Bebek Beslenmesi Bebeğim doyuyor mu?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Cgdmgns55

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2015
9
1
31
35+2 haftalıkken suyumun gelmesiyle erken doğum yaptım
Sezaryanla olduğu için sütüm 3-4 gün sonra geldi ve mamaya kan şekeri düşmesin diye erken başladık size sorum sütüm çok yok yaklaşık 5-6 saat emziriyorum doymuyor gibi sürekli ağlıyor ve meme arıyor böyle olunca mecbur mama takviyesi yapıyorum sütüm kalitesini nasıl arttırırım lütfen yardımcı olurmusunuz ?

Bebeğinizin kilo alımı nasıl
arz talep meselesi olarak düşünün
ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok sütünüz gelir
gece dahil her 2 saatte bir emzirmeniz gerekir
bol su
dereotu
bulgur pilavı
şekersiz incir kompostosu
elma aklıma gelen süt arttırıcılar

Canım ben de yeni doğum yaptım
Doktorum protein ağırlıklı beslenmemi söyledi ve bol su içmemi tavsiye etti ..
Doktorumun önerisi
Et süt çokça çökelik
Kuru baklagil gaz yapar diye çekinme ye dedi valla aşûre yaptık onu yiyorum yemeklerime kimyon atıyorum gazı alıyor sanırım... Yemeklerimi de bol etli yapıyorum 1 haftadır faydalı oldu sanırım

Kirli bezden anlarsın doyum doymadığını
Kaç bez kirletiyor

Bol bol emzir ki sütün gelsin..bebek doysa bile emmek ister,aglamasi cogunlukla acliktan degildir emme refleksi fazla oldugu icin emmek istedigi icin aglar..mamaya yuklenme,emebildigi kadar anne sutu alsin.sende iyi beslen.dereotu cok sut yapar,su ic bol bol..onun disinda serbet,ceviz,pestil su bu hikaye..saglikla buyut bebegini.ha bu arada sutum az yetmiyor dile kosullama beynini,emzirdikce,bebegim doyuyor diye dusun pozitif dusunce sutu artirir,stresten uzak kal..ve bebegin firsat verdikce uyu.faydasini goreceksin.

Bende erken doğum yaptım aynı sebeple sütüm üç gün sonra geldi. Bir kaç kez mama vermek zorunda kaldım.
Süt az olduğu için azar azar geliyodu bebeğim sinirleniyodu bu yüzden acı çeke çeke sağıp verdim hatta aralarda. Lütfen mama veriyosanızda onu doyuracak kadar vermeyin. Bebeği sakinleştirecek kadar içirin sonra emzirmeye başlayın. Bebek göğsünüzü emerek ne kadar uyarırsa o kadar çok sütünüz olur.

Bol bol su için stilltea ler var en basitinden onlardan alıp için. Gaz yapar diye korkmayın mercimek yiyin. Laktamil içebilirsiniz. Bol bol protein alın sıvı gıdalarla beslenin. Ben bu şekilde arttırdım sütümü. Birde emzirmeden önce göğsünüze elinizle masaj yapabilirsiniz yada ılık duşta sütün gelmesini kolaylaştırır.
Hatta bunları yaptıktan sonra o kadar çok sütüm oldu ki göğsüm taş gibi oluyodu. Acı çekiyordum iltihaplanır süt dedi doktorum ve fazla sütü eğey bi sağmak zorunda kaldım.

Bebeğinize verebileceğiniz en güzel şey anne sütü hem emzirmek aranızdaki bağıda güçlendirir. Mamayı bırakıp sütünüzü arttırmayı deneyin.

Ne kadar çok emzirirsen o kadar artar sütün tatlım ilk zamanlar böyle her dkemmek isteyebiliyorlar. Çörekotu yağı süt kalitesini artırır. Bolca et süt su bulgur bi de yeni duydum ki mısır! Mısır sütü coşturuyomuş. Kimi patlamış yiyo kimi haşlayıp. Öyle et falan yiyemezsen dert etme ben sadece bol su içerek bile sütümün çok arttığıminı görmüş insanım. Gece bile uyandıkça ılık su iç. Benim de sütüm geç geldi mama verdim ağlaya zırlaya ama bikaç gün içinde emzirdikçe geldi süt

Sezaryanla olduğu için sütüm 3-4 gün sonra geldi ve mamaya kan şekeri düşmesin diye erken başladık size sorum sütüm çok yok yaklaşık 5-6 saat emziriyorum doymuyor gibi sürekli ağlıyor ve meme arıyor böyle olunca mecbur mama takviyesi yapıyorum sütüm kalitesini nasıl arttırırım lütfen yardımcı olurmusunuz ?

benım yaptıgım hatayı yapmaman adına hemen cevap yazayım dedım.kızım sarılıktan dolayı hastanede yatınca tabı sutum az dıye dayadık mamayı. sonrakı gunler her anne gbı doymadıgını dusunerek hep mama verdım. tabı yanlış dr secmemınde etkısı oldu bunda. bırgun baska doktora gıttım bana dedıkı" sutunu sag bak bakalım ne kadar cıkıyor ona göre takvıye düşünürüz "dedı. ben naptım dınlemedım doktoru. aman zaten az dıye....sen sen ol sutunu sagmadan az geldığını dusunme. bı sağ bakalım bebişine yetecek kadar gelıyordur belkı. 2 saat emzırme sag. eger yetersızse tabıki takvıye yap...

Sağlıklı bir anne sağlıklı beslenirse 'sütüm yetmiyor' gibi bir durum sadece evhamdır.
Sütü arttırıcı en önemli şey su dur. Hangi doktora sorarsan sor 4 lt su iç diyecektir.
Ve bol bol dinlen. Bebek uyuduğu gibi sen de yat. Bırak çamaşırlar bir iki gün beklesin.

Bunu sağlık ocağındaki sorumlu hemşireyle de konuşabilirsin ama bebeğin aylık 500 gr dan az kilo almıyorsa doyuypr demektir.

Ah biz anneler bebeklerimiz hep aç zannediyoruz :)

Bol bol emzirin benimde ilk zamanlar sütum azdı neredeyse bir ay uğraştım zamanla çoğaldı hatta oğlumu görenler sadece anne sütü verdiğim inanmiyolar di o kadar ki tombuldu sizde bolca emzirin her agladiginda emzirin doyup doymadigini bezini kirletmesinden anlarsınız bide zaten bebekler doysada sürekli refleks olarak aranirlar eğer yinede doymuyor diye düşünüyorsanız çok az mamayi biraz fazla suyla hazırlayıp verebilirsiniz ben arada öyle yapıyordum sütü artırmak için bence mercimek ve incir bol süt yapar

Sut cogaltmakta en onemli sey bol emzirmek. Ne zaman dogum yaptiniz, yeni mi bilmiyorum ama ilk gunlerde her 1-3 saatte bir emzirilir. Emzirmek mumkun degilse en az her 3 saatte bir sut sagilir. Vucut sutu arz-talep sistemiyle uretir. Sen ne kadar memeyi uyarirsan vucut o kadar sut yapar. Yoksa vucudun senin bebeginin oldugunu bilip kendi kendine uretmez yani. Emzirmeyen insanlarda bir sure sonra sut yapimi biter. Sik emzirmen veya sagman lazim. Sutu olmayan anne yoktur, bilincsizlikten sutu kendiliginden biten anne vardir. Fazla su tuketimi de cok onemli tabii ki ama emzirmezsen kendi kendine su icmek bir ise yaramaz. Oncelik emzirmek veya sagmakta.

bütün bu faydalı bilgilere şunu eklemek isterim, bebeğinizin mide kapasitesi şu an yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar :) anne sütü en iyisi sabırla emzirmeye devam... kolaylıklar dilerim.

İlk gunler 10 ml fln çıkıyor 1 haftaya 100 ml yi aşıyor 3 saatlik araşarla sağarsan yani sağ diye değil emzirdikçe artacak onu bil diye söylüyorum. Ben kendimde yaşadım bebeğim küvözdeydi sağdım ve artışı gördüm direkt.

Bol bol emzirin benimde ilk zamanlar sütum azdı neredeyse bir ay uğraştım zamanla çoğaldı hatta oğlumu görenler sadece anne sütü verdiğim inanmiyolar di o kadar ki tombuldu sizde bolca emzirin her agladiginda emzirin doyup doymadigini bezini kirletmesinden anlarsınız bide zaten bebekler doysada sürekli refleks olarak aranirlar eğer yinede doymuyor diye düşünüyorsanız çok az mamayi biraz fazla suyla hazırlayıp verebilirsiniz ben arada öyle yapıyordum sütü artırmak için bence mercimek ve incir bol süt yapar

hepsini deniyorum sütüm az da olsa aslında ona yetecek kadar geliyo yani yaklaşık 35/40 ml şuanda bebeğim 37 haftalık sabahtan Akşama kadar meme verdiğimi biliyorum acaba sütün kalitesi mi düşük bilemedim ki

benim 2 hafta oldu ama 100ml henüz göremedim sağma aletini elimden düşürmüyorum emziriyorumda pek bir artış yok

bütün bu faydalı bilgilere şunu eklemek isterim, bebeğinizin mide kapasitesi şu an yaklaşık bir tatlı kaşığı kadar :) anne sütü en iyisi sabırla emzirmeye devam... kolaylıklar dilerim.
Evet ama Açlıktan ağladığını hissediyorum dayanamıyorum mama veriyorum

Canim benim kizim 16 aylik ve hala emziriyor..masallah emmede hic problem yasamadik.surekli rmzirmeni tavsiye ederim.emzirdikcr sutun articaktir.doyup doymadigini bezinden anlayabilirsin.eger bezinde. Cok cis oluyoda bebek doyuyodur.sutun artmasi icin karamelz yani malt icecegi okadar super biseyki ictikten sonra goguslerinn tas gibi sut doldugunu goruceksin.kuru incir ve tahin bunlari mutlaka dene derim.

Evet ama Açlıktan ağladığını hissediyorum dayanamıyorum mama veriyorum
ama annesi iyilik yapıyım derken kötülük yapmayın bebeğinize.
Günde kaç bez değiştiriyosunuz ordan anlarsınız doyup doymadığını.
Bide bebek sadece aç olunca ağlamaz ki belki sizi yanında istiyodur belki gaz sancısı vardır.
Benim bebeğimde böyleydi meğer kokumu istiyormuş yüzüstü göğsüme dayatıp sakinleştirmeye çalışmıştım(başı yana dönük tabiki) bi baktım uyumuş. Koymaya çalıştığımda da uyandı. Yaklaşık 2-3 ay gündüzleri hep bu şekilde uyudu.
Sizde zamanla bebeğinizin ne istediğini anlarsınız evham yapmayın yeter

X