bana yardımcı olun arkadaşlar

hayalmisin

aşkısının canı canı
Kayıtlı Üye
18 Şubat 2014
170
22
öncelikle herkese iyiakşamlar arkadaşlar

kızlar ben oldum olası özgüvensiz ve cesaretsiz biriyim

kalabalık ortama girememe yabancı birisiyle konusurken heyecanlanma dilimin dolaşması tek başıma sokakta gezememe vs bunu yenmem için bana öneride bulunmanız ve içimi dökmek için acıyorm konuyu

sorunlarımın sebebinin cocukluktan geldiğini düşünyorm

mutsuz bir annenin evladıyım babam cok baskıcı ve stres dolu bir insandı evden komsuya gitmek bile anormaldi herşeyi kısıtlardı köy gibi biryerdi zaten oturdugm bölge akrabalırın içi sürekli laf dedikodu kavga hep stres doluydu etrafım
babamı doldurur annemin üzerine yollarlardı halalarım babaannem falan

babam ortaokul bittikten sonra beni 1 yıl gecikmelide olsa benim ve annemin ısrarıyla liseye gönderdi ama kesinlikle istemedğim bir liseye

evde hep huzursuzlk vardı (zavallı annemin kimsesi olmadıgından cekmiş buzamana kadar (varda yok ailesi))

sırf babamdan kurtulmak için kendi rızamla 17 yasında ( lise sondayken )görücü usulü evlilik yaptım 2 yıl boyunca piskolojik ve fiziksel şiddete maruz kaldım tek sucum vajinusmus olmaktı birgün yüzüm gülmedi

2 yılın sonunda intihar edince babamlarda cektigim sıkıntıları anladı ve boşanmama razı oldu

boşandım ama sıkıntılar dahada arttı babamla nefes almak bile zor geliyodu sanki o evde bana beni babam kadar kimse strese sokamaz herhalde buarada liseyi dısardan tamamladım üni sınavını kazandım ama ababm gitmeme izin vermedi ne calışmama izin verdi ne okumama para vermeye gelincede para yok derdi

ben bunalımdayım hayattan iyice nefret eder hale geldim yaş 19 ruh 80 di

o ara şuanki eşimle tanıstım esimi çok sevdim hayatımdaki annem ve iki kardeşim dısında kimse bana bukadar sevgi dolu bakmamıştı 1 yıllık flört sonunda nişanlandık 5 ay sonrada evlendik genel anlamda eşimle iyiyiz vajinusmusuda 2 ayda yendim eşiminde destegi ve sevgisi sayesnde 3 kez tedavyle hamile kaldım düşük oldu malasef

eşimle evlendikten sonra insan oldugumu anladım sevgisi beni yeniden dünyaya getirdi sanki ama gel gelelim eşşimde cok baskıcı kıskanc ve dar görüşlü bir insan

tek başıma markete gitmek bile yasak kendisininde işleri yogun işi olmazsa 5 10 dk biryerlere cıkarız benmle erkekli ortama girmek istemez yani erkek olmayan ortam mı var yok işte

biryere gitmeyiz gidersekte kıskançlıktan burnumdan getirir

eşimle aramızda yas farkı var (13 yas ) ama 8 yaş gibi duruyo eşim yasını göstermez belkide sebeb budur diye düşünyrm kıskançlıgın temelindeki sebeb

2 ay dısarı cıkmadıgımı bilirim cevremde kimse yok komsu arkadaş tümgün evdeyim kendisi işten gelir yorulur uyur ben tek başımayım sürekli evdeym

aöf okuyodum gecen yıl bebek meselesinden dondurmustum 2 kez sınavda burnumdan getirdi kıskançlık yüzünden
kurslara gideyim diyorum calışayım diyorum izin vermiyor

iyice bunalıma girdim özgüven 0 beni şimdi tek başıma biyere gönderse kafesten cıkmıs kus gibi olurum herhalde 1 günlüğüne şehirdısına cıktık inanın okadar tuafımlaşmısımki otelde acıkbüfeden yemek almaya çekiniyorum git al diyo eşim başında erkek duruyor diye utanıp eşimden korkuyorum almaya adam sana mı baktı faln diyecek diye

eşimden boşanmayı asla düşünmem seviyorum onu buhuyları dısında mükemmel bir insan ama sevmeseydim yine boşanmazdım cünkü

babamın evine dönmeyi asla istemiyorm boşanıp baba evine dönecegime ölmeyi tercih ederim

meslegimde yok okudum bölümde atama coook zor gelecek vaadetmiyor

şimdi sizlere sorum

bukonuda eşime nasıl davranıp kursa vs gidip sosyalleşmeyi kabulettirmeliyim

özgüven ve cesaret için neler yapmalıyım önereceginiz kişisel gelişim kitapları vs varmı kendimi geliştirmek için hangi kursları arastırmalıyım eşimi ikna edersem

telefonla bile konuşamıyorum randevu için falan utanıyorum dilim dolaşıyor

evde kafayı yemeden neolur bana bir fikir verin budrumdan nasıl kurtulacam ben sürekli uyuyup uyanmak istemiyorum ev işlerinden bile nefret etmeye başladım birşey yapmak gelmiyor içimden ne evi temizlemek ne yemek yapmak ne kendime bakmak bıkkınlık var üzerimde

kış gelince daha fena bir haldeyim zaten

Merak ediyorum hata üzerine hata yapılır mı?
Hadi ilk evlilik babanızdan kurtulmak içindi peki ikincisi ?
Insan bi düşünür mantık konuşturur.
Sizde bu koca olduktan sonra çekingenliğin dibini bulursunuz.
Sevgi ne ya, lütfen yapmayın lütfen.
Azıcık değer verin kendinize.

Evlendikten sonra insan olduğunuzu nasıl anladınız?
Kendinizi değil, eşinizi değiştirin lütfen. Belli yaşınız çok genç, hayat böyle geçer mi bilemedim.
Bastırılmışsınız farkında mısınız?
Sevmek bu mu? Böyle mi olmalı?
Şunu iyi biliyorum sahiplenmek böyle olmamalı.

Canim Allah yardimcin olsun. Cok zor bir durum. Babadan sonra esin de baskici olmasi seni bu duruma getirmis. Kisisel gelisim kitaplarindan ziyade esinin gelismesi olgunlasmasi gerek. Sana guvenmiyor mu ki seni disari cikarmiyor. Bu nasil bagnazliktir. Bu nasil geri kafaliliktir. Resmen seni sindirmis canim. Sen ona boyun egdikce de iyice azitmis afedersin. Biraz dik dur karsi cik. Once kendine saygin olsun ki kocan da sana saygi duysun. Ben de kucukken cok eziktim markete giripbisey isteyemezdim. Insanlarla konusmaya utanirdim. Ama universiteden sonra acildim. Kendime guvenim geldi. Egitimine onem ver. Sakin yari yolda birakma. Ve esine karsi da azicik sesini yukselt. Senin de bir insan oldugunu haklarinin ve ozgurluklerinin oldugunu hissettir.

Universteyi nasil okuyacaktm 5 kurussuZ

esimle ilkbasta bukadar degildi sadece kiskancti

Evlenmeyip uni okumama calismama izin vermeyen baskici babayla omur boyu ayni evdemi kalsaydim esimi severek evlendim bana kiskanclik disinda mukemmel davraniyodu ama gittikce kiskanclign dozu artti

Canim Allah yardimcin olsun. Cok zor bir durum. Babadan sonra esin de baskici olmasi seni bu duruma getirmis. Kisisel gelisim kitaplarindan ziyade esinin gelismesi olgunlasmasi gerek. Sana guvenmiyor mu ki seni disari cikarmiyor. Bu nasil bagnazliktir. Bu nasil geri kafaliliktir. Resmen seni sindirmis canim. Sen ona boyun egdikce de iyice azitmis afedersin. Biraz dik dur karsi cik. Once kendine saygin olsun ki kocan da sana saygi duysun. Ben de kucukken cok eziktim markete giripbisey isteyemezdim. Insanlarla konusmaya utanirdim. Ama universiteden sonra acildim. Kendime guvenim geldi. Egitimine onem ver. Sakin yari yolda birakma. Ve esine karsi da azicik sesini yukselt. Senin de bir insan oldugunu haklarinin ve ozgurluklerinin oldugunu hissettir.
Kavgada ediyorm tartisiyormda iyiliklede soyluyorm suan kirsal biryerdyiz onu bahane ediyor egitimsiz insanlar kadinlara ayi gibi bakiyotlar elimi kanami bulatacksin diyo

Universteyi nasil okuyacaktm 5 kurussuZ

esimle ilkbasta bukadar degildi sadece kiskancti

Evlenmeyip uni okumama calismama izin vermeyen baskici babayla omur boyu ayni evdemi kalsaydim esimi severek evlendim bana kiskanclik disinda mukemmel davraniyodu ama gittikce kiskanclign dozu artti
Keşke biraz da mantıklı düşünebilseydiniz.
Eşinizle konuştunuz mu bu konuları?
Evet tek başına ekmek almaya bile gidemeyen o kadar çok kadın var ki.
Hayır ne sanıyorlar bu odunlar, Fırıncı hazırda mı bekliyor? Yada yolda iki dakka da biri mi ayartılcak?
Hey Allah'ım

Keşke biraz da mantıklı düşünebilseydiniz.
Eşinizle konuştunuz mu bu konuları?
Evet tek başına ekmek almaya bile gidemeyen o kadar çok kadın var ki.
Hayır ne sanıyorlar bu odunlar, Fırıncı hazırda mı bekliyor? Yada yolda iki dakka da biri mi ayartılcak?
Hey Allah'ım
Hemde defalarca konustum gencecik kadinsin tek basina ne isin var ihtayicini ben almiyormuym diyor

eşimi seviyorum ayrılmayı düşünmüyorum diyosunuzda eşinizi değiştirebiliceğinizi mi düşünüyosunuz. adam hastalıklı derecede kıskanç biz burdan nasıl tedavi edebiliriz. nasıl akıl verilebilir ki size. adam değişmez sizde ayrılmam diyosunuz. o zaman susun bari kavga çıkmasın ne diyelim

Yarin yine konusacm kurs meselsini eger ikna edersem kisisel gelisim icin hangi kkursa gitmelym

Hemde defalarca konustum gencecik kadinsin tek basina ne isin var ihtayicini ben almiyormuym diyor
Bu lafın üzerine neler denir ben çok iyi biliyorum da... Siz beceremezsiniz neyse.
Kaç yaşında eşiniz?
" gencecik kadınsın" derken yaş sorunu ortada.
Ciddi ciddi böyle giderse bu evliliğin yürümeyeceğini söyleseniz değişmez mi gene de?

eşimi seviyorum ayrılmayı düşünmüyorum diyosunuzda eşinizi değiştirebiliceğinizi mi düşünüyosunuz. adam hastalıklı derecede kıskanç biz burdan nasıl tedavi edebiliriz. nasıl akıl verilebilir ki size. adam değişmez sizde ayrılmam diyosunuz. o zaman susun bari kavga çıkmasın ne diyelim
Degismez biliyorm ama ozguven konusinda neyapmam lazim hem esiminnkarsisnda hemde dunyaya karsi bukonuda neyapmaliym Yarin yine konusacm kurs meselesini kendime guvenimi azda olsa toparlamak icin hangi kursalara yonelmeliym elbecerim hic yok

Bu lafın üzerine neler denir ben çok iyi biliyorum da... Siz beceremezsiniz neyse.
Kaç yaşında eşiniz?
" gencecik kadınsın" derken yaş sorunu ortada.
Ciddi ciddi böyle giderse bu evliliğin yürümeyeceğini söyleseniz değişmez mi gene de?
Beni kaybetmektenn
korkuyor tartisinca hep alttan alir esim 37 ben 23 yasindayim

Degismez biliyorm ama ozguven konusinda neyapmam lazim hem esiminnkarsisnda hemde dunyaya karsi bukonuda neyapmaliym Yarin yine konusacm kurs meselesini kendime guvenimi azda olsa toparlamak icin hangi kursalara yonelmeliym elbecerim hic yok
siz zaten yeterince kendinizi geliştirmeye isteklisiniz. eşinizin kıskançlığını bir yere koyarsak adam akıllı bi konuşma yapın eşinizle. yaşadıklarınızı artık mutlu olmak istediğinizi gelişmeyi sadece kendiniz için onun içinde istediğinizi falan söyleyin. eşinizin hoşlanıcağı kelimeleri seçmeye çalışın. eşiniz destekçi olursa zaten aşarsınız. sizin şuanki engeliniz eşiniz. yoksa bu korkularınız aşılmıycak korkular değil

Beni kaubetmekten korksada benm babamin evine donmeyecegimden emin cunku biliyor babamin evinden cikarken babam 2. Donusu olmaz bu eve dedi benmde olmeyi babamn evine donmeye tercih edecegimi

siz zaten yeterince kendinizi geliştirmeye isteklisiniz. eşinizin kıskançlığını bir yere koyarsak adam akıllı bi konuşma yapın eşinizle. yaşadıklarınızı artık mutlu olmak istediğinizi gelişmeyi sadece kendiniz için onun içinde istediğinizi falan söyleyin. eşinizin hoşlanıcağı kelimeleri seçmeye çalışın. eşiniz destekçi olursa zaten aşarsınız. sizin şuanki engeliniz eşiniz. yoksa bu korkularınız aşılmıycak korkular değil
İnsallah biryerlerden baslarim ikna olur bende kursa gitmek istedigm halde cekingenlik var kalabalik ortama girmeye korkuyorm biraz bunu nasil asacagim bilmiurm

X