Bebek Beslenmesi bebeğim ek gıdaları doyumluk yemiyor..

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ozlem28

Nirvana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
1.043
89
643
İstanbul
bebeğimin bir hafta sonra 6 ayı dolacak. ek gıdaları pek yemek istemiyor, azcık yediriyorum sonrasında yine mamasını yiyor. 3 saatte bir mama yemek istiyor hala. mamasını her zamanki miktarda hazırlıyorum.sabah 5-6 bebe bisküvisini ıslatacak kadar mama katıyorum onu yediriyorum, ardından kalan mamayıda içiyor. 2 saat sonra meyve püresi veriyorum. onu zorla 3-4 kaşık yiyor yemek istemiyor. bir saat sonra tekrar ağlıyor mamasını içmek istiyor. sebze çorbasındada aynı, biraz yiyor ardından yine mamasını içiyor. 4 saatte bir ana öğün aralardada ara öğün olarak vermek istiyorum artık. meyve püreleri, yoğurt şeklinde. bu alışkanlığını nasıl bozabilirim??

merhaba,
iştahsız bir bebekse bir öğününü ek gıdayla geçiremez.yani doyasıya yemez.gerçi bu bebekten bebeğe farklılık gösterir ama.
Nacizane tavsiyem:
İyice acıktır bebeğini,çok aç olduğu zamanlar yedir ekgıdasını çorbasını ,yoğurdunu ,meyvepüresini ,falan.bak gör o zaman aç olduğu için doymak için yiyecektir ve zamanlada tatlarına alışacaktır inşaalah.

zaten hep açken yediriyorum. ama biraz yiyor bırakıyor, ağlıyor. mamayı görünce bitiriyor hepsini tabi sonra karnı doyuyor, susuyor. meyve pürelerini falan zorla azcık yiyor. sebze çorbasınıda öyle. kendi yemek sularımızdan verince onları beğeniyor. tatsız, tutsuz yapıyoruzya onlara özel oyüzden mi acaba sevmiyor? hazır meyve pürelerini seviyor. onlar gibi haşlayıp rondodan geçiripmi yapsam. ben elma yada armutu cam rendeden geçirip suyunu sıkmadan püre halinde veriyorum.aslında iştahlı bir bebek. bu aralar diş çıkartıyor iştahı azaldı.mamayıda her zamankinden az yiyor. 3 saatte bir mama yiyen bir bebek ek gıdaya geçişte yanlış yapıyorum herhalde. normalde onun 2 saatte bir ana ve ardından ara öğün olarak beslenmesi lazım. ana öğünlerin ardından doymuyosa mama yiyebilir ama bu 3 saatte mama yemeye alışkın o şekilde istiyor hep..

oğluma ek gıdaya ilk başladığımda bende senin gibi ,ona özel yağı, tuzu, baharatı ,salçası ,olmayan çorba yapıyordum ama ne yaptıysam yediremedim.
kendimize yaptığım çorbadan yemekten yerken tattırıyordum onu yiyordu.
sonra anladımki, bebekte olsalar onların da bi damak tadı var tıpkı bizler gibi.
ki ilk defa yemeği tanıyacak olan bir bebeğe tatsız tutsuz bizim bile yiyemeyeceğimiz bir şeyi ondan afiyetle yemesini beklemek hata.(yiyen bebeklere lafım yok tabi,bu bebekten bebeğe değişebilir de)
kendimize yaptığım çorbaları tuzunda ve baharatında biraz cimrilik ederek yaptım o da bizde afiyetle yedik

kızım 7.5 aylık.anne sütüm kesildiği için aptamil 2 devam sütü veriyorum aralarda..gecen hafta ateşlendik biraz rahatsızdık...zorla ilaç vermek zorunda kaldık ağızdan..huysuzlandı yavrum yazık..şuan çok ii maşallah..ama kızım şimdi yemek yemiyor 2-3 kaşık alıyor devamı yok yumuyor ağzını...aptamil vereyim onu lıkır lıkır içiyor maşallah...neden böyle acaba anneler...bir geçiş sürecimi,hastalığın etkisimi,dişlerimizdede kıpırtı yok ama...ne yapmalıyım...

aynen benimkide sanki önceden daha iyi yiyordu. şimdi hiç yemek istemiyor. kaşığıı görünce kapıyor ağzını ama mamasını lıkır lıkır içiyor. iştahı azaldı. bu normalmi, yoksa iştahsız bir bebek olarak devammı edeck bilmiyorum. ek gıdaya alışana kadar böyle yapması normalmi acaba? yeni tadlar olduğu içinmi böyle tepki veriyor??

Büyüyen bebeklerinizde iştahsızlık devam etti mi sonra yediler mi acaba merak ediyorum anneler..

Sizinkiler yine mama yiyormuş . Benim bebeğim mamada istemiyor ek gida da. 2 kaşık sebze presiyle 8 saat duruyor arada beninemiyo ama çok az sutum geliyo. Nolcak böyle bilmiyorum. Mamaları bi türlü sevemedi ek gıdaya geçince rahat ederim dedim onları da sevmedi. 7. Ayın içindeyiz. 2 aydır kilo almiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…