yapacağınız bir iş bakabilir yada biraz tatil yaparak herşeyden uzaklaşmayı deneyebilirsiniz.:KK50:

hepiniz mükemmelsiniz. değer verip cevap yazdıgınız için teşekkür ediyorum. ben arada kalıyorum şöyleki evimin oldugu yer guzel ev sahibim çocugunu gözü kapalı emanet edebilecegin biri şu bozuk dunyada bir de bahçeli filan çocugun buyuyme dönemi için çok iyi karşımda okul hemen gözüm arkada kalmaz ama bir süre çalışmayı dusunmuyorum çalışırsam bebeğe kim bakacak bilmiyorm. eşim süper görüyor ailesini ama onlar ne çocuguma bakabilri ne de ben teslm edebilirim. sadece kendilerini düşünüyorlar. önceki gece tansiyonum düştü baş ağrısından ölüyorum babasından tansiyon aleti aldı geldi gece oldugu için geri götürmedik. sabah bıraktı eve. akşam kayın pederim demezmi akşam tansiyonumu ölçecektim getirmediniz. saat olmuş 11.30 ya demiyoki sen mi rahatsızdın ne oldu böyle şeylerde beni delirtiyo. madem siz bu kadar encilsiniz ben niye hayatımı feda ediyorum

eşim benim aileme karsı çok iyi gecenler kız kadesim nişan attı geldi onunla bir baba gibi ilgilendi o kadar değerli bir insan asla kaba kırıcı bir laf çıkmaz agzından ama ailemde onu asla kırmaz el ustunde tutar benden önce onu sorar ama onun ailesi bana ne yeni evliyken ne nişanlıyken hiç değer vermedi hiç bir zerre faydalarını görmediğim gibi dilleriyle yaralıyorlar. siz olsanız görmek istermisiniz.

birde ben 26 yasındayım esim 31 yasında bebek için zaten hazır değilimde tedavim bitnce olsa diye dusunuyorum ama madem burdan tasınmayacagız amdem hersey benim için daha kötüye gidecek niye olsunki acısını ondanmı çıkarayım. dun gece konustuk guzel guzel. ailem yaslı ben burda kalmak istiyorum diyo. 3 abisi bir ablası dayısı amcası hepsi yanyana oturuyorlar. anlamıyorum bu nedir. kesin ailesinin tepkisinden de korkuyo ama hakkımı helal etmiyorum hiç birine

Yakın mahallelerden de ev tutulabilir la aynı sokak mi olmalı hergün görsün yine annesini kötü evde oturmak şart mi ayrıca rutubetli evde çocuk büyütmek zor bronsit olur bunu anlat bölümün ne kpss için soruyorum tekrar evde hazırlan derim
bölüm iktisat açıktan da sosyoloji ama kpss ye guvende kalamdıki:KK43:

bebek işini erteleyin.
işten çıkıp kpss ye odaklanın.
başka bir il kazansanız da gitmek zorunda olacağınız için kimse bişey diyemez.
eşinizi çok düşünmüşsünüz ama o sizi o kadar düşünmüyor.
bir mahalle öteye taşınmak istememesinden belli.
hayallerinizi tek tek kazanmaya çalışın.
bırakın eşinizi düşünmeyi.

Eşin sana iyiyse kayınpederini fazla ciddiye alma. Sınavlara girmeye devamet ve işini sakın bırakma ayrıca çocuk için acele etme derim. Eşine evden taşınma nedenini ailesi olarak degilde diğer nedenleri söyle. Benimde çooook hayallerim vardı ama peşinden gitmedim korktum çaba göstermedim şimdi aklım başıma geldi yaş geçti. ..

bebek işini erteleyin.
çok haklısın niye hep ben fedakarlık yapıyorum dun dedimki ailemi bıraktım geldim hayallerimi tek tek alıyorsun elimden bari bunda diretme. ona göre o kadar normalki tum ailesi melek. çocugu kalabalık ortamda buyusun istiyormuş. bende isterim ama iyi gelmiyo ailen bana anlamıyo işte . sabaha kadar agladım sabahta hiç konuşmadım konuşmayıda düşünmüyorum. eşim mühendis daha iyi bi evde oturamayacak değiliz. haklısınız bu insanalr hep kendini düşünüyor ben ne diye taviz verip duruyorum. dönem başına kadar çalışıp sonra işi bırakıp dersaneye başlamalıyım. çalışmazsam tepeme çıkar bunlar benim

Eşin sana iyiyse kayınpederini fazla ciddiye alma. Sınavlara girmeye devamet ve işini sakın bırakma ayrıca çocuk için acele etme derim. Eşine evden taşınma nedenini ailesi olarak degilde diğer nedenleri söyle. Benimde çooook hayallerim vardı ama peşinden gitmedim korktum çaba göstermedim şimdi aklım başıma geldi yaş geçti. ..
hiç ailesini söylemiyorum burayı sevmedim benim hayalim burası değil diyorum. ben burda yasadıgım surece bebek sahibi olmak istemiyorum dedim

bebek işini erteleyin.
ne zaman kendimi düşünsem bencillik yaptıgım ve ilişkiye zarar verdiğim için üzülüyorum. birde annesi tansiyon hastası şimdi tasınacagımızı duysa gıcık kadın duygu sömürüsü yapacak ya butun çocukların yanında hep ilgiyi üzerine istiyo. bir de düşünüyorum tatsızlıkla tasınsam kadının uzuntuden tansiyonu çıkıp bişey olsa ne yapacam o zaman diye. ama böyleside bana zarar veriyo. ne yapacagımı bilmiyorum :KK43: sanki çok geç olmuş gibime geliyo kpss için:KK43:

kızlar merhaba,

esinin ailesine karsi tutumunu degistirme sakin. Sen saygini hep koru bak gorursun bir gun sen karli cikacaksin. kendimi okudum sandim esinin ailesi karsi olan tutumunu okuyunca. Bende sen gibiydim. Evliligimin 5. Yilindayim. Benim k.pederim degil ama k.validem seninki gibiydi. Laf sokar dururdu ama esim mudahale etti. Bir kere de ben dayanamayip icimdekileri kustum artik iyiyiz. Biraz da sustukca tepene cikiyorlar sessiz sakin diye. alttan alma ama saygini da koru. Yani kendini ezdirmeyecegini laf ettirmeyecegini bilsinler...

K.validenin esine karsi olan tutumu cogu kaynanada var cnm. Onu takma... gorme...

Evinin durumuna gelince;ne kadarlik evlisin bilmiyorum ama sana.safece kendimden ornek gostereyim. Ben evliligimin 5. Yilindayim. EvlwndigimiDe esim asgari ucretle calisiyordu. Evi yoktu. Babam pek istemedi ama efwndiligi ile kazandi kocam babamin annemin gonlunU. Benim babamin evlerinden birine gectik.
bende calismiyordum. Kac kez kazandim sinavlari hep mulakatlarda elendim... cokzoruma gidiyordu artik. ama esim oyle efendi iyi bir adamdiki onun sevgisi kabullendirdi bir suru seyi...
sonra esim kamu sinavina girdi ve kazandi mulakata da gecti. Simdi 3 binden fazla maas aliyor. Yani sunu demek istiyorum. Allah insanin karsisina ne zaman ne cikarir belli olmaz. esin iyiyse gozu disarda degilse kazandigini evine getiriyorsa tevekkul et sukret dua et.

Bebek olunca zaman nasil geccek anlamayacaksin

bende kpss ye girdim ve 92 puanla atanamadım (istanbuldayım tabi burda daha zor) ve durumu kabullendim.AÖF iktisat kamu yönetimi mezunuyum.şimdi bir şirkette muhasebecilik yapıyorum üzülünce olmuyor.kpss ye yine girmeyi dene bende öyle yapıcam anladıgım kadarıyla eşinden ve evliliğinden memnunsun.kafana hiç takma derim başka işlerde araştır.belki daha güzel şartlarda bir iş bulursun kendine umarım herşey gönlünce olur..

X