banka kartlari ve krediler

ayse dilek

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Mayıs 2015
4
0
41
Lutfen bilgi... Esim asgari ucretli calisiyor. Tum bankalara kredi karti borcu var. Babasina eziyet ederek kredi cektirip evini ipotek ettirip borclarini oduyor.olmadi intihara tesebbus ediyor. Bankalara sesleniyorum ne olur eslerin onayi olmadan kredi vermesinler. Aileler mahvoluyor. Aile ici siddet olusuyor.kredi karti verilmesin. Ben ne yapabilirim . savciliga gitsem kendini oldurmeye kalkiyor. Bisey yapmasam eve haciz geliyor. Eslerin onayini almadan kredi veriyorlar.sonra esler madur oluyor

Lutfen bilgi... Esim asgari ucretli calisiyor. Tum bankalara kredi karti borcu var. Babasina eziyet ederek kredi cektirip evini ipotek ettirip borclarini oduyor.olmadi intihara tesebbus ediyor. Bankalara sesleniyorum ne olur eslerin onayi olmadan kredi vermesinler. Aileler mahvoluyor. Aile ici siddet olusuyor.kredi karti verilmesin. Ben ne yapabilirim . savciliga gitsem kendini oldurmeye kalkiyor. Bisey yapmasam eve haciz geliyor. Eslerin onayini almadan kredi veriyorlar.sonra esler madur oluyor
peki bizden nasıl bir bilgi istiyorsun ??ayrıca tüm bankalara kredi kartı borcu var ve ödemiyor ise kredi notu düşüktür nasıl kredi çıkıyor bu adama???

Hadi bankalar kredi vermedi onayiniz olmadan diyelim
Peki siz bu sorumsuz adamla evli olmaktan memnun musunuz?hic bosanmayi dusunmediniz mi?

Siz çalışıyormusunuz? Önemli olan kısım o

bende bankaların hiç bir doğru dürüst geliri olmayan ve mal varlığı bulunmayan kişilere kredi kartı vermelerine çok karşıyım ama bunun için yapılcak bişey yok maalesef.çalışmıyorsanız iş aramaya başlayın bence.artık kredi kartı borçları taksitlere bölünebiliyor.intihar gibi saçmasapanşeylerle karşınıza gelmesin eşiniz onun sığınağı o olmuş ve eşiniz sorumsuz biri.

Banka vermese tefeciden alır. O olmasa başka yerden. Bi insan kafaya koydumu kimse alıkoyamaz. Napiyo paralari? Kumar mı oynuyo?

Kredi durumunda eşten habersiz kredi verilmeyecek diye bir yasa çıkmıştı .Yürürlüğe girdi mi tam bilmiyorum.

Konu sahibine bu yasa işlemez bence...
adam bu seferde onay vereceksin diye kadının ümüğüne çöker:KK67: yine alır o krediyi - kartı
Olayı kökten çözmek lazım

iyi geliri olan hesabını bilen insanların çoğu çıkarmıyor kredi kartını, olur da ödeyemezsem diye. Ama asgari ücretli ya da ona yakın bi maaş alan neredeyse tüm vatandaşın kredi kartı var. Hadi bankalar vermek için var da vatandaş neden ödeyemeceği borcun altına giriyor. Vatandaştan kastım içerisinde benim de çok yakınlarım var. Azıcık aşım kaygısız başım demiyor kimse ya borç borç borç.. daha kaç aile yıkılacak böyle bilmiyorum

iyi geliri olan hesabını bilen insanların çoğu çıkarmıyor kredi kartını, olur da ödeyemezsem diye. Ama asgari ücretli ya da ona yakın bi maaş alan neredeyse tüm vatandaşın kredi kartı var. Hadi bankalar vermek için var da vatandaş neden ödeyemeceği borcun altına giriyor. Vatandaştan kastım içerisinde benim de çok yakınlarım var. Azıcık aşım kaygısız başım demiyor kimse ya borç borç borç.. daha kaç aile yıkılacak böyle bilmiyorum

iyi geliri olan insanlar zaten nakit harcama yapabiliyor ayın sonuna cebinde parası kalabililiyor ancak dar gelirli kesim aldığı maaşı kira ve elektirik,su vb..harcamalara yatırdığı için elde para kalmıyor mecburen kredi kartlarına yükleniyorlar.böylece borçlar birikiyor,ödenemeyecek hale geliyor.ha keyfi harcama yapanlar da vardır.

bende kredi kartı mağduruyum diyecek bişim yok size konu sahibi
kart alana kadar derdim insan nasıl gelinde fazla harcar diye öyle olmuyormuş :KK43:

iyi geliri olan insanlar zaten nakit harcama yapabiliyor ayın sonuna cebinde parası kalabililiyor ancak dar gelirli kesim aldığı maaşı kira ve elektirik,su vb..harcamalara yatırdığı için elde para kalmıyor mecburen kredi kartlarına yükleniyorlar.böylece borçlar birikiyor,ödenemeyecek hale geliyor.ha keyfi harcama yapanlar da vardır.

evin giderleri için harcanıyorsa o kadar birikmez bence, taksitle falan halledilir bir şekilde. keyfi harcamalardan ötürü böyle olduğunu düşünüyorum ben.

Misal sadece ev giderleri olmuş olsa konu sahibesinin de haberi olurdu harcamalardan, ama yokmuş o_O İşte genel durum böyle, eşlerin haberi borçlar birikince oluyor

evin giderleri için harcanıyorsa o kadar birikmez bence, taksitle falan halledilir bir şekilde. Ama keyfi harcamalardan ötürü böyle olduğunu düşünüyorum ben.

Misal sadece ev giderleri olmuş olsa konu sahibesinin de haberi olurdu harcamalardan, ama yokmuş o_O İşte genel durum böyle, eşlerin haberi borçlar birikince oluyor

yok ben bu konu için demedim hani sen genel gibi yazmışsın ya bende genel bir yorum yaptım.

konu sahibinin eşi belkide kumar falan oynuyordur çükü bu kadar borç başka şekilde zor yapılır.

yok ben bu konu için demedim hani sen genel gibi yazmışsın ya bende genel bir yorum yaptım.

konu sahibinin eşi belkide kumar falan oynuyordur çükü bu kadar borç başka şekilde zor yapılır.

doğru, olabilir. geçinemediği için karta başvuranlar istisna onun dışında gelirinden fazla limitli kart çıkaranlara ve keyfi olarak harcayanlara sözüm

mesela 2-3 çocuğu okuyan aileler düşünelim geçim, sıkıntılar bir yana derken halihazırda bir telefon varken borçlanarak yeni modellerini, akıllılarını almak fuzuli bir ihtiyaçtır bana göre. durumlar öyleyken sen çocuğunun okul masraflarına harcayacağını telefona veriyorsan sürekli kredi kartından borçlardan dert yakınırsın

Bizzat yaşadım çünkü. çocuktum evimiz kendimizindi ama babamın farklı yerlere olan borçlarından ötürü annem bigün gün yüzü görmedi. Evimiz telefon kutularıyla doluydu (babama ait) ama ben çoğu zaman okul masraflarımı çıkaramazdım. Kirada yaşayıp parasını nereye harcayacağını bilen insanlar bizden daha rahattı. Ben çok doluyum o yüzden bu konuda

Arkadasimin yaklasik 60 bin tl kredi karti borcu var. Evi arabasi yok, esi de kendisi de calisiyor yaklasik 5 bin tl gelirleri var ama nerdeyse tamami kartlarin faizlerine ve asgari tutarlari odemeye yetiyor. Bir taraftan da surekli alisveris yapmaya devam ediyorlar. Daha yeni koltuklarini degistirdi mesela. Benim o kadar borcum olsa gozume uyku girmez, bunlar hala roberto cavalli gunes gozlugu aliyorlar cifter cifter :KK51: yani gozumle gormesem inanmazdim ama sadece sacma sapan harcamalarla boyle borclar yapan insanlar var.

bazısı lüks hayatı seviyor.

12binlik arabaya alabilirken 60bine araba almaya kalkıyor. evdeki küçük bebeye kadar hepsinin elinde son model cep teli. lüks yerde yenen yemekler. lüks ev eşyası. son model teknolojik aletler. sonra imdat battim. gelirine göre harca...

bir akrabami diğer akrabalar kaç kes hapisten kurtardilar. ama akillanmadi

X