Bebeğe kilo aldırma efsanelerinin gerçek hikayeleri ;)

Esralhan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2015
860
469
33
39
Selamlar herkese.
Ben bu konuda farklı farkli konular altında bazı yorumlarda veya farkli sitelerden okuduklarima göre bazi yiyeceklerin bebek uzerinde efsane etkileri var, mesela ultrasonda zayıf bebek olarak görünen bebek,son ayda annenin hergün kısır yemesiyle 4.5 kilo doğması :oha:
Veya hurma ,tahin ,pekmez sütlaçın efsanevi etkisini uzun uzun anlatan yazılar.
Ama varmıdır bunların gerçek olanlari, deneyimleyipde şu doğru bu doğru ,ben yaşadım, görümcem,kardeşim... bunu denedi bebeği şöyle doğdu vs gibi örnekler:halay:

Ben de cevizin anne karnindaki bebegi guclendirdigini ve kilo aldirdigini duydum. Bir arkadasimin yakininin bebegi boyle kilo almis............

Tek bildigim pekmez canim kansızlıgim vardi bebekte zayıftı son ayımda yemiştim kanimda duzeldi bebekte toparlandi fazla degil 3.5 kilo dogdu ;) dut pekmezi

Ben de cevizin anne karnindaki bebegi guclendirdigini ve kilo aldirdigini duydum. Bir arkadasimin yakininin bebegi boyle kilo almis............
Cevizi tuketmek lazim tabi, kilo aldirsin aldirmasin içindekiler bebeğe baya faydali die biliyorum ;) ama tabi bide bu etkisi varsa ne ala :)

Kisirla bebek kilo mu almis kimisi de cig bulgurun bwbege zararli oldugunu soyluyor cok ilginc:)
Aaaa bak bunu hiç duymamıştım :KK57:
Ya bulgur zaten öyle pişen bisey değilde sanki şişen birşey , bence yoktur öyle birşey ya, kısır neden zararli olsunki :KK64:
Hani pismemis yumurta ve et çok zararli onu biliom ama bulgurdan zarar gelmez bence ama yinede doktoruma soracam içime şüphe saldın :KK64:

Aaaa bak bunu hiç duymamıştım :KK57:
Ya bulgur zaten öyle pişen bisey değilde sanki şişen birşey , bence yoktur öyle birşey ya, kısır neden zararli olsunki :KK64:
Hani pismemis yumurta ve et çok zararli onu biliom ama bulgurdan zarar gelmez bence ama yinede doktoruma soracam içime şüphe saldın :KK64:
bende bulgurun zararını duydum ama hamileyken degil bebek dogduktan sonra emzirirken hele de erkek bebek için

bende bulgurun zararını duydum ama hamileyken degil bebek dogduktan sonra emzirirken hele de erkek bebek için
Benim kız :anne: ama yinede bulgurun hiçbir zararını duymamıştım. Enteresan. Zaten hiçbirşeyi abartmamak lazim, dozunda beslenmeli herşeyden ;)
Hani bebişim tombis olsun istiyorum ama bu tarz şeylerede gerwk yok galiba, dengeli beslenelim, gerisi hayırlısı artık :anneadayı::nazar:

Back
X