- 4 Mart 2014
- 162
- 6
- Konu Sahibi whathappened
.
Son düzenleme:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Üniversite öğrencisi olarak mı şehir değiştireceksiniz yoksa tüm düEni bozup mu gitmek istiyorsunuz?Hemen hemen her gün bu sorun yüzünden açılmış konulara denk geliyorsunuz biliyorum
Bu sorun yüzünden boğulacağıma konuyu sizlere açıp fikir almak istiyorum. Akıl ve ruh sağlığım için yaşadığım şehirden gitmek istiyorum ve tabi birde üniversitede okumak için. Gitmek istemek güzelde, gitmek kolay mı?
Tek başına tanımadığın insanlar, daha önce hiç görmediğin yerler, e bir de geçim sıkıntısıyla başa çıkmak var. Nasıl olacak bilmiyorum.
Kısacası hanımlar şu kızcağıza bir akıl verin
Bin liraya yakın bir birikimim var kesin olmamasıyla birlikte ailem de bir miktar yardımda bulunabilir.Nasıl yani, hem üniversite okuyup hem geçiminize yetecek kadar bir maaşla çalışacak mısınız?
Hangi şehir de mesela? Hiç birikiminiz var mı? Nerede , nasıl bir yaşam hayal ediyorsunuz?
Alışma süreci ben en çok korkutan, bir de tabi ben daha önce hiç yalnız kalmadım.Ben de aynı başlıkta konu açtım ama içerik farklıymış
Üniversite okumak için diyorsanız, aileniz yardımda bulunursa daha kolay neden olmasın.
İyi yönleri anlatılınca insan yürekleniyor. Geçim sıkıntısını biraz açarsak, yurtta kalma konusunda bir takım korkularım var. Eve çıkmanın da belli zorlukları var (kira, fatura vb) onlardan yana endişeliyim.Üniversite için başka şehir istiyorsanız bence en iyisi.Hem dışarıyı görüyorsunuz,hem kendinize güveniniz artıyor hem daha çok sosyal ortamlarda bulunuyorsunuz hem de aile kıymetı biliyorsunuz :)
Geçim kısmını anlayamadım.Sıkıntınız varsa burs başvurusunda bulunursunuz.
Kokuyorum çünkü çevremde başka şehirde okumaya gitmiş kimse yok.üniversite yeni bir şehir yeni insanlar seni korkutmasın heyecanlandırsın..herkes gidiyor korkma yani...
Canım bak , kaç yaşındasın sen? Burada huzurunu bozan ne? Ailen mi?Bin liraya yakın bir birikimim var kesin olmamasıyla birlikte ailem de bir miktar yardımda bulunabilir.
Şehir konusunda bir fikrim yok, huzur istiyorum.
üniversite için gideceksen eğer,özel öğrenci yurtları var mutlaka oraya yerleş yalnız kalmazsın.ben eskişehirde okumuştum çok güzel bir şehir olmasına rağmen ilk fırsatta izmir e ailemin yanına kaçıyordum çünkü alışmak zaman almıştı.ama daha sonra ben gelmek istemiyordum.hala arada eskişehire gitmek bana iyi gelir.tavsiyemdir fiyatları da öğrenciye çok uygun ve yaşanılası bir yerdir.ama çalışmaya gideceğim dersen anladığım kadarıyla yaşın küçük ve üniv. mezunu da değilsin sakın şehirdışına yerleşme harcanırsın.Hemen hemen her gün bu sorun yüzünden açılmış konulara denk geliyorsunuz biliyorum
Bu sorun yüzünden boğulacağıma konuyu sizlere açıp fikir almak istiyorum. Akıl ve ruh sağlığım için yaşadığım şehirden gitmek istiyorum ve tabi birde üniversitede okumak için. Gitmek istemek güzelde, gitmek kolay mı?
Tek başına tanımadığın insanlar, daha önce hiç görmediğin yerler, e bir de geçim sıkıntısıyla başa çıkmak var. Nasıl olacak bilmiyorum.
Kısacası hanımlar şu kızcağıza bir akıl verin
Haklısınız.Ne sorununuz var, hangi sıkıntınızdan kurtulmak istiyorsunuz bilmiyorum ama bunun için geçici veya kalıcı olarak başka bir şehre yerleşip üniversite okumak istiyorsanız, üstüne bir de kafa rahatlığına ihtiyacınız varsa yalnız yaşamaktan korkmayın, hatta en iyisi bence yalnız yaşamak. Ha eğer ki ben dertlerimi bu şehirde bırakıp başka bir şehirde okuyup yeni dertler sahibi olacağım diyorsanız yurda yerleşin. Hobi olarak başka dertlerin sahibi olmak istiyorsanız kesin çözümdür.
Ne tür bir korku özel değilse?İyi yönleri anlatılınca insan yürekleniyor. Geçim sıkıntısını biraz açarsak, yurtta kalma konusunda bir takım korkularım var. Eve çıkmanın da belli zorlukları var (kira, fatura vb) onlardan yana endişeliyim.
Kokuyorum çünkü çevremde başka şehirde okumaya gitmiş kimse yok.
Aklımdaki de az çok bu aslında.Ben üniversite öğrencisi olarak zamanında önce şehir değiştirdim, kesmedi ülke değiştirdim :)
Lise de başlamıştım part time çalışmaya, birikim yaptım.
Çok istersen neden olmasın, okumak ve çalışmak o kadar da zor değil artık.
Ama büyük bir risk tabi, ortama alisamazsan zor. Ben ev arkadaşımı internetten buldum, güzel anlaştık çok şükür ama tam tersi de olabilirdi tabi..