Bebek Beslenmesi bebeğim 4 aylık doymuyor???

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

sweaty

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2009
3
0
benim minik kızım 4 aylık oldu şimdiye kadar hep anne sütü verdim 6 aya kadar da vermeyi düşünüyordum ama sanki artık doymuyor çünkü uymuyor geceleri 3, 4 saat uyurdu şimdi saat başı uyanıyor devam maması aldımonuda yemiyor ne yapacam bilmiyorum ek gıdalara başlasammı???:bbo:
 
canim bebeginin ihtiyaclarini en iyi sen anlarsin. ac diyorsan ek gidalar icin 4.ayi bitirmesini beklesen daha iyi olur bence. birde simdiye kadar senin sutunle beslendigi icin mamanin tadi hosuna gitmemistir. baska bir marka deneyebilirsin.
benim kizimda 20 gun sadece benim sutumu aldi ama gazinin haricinde de surekli agliyordu ben ac dedikce herkes gazdandir diyordu. hatta doktor bile kilosu normal mama verme dedi.
ama ben sutumden hissediyordum yetmedigini ve doktoran izin almadan 20 gunlukken mamaya basladim. sonra aglamasi hissedilir derecede azalinca herkes gercekten acmis bu cocuk demeye basladi. 2.5 ay kadar hem emzirdim hem mama verdim
gunluk 4 ogun mama veriyordum zamanla azalttim ve 1 hafta oncesine kadar 1 ogun veriyordum mamayi.
yaklasik 5 gundur mamayi kestim doyuyordu.
simdi kizim 5. ayina girdi 2 gundur aksam muhallebi yapiyorum kasikla yediriyorum. ek gidalar 6 ayda basliycam bunu sadece yutma reflexi gelissin diye erken verdim.
biraz uzun oldu ama demek istedigim en iyi sen anlarsin onun dilinden nasil hissediyorsan oyle yap bence
 
benim de oğlum 4 aylık ben de doymadığını hissedince ek besine başladım ne güzel de doydu.meme de veriyorum şimdilik sorun yok sen de dene derim ben
 
aslında şimidiye kadar sadece emdiği için yemeyide bilmiyor:) sağlık ocağına götürdüm hemşire kilosunun ii olduğunu söyledi 6.800 ama yavaş yavaş başlayabilrsin dedi meyve suları çorba suyu verebilrsin, bugün şeftali suyu verdim sevdi bir kaç kaşık yedi aptamil de zorlayınca 20 ml yedi zaten şimdilk günde bir kez versem yetrli olacak sanırım
 
Bebeğin ortalama bir bebeğin 5-6. aylarda olması gereken kiloya yaklaşmış, doymuyor olabilir, senin suçun değil, sütün az olmasa bile normal yani. Doktorunuz da onaylarsa yavaş yavaş ek gıdalara başlayabilir, hem karnı doyar, ikiniz de daha huzurlu olursunuz, hem de farklı gıdaların tadına alışır, sonradan yememezlik etme ihtimali azalır bence.
 
bebeğim 4 buçuk aylık sürekli inler gibi eee diye ses cıkarıp aglıyyo dişten şüphelendim ama bilmiyorum doymuyo olabilir mi ama emince de sütü geri cıkartıyo bi miktar doymasa kusar mı fazlasını cıkarıyo gibi bilmiyorum 3-4 gündür böyle gece aglamalar basladı emziriyorum koyuyorum yerine yarım saat sonra bi daha aglıyo yine emziriyorum koyuyorum 10 dk sonra bidaha ki bi müddet susmuyo içili içili aglıyo almıyo memeyi sakinleşince veriyorum tecrübeli olanlar yardım edin
 
Geceleri uyusun diye emzirirseniz bebeginiz kurulu saat gibi ger saat basi uyanir.baska turlu sakinlestirin.mama takviyesi yapiyorsaniz gece yuklemesi yapin.gazini iyi cikarin mutlaka geğirtin.bir bebek alisirsa araliksiz 8 saat uyuyabilir.bu sizin elinizde.
 
X