bankacı arkadaşlardan kardeşim için yardım istiyorum

007leylam

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mart 2015
400
160
39
Merhaba,babam öldü,mirascı olarak üç kardeşiz,ben,kardeşim ve ölen kız kardeşimin kızı var,Benim sorum babam emekli sandığından emekliydi ,Babam ölüncede 15/4/1997 doğumlu olan kız kardeşime kaldı maaşı,halk bankasından çekiyor maaşını .Babamın bir evi var tabi üç kişinin bu ev. kız kardeşim evin hisselerini almak istiyor.Bende onun alması taraftarıyım,fakat 18 yaşına yeni girdi,yani babamdan bağlanan binyüz elli milyonla kredi çekebilirmi ve banka neye göre kredi vericek evin hisselerini bize ödeyip evini ipotekmi gösterecek nasıl oluyor acaba,kardeşim atmış milyon çekip yarı yarıya bana ve ölen kardeşimin kızına verecek,yani evin değeri doksan milyon.Ve nasıl bir yol izlemeli.evi alması için 18 yaşına girmesimi yeterlimi yoksa bitirip 19 dan günmü alması lazım,nasıl halledebiliriz bu ev sorununu,allah rızası için yardımcı olun nerelere gidip hangi evraklar lazım,

Son düzenleme:
Şimdi 18 yaşına girdi bu ay,yani bir sene sonramı çekebilir,birde bu parayı banka verirmi yani evin hisselerini alıp evi ipotekmi gösterecek nsl oluyor acaba

Evet 18 yaşını doldurması gerek seneye çekebilir..bankaya göre değişir, kefil de isteyebilirler ipotek le birlikte..aylık ödemeleri karşılayabiecek mi maaşıyla ona da bakarlar

18 yasini doldurmus 19 dan gün aliyor zaten, yasla ilgili bir problem cikmazda bence maas itibariyle kefilsiz vermeyebilirler.

Benim sorumda bankacilara. Nasil bankaci oldunuz lise mi universitemi bitirdiniz de bankaci oldunuz? Mulakata cagrilmak yada mulakati gecmek hep torpille mi mumkun ?

Benim sorumda bankacilara. Nasil bankaci oldunuz lise mi universitemi bitirdiniz de bankaci oldunuz? Mulakata cagrilmak yada mulakati gecmek hep torpille mi mumkun ?
Ben master yapiyorum bir bucuk yil masterla birlikte calisim dedim de zor oldu, ayrildim okula devam ediyorum simdi. Valla ben Viyanada yasiyorum torpille filan olmadi yani hos Türkiyede nasildir bilmem.

Bunu en iyi gidip bankadan öğrenirsin. Her bankanın uygulaması farklılık gösterebilir. Yaşa gelince, kardeşin kredi çekebilmek için 18 yaşını doldurmalıdır.

Buarada siz ne mezunusunuz? Bankada mi calismak istiyorsunuz?
Ben calistiktan sonra anladim inanilmaz skici bir meslek tavsiye etmem, o yüzden soruyorum.

Ben yurtdisina tasindim esimin is degistirmesinden dolayi. Burda bankaci olmak istiyorum bankacilik sertifikasi mi alsam universiteyemi gitsem bilemedim. Benim hayalimdeki meslek bu. 2 aydir oylesine burdaki ilanlara basvuruyorum ama hic mulakata cagiran yok insan kaynaklarini aradim 1 pozisyon icin yuzlerce kisi basvuruyo cok zor dedi.

Bankacılık bizde aile mesleği nedense, 2 jenerasyon tüm sülale farklı farklı bankalarda farklı birimlerde çalışıyor. Bildiğim kadarıyla torpil pek yok bankacılıkta, ön sınavı geçmek mülakata katılmak için yeterli. Mülakatta torpilden çok bankanın kurumsal kimliğine uygun musun, elin yüzü düzgün güleryüzlü bir insan mısın bunlara bakıyorlar. Lise mezunuysan gişe ya da pazarlama kısmında çalışacağın için bahsettiğim özellikler daha çok önem kazanıyor. Farklı birimlere göre özelleşmiş eleme yöntemleri olabilir ama genel olarak dediğim gibi.

Ben yurtdisina tasindim esimin is degistirmesinden dolayi. Burda bankaci olmak istiyorum bankacilik sertifikasi mi alsam universiteyemi gitsem bilemedim. Benim hayalimdeki meslek bu. 2 aydir oylesine burdaki ilanlara basvuruyorum ama hic mulakata cagiran yok insan kaynaklarini aradim 1 pozisyon icin yuzlerce kisi basvuruyo cok zor dedi.
Hangi ülkedesiniz?

Egitim durumunuzda yüksek lisans yaziyor, hangi bölümen mezunsunuz?
Bankada calisabilmek icin illaki bununla ilgili bir bölümden mezun olmak zorunda degilsiniz.

18 yaşını doldurması lazım..bankaya danışın daha sağlıklı bilgi veririler

X