Batma Hissi

çook fazla idrar yolu enfeksiyonu geçiren biri olarak diyorumki sizin mesanede hissettiginiz kaşıntı gibi, yada acımsı bir durum idrar yolu enfeksiyonu habercisi....2 o durum bendede çok oluyor... ama kaşıntı vajinal bölgedeyse mantarda olabilir, .........+ 2 gün bol bol su iç. hemen gececek:34:

Son düzenleyen: Moderatör:
evet sabundan sonra daha beter oldu :43:

işin garibi vajinada değil acı, idrarımı yaptığım yerde tam olarak o yuzden hiç anlam veremedım çok korktumm

Bana da olmuştu aynisi bir arkadasıma anlattım bol bol su iç su o yolları temizliyor demişti. Gercekten gecti biliyor musun, su temizliyor oradaki mikroplari belki de. Denemeye deger bence :)

sabunlu iyice yakmış olmalı...

karbonatlı ılık suyla yıkamanı öneririm...bendede yanma kaşınma olunca hemen ılık suyun içine 1 tatlı kaşığı karbonat koyup yıkıyorum ve gün içinde 3 4 kez tekrarlıyorum hemen kesiyor...idrar yolu enfeksiyonu yada mikrop kapmış olablirsin...bu aralar duş jellerinden uzak durmanı öneririm...:6:

televizyonda doktordan dinlemiştim bikini bölgesi sadece suyla temizlenmeliymiş..hele sabun ve duş jeli asla sürmeyin enfeksiyon kaparsınız demişti..

Benim sürekli yaşadığım bir sorun.
Yıllardır idrar yolu enfeksiyonundan kurtulamadım.
Benim de idrar yolu batar gibi olur, acır, yanar.
Muhtemelen üşütmüşsün.
Antibiyotikle hallolur ama sabun kullanma bir daha...

Muhtemelen üşütmüşsün.

çook fazla idrar yolu enfeksiyonu geçiren biri olarak diyorumki sizin mesanede hissettiginiz kaşıntı gibi, yada acımsı bir durum idrar yolu enfeksiyonu habercisi....2 o durum bendede çok oluyor... ama kaşıntı vajinal bölgedeyse mantarda olabilir, ........+ 2 gün bol bol su iç. hemen gececek:34:

daha önce hiç idrar yolu enfeksiyonu geçirmedim o yüzden o olabileceğini de düşünmedim açıkçası. ama belirtiler onu gösteriyor sanırım. vajinal kaşıntı kısa süreli oldu geçti, ancak kalan idrar yolumdaki batma hissi :18: su içmem ancak bu acıdan sonra zorlayacağım kendimi yoksa daha kötü olacak belli :50:

Bana da olmuştu aynisi bir arkadasıma anlattım bol bol su iç su o yolları temizliyor demişti. Gercekten gecti biliyor musun, su temizliyor oradaki mikroplari belki de. Denemeye deger bence :)

2 günde 1 bardak su tüketen birisiyim. belki de normal şartlarda bu kadar olmayacaktı ama su içmediğim için böylesine oldu sanırım. bugünden itibaren başlıyorum su depolamaya :31:

sabunlu iyice yakmış olmalı...

karbonatlı ılık suyla yıkamanı öneririm...bendede yanma kaşınma olunca hemen ılık suyun içine 1 tatlı kaşığı karbonat koyup yıkıyorum ve gün içinde 3 4 kez tekrarlıyorum hemen kesiyor...idrar yolu enfeksiyonu yada mikrop kapmış olablirsin...bu aralar duş jellerinden uzak durmanı öneririm...:6:

yakmak mı?? inan tarifi mümkün değil o yakmanın :50: sanki sabun değil de, kezzapla yıkadım gibi berbat ötesiydi ya.. karbonat yapısına zarar vermez mi ki?

televizyonda doktordan dinlemiştim bikini bölgesi sadece suyla temizlenmeliymiş..hele sabun ve duş jeli asla sürmeyin enfeksiyon kaparsınız demişti..

evet haklısınız, çoğu kişi de sabunla yıkamış olmamı yanlış buldu ben de araştırdım iyice, ve hata etmişim dediğiniz gibi su ile yıkamam lazımmış

Muhtemelen üşütmüşsün.

Yooook daha da sabun kullanmam akıllandım ben :1:
yukarıda da belirttiğim gibi enfeksiyon olduğunu hiç düşünmedim. gece vantilatör karşısında yatıyorum malum sıcaklardan ötürü, acaba ondan mı üşüttüm :44:
arkadaşların dediğini gibi bol su içerek başlıyorum bugün inşallah geçer

bikaç yıl önce başıma gelen şeye benziyor özellikle batma hissi.
bisüre yatmıştım sonra sol kısmıma inanlmız bi sancı girmişti acile götürdü ailem.
serum takılmıştı doktor kum döktüğümü söylemişti.
o tarz bişi olabilir bol bol su tüketin.

çok kızdım yaa doktor olmayan arkadaşlar neye dayanarak ilaç tavsiyesinde bulunuyorsunuz
ben doktor olduğum halde hiç bir hastayı görmeden, muayene etmeden, gerekliyse tahlillerine bakmadan ilaç milaç söylemem yahu.
büyük cesaret.

konu sahibi öncelikle genital böyle öyle sabunla filan yıkanmaz.
iyice pHsını bozmuşsun.
idrar yolu enf. olabilir, taş-kum olabilir.
doktora gitmen gerekiyor, çok zor bişey değil.
idrar tahlili yaptırman lazım.
sakın gidip ilaç alma kafana göre, o ilaçlar şeker değil, bir sürü endikasyonu-kontrendikasyonu var.
mesela o cipro dediğiniz ilaç 18 yaş altına , çocuk grubuna verilmez.

Son düzenleme:
4 5 yıldır karbonat iyi geliyor ve çevremdeki çoğu kişi bunu kullanıyor...yapısını bozmadı yani ters bi durum olmadı şuana kadar ve o bölgeyi nemli tutma sürekli iç çamaşrını değiştir...

Selam, çok geçmiş olsun çok yüksek ihtimal idrar yolu enfeksiyonu ama emin olamayız tabii. 1 2 gün içinde doktor bulma ihtimaliniz yok ise;

Bir çay bardağına 1 yemek kaşığı karbonatı dökün ve bunu için.

Maydonozu kaynatıp suyunu için.

Ben bunları yaparım hep acıyı gecirme konusunda baya başarılıdırlar özellikle karbonatlı suyu içmek iyi gelir. Sıcak su torbası da kullanabilrisiniz.

Selam, çok geçmiş olsun çok yüksek ihtimal idrar yolu enfeksiyonu ama emin olamayız tabii. 1 2 gün içinde doktor bulma ihtimaliniz yok ise;

Ben bunları yaparım hep acıyı gecirme konusunda baya başarılıdırlar özellikle karbonatlı suyu içmek iyi gelir. Sıcak su torbası da kullanabilrisiniz.

kalan posayıda ic camasırınıza yerlestirin bir sure tutun biraz tuhaf kacsada cok yararı oluyor deneyince anladım:31:

teşekkür ederim, karbonatı ilk kk da duydum ancak bir tanıdığım maydonoz kaynatıp iç demişti iltihap söktürücü özelliği varmış sanırım..

kalan posayıda ic camasırınıza yerlestirin bir sure tutun biraz tuhaf kacsada cok yararı oluyor deneyince anladım:31:

"deneyince anladım" yerini görene kadar şaka sanmıştım , gerçekten tuhaf okuyunca ama etkili ise denenebilir :44:

evet sabundan sonra daha beter oldu :43:

işin garibi vajinada değil acı, idrarımı yaptığım yerde tam olarak o yuzden hiç anlam veremedım çok korktumm

Hımm o zaman idrar yolu enfeksiyonu bana da hep olurdu hatta ilk okulda hep oluyordu o zamanlar anlaymamışlardı bile ama artık ezberledim ayakları biraz üşütünce oluyor.İltihap sokucu ve antibıyotik verir doktor,once tabi idrar tahlili.Gecmiş olsun

bendede aynısı vardı idrar yolu enfeksiyonu var dedi .......la geçti şükür ihmal etme sakın geçmiş olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
merhaba biz şey sorabilir miyim ?
Yorumları okuyunca gördüm , yani bu sabunla yıkamama işi sadece enfeksiyon durumları için mi geçerli yoksa her zaman mı ? Yani normalde sabunla yıkamasam içim rahat etmez ki benim :/

Yorumları okuyunca gördüm , yani bu sabunla yıkamama işi sadece enfeksiyon durumları için mi geçerli yoksa her zaman mı ? Yani normalde sabunla yıkamasam içim rahat etmez ki benim :/

canım sabun cildi çok kurutuyor bende daha önce hep sabunla yıkıyordum bi ara çok kuruduğu içinmi bilmiyorum ama orda döküntü oldu deride bide sivilce falan çıktı bende doktora danıştım genital temizleyici sıvı sabunlardan önerdi şimdi onu kullanıyorum çokta memmunum

kaşıntı oluşmuş çok kaşıdıysan inanılmaz bi acı yapar ve idrara çıkarken özellikle inanılmaz bi yanma hissi olur su bile değerse çok acır kaşımaktan olur bu genelde enfeksiyon olduğunu sanmıyorum ama yukarıda bi arkadaşın dediği gibi idrar yolu enfeksiyonunda da öncelikle bikaç litre su içip idrar yollarını temizlemeyi önerirler zaten en doğal çözüm denenmeli:)

sabun asit dengesini bozar ayrıca mantar gibi şeylere sebep olabilir çünkü aslında çok sabunlu suyla yıkamamızı gerektiren o sevmediğimiz sıvılar vs. oradaki doğal bi koruyucudur aynı zamanda. bu iş için özel üretilen jelleri bile önermez çoğu zaman doktorlar ama napalım tabi mecbur:)

Back
X