• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bankacı arkadaşlar yardım lütfen...

melek555

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2011
55
0
36
İstanbul
Arkadaşlar banka kredi ve kredi kartlarım artı ilksan kredim var. Ödemelerinde çok ama çok güçlük çekiyorum maaşım bile karşılamıyor. 60 ay vade 40 000 tl. 7 taksiti ödenmiş. Şimdi ben bankaya gidip durumu anlatsam bana daha cazip bi ödeme planı sunamazlar mı ? O kadar bıktım ki hayatımdan emekli olana kadar maaşımın 500 tl sini unutmaya hazırım o derece yani. Sebebini sormayın ne olur sadece zorunlu olarak çekildi bunu bilin. Yardım edebilecek bankacı ark var mı? Birde ikinci bir secenek ben şimdi haciz durumuna düşsem ve ödemesem taksitleri maaşın 4 te 1 i haciz ediliyormuş seve seve hacizletirim ancak bizim maaş 1600 artı ekders şeklinde yarıyor. Toplam tutarın mı 4 te 1 i bu haczedilecek olan ? Kardeşimin durumu bu bir fikri olan var mı ?

merhaba menkul kıymetlerr ve sermaye piyasası öğencisiyim.Bu bankalara giderek ödeme planında değişiklik yapmak istediğinizi belirrtebilirsiniz.

Teşekkür ederim cevabınız için merak ettiğim olay şu. Yani kardeşimin kullandığı kredi mevcut kredi çeşidinin maksimum vadesiyle kullanılmış. Banka normalde atıyorum 120 aylık olarak hizmete sunmadıgı bu kredi çeşidini (ihtiyaç) istisna bir durum olarak alıp vadesini uzatır mı tabi gerekli faizini üzerine koyarak? Merak ettiğim bu aslında

Teşekkür ederim cevabınız için merak ettiğim olay şu. Yani kardeşimin kullandığı kredi mevcut kredi çeşidinin maksimum vadesiyle kullanılmış. Banka normalde atıyorum 120 aylık olarak hizmete sunmadıgı bu kredi çeşidini (ihtiyaç) istisna bir durum olarak alıp vadesini uzatır mı tabi gerekli faizini üzerine koyarak? Merak ettiğim bu aslında

Rica ederim :) Bankanıza bu isteğinizi ilettiğiniz taktirde yardımcı olacaklarını düşünüyorum.istisnai durumlarda bu tarz değişikliklerin yapılabileceğini duymuştum hocalarımdan.

Bankacı olarak iyieştirme yapmazlarr
şu seçeneği kendim için denedim anaparam 16,000 tl dedim bu vadeyi tekrar 60 aya uzatalım bana söyledikleri şu arkadaşım :) tekrar 16,000 sıfır kredi çıkartalım ben 1,5 yıl önce 0,89 la kullanmıştım bana şuan 1,35 kullandıracaklarmış :) dosya masrafıda var tabiki :d aylık taksitler şimdide 475 ödüyorum çekeceğim şimdiki kredide 476 tl geliyoo :d güldümm gerek yok dedim kapattım.

2. sorunuza yanıt vereyim.maaşınız 1600 olarak göründüğü için onun 4/1'ini keserler.ek derse dokunmazlar.eşimin arkadaşından biliyorum onların da böyle ayrı yatan bir rakamı vardı ona banka dokunmuyordu.normal maaşından kesim yapılıyordu.

Bankacı olarak iyieştirme yapmazlarr
şu seçeneği kendim için denedim anaparam 16,000 tl dedim bu vadeyi tekrar 60 aya uzatalım bana söyledikleri şu arkadaşım :) tekrar 16,000 sıfır kredi çıkartalım ben 1,5 yıl önce 0,89 la kullanmıştım bana şuan 1,35 kullandıracaklarmış :) dosya masrafıda var tabiki :d aylık taksitler şimdide 475 ödüyorum çekeceğim şimdiki kredide 476 tl geliyoo :d güldümm gerek yok dedim kapattım.

o bankanın insiyatifiyle alakalıdır ben bir devlet bankasında çalışmıştım müşteriye geekli yardımı yapıyorduk ayrlardır krredi taksidini ödemeyen bir müşterimiz vrdı adam çk içleniyordu yani ödemeye hevesliydi bizde ona yardım ettik taksitlerini 2 ay geriden gelerek ödüyordu.

böyle durumlarda genelde özel bankalar zorluk çıkartıp işi yokşua çk sürerler.banka yönetiminin de suçu yk çnkü onlar yukarıdan bastırılarak sürkli kapıdan geçene kredi kullandırılmak için programlanmışlar.. insiyatif kullanamadıkları zamanlar çk çk oluyor ancak kafamı karıştıran durum maaşınızı bu kdr aşan bir kredi nsl kullandırtılmış anlayamadım yni hngi akıllı bnka ve kredi komitesi onaylamış şaştım doğrusu.

şube hedeflerini gerçekleştirmek için zor şartlar altında insanlara kredi kullandırmayı kabul ediyolar ancak müşterinin zor zamnnda yanında olmuyorlar siz gidip talep etiğiniz takdirde ödeme olanı değişikliği yapmk mecburiyetindeler yni bunu ypmayan bnka bnka olmaz herhlde :) ödemesini düznli almk istiyorsa yapmalı bnce de..

Benimde çektiğim h.balk yani devlet bankası arkadaşım senin çalıştığın zamanları bilemem ama şimdi bütün bankalar aynı ödemezsen bi şekilde ödetiyorlar yani.

o bankanın insiyatifiyle alakalıdır ben bir devlet bankasında çalışmıştım müşteriye geekli yardımı yapıyorduk ayrlardır krredi taksidini ödemeyen bir müşterimiz vrdı adam çk içleniyordu yani ödemeye hevesliydi bizde ona yardım ettik taksitlerini 2 ay geriden gelerek ödüyordu.

böyle durumlarda genelde özel bankalar zorluk çıkartıp işi yokşua çk sürerler.banka yönetiminin de suçu yk çnkü onlar yukarıdan bastırılarak sürkli kapıdan geçene kredi kullandırılmak için programlanmışlar.. insiyatif kullanamadıkları zamanlar çk çk oluyor ancak kafamı karıştıran durum maaşınızı bu kdr aşan bir kredi nsl kullandırtılmış anlayamadım yni hngi akıllı bnka ve kredi komitesi onaylamış şaştım doğrusu.

şube hedeflerini gerçekleştirmek için zor şartlar altında insanlara kredi kullandırmayı kabul ediyolar ancak müşterinin zor zamnnda yanında olmuyorlar siz gidip talep etiğiniz takdirde ödeme olanı değişikliği yapmk mecburiyetindeler yni bunu ypmayan bnka bnka olmaz herhlde :) ödemesini düznli almk istiyorsa yapmalı bnce de..

Komite direk devlet işinde çalışanlara veriyor.ben kendim şuan bir bankada çalışıyorum adam müşterilerimizden biri tanıdığını getiriyor 1000 tl maaş alıyo 10,000 tl kredi istiyoruz diyo çıkartıyoruz herşey faso fiso :)

Komite direk devlet işinde çalışanlara veriyor.ben kendim şuan bir bankada çalışıyorum adam müşterilerimizden biri tanıdığını getiriyor 1000 tl maaş alıyo 10,000 tl kredi istiyoruz diyo çıkartıyoruz herşey faso fiso :)

doğrudur cnm bankacılar isterse yapamıycakları şey yoktur ben dha ağustos ayında ayrıldım bankadan da şöyle birşy vr çok kredi kullandıran banka iyi banka mıdır önce bir düşünmek lzm ???

iyi banka az kredi kullandırıp hiç bi kredisini batırmayan bankadır..banka 200 kişiye kredi kullandırıyor 150 si ni batırıyor, bşka bir bnka 50 kredi kullandırıyor ama herkese vermiyor ince eleyip sık dokuyor hiç kredi batırmıyor. batık kredi karşılıkları yok ipoteği paraya çevir mahkeme bilmem ne bankaya astarı yüznden pahalıya geldiği için genelde uzlaşırlar müştertiyle en azından gördüğüm örnekler böyleydi... ynı öde de kardeşim bizm bu batık krediyi dha da batırma nasıl ödersen öde ne koparsa kardır müşteri bnkadan.

birde şöyle bir genelleme vr aramızda bankacıyım deynce insanın yüzüne garip garip bakıyorlar....yasal tefeciler bilmem ne..sen git yalvar yakar ödeme gücn az olduu halde al bankadan krediyi; ondan snra her limitinizi yükseltelm mi diye aradıklarında onay ver ondan snra cırt cırt kullan kartları snra gel bankacılar şöyle bankacılar böyle saydır döktür ..bankacınn günahı ne bnm kredi kartım bile yk bırtek babamn vr oda çalştığm bnkadan babama vermşlerdi onu kullanırm arada ayağını yorganına göre uzatmzsan açıkta kalıverirsin ondan snra da bankacılar kötü naparsan yap yaranamazsın müşteriye...40 gün sırtında taşı; snra bir gün 2 dk indirdin mi sırtından hiç taşımamış muamelesi yaparlar... sende bankacıymışsın anlamışsındır cümlelerimden ne demek istediğimi nankör meslek yoğun bir meslek müşteriden hakaretini görmesi de cabası.

sırf bu yüzden meslek değştirdim yaa .. allahtan üniverstede bölümümün içersinde iki alan vrdı şanslıyımm :))))))

cevaplar için teşekkürler arkdşlar öncelikle maaş krediyi karşılıyo kardeşimin ancak asıl sorun ilksanın cekilmesi mecburiyetten cekildi tabi orda da banka bilgilerine vs ye bakmıolar direk saymanlıktan maaş kestikleri için. Banka halkbank ancak ben asıl sorunu anlatamadım. Kalan 53 taksiti tekrar 60 taksit yapmak değil kardeşimin niyeti kalan bütün anaparayı faizi nasıl olursa olsun çok uzun vadeye bölmek öyle ki emekli olana kadar bile maaşının 500 600 ünü unutabilecek durumda şu an.

Back
X