bebeğe yapılacak testler neler ve hangileri ücretli?

ukalady

Guru
Kayıtlı Üye
16 Haziran 2010
1.048
135
323
İzmir
merhabalar. ben 30 haftalık hamileyim ve doğum için hastane bakıyorum. iki hastane arasındayım biri 1500 tl fiyat verdi diğer 850. şimdi merak ettiğim şu doğumdan sonra bebeğe yapılacak testler doğum ücretine tabi mi yoksa bütün hastaneler bunlar için ücret mi alyor? yoksa kimisi doğum fiyatına dahil ediyor kimisi etmiyor mu? örneğin topuktan kan alınması ücretli mi? bunu sağlık ocagında da yaptırabiliyor muyuz? ya da troid testi falan varmış bunlar ücretli mi oluyor?

Ben de 39. haftamdayım, ben doğum yapacağım hastaneye sorduğumda fiyata neler dahil diye bebekle ilgili testlerin dahil olduğunu söylemişlerdi. Başka hastaneye de fiyat sormadım zaten ama en azından tel. ile bilgi al ki kötü bir fatura sürprizi olmasın...

Bazı hastanelerde doğum paketleri oluyor,hastaneden hastaneye değişiyor sanırım.
Benim gittiğim hastanede doğum ücreti içerisinde doğumdan sonra sezeryansa 2 gün,normal doğumsa 1 günlük oda ücreti, bebeğin-annenin kontrolü,aşısı vs de varmış. Orda doğum yapanlardan öğrenmiştim,doktora erken olduğu için henüz soramadım:) ben de küvöz gerekirse o fiyata dahil mi onu merak ediyorum aslında.

merhabalar. ben 30 haftalık hamileyim ve doğum için hastane bakıyorum. iki hastane arasındayım biri 1500 tl fiyat verdi diğer 850. şimdi merak ettiğim şu doğumdan sonra bebeğe yapılacak testler doğum ücretine tabi mi yoksa bütün hastaneler bunlar için ücret mi alyor? yoksa kimisi doğum fiyatına dahil ediyor kimisi etmiyor mu? örneğin topuktan kan alınması ücretli mi? bunu sağlık ocagında da yaptırabiliyor muyuz? ya da troid testi falan varmış bunlar ücretli mi oluyor?

Hastane ücreti konusunda bir bilgim yok ama topuktan kan alınması sağlık ocağında da yaptırılabiliniyor canım.

fiyat aldığın hastanelere sor cnm. çünkü paket fiyatı da vermiş olabilirler sana, sadece doğum ücretide vermiş olabilirler.
ayrıntılarını ancak hastaneden alabilirsin yani.
hatta aldığın bu fiyatlara doktor ücretinin dahil olup olmadığını da sor. bazıları sadece doğum fiyatını söyleyip doktor ücretini söylemiyor. sonradan süprizlerle karşılaşma:50:

Arkadaşım özelden mesaj yazmışsın ama ben cevap veremedim , henüz 100 cevap yazmadığım için mesaj hakkım açılmamış :) O nedenle burdan yazıyorum. Ben her halukârda aynı hastanede doğum yapacağım için ne testini nasıl yapıyorlar sormamış sadece bebeğe neler yapılıyor diye sormuştum, 4 ayrı test yapılacağını söylemişti. Pazartesi kontrole gideceğim eğer senin için de uygunsa yani geç kalınmıyorsa detaylı isimlerini sorup yazarım sana burdan...

Arkadaşım özelden mesaj yazmışsın ama ben cevap veremedim , henüz 100 cevap yazmadığım için mesaj hakkım açılmamış :) O nedenle burdan yazıyorum. Ben her halukârda aynı hastanede doğum yapacağım için ne testini nasıl yapıyorlar sormamış sadece bebeğe neler yapılıyor diye sormuştum, 4 ayrı test yapılacağını söylemişti. Pazartesi kontrole gideceğim eğer senin için de uygunsa yani geç kalınmıyorsa detaylı isimlerini sorup yazarım sana burdan...

doğum yaptınız mı merak ettim..

Öncelikle ilgin için teşekkür ederim :)
41. haftamızda ayın 14'ünü 15'ine bağlayan gece yarısı şu nişan denilen akıntı geldi akşamında da biraz bel ağrısı vs olmuştu. Sabah içim rahat etmedi eşim işe giderken takılıp doktora gittim,o da bakıp 2 cm açılma var fakat henüz bebek başını kanala sokmamış suni sancıyla o da olur dedi ve yatışımı yaptım saat 1'de. Fakat gece 11'e kadar çekmediğim sancı kalmadı şiddet açısından, hatta son bir saat doğum sancısı şiddetinde sancım yükseltildi zaten kendi sancılarım da tetiklendiği için iki yandan bastırdık, rahim 7 cm açıldı fakaaat sıpa kendini aşağı vermediği için gecenin 11'inde apar topar sezaryene alındım :S
Sonuç : tatlı bir tosuncuk 50cm 3.750gr
Çıkarılacak sonuç : normal olacağının garantisi olsaydı ben 10 saat daha sancı çekerdim, sezaryenin sonrası bence daha zor. Bugün 4.günüm hala açık kalp ameliyatı geçirmişler gibiyim, kendime bile yetemiyorum. Törenle yatıp merasimle kalkıyorum nerdeyse.
Tabi çok şükür herşey yolunda ve ikimiz de sağlıklıyız, önemli olan da bu :)
Sevgilerimle...

bende özel hastanede konrolum oluyo sordum normal dogum 900 dedıler dogum paketı ama sezeryan 1300 dedıler yınede kafam karsıtı tekrar sormak sıtyorum bıdahakı gıdısımde

Back
X