Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
bat ne zamannndpo 15 vucut belırtım hiç yok . prgestan baskılıyor bence yarın artık ogrenıcem bakalım. tamam mı devam mı![]()
6 aralıktı.bat ne zamannn
merakla bekliyoruz bakalım aramızda en dirayetli sensinnn
3 gün gecikmiş nerdeyse inşallah tutmuştur bu sefer allahım çok amin6 aralıktı.
3 gün gecikmiş nerdeyse inşallah tutmuştur bu sefer allahım çok amin
belirti işi boş bence canım vücut istediğimiz için kendi üretiyor bence ben öyle düşünüyorum hiç belli olmaz bu işler Allahım bekletmesin artık bizi de kaç aydır deniyorsunuzya ınsallah ama valla progestan kullanıyorum belkı de o gecıktırıyor vucudumda da hıc belırtı yok.
bekliyoruz heyecanlaArkadaşlar günaydın ben de bu grupta baştan sona her şeyi okuyup sizinle birlikte Dpo sayıyordum daha geçen haftaya kadar. Geçen hafta dpo12 de kan vermiştim size de paylaşmıştım haberimi siz de benimle sevindiniz ve belirtileri sormuştunuz ben yazamamıştım şu an paylaşmak istiyorum onları not almıştım araa ara telefonuma ve biraz düzenledim size yardımcı olabileceğini düşündüm. Genel herkeste olan ve herkeste olmayabilen belirtileri paylaşmak istiyorum müsadeniz olursa.
amanbocegi D dodo1234 P papatya 22 Z zeynos11
asilemm21 C civcivella24
Ben kendimden şöyle örnek vereyim benim ilk gebeliğimde 5 hafta olmuştu hcg değerim 3800lerdeydi keseyi bile görememiştik evet kanda bir değişim vardı ama kese yoktu hatta 8 binlerde daha kese olup olmadığına doktor bile karar veremedi bozulmuş gebelik olabilir dedi şuan oğlum 6 yaşındayumurtlamayı çatlamayı görüpte hala yine de zaman var diyebilir miyiz ki zaten gün belli çıkmıyorsa yoktur diye düşünüyorum ovulasyon takibi yapanlar için diyorum özellikle. takip etmeyenler hadi geç yumurtlama oldu geç döllenme oldu vs. o şekilde umut edebilirlerde
ohaa nasıl gözükmez ya başka doktor olsa belki felaket tellalığı yapardı boş gebelik falan diye ama bir yandan da artan yüksek değer var kenarda. çok garip....Ben kendimden şöyle örnek vereyim benim ilk gebeliğimde 5 hafta olmuştu hcg değerim 3800lerdeydi keseyi bile görememiştik evet kanda bir değişim vardı ama kese yoktu hatta 8 binlerde daha kese olup olmadığına doktor bile karar veremedi bozulmuş gebelik olabilir dedi şuan oğlum 6 yaşındayani her beden her hamilelik farklı bence
Evet üstelik kanamam da vardı Allahtan doktor düşürmek için ilaç verelim falan demedi zaten plansız olmuştu kabul edebilirdim hep bekleyelim dedi sağolsun vallaohaa nasıl gözükmez ya başka doktor olsa belki felaket tellalığı yapardı boş gebelik falan diye ama bir yandan da artan yüksek değer var kenarda. çok garip....
yok ablamm daha bitmedi ya kahverengi olarak devam ediyor halaaaa gecen ay 4 gun sürmüştü bu ay 5. gundeyim bakalim jdjjdjfkdçiçeğimmm hoşgeldinnnnnn bitti mi reglin
yaa canimsin cok seviniriz tabikiiiiArkadaşlar günaydın ben de bu grupta baştan sona her şeyi okuyup sizinle birlikte Dpo sayıyordum daha geçen haftaya kadar. Geçen hafta dpo12 de kan vermiştim size de paylaşmıştım haberimi siz de benimle sevindiniz ve belirtileri sormuştunuz ben yazamamıştım şu an paylaşmak istiyorum onları not almıştım araa ara telefonuma ve biraz düzenledim size yardımcı olabileceğini düşündüm. Genel herkeste olan ve herkeste olmayabilen belirtileri paylaşmak istiyorum müsadeniz olursa.
amanbocegi D dodo1234 P papatya 22 Z zeynos11
asilemm21 C civcivella24
belirtilerinin hepsini yasadim maalesef ayak usumesi adet olacakmis gibi agri gogus hassasiyeti akinti istah açılması 3 4 gun kabiz sonra ishale cevirdi kasik batmalari rahim batmalari vs yasadim hepsini ama regl oldum hatta ben koku hassasiyeti ve uyku hali de yaşadım ve fark ettim ki istah acilmasi ve uyku hali reglden oncede oluyor bende yani yasanabilir, bence senin tek belirgin gogus ucu olmuş bu herkeste olmuyor ve okudugum her belirtide gogus ucu sizlamasi hassasiyeti agrisi var, yani kisaca her belirti pms ve gebelikte birlikte görülüyor ayirt edici bi belirtimiz olmuyor, bizimle paylastigin icin tesekkkur ederim boylelikle ne zaman umutlanacagimi ne zaman test yapabileceğimi ogrenmiş oldum, senin adina o kadar cok sevindim ki bizlere de dua et bizlerde senin gibi guzel haberler alalımHamilelik Belirtilerim
10 Kasım regl tarihim 14 kasım ise bitiş tarihim.
15 Kasımdan itibaren gün aşırı birliktelik oldu. (Yani 15-17-19-20-21 kasım)
19 Kasım yumurtlama gördüğüm gün yani pik günü.
20 Kasım yine pik günü ve de silikleşmeye başladığı gün hafiften.
21 Kasım yumurtamın çatladığı gün.
3 gün değerledirildi. (3 gün kuralı)
22 kasım ovülasyon testi tamamen silikti.
22 kasımdan itibaren saydım Dpo olarak.
Dpo1-3 arası normaldim.
Dpo4 te elim ayağım üşüdü belim hafif ağrıdı. Galiba bu gece ya da bir sonraki gece burnum çok kaşındı uykumdan uyanıp burnumu kaşıdım durduk yere. (O da belirtiymiş)
Dpo5 te karnımda adet olacakmış gibi bir ağrı oldu ve ayaklarım hiç ısınmadı dondum resmen. Belim de ağrıdı. Gaz problemim oldu.
Dpo6 da belim ağrıdı kasık batmaları ve yüzüme ateş basmaları oldu. Kabızdım biraz. İştahım yerinde ve daha da açılmaya başladı. Sarı kremsi akıntılar oldu. Sırtım çok üşüdü birkaç gün sürdü. Ayaklarım ısınmadı.
Dpo7 de kabızlık ve yine rahim batmaları oldu. Ve gece beni sıcak bastı uykumdan uyandım. İshal oldum. Bacaklarıma sızılar indi. Yumurta akı gibi uzayan şeffaf akıntım oldu gece. Karnımda sertti.
Dpo8 de sabah uyandım karnıma adet olacakmış gibi ağrı vardı gece 3 e kadar sürdü o ara uyudum. Aşırı gergindim eşimle kavga ettim sürekli. Büyük ihtimal yerleşme oldu. Bi de arada bi vajinaya bi şeyler battı bıçak batar gibi.
Dpo9 da yine duygu değişimleri vardı. Belim ve karnım battı hep. Koltuk altlarıma sancılar girip durdu birkaç gün boyunca ve göğüs uçlarım sonra göğüslerim acımaya ve büyümeye başladı hafiften. Dpo9-10 a kadar göğüs hassasiyetim olmamıştı. Sarı kremsi akıntım devam etti. Ve gece erkek bebek gördüm rüyamda adı Erendi 1 yaşlarındaydı. Çok net bir rüyaydı ve ben o rüyadan sonra umutlandım.
Dpo10 da da aynı belirtiler oldu. İştahım da çok iyi gidiyordu. Hem kabız hem ishaldim ve bu günlerce sürdü. Bacaklarım sızladı.
Dpo11 de sabah ilk idrarla test yaptım (Awox erken gebelik testi) Çok belirgin bir silik çizgi gördüm.
Dpo12 de ilk idrarla aynı testle bir daha yaptım test ve yine aynı koyulukta bir çizgi gördüm. Ve eşime söylemeye karar verdim o gün öğlen söyledim. Aynı gün kan testi vermeye gittik. (Herkese o gün yaptım dedim testi aslında bir gün önceden yapmıştım emin olamadım diye söylemedim.)affedin
3 Aralık Çarşamba günü yani Dpo12 de betahcg değerim 99.36 geldi. O gün de sürekli rahmim kasıldı ağrı oldu.
Bir daha gidemedim betahcg değerime baktırmaya gerçi 5 Aralıkta gittim acil doktoruna betama bakmadı.
Kadın doğum doktoruna randevu aldım 11 Aralığa.
Dpo17 de bacaklarım ağrıdı kuyruk sokumuma kadar ağrı oldu. 8 Aralık ve belirti olarak karın ağrısı yani rahim kasılmaları ve gaz problemim var. Dpo17 ye kadar hep aynı oldu bazen hiç ağrımadı bazen yokladı beni bu kasılmalar. Beyaz ve şeffaf akıntılar oldu.
Bugün Dpo18 ve karnımda çok hafif bi doluluk hissediyorum öyle rahatsız edecek bi ağrım yok. Gaz problemim var sadece.
Belirti olarak şu ana kadar mide bulantısı, baş dönmesi, koku hassasiyeti ve uyku gibi şeyler olmadı.![]()
zaten birkaç konuşma öncesinde de yazdım oram ağrıyor, buram battı ,gaz vardı , şuram hassastı , akıntı oldu vs. hepimiz bunların çoğunu yaşıyoruz gerçekten regl den farkı yok biz kendimizi kandırıyoruz dodocum. gebe olsak gebelik belirtisiydi dicez gebe değilsek klasik yumurtlama ve pms belirtileri dicez gerçekten çok benzer durumlar...belirtilerinin hepsini yasadim maalesef ayak usumesi adet olacakmis gibi agri gogus hassasiyeti akinti istah açılması 3 4 gun kabiz sonra ishale cevirdi kasik batmalari rahim batmalari vs yasadim hepsini ama regl oldum hatta ben koku hassasiyeti ve uyku hali de yaşadım ve fark ettim ki istah acilmasi ve uyku hali reglden oncede oluyor bende yani yasanabilir, bence senin tek belirgin gogus ucu olmuş bu herkeste olmuyor ve okudugum her belirtide gogus ucu sizlamasi hassasiyeti agrisi var, yani kisaca her belirti pms ve gebelikte birlikte görülüyor ayirt edici bi belirtimiz olmuyor, bizimle paylastigin icin tesekkkur ederim boylelikle ne zaman umutlanacagimi ne zaman test yapabileceğimi ogrenmiş oldum, senin adina o kadar cok sevindim ki bizlere de dua et bizlerde senin gibi guzel haberler alalımbu arada 12 dpo da 99 cikmiş de edi yani 8 dpo civari yerlesmis oluyor dimi
Evet haklısın belirtiler regl belirtileri ile çok benzer ve bu insanı arada bırakıyor geçen ay yumurtlama görmediğim halde ben bunların daha fenasını yaşadım belirti olarak. Ama bebek düşüneli ben psikolojik olarak bu belirtileri yaşadım herhalde birçoğunuzda da öyle olmuştur eminim.belirtilerinin hepsini yasadim maalesef ayak usumesi adet olacakmis gibi agri gogus hassasiyeti akinti istah açılması 3 4 gun kabiz sonra ishale cevirdi kasik batmalari rahim batmalari vs yasadim hepsini ama regl oldum hatta ben koku hassasiyeti ve uyku hali de yaşadım ve fark ettim ki istah acilmasi ve uyku hali reglden oncede oluyor bende yani yasanabilir, bence senin tek belirgin gogus ucu olmuş bu herkeste olmuyor ve okudugum her belirtide gogus ucu sizlamasi hassasiyeti agrisi var, yani kisaca her belirti pms ve gebelikte birlikte görülüyor ayirt edici bi belirtimiz olmuyor, bizimle paylastigin icin tesekkkur ederim boylelikle ne zaman umutlanacagimi ne zaman test yapabileceğimi ogrenmiş oldum, senin adina o kadar cok sevindim ki bizlere de dua et bizlerde senin gibi guzel haberler alalımbu arada 12 dpo da 99 cikmiş de edi yani 8 dpo civari yerlesmis oluyor dimi
kendimizi dinlemediğimiz için varsa da akıntı falan anlamıyorduk bence benimde çok dikkatimi çekmezdi bu konulara yoğunlaşınca o kadar şey dikkatimi çekmeye başladı ki. bence en büyük gebelik belirtisi bu belirtileri yaşamaktan ziyade kendinde adet öncesi hiç olmayan bir şeyi görmek..Evet haklısın belirtiler regl belirtileri ile çok benzer ve bu insanı arada bırakıyor geçen ay yumurtlama görmediğim halde ben bunların daha fenasını yaşadım belirti olarak. Ama bebek düşüneli ben psikolojik olarak bu belirtileri yaşadım herhalde birçoğunuzda da öyle olmuştur eminim.
Bir de ben regl öncesi pek belirti yaşamazdım göğüs ağrısı akıntı vs. Hatta yumurtlama zamanı da akıntımda bu zamana kadar bi şey anlamadım olmuyordu herhalde. Bu ay farklı akıntılar oldu net anladım bi de o kasık batması yanması değişik oldu zaten anladım hemen.
Aynen dpo8 de yerleşmiş ve ben o gece anladım onu. Hatta dpo5 te de tüplerden rahime doğru yolculuğa başlamış o gün de adet olacakmış gibi ağrı olmuştu. Yani dpo5 ve dpo8 aynı ağrılar oldu.
evet dedigim gibi yazmistim da buraya belirtilerimi hep gazim da oldu uyku bastiriyor iki gundur de dedim aclik olmaya basladi falan koku hassasiyetim de olmustu 2 gün ama regl oldum sadece sanki gogus ucu hassasiyeti ayirt edilebilir diye düşünüyorum okudugum tum erken gebelik belirtilerinde bu vardi çünkü onun dışında hepsi aynı, ben bu ay belirtilere guvenmeyecegim su var bu var vs diye gun gun not alırım farkli birsey olursa da paylaşırım yada boyle belirgin bisey olursa onun disinda kendimi takip etmeyi düşünmüyorum, vucudun kendini ge elige hazirladigi bir ortamda vucudumuzun hem pms hem gebelik belirtileri vermesi cok normal bunu anlamamiz lazim once....zaten birkaç konuşma öncesinde de yazdım oram ağrıyor, buram battı ,gaz vardı , şuram hassastı , akıntı oldu vs. hepimiz bunların çoğunu yaşıyoruz gerçekten regl den farkı yok biz kendimizi kandırıyoruz dodocum. gebe olsak gebelik belirtisiydi dicez gebe değilsek klasik yumurtlama ve pms belirtileri dicez gerçekten çok benzer durumlar...