Çocuk Hastalıkları Bebegim baş parmağını emiyorrr!!!!

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

azrahira

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Eylül 2009
19
0
Arkadaşlar selamlar..Benim hemen hemen 3 aylık bir kızım var.Özellikle uyandığı zamanlar onu başparmağını dibine kadar ağzına sokmuş emerken buluyorum.Acaba bu ellerini keşfetmesi vs. ile ilgili bir durum mu yoksa ilerde başımıza dert acacak bir durum mu.Fikri olan bu durumu yaşyanlar varsa lütfen bilgi versin...:ecrin_bebek:
 
benimde 11 günlük oğlum var oda acıkınca başparmağını dibine kadar agzına alıp emiyo sizin kızda aç uyanıyo olabilirmi ?
 
bide endişe etmeyin benim görümcem 14 yaşına kadar başparmagını emmiş :))
 
aman aman parmak emmeye alıştrırmayın. bıraktırmak felaket zor oluyor. parmak emmesi, emme ihtiyacı olduğunu gösterir. emzik vermeyi deneyin. emziği bir şekilde vermeyerek bıraktrabilirsiniz ama parmak emmek kolay brakılmıyor.
 
Görümcende damak bozukluğu var mı? Büyük yaşlara kadar giden prmak emmeri ciddi dar damak sorunu yapıyor.
:eek:lmaz:Off kıslar yaw benim kız sadece uyurken emzik alıyor.Diger zamnalarda ben veriyorum o tükürüyor emzigini sürekli olarak.. Bugünlerde yeni bişi daha boş boş dururken hemen parmak agıza gidiyor. Bu kadar küçkü bir çocuğa nasıl bu alışkanlık bıraktırılabilir ki acep?
 
benim kızımda emzik almıyor sadece çok uykusu varsa uyumak amaçlı alıyor
bazen yumrugunu agzına sokmaya çalışıyor ama baş parmagını yakalarsa hiç kaçarı yok emiyor
ben çıkartıyorum elini yine agzında baş edemiyrum artık
 
kızlar bende 11yaşına kadar parmagımı emdim öle bir şiştiki parmagım en sonunda o korkuyla bırakmışım.olumda 3aylık oda baş parmagını emiyo.emzik verdim ama onu 2dk emip eliyle atıp tekrar parmagını emmeye başlıyo.bu arada benim parmak emmekle ilgili bir sorunum olmadı .
 
canım benim oğluşumda 2.5aylık aynı senin bebiş gibi baş parmağını bulunca bırakmıyo bugün dr. gittim söyledim bişey olmaz ellerini keşfediyo dedi opuyorumnanaktansağlıkla büyüt bebeğini
 
haa bu arada canım kızımı söyledim ama bende 10 yaşıma kadar emdim
annemde bıraktırmak için çok uğraştı
o uğraştıkça ben inat ettim bigün uğraşmayı bıraktı kendiliğimden bıraktım
ama bi sıkıntı yaşamadım
parmağımda gayet güzel damak darlıgımda yok
 
Hadi bakalım inşAllah bişi olmaz...Zira benim kız abarttı parmağını emerek uyuyor artık.Önceden uyurken yalancı emizkle uyurdu..
 
valla son ıkı aydır cektıgımıı bı ben bırde Allah bılır bu parmak emme yuzunden. benım kızım suan 4 aylık dogdugunda emzık vermedım ve vermeyıde dusunmuyordum sayet dogumda kayınvalıdem ıkı ay bız de kaldı ora kızım refleks olarak elını agzına goturmeye calısıyordu kayınvalıdemde bulmasına yardım edıyordu (kendı agzını bulamıyordu) hergun emzık verın bu cocuga emzık alın dedıkce ben dıyordum bu cocuk uslu (masallah) ole herseye aglamıyor emzık vermıcem dedıkce artık bana ınadından mı yaptı bılmıuorum cocuga parmagını emmeye alıstırdı ıyıce (gunahınıda cok almıyayyım benım velette emme ıcgudusude yuksek ole olunca cabuk alıstı..) neyse ıkı ayın sonunda evdekı kalabalık gıttı ben yalnız kalınca daha cok farkettmkı benımkız alısmıs gece acıkınca asla aglamıyor kendı parmagını buluyor emıyor ben onun sapırtısına supurtusuna kalkıp emzırıyorum yanı cok zor bı durum. kendımı son ıkı aydır parmagını bıraktırmaya adadım resmen:) eldıven gıydırdım emzık verdım her emdıgını gortdugumde elını cekıp emzık verıyordumemzıgıde alıo fakat canı elını ıstedımı bı elıyle alıyo emnzıgı atıyor dıger bas parmak agza! sınırden olcem artık. sımdıde son bı kac gundur ellerını bısekılde baglıyorum yanı yelegın ıcıne sokarak uyutuyorum kı gecelerı her bebek ghıbı aglasın ve elını unuttsun cunku bu sorunu yasayan kac kısı gorduysem kucukken unuttur yoksa ılerı yaslara kadsar devam eder dedıgı ıcın ben de ugrasıyorum. ama nafılee::KK43: eldıvenler gece sırılsıklam oluo. yellegı bısekılde cıkartıp elını sokuyo bıktım artık ınanın. emzıgı en azından ıkı yasında b ı sekılde unuttururum ama parmak cok zor arkadasım aman unuttır ne yap ne et ben yapamadım ama ugrasıyorum:) unutturmak ıcın fıkrı ve tecrubesı olan varsa yardımcı olsun gercekten zor bı durum. ben en azından takmıs durumdayım. esım bıle dıyo abartıyorsun dıye ama ...ugraslarıma devam edıcem:) sonucu yazarım.
 
benimkide aynı şekilde parmak emiyor. emzik emiyor ama bir ara emziği atıp parmağını elini emiyor. elini ağzından birden çekersem sanki daha çok emecek gibi geliyor. başka şeylerle ilgisini dağıtıp, o ara ellerini ağzından kendi çektiğinde emziği veriyorum. şimdilik böyle.. inşallah alışkanlık yapmaz ..
 
Benimde yeğenim 4-5 yaşına kadar emdi.Artık başparmağı bezdi küçüldü ablam bişeyler sürdü bırakması için.Sonra utanmaya başladıda bıraktı.kaydirigubbakcemile3
 
benim bebeğimde 5 aylık parmağını emmekten ağlamaya fırsat bulamıyor şapur şupur parmak sesiyle uyanıyorum acıktığını anlıyorum emzik vermeyi denedim farklı farklı emzikler aldım yine olmadı artık bende uğraşmıyorum
 
X