BAYRAMLIK SORUNU

sesiley

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2015
60
9
Hanımlarrrr yenir bir konuyla karşınızdayım.
Ben sözlüyüm ama sözümde yüzük takılırken tüm akrabalar vardı. 70-80 kişi vardı. Bizim oralarda nişanlı kıza bayramlık getirilir. Ama müstakbel ikinci annem hiç bu konularda konusunu bile açmıyor bizim oralı olmasına rağmen. Bu durumda bu bayram bayramlıkla akrabalarıyla bize gelmesi gerekmiyor mu ? Önemli olan adetin yerini bulması.

Boyle kucuk ayrıntılara takılmayın
Daha bayrama 2 haftadan fazla var. Dur bakalım azicik ne bu acele?

Bu kadar strese sokma kendini. Geline bayramlik almak falan nedir ya.. ciddi ciddi böyle bir beklenti icinde misin?
Git kendi beğendiğin kıyafeti kendin al giy işte, kafan da rahat olur :KK66:
Hem şimdiden her adet olsun dersen ilerde onlar da sana der, adettir gelin olarak gel evimi temizle, hamile misin, sen zahmet etme çocuğuna isim bulduk bile.. uzar gider böyle adet adi altında birbirine hayatı zehir etme şeyleri..

Ben hayatta ölsemde isteyemem getirseler bile çok mahcup olurum ben kendi kıyafetimi kendim alırım ya ne demek onlar benim bayramlığımı alcak getircek? İşimize gelen herşey adet oluyor
Ama yok öyle birşey..

Hanımlarrrr yenir bir konuyla karşınızdayım.
Ben sözlüyüm ama sözümde yüzük takılırken tüm akrabalar vardı. 70-80 kişi vardı. Bizim oralarda nişanlı kıza bayramlık getirilir. Ama müstakbel ikinci annem hiç bu konularda konusunu bile açmıyor bizim oralı olmasına rağmen. Bu durumda bu bayram bayramlıkla akrabalarıyla bize gelmesi gerekmiyor mu ? Önemli olan adetin yerini bulması.
HANIMLAR SİZE GERÇEKTEN ANLATAMIYORUM ZATEN ALDIKLARINI BİLE BELKİDE BEĞENİP ÖMÜR BOYU GİYMİCEM AMA AKRABALAR TOPLANIP ONLARIN ARASINDA KIZA BAYRAMLIK VERİLİR

Adetlerin uygulanış amacı farklı aslında. Maksat kızın gönlünü hoş tutmak, sevindirmek.
Almıyorlarsa sizlik bir durum yok. Onlara derler neden almamışlar diye...

Ben de anlamadım. Nişanlı kıza bayramlık getirilirmiş, ama arkadaş sözlüymüş. Sözüm çok kalabalık olduğu için ben de nişanlı sayılırım; elbisemi getirmese kaynana adeti ve dolayısıyla beni hiç saymış olmaz mı, diyor galiba.

Sanırım ama ne bileyim almayan kaynanaya bana bayramlık al demekte bi tuhaf olur gibi geliyor
İçinden gelse alır zaten kıza
Ne bileyim ben olsam konusunu dahi açmazdım

Sanırım ama ne bileyim almayan kaynanaya bana bayramlık al demekte bi tuhaf olur gibi geliyor
İçinden gelse alır zaten kıza
Ne bileyim ben olsam konusunu dahi açmazdım

KONUYU AÇAN YOK ZATEN.. KARŞI TARAFA BEKLENTİ BİLDİRENDE YOK.

bizde de öle bir adet var. benim ailem eşime bayramlık aldı. değiştirebileceği bir yerden. eşimin ailesi almadı. ama eşim bayramın 2. günü beni çıkartıp zorla bana kıyafet aldı. ki ben almadılar vs. diye söylememiştim..

bu işlerin gönüllü olmasından yanayayım. takmayın kafaya... daha 2 hafta var...

Ya zaten aldıkları şeyleri büyük ihtimalle beğenmicem bile ama diyorum ya adettendir bizde. Bütün akrabalar bi aradayken verilir
basımıza ne gelıyorsa bu sacma detlerden gelıyor ama kısıye gore degısır mesela bızım orda adettır ama ben ıstemeedım evlendıkten bır hafta sonra anne evıne gıdılır yemek dokulur tabı altınları takmak sartıyla :KK45::KK53:ama ben onlarıda takmadım annem baya kalayladı benı ama olsun yapmadım :cool::KK37:

bizde de öle bir adet var. benim ailem eşime bayramlık aldı. değiştirebileceği bir yerden. eşimin ailesi almadı. ama eşim bayramın 2. günü beni çıkartıp zorla bana kıyafet aldı. ki ben almadılar vs. diye söylememiştim..

bu işlerin gönüllü olmasından yanayayım. takmayın kafaya... daha 2 hafta var...

Ya işte ben bunu anlatmaya çalışıyorum kıyafet meraklısı değilim ki banane onların alacağı kıyafetten ama ortada yapılan bir adet var. Nişan boğçasıda bir adettir buda öyle bir şey. Anlatamıyorum herkes yargıcı burda...

X