Canim topigin hayirli olsun.. bebek cok istedigini biliyorum. Allah tum isteyenlere nasip etsin. hikayeni okudum, bu doktorlar niye bukadar bekletiyorlar testleri hemen yapmiyorlar anlamiyorum. resmen biz internette okuyup ne yapilmasi gerektigini ogrenip, doktora test yaparmisin diye soyluyoruz, yoksa doktorlarin hic ilgilendigi yok.
bende 5 yillik evliyim nerdeyse. 27 yasindayim.esim 32 yasinda. eylulde 5 yil olacak. bizde ilk yil korunduk, korunmayi biraktim 2 ay sonra hamile kaldim. ve dusuk yasadim. dusukten sonra ,5 aydaha daha korunduk. toplam 17 ay korunduk. sonra tekrar denedik, ve doktora gittik bir yil deneyin olmazsa gelin dedi. biz bir yildaha denedik olmadi. etti koskoca 3 yil. sonra doktor klomen verdi 4 ay kullan dedi. bu 3 yil icerisinde esime kac defa soyledim . sperm testi yaptiralim, ben internetten okuyorum ve test yaptirilmasi gerekiyor erkeklerinde dedim dinlemedi beni... neymis doktorun istemesi gerekiyormus, doktor demeden birsey diyemedik doktora. belkide ilk yillarda sperm testi yaptirsaydik boyle uzun surmeyecekti..... artik ben doktora dedimki 3 yildan beri bebegimiz olmuyor, benim ne yapmam gerekiyor soyleyin onu yapayim. klomen de kullaniyorum, yumurta takibide yapiyorum evde kendim ? sonra doktor rahim filmi cekelim dedi. tuplerin tikali olabilir. bende olur dedim. rahim filmi cektirdik, sonuclar guzel cikti, bende bir sorun yok . doktor sonra dediki, esine sperm testi yaptiralim ..bende sonunda dediimmmm.... tabi test sonunda biz sok yasadik. 13 milyon sperm. ustelik vorikosel varmis. neyse vorikosel amaliyati oldu 4.yilda esim. varikosel ameliyati olali 1 yil oldu. ve sperm 45 milyon olmus ameliyat ise yaramis yani. ve boylece 5 yil geldi gectiiii.
gecen ay doktora gittim, ve esinin spermi yukselmis oyuzden hamile kalma sansin artmis dedi. 4 aylik klomen ilac kullan dedi,eger olmazsa asilama yapalim dedi.ultrasonda bakti yumurtalarin buyumemis dedi, bu ilacla yumurta buyutup catlamasini saglayacagiz dedi. bizde bu ay kullandik ilaci. bakalim simdi ayin 27,sini bekliyorum, adet olmazsam gebelik testi yaptircam. ins regl olmam dua edin benim icinde arkadasalr....iste benim hikayemde boyle arkadaslar..
bu 5 yil icerisinde yurtdisinda yasadigim icin cevreden bir baski gormedim. ailemde hic baski yapmadi. niye bebek olmuyor kimde sorun falan gibi diyolaglar hic yasamadik. kayinvaldemlerde hic sormadi. eger bebek dusunuyormusunuz diye soranlara hayirlisi nasip deyip geciyoruz. hic kimseye bir aciklama yapmiyorum. buyuzden kafam cok rahat. ama eminim turkiyede yasasaydim bunalima gircektim, etrafdaki cahillerin sorulari yuzunden....