Bazen eşime ulaşamıyorum

Hemen yine etiket yapıştırılmış “oşonoz onormol.” 😒 Eşiniz hiç de anormal falan değil. Eşimi çok seviyorum, onunla vakit geçirmeyi çok seviyorum ama yalnız yemek yemeyi, saatlerce “sessizce” kitap okumayı, battaniyeye sarınıp tek başına film izlemeyi de çok seviyorum. Eşim buna saygı duymasa, hep dip dibe ve iletişim halinde olmak istese çok bunalırdım.

Canim bak bu bir sorun degil kendimden biliyorum :) esim devamli konusur ben bir seye canim sikildiysa susarim. Anlat der anlatmam. Ufak bir meseleyi dillendirmek anlamsiz gelir bana. Bazen asiri moralim bozulmustur esim yanimda degilse hemen onu ararim sesini duymak bana iyi gelir. Esim cok romantiktir ben odunum :olamaz: karakter meselesi yani cok takilma. Bu sizi kotu cift yapmaz. Degistirmeye calisma sen de degisme. Birbirinizi oldugunuz gibi kabullenin.
Ortada bir sorun yok yani :)
Tam zit ciftiz o zaman esinizle oturup bir ağlayalım dagladiniz yuregimizi :KK53: Sanırım işin sonu bu olacak ama ona kendi gibi davranmak istiyorum bende artık. Kendisi konuşmaya başlayınca bu seferde ben alacağım depresyon hirkami üzerime. Fena olmaz dimi:63:

Bence takılmayın, benim eşimde aynı:) Hatta ilk zamanlar benim ailemle çok iletişimime bile tepkiliydi ama orta yolu bulduk. Zaten arada seninde sessizliğe yalnızlığa ihtiyacın olacak ve bu şekilde seni anlayan biri ile birlikte olduğun için şanslı hissedeceksin;)

Esiniz kova burcu mu? Tamda boyle tanıdığım biri var. Ona ulasmak o kadar zor ki. Istediği zaman arar sorar ama o istemezse asla görüşülemez ulaşılmaz. Bu kişinin ablası psikolog, o bile hiç birşey yapamiyormuş kardeşine. Onu öyle kabul ettik ama evliliği zor olur diyordu.

hep dip dibe ve iletişim halinde olmak istese çok bunalırdım

Öyle ölmem füze at :KK61:
O zaman bende depresyon hırkamı giyeyim ne yapayım.
Bir hırkamın kollarini sündurup geliyorum:KK48:
Saja bir yana ise yarayacaksa yapacağım bunu gerçekten. Ben üstüne gitmezsem daha çok kapanir gibi hissediyorum da hep konusarak halletmekten yana olduğum için hangisi doğru sizce?
Onun gibi mi davranmak yoksa sadece onu iletisim için darlamamak ama kendim olmak mı bu dönemlerinde?

Esiniz kova burcu mu? Tamda boyle tanıdığım biri var. Ona ulasmak o kadar zor ki. Istediği zaman arar sorar ama o istemezse asla görüşülemez ulaşılmaz. Bu kişinin ablası psikolog, o bile hiç birşey yapamiyormuş kardeşine. Onu öyle kabul ettik ama evliliği zor olur diyordu.
Aksine yay :KK31:

Bence takılmayın, benim eşimde aynı:) Hatta ilk zamanlar benim ailemle çok iletişimime bile tepkiliydi ama orta yolu bulduk. Zaten arada seninde sessizliğe yalnızlığa ihtiyacın olacak ve bu şekilde seni anlayan biri ile birlikte olduğun için şanslı hissedeceksin:KK66:
Benimkide bana diyor annenle konuscak ne buluyorsun bu kadar gerçekten diye ya da biz sohbete kaptirmis giderken aynı ortamda o 2 saat sonra sessizlesiyor birazcık. Anneni ara demesem genelde aklına gelmez arayinca da en çok abartisiz 3-5 dakika o da en çok. Bende onlara :KK64:boyle bakıyorum

Tam zit ciftiz o zaman esinizle oturup bir ağlayalım dagladiniz yuregimizi :KK53: Sanırım işin sonu bu olacak ama ona kendi gibi davranmak istiyorum bende artık. Kendisi konuşmaya başlayınca bu seferde ben alacağım depresyon hirkami üzerime. Fena olmaz dimi:63:

Zit degilssiniz bence. Esim oyun oynamaz eline telefonu almaz ben kk.ya girerim :) hep dip dibe sikiliyorum ama ben ya :( esimi cok seviyorum 10 kere dunyaya gelsem yine onunla evlenirdim ama hep dip dibe daral geliyor bana :) o da bana turunun son ornegisin der :)))

Bence normal diyenler mevzuyu tam anlamadı.
Pis bi kova burcuyum, yalnızlığımi ölümüne seviyorum, tatile eşlik etmek isteyen arkadaşlarıma ama ben tek başıma gitmek istiyorum demisligim var. Evet, 4 saat kitaba da gömülebilirim, 2 saat filme de. Bunlar gayet doğal. Hatta insan eşinden ayrı tatile de çıkabilir bence.
Lakin aynı evi paylaştığın insanla 1 gün boyunca 2 cümle kurmamak bana bile anormal. En azından sofrada buluşulur insan olduğunu hatırlarsın. Yüzünü görünce 2 laf atarsın...
He çözüm dersen, asla tenezzül etmem iletişime geçmek istemeyene ama canı istediğinde muhabbetli pitiriciga dönüşmez de. Yok öyle bi dünya. Yaşattığını yaşatırdim sanırım, her seferinde olmasa da

yapısı oyledır
kafamda bırsey varsa dusunuyorsam baska bırseyı kafam kaldırmaz 5 yıllık evlıyım bende bazen ayrı odaya gıder netflıxe ya da kıtaba falan gomulurum yanı evlendık dıye dureklı dıp dıbe olmamalıyız bence

sıze zaman ayırıyorsa ıhmal etmıyorsa sorunlarınızda yanınızdaysa sevgı saygı varsa haftada bır gun kendı kabuguna cekılmesıne ses cıkarmayın derım herkesın kendı ıcıne dönme kendini dınleme rahatlama rıtuelı farklı olabılır

Bence normal diyenler mevzuyu tam anlamadı.
Pis bi kova burcuyum, yalnızlığımi ölümüne seviyorum, tatile eşlik etmek isteyen arkadaşlarıma ama ben tek başıma gitmek istiyorum demisligim var. Evet, 4 saat kitaba da gömülebilirim, 2 saat filme de. Bunlar gayet doğal. Hatta insan eşinden ayrı tatile de çıkabilir bence.
Lakin aynı evi paylaştığın insanla 1 gün boyunca 2 cümle kurmamak bana bile anormal. En azından sofrada buluşulur insan olduğunu hatırlarsın. Yüzünü görünce 2 laf atarsın...
He çözüm dersen, asla tenezzül etmem iletişime geçmek istemeyene ama canı istediğinde muhabbetli pitiriciga dönüşmez de. Yok öyle bi dünya. Yaşattığını yaşatırdim sanırım, her seferinde olmasa da
nasıl yanı 1 gun boyunca aynı evın ıcınde asla konusmuyorlarmıymıs
arada yorumlarda mı yazıyor bu ben gormedım bunu oyleyse ıs degısır

nasıl yanı 1 gun boyunca aynı evın ıcınde asla konusmuyorlarmıymıs
arada yorumlarda mı yazıyor bu ben gormedım bunu oyleyse ıs degısır
Hatta 2 gün bile dedi arkadaş. İletişim kurmaya çalışınca da bozulup ters ters tepkiler veriyormuş adam... aynı evde birine sebepsiz tavırlı gibi. Ergenmisin, medeniyet mi görmedin derler adama.

Hatta 2 gün bile dedi arkadaş. İletişim kurmaya çalışınca da bozulup ters ters tepkiler veriyormuş adam... aynı evde birine sebepsiz tavırlı gibi. Ergenmisin, medeniyet mi görmedin derler adama.
ay tovbe yarabbım
baska sıkıntıları var ozaman esınden sakladıgı . yalnız kalmak ıstıyorum dıyebılır ama ne o ters ters cevap vermeler ates olsan cürümün kadar yakarsın noluyoruz derım yanı

bence eşiniz normal.sürekli konuşmak zorunda değilki insan arada kafasını dinlemek yalnız başına kitap okumak,film izlemek ister.bende öyleyim.bazen birlikte film izleriz bazen herkes kendi birşeyler yapar.sürekli iletişim halinde olmak beni sıkar.

Hanımlar selam,
Ben 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle sevgililik, nişanlılık dönemim oldu. O dönemlerde de ara ara hep kendini dış dünyaya kapatır gibi olurdu. Yani bir film açar saatlerce izler, uzuuun süre kitap okurdu tabi ben çok farkında değildim çünkü buluşmalar genelde dışarıda olurdu.
Ama ailesine girdiğimde aile üyelerinin de birbiriyle çok sohbet etmediğini gördüm lakin biz tam tersi aileydik sürekli iletişim halinde olan, bir şeyler paylaşan, film izlerken bile genelde konuşan.
Eşimde bazen yanımda suskun olurdu ama haftada 1 görüştüğümüzden çok takmadım çünkü ona konuşmayı ve paylaşım yapmayı çok sevdiğimi söylemiştim o da buna alışacağını söylemişti bende gerçekten alışır sandım.
Misal haftada 4 gün iletişim iyiyse 2 gün tv ye gömülür oldu. Bir hafta iletişim kesik kesik giderken bir hafta çok iyi gidiyor gibi çalkantılı bir durum. Sorun mu var dediğim de olmadığını sadece durup bir şeyler izlemek istediğini söylüyor. Ama ben bu duruma çok üzülüyorum. O dönemlerinde iletişim kurmaya kalktığımda ya sınırlı cümleler kullanıyor ya da kafasının sistigini belli eden hareketler yapıyor. Ben ise sadece o konuşmak istediğinde konuşmak istemiyorum. Her zaman iletişimin ve paylaşimin olmasını gerektiğini düşünüyorum.

Hangimiz anormaliz? Ona nasıl ulaşabilirim?
Nasıl daha iyi iletişimde kalabiliriz tavsiyelerinizi duymak istiyorum.
Terapist demeyin çünkü gitmez önermiştim. Ona bu ailede bu şekilde gördüğü için bu durum çok normal geliyor. İki aile uyesiyle bu durumu paylaştığımda daha önce de böyle olduğunu evdeki iletisimsizlik sonucunun bu durum olduğunu aile uyelerinin hepsinin böyle olduğunu söylediler ve gördüğüm üzere evet öyle :KK16: bana bir çare. Sende umursama falan deyin ya da alıştırmak için ne yapabilirim vs vs

Eşinizin normal hali bu, bence onu böyle kabul edin. Size ikili oynamamış evlenmeden önce neyse o şekilde devam ediyor. ☺️

ay tovbe yarabbım
baska sıkıntıları var ozaman esınden sakladıgı . yalnız kalmak ıstıyorum dıyebılır ama ne o ters ters cevap vermeler ates olsan cürümün kadar yakarsın noluyoruz derım yanı
Evet canım ya. Bak arkadaşın bu 2 mesajı konuyu özetliyor
Bazen gün içinde 0 a yakın iletişim bana normal gözükmüyor. En azından insan biraz ara verip bir kahve sigara yapar eşiyle ya da hadi seninde hoşlandığın filmi izleyelim bu sefer der gibi geliyor
Kendi alanımda is bulmadan daha eğitime devam etmek istemiyorum. Kursa yazıldım.
Cocuk evet bazen düşünüyoruz. Esimde öyle diyor 😃
aslında daha çok üzüldüğüm film arasinda 5 dakika bir şey konustugumda dur dur bir şey soracagim ya da soyleyecegim dedigimde patlayacak barut gibi tepki vermesi. Yani 5 dakikadan ne olur ki
Şimdi buna kalkıp adam hak verenler ilginç.
Bir üye demiş anlıyorum, çünkü ben de öyleyim. O yüzden evlenmeyecegim. O zaman amenna.
Benim de bir arkadaşımin eşi sürekli sen diğer oda da oturasana, ben film seyredicem sen salonda takilsana vs. diyormuş kıza. Yeni de evlilerdi. Kız adamı terk edince şok oldu. Ortalığı birbirine kattı. Böyleleri kendi de bilmiyor işte. 2 kişilik bir yola cikacaksan kendini yontacaksin, biraz uyum sağlayacaksin. Yemiyorsa da kaba etinin üzerine oturup tek yaşamayı bileceksin. 😄

Hanımlar selam,
Ben 1 buçuk yıllık evliyim. Eşimle sevgililik, nişanlılık dönemim oldu. O dönemlerde de ara ara hep kendini dış dünyaya kapatır gibi olurdu. Yani bir film açar saatlerce izler, uzuuun süre kitap okurdu tabi ben çok farkında değildim çünkü buluşmalar genelde dışarıda olurdu.
Ama ailesine girdiğimde aile üyelerinin de birbiriyle çok sohbet etmediğini gördüm lakin biz tam tersi aileydik sürekli iletişim halinde olan, bir şeyler paylaşan, film izlerken bile genelde konuşan.
Eşimde bazen yanımda suskun olurdu ama haftada 1 görüştüğümüzden çok takmadım çünkü ona konuşmayı ve paylaşım yapmayı çok sevdiğimi söylemiştim o da buna alışacağını söylemişti bende gerçekten alışır sandım.
Misal haftada 4 gün iletişim iyiyse 2 gün tv ye gömülür oldu. Bir hafta iletişim kesik kesik giderken bir hafta çok iyi gidiyor gibi çalkantılı bir durum. Sorun mu var dediğim de olmadığını sadece durup bir şeyler izlemek istediğini söylüyor. Ama ben bu duruma çok üzülüyorum. O dönemlerinde iletişim kurmaya kalktığımda ya sınırlı cümleler kullanıyor ya da kafasının sistigini belli eden hareketler yapıyor. Ben ise sadece o konuşmak istediğinde konuşmak istemiyorum. Her zaman iletişimin ve paylaşimin olmasını gerektiğini düşünüyorum.

Hangimiz anormaliz? Ona nasıl ulaşabilirim?
Nasıl daha iyi iletişimde kalabiliriz tavsiyelerinizi duymak istiyorum.
Terapist demeyin çünkü gitmez önermiştim. Ona bu ailede bu şekilde gördüğü için bu durum çok normal geliyor. İki aile uyesiyle bu durumu paylaştığımda daha önce de böyle olduğunu evdeki iletisimsizlik sonucunun bu durum olduğunu aile uyelerinin hepsinin böyle olduğunu söylediler ve gördüğüm üzere evet öyle :KK16: bana bir çare. Sende umursama falan deyin ya da alıştırmak için ne yapabilirim vs vs
Bunalıyor galiba bazen, kendisine vakit ayırmak bi süreliğine kendini dış dünyaya herkese size bile kendini kapatarak terapi uyguluyor kendisine galiba kafasını toparlama ihtiyacı olduğunda. Ona size karşı böyle birşey uygulamasına gerek olmadığını çünkü biz aynıyız seninle biriz demenin şekillerini bulun film izliyosa gidin dizine uzanın veya ona çerez içecek falan hazırlayıp beraber yiyin falan dikkatini dağıtın eliyle oynayın mesela iter gibi yaparsa ısırın bi daha itmez 😀 komik gibi gelebilir ama işe yarar

Back
X