Bankadaki Altınlar

Htcsidney

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2015
107
62
merhaba arkadaşlar ben 7 aylık Evliyim. Şuan Avustralya da yaşıyorum. Buraya gelmeden önce bilezikleri künyeleri vs altınlarımı ne yapsak diye düşünüp memleketimizdeki bi bankaya koymaya karar verdik eşimle. Geçen Ekim de koydum sonrada buraya geldik. 1 yıllık kirasını ödedim fakat kimseye vekalet vermedim. Şimdi de 2-3 sene Türkiye'ye Dönmeyi düşünmüyoruz. Altınların kirasını ödemezsek bi sorun olur mu acaba el koyarlar mı ne olur ? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Not: burda saat Türkiye'den 9 saat ilerde ona göre cevap yazabilirim

Altınların kirasını ödemezseniz ne olur bilmiyorum ama neden ödemiyorsunuz Türkiye'ye gelemediğiniz için mi yoksa durumunuz mu yok?

burda bankacı arkadaşlarda vardır yada bilen arkadaşlar sana yardımcı olurlar cnm

Yatirdiginiz altından keserler. Atiyorum 150 gram toplamda altın var,10 gram kirayi karsiliyo. O kadarini keserler. Bankayi arayip daha detayli bilgi alabilirsiniz. Yahut kirayi western union ile bankaya gonderebilirsiniz

merhaba arkadaşlar ben 7 aylık Evliyim. Şuan Avustralya da yaşıyorum. Buraya gelmeden önce bilezikleri künyeleri vs altınlarımı ne yapsak diye düşünüp memleketimizdeki bi bankaya koymaya karar verdik eşimle. Geçen Ekim de koydum sonrada buraya geldik. 1 yıllık kirasını ödedim fakat kimseye vekalet vermedim. Şimdi de 2-3 sene Türkiye'ye Dönmeyi düşünmüyoruz. Altınların kirasını ödemezsek bi sorun olur mu acaba el koyarlar mı ne olur ? Bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim.

Havale yapabilirsiniz neden ödemiyorsunuz ki?

Bir yakınınız da mı gidip yatıramıyor.

Banka el koymaz ama 3 sene hiç arayan soran olmazsa eğer şüpheli duruma girebilir. Geçen tv de gösterdi bankada unutulan para kaç milyon TL yi bulmuş. İnsan bankada parasını da unutur mu diyorsun ama unutuyor demek ki. Belli bir süre sonra hazineye aktarılıyor ama zamanını bilmiyorum.

Banka sizden o yıllık ücret dışında depozito almıştır. Alınıyor çünkü Ondan tahsil edilir. El koyamaz. Ayrıca illa gelmenize gerek yok onlar size hesap açmıştır o hesaba havale de yapabilirsiniz.

illa türkiyeye gelmeniz gerekmez ki bankanızla konusup ödemeyi nasıl yapabileceğinizi sorarsınız mutlaka bir çözüm sunarlar..

biz altınların yanında bir de para hesabı açtık, ordan otomatik kesiliyor. bankayla bir görüş bakalım ne olacak. en net cevabı yine onlar verir sana..

Kiralık kasa ücretini havale/eft ile kasanızın olduğu bankaya gönderirseniz bir sorun olmaz.

Hiçbir banka yıllık kirasini banka kasasına koyduguz size ait olan şeylerden Kesmez. Hemen hemen her banka yılınız dolduğunda size ulaşır ve odemenizi hatırlatır.Hem kasaya ne koyduğunuz banka bilmez mesela bir ara benim kasada düğün cd dim vardı.

Şimdi ben odemesem banka benim düğün "tape " lerinimi servis edecek:KK14::KK14:

Guvendiginiz birine Western Union ile para yollarisiniz ,o kisi de gider yillik aidati oder.

Yatirdiginiz altından keserler. Atiyorum 150 gram toplamda altın var,10 gram kirayi karsiliyo. O kadarini keserler. Bankayi arayip daha detayli bilgi alabilirsiniz. Yahut kirayi western union ile bankaya gonderebilirsiniz
yalniz kiralik kasanin icinde ne oldugunu banka bilmez.anahtarin biri musteride digeri bankada olur.cunku bu sizin bahsettiginiz gibi sanal altin degil, fiziki altin.acikcasi ben bankaciyim ama genel mudurlukte oldugumdan dolayi tahsilat nasil yapilir bilmiyorum. muhtemelen acil durumda aranmasi gereken diye bildirdiginiz kişiye ihtarname gider yahut borç hesabi açılıp faiz isletilebilir.ve takibe gidebilir. Ama sadece tahmin ediyorum

arkadsım senın kasada neyın oldugunu banka bılemez yanı oradan kesıntı yapamaz sadece sıgorta yaptırrsan kasanda neyın varsa ona gore farklı uygulama var soylede bısey var sıgortan yoksa bankaya bısey olsa mesale banka senın neyın oldugu bılemedıgı ıcın neyın varsa banka sana gerı veremıyo böylede sacma bısey var ozaman ne anlamı var bılmıyorum ama senelık kırası var senesı dolarken senı arayıp odeme yapmanız ıcın uyarıyor yanı borclu kalırsın artı faız uygular bankalara guven olmaz dıkkatlı ol derım

Canım ben de yurtdışındayım ve benim de kiralık kasam var.ben de bir yıl gidemedim ve bankayı aradım onlar para hesabımdan bir yıllık kirayı düştüler.kasaya dokunamazlar.hesabında para varsa ordan keserler,yoksa hesabına para yatır ordan alsınlar.inan iki dakikalık bir mesele dert etme

Banka hesabınıza yıllık kirayı yatıracaksınız o kadar. Yalnız bunu yatırırken borç tutarını öğrenmeniz gerekir. Bankalar genelde yılda 2 defa yıllık hesap işletim ücreti alırlar. Hesabınızda bekleyen borç olabilir siz ücreti yatırdığınızda.
Ha kasada bekleyen altınlarınıza kimsecikler dokunmaz içiniz rahat olsun.

Bankanın size 2-3 sene ücretsiz kasa tahsis edeceğini hiç sanmıyorum. Yüksek ihtimalle kasada tuttuğunuz altından keserler alacaklarını.
Benim de kasada altınm var 1 yıldan fazladır kasayı açma gibi bi hakkı yok canım bankanın nitekim kasada altın değil de maddi değeri olmayıp manevi değeri olan bir şey de olabilir.süre dolunca banka arayıp tahsil etmeye çalışıyo

Uzun bir sure ödemezseniz bir süre sonra yetkililerin kasayi acmaya yetkisi var elde koyabilirler. Mutlaka Türkiyedeki bir yakininizla kirasini odeyin.

X