bebeğe ölmüş kişinin ismini vermek

dutyapragi

evimin neşesi seni bekliyoruz
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2013
1.270
446
Fikirlerinize çok ihtiyacım var.
Maalesef hala hamile değilim. Ama hamile kalmak istiyorum. İNŞALLAH.
Ama şimdiden bir sorunumuz var.
Eşimin 1.5yıl önce erkek kardeşi vefat etti. Cenaze günü dahil bütün akrabaları bir oğlunuz olsun adı mümin olsun dediler. Herkes anlaşmış gibi aynı şeyi söylediler.
Cenazeden 1.2 ay sonra bu konuyu eşime anlattım bana hak verdi. Kardeşinin adını koymamak konusunda anlaştık.
Ama son zamanlarda hep aynı konudan dolayı tartışıyoruz. Israrla oğlumuz olursa kardeşinin adını koyacağını söylüyor. Ve daha önceden bu konu hakkinda konuşup anlaştığımızı kabul etmiyor.
Kısaca ben asla istemiyorum. Eşim ısrarla kardeşinin adını koymak istiyor
Eşimi de kırmak istemiyorum.
Bana akıl verin. Ben şimdi ne yapayım

iki isim koyun siz de olmaz mı? biri eşinin kardeşinin adı olsun diğerini de sen bul istediğini koy bence. gün doğmadan neler doğar, daha çocuk bile yokken ortada bunun için birbirinizi kırmayın derim. olduğu zaman düşünürsünüz.

öyle söylemesi kolay diyebilirsin benzer durumu ben de yaşadım. ben de daha hamile değilim, eşim ailenin ilk çocuğu, bu nedenle kayınpederim isim koyacakmış (kendi adını ya da başka bi isim) öyle diyorlar. eşimin istediği bi isim vardı 'oğlum olsa hep yusuf olmasını isterdim' demişti birinde. ben de onun yanına isim bulmuştum. şimdi birimiz istediğimiz isimden vazgeçmek durumundayız.. biraz tartıştık bu konuda. sonra amaaan bi çocuk olsun da bakarız, dedim. öyle işte.

yanina bi isim bulun , esin kararliysa degismesi zor biraz ..
fikir degistirmek için yorulacaginiza ikinci isme odaklanin derim

bence iki isim verin, eşinizin kardeşinin ismini istemesi gayet normal, eğer benimde bir kızım olursa annemin ismini vericem kim ne derse desin

Malesef iki isim koyamıyoruz. Çünkü bizim soyismimiz 14 harften oluşuyor. Hacıishakoğlu. Zaten çoook aşırı uzun. İki isim olursa daha da zorlaşır çocuğun işi.

Neden karşı çıktığıma gelince. Benim ismimde babaannemin 20yaşında ölen kız kardeşinin adı. Çok iyi hatırlıyorum beni küçükken "adı benzemiş yaşı benzemesin"diye sevdilet. Aynı sıkıntıyı çocuğum da yaşasın istemiyorum. Çocuğumu severken insanların aklına her zaman ölmüş bir genç gelecek

Malesef iki isim koyamıyoruz. Çünkü bizim soyismimiz 14 harften oluşuyor. Hacıishakoğlu. Zaten çoook aşırı uzun. İki isim olursa daha da zorlaşır çocuğun işi.

bence sorun olmaz bu, soyadı da adı da çok uzun olan birçok kişi tanıdım. Örneğin, ismi Muhammet Furkan soyadı da 11 harfli bir şey gibi. İkinci ismini de Alp, Efe, Ege, Can gibi kısa isimlerden seçerseniz daha kısa da olabilir.

Ölen kişinin isminin konulmasında ne var k? Benim ismimde öyle hatta o halam hiç evlenmemiş kaderi benzemesin derler. Bence bu dua gibi bir şey insanlar dua ediyorlar hiç bir şey denmemesindense dua iyi bence

allah hayırlısıyla hayırlı bi evlat versin de tek derdiniz ismi olsun..

ya onu bırakın benim arkadaşıma kız birde ölen ağabeyinin adını vermişler. gökhan. yuh demiştim anlattığında

Dünyadaki bütün isimler bir ölünün ismi canım:KK69:

Hurafe, batıl inanç bunlar. Koyarsam kaderi benzer falan...

Ha ismi sevmezseniz iş başka tabi

Belki oğlunuz bile olmayacak neden şimdiden birbirinizin kalbini kırıyorsunuz?
Bence 2 isim mantıklı.
Bu konuda eşini kırma zaten kardeşini kaybetmiş.

Daha ortada hamilelik yok.
Hamilelik olsa erkek olacağı kesin mi?
Şimdiden hayatı zehir etmeyin kendinize de eşinize de.
Zamanı gelince ikna olmazsa da iki isim verirsiniz.

benim bir tanıdığımın çocuğu olmuyordu,senelerce tedavi olduğu halde olmamıştı.depremde kardeşini kaybetti ve bir süre sonra hamile kaldı.doğan çocuğuna ölen kardeşinin adını verdi.
başka bir tanıdığım eltisinin ölen bebeğinin ismini verdi.
yani ölenlerin ismi konulunca ne oluyor,sen de 2. bir isim daha ver.:KK66:

X