Baş Belası Hastalık:Obsesif Kompulsif Bozukluk

selso

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2012
123
0
Merhabalar,ben 20 yaşındayım. OKB hastasıyım.Yaşayanlar iyi bilir çok illet bir hastalıktır OKB.Bu sene tedavi görmeye başladım.6 aydır tedavim devam ediyor ilaç tedavisi ve psikoterapi olmak üzere.İlk ilacı kullanmaya başladığımda takıntılarım müthiş derecede azaldı ,sonra yine nüksetti halen de devam ediyor.Dişlerim çok düzgün olmasına rağmen dişlerime takıyorum, fırçalarken azıcık bastırsam bir şey olur mu diye endişe ediyorum çok saçma biliyorum ama elimde değil.Günlerce takıntım devam ediyor.Uyuyunca unutuyorum bir ,o yüzden uyumak istiyorum sürekli.Ölümle ilgili takıntılarım da var.Sorguluyorum sürekli .Mesela karşıdan karşıya geçerken sağıma soluma bakıyorum ama bazen sanki dikkat etmemişim gibi geliyor ki dikkat ediyorum ya araba çarpsaydı ya bir şey olsaydı ,ya kolum, bacağım kopsaydı gibi takıntılar.....Ama artık çok bunaldım.Doktorum söyledi OKB çok uzun soluklu bir tedavi zaman alır diye ama tabi insan o kadar usanıyor ki bir an önce geçsin istiyor .Buraya sizlerin de önerilerini almak için yazdım :)))))Önerilerinizi bekliyorum :)

Merhabalar,ben 20 yaşındayım. OKB hastasıyım.Yaşayanlar iyi bilir çok illet bir hastalıktır OKB.Bu sene tedavi görmeye başladım.6 aydır tedavim devam ediyor ilaç tedavisi ve psikoterapi olmak üzere.İlk ilacı kullanmaya başladığımda takıntılarım müthiş derecede azaldı ,sonra yine nüksetti halen de devam ediyor.Dişlerim çok düzgün olmasına rağmen dişlerime takıyorum, fırçalarken azıcık bastırsam bir şey olur mu diye endişe ediyorum çok saçma biliyorum ama elimde değil.Günlerce takıntım devam ediyor.Uyuyunca unutuyorum bir ,o yüzden uyumak istiyorum sürekli.Ölümle ilgili takıntılarım da var.Sorguluyorum sürekli .Mesela karşıdan karşıya geçerken sağıma soluma bakıyorum ama bazen sanki dikkat etmemişim gibi geliyor ki dikkat ediyorum ya araba çarpsaydı ya bir şey olsaydı ,ya kolum, bacağım kopsaydı gibi takıntılar.....Ama artık çok bunaldım.Doktorum söyledi OKB çok uzun soluklu bir tedavi zaman alır diye ama tabi insan o kadar usanıyor ki bir an önce geçsin istiyor .Buraya

Merhaba. Bende bir okb liyim. Hemde en kötüsü cinsel okb. Ama sebebi çok komik. Normal hayatımda bundan 3 yıl öncesinde Mükemmeliyetci bir yapım vardı fakat bu noktaya gelmem çok komik bir olayla başladı. Tabi aslında başlangıçta kaygı bozukluğu yaşamıştım ve 1 yıl cipralex kullandım. Velhasil kelam birgün is yerindeki bir arkadaşım başka bir bayan arkadaşı göstererek bu kadınında pantolonunun onu çok çirkin duruyor dedi hatta daha ileri bir yorum yaptı neyse bir süre sonrada is yerindeki bir beyin konuşurken göğüslerine baktığını çok rahatsız olduğunu soyledi. Neyse günler ilerlerken is yerinde yaşadığım sorunlar ve kaygı bozukluğu unda etkisiyle olsa gerek bir baktim ki insanların fermuarlarina bakmaya başladım istemsiz bir şekilde bayan erkek hhiç fark etmiyordu bu durum tabi cok rahatsizlik vericiydi benim icin sanki bakis acim genislemisti tabi karsimdaki insanlarda huzursuzlaniyordu bu durumdan derken butun sosyal hayatim bitti. Neyse bir kac ay once kendimi daha iyi hisederken is yerinden bir bayan dediki bir adam geldi konusurken goguslerime bakiyordu dedi veeee bende butun ayarlar tekrar bozuldu suan bayanlarin goguslerini gormek beni rahatsiz ediyor hatta is yerinde bir erkek arkadasin kilodan hafif gogusleri cikmis ona bile takiliyorum Nasil ama eskiden bari bayanlarla sosyallesiyordum simdi onu da yapamaz oldum. Cokkkk tuhaff ya. Iste benim durumumda bu. Herkese iyi gunler.

Merhabalar,ben 20 yaşındayım. OKB hastasıyım.Yaşayanlar iyi bilir çok illet bir hastalıktır OKB.Bu sene tedavi görmeye başladım.6 aydır tedavim devam ediyor ilaç tedavisi ve psikoterapi olmak üzere.İlk ilacı kullanmaya başladığımda takıntılarım müthiş derecede azaldı ,sonra yine nüksetti halen de devam ediyor.Dişlerim çok düzgün olmasına rağmen dişlerime takıyorum, fırçalarken azıcık bastırsam bir şey olur mu diye endişe ediyorum çok saçma biliyorum ama elimde değil.Günlerce takıntım devam ediyor.Uyuyunca unutuyorum bir ,o yüzden uyumak istiyorum sürekli.Ölümle ilgili takıntılarım da var.Sorguluyorum sürekli .Mesela karşıdan karşıya geçerken sağıma soluma bakıyorum ama bazen sanki dikkat etmemişim gibi geliyor ki dikkat ediyorum ya araba çarpsaydı ya bir şey olsaydı ,ya kolum, bacağım kopsaydı gibi takıntılar.....Ama artık çok bunaldım.Doktorum söyledi OKB çok uzun soluklu bir tedavi zaman alır diye ama tabi insan o kadar usanıyor ki bir an önce geçsin istiyor .Buraya sizlerin de önerilerini almak için yazdım :)))))Önerilerinizi bekliyorum :)

Arkadaslar Merhaba. Bende bir okb liyim. Hemde en kötüsü cinsel okb. Ama sebebi çok komik. Normal hayatımda bundan 3 yıl öncesinde Mükemmeliyetci bir yapım vardı fakat bu noktaya gelmem çok komik bir olayla başladı. Tabi aslında başlangıçta kaygı bozukluğu yaşamıştım ve 1 yıl cipralex kullandım. Velhasil kelam birgün is yerindeki bir arkadaşım başka bir bayan arkadaşı göstererek bu kadınında pantolonunun onu çok çirkin duruyor dedi hatta daha ileri bir yorum yaptı neyse bir süre sonrada is yerindeki bir beyin konuşurken göğüslerine baktığını çok rahatsız olduğunu soyledi. Neyse günler ilerlerken is yerinde yaşadığım sorunlar ve kaygı bozukluğu unda etkisiyle olsa gerek bir baktim ki insanların fermuarlarina bakmaya başladım istemsiz bir şekilde bayan erkek hhiç fark etmiyordu bu durum tabi cok rahatsizlik vericiydi benim icin sanki bakis acim genislemisti tabi karsimdaki insanlarda huzursuzlaniyordu bu durumdan derken butun sosyal hayatim bitti. Neyse bir kac ay once kendimi daha iyi hisederken is yerinden bir bayan dediki bir adam geldi konusurken goguslerime bakiyordu dedi veeee bende butun ayarlar tekrar bozuldu suan bayanlarin goguslerini gormek beni rahatsiz ediyor hatta is yerinde bir erkek arkadasin kilodan hafif gogusleri cikmis ona bile takiliyorum Nasil ama eskiden bari bayanlarla sosyallesiyordum simdi onu da yapamaz oldum. Cokkkk tuhaff ya. Iste benim durumumda bu. Herkese iyi gunler.

X