• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bazen aile en büyük hayal kırıklığın olabilir

rosalinda94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Kasım 2025
9
2
1
31
Merhaba ,
Hayatım boyunca aileme büyük fedakârlıklar yaptım. Küçüklüğümden beri kardeşime baktım, ev işlerini üstlendim ve derslerime odaklandım. Annem, çalışmaya gidip eve pek ilgi göstermeyen biriydi ve bu süreçte tüm sorumluluklar benim omuzlarımdaydı. Ailem, maddi ya da manevi anlamda pek destek olmamıştı.

Erkek kardeşim ve eşi, uzun yıllar boyunca ailemle aynı apartmanda yaşadılar ve erkek kardeşime hayatının her aşamasında büyük kolaylıklar sağlandı; eşyasından, evine, işine, eşinin işine kadar kadar her şey ailem tarafından temin edildi. Arabada alındı!
Buna karşılık, benim tüm emeklerim ve sorumluluklarım görmezden gelindi.
Yaşam konforum geleceğim hiç düşünülmedi.
Klasik kız çocuğu evlensin gitsin naparsa yapsın kafası.

Ayrıca, yaklaşık on üç yıldır evli ve kirada olmama rağmen, bu evlilik boyunca ailemden hiçbir şekilde destek görmedim. Evlenirken bir kaç Çeyiz ve 2 bilezik dışında bir şey yapılmadı.
Maddi ya da manevi ihtiyacın var mı diye laf olsun diye bile sorulmadı.7 saat mesafede başka şehirde evliyim masraf oluyor diye yanıma bile gelinmedi yıllarca.

Ben tüm bunlara gönül koyup 6 yıl gitmedim eve görüşmedim de. Kimsenin umrunda olmadı.
Bu arada,
Erkek kardeşimin ve eşinin annemlerin özel hayatına müdahale etmesi annemin telefonunu dinliyormuş ve eve kamera yerleştirmiş ve bu durumun ortaya çıkmasıyla, ailem erkek kardeşimi ve eşini evden uzaklaştırdı. (Kovdu)
(Bu arada kardeş ile gelin bir ev almışlar taksitle bu dinleme olayı patlak vermese bizim evde oturup aldıkları evi kiraya vereceklermiş.)

Onlar gittikten sonra ailemin ilgisi bir anda bana yöneldi ama yine de maddi ya da manevi destek sağlanmadı. Sadece yüzeysel bir iletişim ve demagoji ile yetinildi.
Derdin var mı diye sorulmuyor sürekli arayıp onların yaptıklarını anlatıyorlar.
Boşalttıkları evi kiraya verdiler.Kiracıyı depozitoyu anlatıyorlar

Şu anda, ailemle iletişim kurmak beni duygusal olarak zorluyor. Onların ilgisi, bir tür vicdan rahatlatma çabası gibi görünüyor.
Asla ayrım yapmadıklarını iyi anne baba olduklarını düşünüyorlar beni asıl delirten de bu.

Görüşmek hiç istemiyorum,ağlıyor sızlıyorlar
Peki, bu durumda ben nasıl bir yol izlemeliyim?
Bıktım🥺

Son düzenleme:
Yani bir nevi kum torbası yapmışlar sizi.
Şu anda sizin söylediklerinizi anlayacak durumda değiller.
Dertleri sızlanıp pışpışlanmak sadece.
Şöyle yapın istemediğiniz anlarda açmayın telefonları biraz mesafe koyun.
Yani her aradıklarında ulaşılabilir olmayın.
Uydurun bir şeyler gitsin sınır çizin.
Canınız istediği zaman konuşun onda da kısa tutun kapatmam lazım deyip kapatın.

Görüşmek istemedikçe vicdan yaptırıyorlar görüşsem hiç bir şey değişmiyor aynı tutumları bencillikleri değişmiyor oğullarıyla küs diye şuan bana sardılar 6 yıl görüşmediğim de kimse napıyorum diye arayıp sormadı.
Annem görüşmeyip ne yapacaksın bizimle yarın öbür gün boşansan bize geleceksin
tıpış tıpış diyor

O kadar zaman aranmaman ne kadar kötü ,bunları sordun mu neden aramadiniz diye ..
Burda yazdiginiz şeyleri söylediniz mi ,ne diyorlar.. kabul etmiyorlar değil mi..
Haftada bir arasanız sadece uzatmadan konuşup kapatsaniz.. tamamen silmek de bilemedim..

Bu kısmın ayrıntılarını dinlemek isterim. Neler oldu?
Benim görüşmediğim son zaman diliminde olmuş annemin telefonunda yönlendirme ve dinleme programı bulundu babam evde küçük kamera buldu
Annem ara ara şüpheleniyordu gelin bazen benimle bir anda küsüyor soğuk yapıyor ya da ona söylemediğim konuları nerden biliyor diye artık kardeşimle anneminde konuşmalarını her şeyi dinliyormuş
Annem yine teyzemle gelinle ilgili konuşmuş (kendi evinde )çekiştirdi klasik kaynana bu duyup annemle kavga etmiş işte seni dinliyorum her şeyi biliyorum seni ifşa edeceğim diye tehdit etmiş ifşa falan deyince babam şüphelenip evi aramış kamerayı öyle bulmuş
Annemin sosyal medya hesaplarından da kendilerini engellemişler

Ailen geline dava açmıştır inşallah

O kadar zaman aranmaman ne kadar kötü ,bunları sordun mu neden aramadiniz diye ..
Burda yazdiginiz şeyleri söylediniz mi ,ne diyorlar.. kabul etmiyorlar değil mi..
Haftada bir arasanız sadece uzatmadan konuşup kapatsaniz.. tamamen silmek de bilemedim..
İşte son kısım da karar versem silmek? O kadar hakkediyorlar ki
Ama bize dayatılan anne baba kutsallığı
Asla kabul etmiyorlar sen görüşmek istemedin arasaydın gelseydin diyorlar biz ne yaptık ki ?

Ailen geline dava açmıştır inşallah
Allah’ın her günü kavga ettim savcıya gönderdim annemi savcı demiş işlerinden olurlar resmi çalışıyor ikiside torpille sokuldu işe
O kadar uğraştık torpille sokacağız diye Boşver deyip kapattılar konuyu
Bende bir kaç kez annemle telefonda kavga edip konuşmuştum muhtemelen onu da dinlemiştir
Eşimle ilgili bir şeyler anlatmıştım benimde özelimi
dinlemiştir
Sürekli kayırılan kudurtulan çocuk bu denli büyük bir olayda da korunuyor.
Kendi ayrı hayatına seçtiği insan ayrı bir sorun

Allah’ın her günü kavga ettim savcıya gönderdim annemi savcı demiş işlerinden olurlar resmi çalışıyor ikiside torpille sokuldu işe
Bende bir kaç kez annemle telefonda kavga edip konuşmuştum muhtemelen onu da dinlemiştir
dinlemiştir
Aferin ailene ne oldukları belli zaten annenin ayağına yediği kul hakları dolanıyordur iyi olmuş yakında anne babanın seks videosunu sosyal medyada görürsün hiç ağlamasın boşuna hak etmiş

Aferin ailene ne oldukları belli zaten annenin ayağına yediği kul hakları dolanıyordur iyi olmuş yakında anne babanın seks videosunu sosyal medyada görürsün hiç ağlamasın boşuna hak etmiş
Bende bunu düşünüyorum korkunç ☹️
Ki babam perde 2 cm açık kalsa çeken giyimimize her şeye dikkkat eden bi adam
Gel gör ki uğraştığımız şeylere inanamıyorum
Bu arada oturdukları yerde herkes duydu rezil olduk yani oldular

Kendim anne olana kadar ailemin kusursuz olduğuna inanırdım,şimdi 2 çocuk büyüten ve eğitimli çalışan bir anne olarak ailemin kusurları bizi büyütürken ki yanlışları ara ara rahatsız ediyor.
Fakat kabullendim onları.
Bu hayatta herkesin türlü sınavı var.
Seçemedik onları.
İyisiyle kötüsüyle onlarda anne baba.
Var olsunlar yeter.

Kendim anne olana kadar ailemin kusursuz olduğuna inanırdım,şimdi 2 çocuk büyüten ve eğitimli çalışan bir anne olarak ailemin kusurları bizi büyütürken ki yanlışları ara ara rahatsız ediyor.
Fakat kabullendim onları.
Bu hayatta herkesin türlü sınavı var.
Seçemedik onları.
İyisiyle kötüsüyle onlarda anne baba.
Var olsunlar yeter.
Haklısınız, çok olgun bir düşünce katılıyorum.
Ama pratikte bu şekilde olmuyor bir yerde dolup taşıyorsun sabrın sınanıyor normalde yolda görsem selam vermeyeceğim insanlar annem babam olmuş :(

dinlemiştir
Sürekli kayırılan kudurtulan çocuk bu denli büyük bir olayda da korunuyor.
Kendi ayrı hayatına seçtiği insan ayrı bir sorun
𝐨𝐠̆𝐥𝐮𝐧𝐮 𝐠𝐞𝐥𝐢𝐧𝐢𝐧𝐢 𝐡𝐚𝐤,𝐡𝐮𝐤𝐮𝐤 𝐠𝐨̈𝐳𝐞𝐭𝐦𝐞𝐝𝐞𝐧 𝐚𝐬𝐥𝐚 𝐥𝐚𝐲𝛊𝐤 𝐨𝐥𝐦𝐚𝐝𝛊𝐤𝐥𝐚𝐫𝛊 𝐲𝐞𝐫𝐞 𝐤𝐚𝐲𝛊𝐫𝐚𝐫𝐚𝐤 𝐬𝐨𝐤𝐚𝐧,𝐛𝐮𝐧𝐝𝐚𝐧 𝐦𝐮𝐭𝐥𝐮𝐥𝐮𝐤 𝐝𝐮𝐲𝐚𝐧 𝐛𝐢𝐫 𝐚𝐢𝐥𝐞 𝐢𝐜̧𝐢𝐧 𝐟𝐚𝐳𝐥𝐚 𝐬̧𝐞𝐲𝐥𝐞𝐫 𝐛𝐞𝐤𝐥𝐢𝐲𝐨𝐫𝐬𝐮𝐧𝐮𝐳.𝐇𝐢𝐜̧ 𝐮̈𝐳𝐮̈𝐥𝐦𝐞𝐝𝐢𝐦 𝐥𝐚𝐲𝛊𝐤𝐥𝐚𝐫𝛊𝐧𝛊 𝐛𝐮𝐥𝐦𝐮𝐬̧𝐥𝐚𝐫,𝐡𝐚𝐤𝐞𝐭𝐭𝐢𝐤𝐥𝐞𝐫𝐢 𝐦𝐮𝐚𝐦𝐞𝐥𝐞 𝐛𝐮𝐲𝐦𝐮𝐬̧ 𝐳𝐚𝐭𝐞𝐧 𝐛𝐚𝐤𝛊𝐧 𝐠𝐞𝐥𝐢𝐧𝐢 𝐯𝐞 𝐨𝐠̆𝐥𝐮 𝐨𝐧𝐚 𝐠𝐨̈𝐫𝐞 𝐝𝐚𝐯𝐫𝐚𝐧𝐦𝛊𝐬̧.𝐒𝐢𝐳𝐢𝐧 𝐲𝐚𝐩𝐦𝐚𝐧𝛊𝐳 𝐠𝐞𝐫𝐞𝐤𝐞𝐧 𝐲𝐨𝐤 𝐬𝐚𝐲𝐦𝐚𝐤.𝐊𝐞𝐧𝐝𝐢𝐥𝐞𝐫𝐢𝐧𝐞 𝐡𝐚𝐲𝛊𝐫𝐥𝐚𝐫𝛊 𝐲𝐨𝐤 𝐬𝐢𝐳𝐞 𝐡𝐢𝐜̧ 𝐨𝐥𝐦𝐚𝐳.

Benim görüşmediğim son zaman diliminde olmuş annemin telefonunda yönlendirme ve dinleme programı bulundu babam evde küçük kamera buldu
Annem ara ara şüpheleniyordu gelin bazen benimle bir anda küsüyor soğuk yapıyor ya da ona söylemediğim konuları nerden biliyor diye artık kardeşimle anneminde konuşmalarını her şeyi dinliyormuş
Annem yine teyzemle gelinle ilgili konuşmuş (kendi evinde )çekiştirdi klasik kaynana bu duyup annemle kavga etmiş işte seni dinliyorum her şeyi biliyorum seni ifşa edeceğim diye tehdit etmiş ifşa falan deyince babam şüphelenip evi aramış kamerayı öyle bulmuş
Annemin sosyal medya hesaplarından da kendilerini engellemişler

ee sonuç olarak ne yapıldı? çünkü bu yaptıkları suç ve bunun hapis cezası var.

Bende bunu düşünüyorum korkunç ☹️
Ki babam perde 2 cm açık kalsa çeken giyimimize her şeye dikkkat eden bi adam
Gel gör ki uğraştığımız şeylere inanamıyorum
Bu arada oturdukları yerde herkes duydu rezil olduk yani oldular
İyi olmuş valla

ee sonuç olarak ne yapıldı? çünkü bu yaptıkları suç ve bunun hapis cezası var.
hiç bir şey yapılmadı annem savcı ile görüştü savcı işlerinden olurlar telefonlarına el koyarız mahkeme açılır vs demiş babam vazgeçti şikayetçi olmadılar işlerinden olmasınlar ve olaylar uzamasın diye ben açayım dedim onada izin vermediler şimdi ayrı evlerinde mutlu mesut yaşıyorlar hiç de bir şey olmadı

hiç bir şey yapılmadı annem savcı ile görüştü savcı işlerinden olurlar telefonlarına el koyarız mahkeme açılır vs demiş babam vazgeçti şikayetçi olmadılar işlerinden olmasınlar ve olaylar uzamasın diye ben açayım dedim onada izin vermediler şimdi ayrı evlerinde mutlu mesut yaşıyorlar hiç de bir şey olmadı

inandırıcı değil.

Back
X