minik belli ediyor kendini yerlestigi zaman falan sanirim oda surekli olmuyor, ben her ay farkli bir dongu yaşıyorum farkli belirtiler yaşıyorum o yuzden hep umutlandım ama bu ay bu sekilde ilerlemeyecegimEvet haklısın belirtiler regl belirtileri ile çok benzer ve bu insanı arada bırakıyor geçen ay yumurtlama görmediğim halde ben bunların daha fenasını yaşadım belirti olarak. Ama bebek düşüneli ben psikolojik olarak bu belirtileri yaşadım herhalde birçoğunuzda da öyle olmuştur eminim.
Bir de ben regl öncesi pek belirti yaşamazdım göğüs ağrısı akıntı vs. Hatta yumurtlama zamanı da akıntımda bu zamana kadar bi şey anlamadım olmuyordu herhalde. Bu ay farklı akıntılar oldu net anladım bi de o kasık batması yanması değişik oldu zaten anladım hemen.
Aynen dpo8 de yerleşmiş ve ben o gece anladım onu. Hatta dpo5 te de tüplerden rahime doğru yolculuğa başlamış o gün de adet olacakmış gibi ağrı olmuştu. Yani dpo5 ve dpo8 aynı ağrılar oldu.
Doğru diyorsun ben bebek düşünmeye başlayalı öğrendim yumurtanın 1 gün canlı kaldığını o süre içinde döllenebileceğini. 2 yıllık evliydim ve bunları bilmiyormuşum hepsini bu forumda öğrendimkendimizi dinlemediğimiz için varsa da akıntı falan anlamıyorduk bence benimde çok dikkatimi çekmezdi bu konulara yoğunlaşınca o kadar şey dikkatimi çekmeye başladı ki. bence en büyük gebelik belirtisi bu belirtileri yaşamaktan ziyade kendinde adet öncesi hiç olmayan bir şeyi görmek..
aynen öyle bende takip etmeyeceğim hatta bu ay ovulasyon takibi de yapmayacağım saldığım bir ay olarak geçiricem. göğüs ucu hassasiyeti bende yumurtlamadan sonraki 2-3 gün oldu. sonra da bir daha olmadı mesela daha öncede belki böyle oluyordu fark etmedim hiç ya da ilk miydi bende bilemiyorum malesef ama o yumurtlamadan dolayı progestrondan kaynaklandığını düşünüyorum. şu an ne kasık ağrım kaldı ne başka bir şey bakalım regl bekliyorum öyle mal gibi fgdfdjfsevet dedigim gibi yazmistim da buraya belirtilerimi hep gazim da oldu uyku bastiriyor iki gundur de dedim aclik olmaya basladi falan koku hassasiyetim de olmustu 2 gün ama regl oldum sadece sanki gogus ucu hassasiyeti ayirt edilebilir diye düşünüyorum okudugum tum erken gebelik belirtilerinde bu vardi çünkü onun dışında hepsi aynı, ben bu ay belirtilere guvenmeyecegim su var bu var vs diye gun gun not alırım farkli birsey olursa da paylaşırım yada boyle belirgin bisey olursa onun disinda kendimi takip etmeyi düşünmüyorum, vucudun kendini ge elige hazirladigi bir ortamda vucudumuzun hem pms hem gebelik belirtileri vermesi cok normal bunu anlamamiz lazim once....
Evet haklısın belirtiler regl belirtileri ile çok benzer ve bu insanı arada bırakıyor geçen ay yumurtlama görmediğim halde ben bunların daha fenasını yaşadım belirti olarak. Ama bebek düşüneli ben psikolojik olarak bu belirtileri yaşadım herhalde birçoğunuzda da öyle olmuştur eminim.
Bir de ben regl öncesi pek belirti yaşamazdım göğüs ağrısı akıntı vs. Hatta yumurtlama zamanı da akıntımda bu zamana kadar bi şey anlamadım olmuyordu herhalde. Bu ay farklı akıntılar oldu net anladım bi de o kasık batması yanması değişik oldu zaten anladım hemen.
Aynen dpo8 de yerleşmiş ve ben o gece anladım onu. Hatta dpo5 te de tüplerden rahime doğru yolculuğa başlamış o gün de adet olacakmış gibi ağrı olmuştu. Yani dpo5 ve dpo8 aynı ağrılar oldu.
Evet ediyormuş. Ben çok stres yapmıştım sonradan akıllandım bu ay kendimi rahat bıraktım sadece yumurtlama takibi yaptım olursa olur falan kafama takmamaya çalıştım tabi deli gibi istiyordum ama belli etmiyordumminik belli ediyor kendini yerlestigi zaman falan sanirim oda surekli olmuyor, ben her ay farkli bir dongu yaşıyorum farkli belirtiler yaşıyorum o yuzden hep umutlandım ama bu ay bu sekilde ilerlemeyecegim
Geçen ay progestan kullandım fitil olarak ilk defa 3 gün falan ama çok fena karın ağrısı yapıyordu ilaçtan hemen yarım saat sonra. Bi de onun ağrısı da aynı zaten adet olacakmış gibi ağrı yapıyor zaten.ya dpo 8de bende aynı ağrı oldu sol kasıktan belime doğru hatta dedim regli oluyorum galiba diye. o gun oglen oldu bu agrım bır kac kez wc gıttım hatta baslıyor diye. ama bu ay progestan kullanıyorum dıye hiç birsey ayır edemıyorum. Beni umıtsızlendıren de gogusumdekı agrının tamane gıtmesi ama gecen ayda mesela gogus uclarım cok hassas ve agrıyordu reglı olmuştum. ayy resmen ıkı bucu .... degnek
Geçen ay progestan kullandım fitil olarak ilk defa 3 gün falan ama çok fena karın ağrısı yapıyordu ilaçtan hemen yarım saat sonra. Bi de onun ağrısı da aynı zaten adet olacakmış gibi ağrı yapıyor zaten.
Doktor verdi de adet gecikmem oldu geçen ay yumurtlama takibi yaptım piki göremedim stres yapmışım ne yumurtlama gördüm ne adet doktor Progestan verdi kaç gün kullanacağımı söylemedi ben de 3 gün kullandım 3 gün sonra da adet oldum.ben 14 gun olacak yarın kullanıyorum yarın kontrolde bakalım ne diyecek. bende oyle cok agrı yapmadı ya hafıf alt karın agrı oluyordu sonra gecıyor. kendın mı baslamıstın nasıl bıraktın kı
yok o geçen aydan bahsediyor regl olmayınca porgestan kullanıp olduben 14 gun olacak yarın kullanıyorum yarın kontrolde bakalım ne diyecek. bende oyle cok agrı yapmadı ya hafıf alt karın agrı oluyordu sonra gecıyor. kendın mı baslamıstın nasıl bıraktın kı
progestanla alakası yok canım ama bu adet gecikmesinden sonra gebelik olayını bende çok kez gördüm yazan insanlardan batıl inanca göre rahim gebelik istiyormuş öyle oluncaaNeyse bi teyze bana dedi ki adetim Ekim ayında 15 gün gecikince bu kadar gecikmenin sonu gebelik olur diğer ay gebe kalırsın bende öyle oldum dedi ben de içimden göreceğiz bakalım demiştim.Doğruymuş öyle de oldu.
Bir de bu progestan kullandıktan sonra gebelik gelir diyen kişilerin yazılarını görmüştüm burada o da doğruymuş. Rahim kendini hazırlıyormuş gebeliğe falan yazıyordu.
KIZ BU GECIKTIRIYOR MU sokuyor mu ben anlamadım. bazı yerlerde adet gecıktırır dıyır bazı yerlerde sokuyır dıyoryok o geçen aydan bahsediyor regl olmayınca porgestan kullanıp oldu
Ay bilmiyorum geçen ay ben de çok araştırmıştım onu. Şimdi olunca da ona inandım biraz tabi nasip işiprogestanla alakası yok canım ama bu adet gecikmesinden sonra gebelik olayını bende çok kez gördüm yazan insanlardan batıl inanca göre rahim gebelik istiyormuş öyle oluncaa
O ilacı kullanırken adet olunmuyor zaten bıraktıktan sonra adet olacağın varsa oluyorsun eğer gebelik varsa o ilacı kullanırken rahimi kalınlaştırıyormuş ve bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyormuş.KIZ BU GECIKTIRIYOR MU sokuyor mu ben anlamadım. bazı yerlerde adet gecıktırır dıyır bazı yerlerde sokuyır dıyor
16 kadar umut var cıcegım. hayırlısı
umut sıfırlandı kızlarDaha önce burda adet günü negatif çıkıp iki gün sonra pozitif gören birini okumuştum o yüzden bece hala umut var
canım ne kadar güzel ayrıntılı yazmışsın teşekkür ederizz :) ben elendim maalesef dpo 12 ve biraz önce regl oldum. diğer döngüde faydalanırım umarım belirtilerinden. Sağlıkla huzurla ilerlesin umarım gebeliğin.Hamilelik Belirtilerim
10 Kasım regl tarihim 14 kasım ise bitiş tarihim.
15 Kasımdan itibaren gün aşırı birliktelik oldu. (Yani 15-17-19-20-21 kasım)
19 Kasım yumurtlama gördüğüm gün yani pik günü.
20 Kasım yine pik günü ve de silikleşmeye başladığı gün hafiften.
21 Kasım yumurtamın çatladığı gün.
3 gün değerledirildi. (3 gün kuralı)
22 kasım ovülasyon testi tamamen silikti.
22 kasımdan itibaren saydım Dpo olarak.
Dpo1-3 arası normaldim.
Dpo4 te elim ayağım üşüdü belim hafif ağrıdı. Galiba bu gece ya da bir sonraki gece burnum çok kaşındı uykumdan uyanıp burnumu kaşıdım durduk yere. (O da belirtiymiş)
Dpo5 te karnımda adet olacakmış gibi bir ağrı oldu ve ayaklarım hiç ısınmadı dondum resmen. Belim de ağrıdı. Gaz problemim oldu.
Dpo6 da belim ağrıdı kasık batmaları ve yüzüme ateş basmaları oldu. Kabızdım biraz. İştahım yerinde ve daha da açılmaya başladı. Sarı kremsi akıntılar oldu. Sırtım çok üşüdü birkaç gün sürdü. Ayaklarım ısınmadı.
Dpo7 de kabızlık ve yine rahim batmaları oldu. Ve gece beni sıcak bastı uykumdan uyandım. İshal oldum. Bacaklarıma sızılar indi. Yumurta akı gibi uzayan şeffaf akıntım oldu gece. Karnımda sertti.
Dpo8 de sabah uyandım karnıma adet olacakmış gibi ağrı vardı gece 3 e kadar sürdü o ara uyudum. Aşırı gergindim eşimle kavga ettim sürekli. Büyük ihtimal yerleşme oldu. Bi de arada bi vajinaya bi şeyler battı bıçak batar gibi.
Dpo9 da yine duygu değişimleri vardı. Belim ve karnım battı hep. Koltuk altlarıma sancılar girip durdu birkaç gün boyunca ve göğüs uçlarım sonra göğüslerim acımaya ve büyümeye başladı hafiften. Dpo9-10 a kadar göğüs hassasiyetim olmamıştı. Sarı kremsi akıntım devam etti. Ve gece erkek bebek gördüm rüyamda adı Erendi 1 yaşlarındaydı. Çok net bir rüyaydı ve ben o rüyadan sonra umutlandım.
Dpo10 da da aynı belirtiler oldu. İştahım da çok iyi gidiyordu. Hem kabız hem ishaldim ve bu günlerce sürdü. Bacaklarım sızladı.
Dpo11 de sabah ilk idrarla test yaptım (Awox erken gebelik testi) Çok belirgin bir silik çizgi gördüm.
Dpo12 de ilk idrarla aynı testle bir daha yaptım test ve yine aynı koyulukta bir çizgi gördüm. Ve eşime söylemeye karar verdim o gün öğlen söyledim. Aynı gün kan testi vermeye gittik. (Herkese o gün yaptım dedim testi aslında bir gün önceden yapmıştım emin olamadım diye söylemedim.)affedin
3 Aralık Çarşamba günü yani Dpo12 de betahcg değerim 99.36 geldi. O gün de sürekli rahmim kasıldı ağrı oldu.
Bir daha gidemedim betahcg değerime baktırmaya gerçi 5 Aralıkta gittim acil doktoruna betama bakmadı.
Kadın doğum doktoruna randevu aldım 11 Aralığa.
Dpo17 de bacaklarım ağrıdı kuyruk sokumuma kadar ağrı oldu. 8 Aralık ve belirti olarak karın ağrısı yani rahim kasılmaları ve gaz problemim var. Dpo17 ye kadar hep aynı oldu bazen hiç ağrımadı bazen yokladı beni bu kasılmalar. Beyaz ve şeffaf akıntılar oldu.
Bugün Dpo18 ve karnımda çok hafif bi doluluk hissediyorum öyle rahatsız edecek bi ağrım yok. Gaz problemim var sadece.
Belirti olarak şu ana kadar mide bulantısı, baş dönmesi, koku hassasiyeti ve uyku gibi şeyler olmadı.
ikisi de canım. ilacı bıraktığın zaman rahmi kalınlaştırdığı için gebelik varsa tutunmasına yardımcı oluyor gebelik yoksa da progestan etkisi çekildiği için rahim dökülüyor ve sökülüyorKIZ BU GECIKTIRIYOR MU sokuyor mu ben anlamadım. bazı yerlerde adet gecıktırır dıyır bazı yerlerde sokuyır dıyor
ben suan hangı kategorideyim acabaikisi de canım. ilacı bıraktığın zaman rahmi kalınlaştırdığı için gebelik varsa tutunmasına yardımcı oluyor gebelik yoksa da progestan etkisi çekildiği için rahim dökülüyor ve sökülüyor
O ilacı kullanırken adet olunmuyor zaten bıraktıktan sonra adet olacağın varsa oluyorsun eğer gebelik varsa o ilacı kullanırken rahimi kalınlaştırıyormuş ve bebeğin tutunmasını kolaylaştırıyormuş.
işte gebelik durumuna göre söyler ama test yapsaydın şu ana kadar kendinde öğrenmiş olabilirdinben suan hangı kategorideyim acabahala kullanııyorum doktor 3*1 yazdı bir de yarın kontrolde soyler artık bırak ya da devam et dıye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?