• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim entübeyken verilen parti?

Ben hic takilmazdim. İnsanlarin ben uzgunum diye hayatlarini yasamaktan geri durmalarini beklemek bencillik geliyor, neticede hayat devam ediyor
Aslında bu yönden de düşünüyorum çok haklısın mesela en yakınımda olan eş çevresi ve kendi çevremdeki kişilerden başkası istediğini yapabilir edebilir takılmam ama bu kişiler yapsa ne bilim ya kırıldım üzülürdüm ya

Merhaba hanımlar,
Ben maalesef 4 ay önce 25 haftalık doğum yaptım. Bebeğim 600 gram doğdu. Çok çok zor bir süreçti. Bebeğim 45 gün entübe kaldı, her hastaneye gittiğimde resmen ölümünü bekliyorduk çünkü doktorlar öyle söylüyordu. 45 gün sonunda entübeden çıktı. 95 günde yoğun bakımda kaldı ama şükürler olsun ki 1 aydır yanımda çok iyiyiz :)
Sorum ve derdim şu… Bu dönem öyle zorluydu ki, ağlamadığım bir dakika var mıydı bilmiyorum. Ağır depresyona girmiştim. Kendimi suçluyordum, evden asla çıkmıyordum vs. Eşimin 3 ablası 1 abisi var. Ablalarıyla aram çok iyi. Abisiyle bir sebepten ötürü ben mesafe koymuştum ama ortada bir kavga yok. Neyse konuya gelelim. Ortak bir WhatsApp grubumuz var. Ben doğum yapınca herkes ‘geçmiş olsun’a hastaneye gelmişlerdi. Halim çok kötüydü bebeğim yoğun bakımdaydı tabii ki. Ben doğum yaptıktan 14 GÜN sonra bebeğim ölüm döşeğindeyken ve entübeyken gruba abisi şöyle bir şey yazdı:
‘Okullar açılmadan gelin de bir mangal partisi yapalım.’ Gruptaki herkes ‘ooo geliriz tabii’ ‘etleri hazır et geliyoruz bak’ ‘sana köfte ayırdım’ gibi goygoy şeyler yazdılar. Tabii eşim ve biz gitmedik ve gruba da bir şey yazmadık. Ben aşırı kırıldım ama. Kimse demedi de ; bu çocukların acısı var, bebekleri ölüm döşeğinde, entübe, halleri kötü daha 14 gün oldu gruba nispet yapar gibi böyle mi yazılır’…
Şimdi de bebiş evde iyi ya tabii prematüre olduğumuz için eve almıyoruz kimseyi. Ama 2 günde bir görüntülü arıyorlar eşimi. Çoook özlüyorlarmış yiğenlerini, öyle seviyorlarmış böyle seviyorlarmış… Ben de o arama sırasında içeri geçiyorum hep dayanamıyorum. Bebek iyi olup eve gelince herkes sever tabi… Sonuç olarak sizce ben abartıyor muyum? Çünkü bu olayda hiçbir sorun yokmuş gibi davranmaya devam ediyorlar ve neden soğuk davrandığımı bile anlamıyorlar muhtemelen.
Eşiniz hesap sormuyor mu aradiklarinda

Evet hatırlayabilecek yaştaymışsınız. Benim kızımda 3 yaşındaydı ilerde hatırlayıp üzülecek mi diye merak ediyorum:(
6 yaş civarıydım evde 2.5 yaşında bir kardeşim daha vardı. Babam çalışıyordu. Annem hastanede kardeşimin başındaydı ve biz evde yalnızdık:(

Merhaba hanımlar,
Ben maalesef 4 ay önce 25 haftalık doğum yaptım. Bebeğim 600 gram doğdu. Çok çok zor bir süreçti. Bebeğim 45 gün entübe kaldı, her hastaneye gittiğimde resmen ölümünü bekliyorduk çünkü doktorlar öyle söylüyordu. 45 gün sonunda entübeden çıktı. 95 günde yoğun bakımda kaldı ama şükürler olsun ki 1 aydır yanımda çok iyiyiz :)
Sorum ve derdim şu… Bu dönem öyle zorluydu ki, ağlamadığım bir dakika var mıydı bilmiyorum. Ağır depresyona girmiştim. Kendimi suçluyordum, evden asla çıkmıyordum vs. Eşimin 3 ablası 1 abisi var. Ablalarıyla aram çok iyi. Abisiyle bir sebepten ötürü ben mesafe koymuştum ama ortada bir kavga yok. Neyse konuya gelelim. Ortak bir WhatsApp grubumuz var. Ben doğum yapınca herkes ‘geçmiş olsun’a hastaneye gelmişlerdi. Halim çok kötüydü bebeğim yoğun bakımdaydı tabii ki. Ben doğum yaptıktan 14 GÜN sonra bebeğim ölüm döşeğindeyken ve entübeyken gruba abisi şöyle bir şey yazdı:
‘Okullar açılmadan gelin de bir mangal partisi yapalım.’ Gruptaki herkes ‘ooo geliriz tabii’ ‘etleri hazır et geliyoruz bak’ ‘sana köfte ayırdım’ gibi goygoy şeyler yazdılar. Tabii eşim ve biz gitmedik ve gruba da bir şey yazmadık. Ben aşırı kırıldım ama. Kimse demedi de ; bu çocukların acısı var, bebekleri ölüm döşeğinde, entübe, halleri kötü daha 14 gün oldu gruba nispet yapar gibi böyle mi yazılır’…
Şimdi de bebiş evde iyi ya tabii prematüre olduğumuz için eve almıyoruz kimseyi. Ama 2 günde bir görüntülü arıyorlar eşimi. Çoook özlüyorlarmış yiğenlerini, öyle seviyorlarmış böyle seviyorlarmış… Ben de o arama sırasında içeri geçiyorum hep dayanamıyorum. Bebek iyi olup eve gelince herkes sever tabi… Sonuç olarak sizce ben abartıyor muyum? Çünkü bu olayda hiçbir sorun yokmuş gibi davranmaya devam ediyorlar ve neden soğuk davrandığımı bile anlamıyorlar muhtemelen.
O kadar haklı o kadar haklısın ki. Öncelikle bebeğinle güzel günler görmeni diliyorum inşallah hep sağlıklı ve mutlu bir çocuk olur💞 bu insanlar çok düşüncesiz ince fikirden yoksunlar. Hadi abisi böyle bı salaklık yapmış kız kardeşleri neden olur mu öyle şey dememiş de goygoy yapmışlar hiç mi vicdanları yok merak ediyorum. Benim bebeğim de 15 gün rotadan dolayı hastanede yattı şu an iyi çok şükür 6 aylık olduk binlerce şükür ve o süreçte öğrendim ki (2 ay önce öğrendim) eşim annesine bes hesabı açmış ben çocuğumun derdinde hastanede bebeğimle dururken onlar bu şekilde bir şey yapmışlar inanilmaz zoruma gitti. Sonra hastaneden çıktığımız gün daha o gün eşim abisi ve annesi mutfakta kahkahalarla oturup konuşup çay muhabbeti yaptılar ben odada içeride bebeğimle ilgilendim çok hasta olduğu için daha toparlanamamıştı bile zaten hastanede yapayalnız kalmıştım eve geldim yine yalnız kaldım. Benim tüm bunlar çok zoruma gitti sindiremedim hala da aklıma geldikçe çok sinirleniyorum hepsine hele ki senin o şekilde bir zorluk yaşayıp insanlardan böyle düşüncesizlik aptallık görmüş olman, eminim çok çok zor. Eşinle bu durumu hiç paylaştın ki sana destek oluyor mu? İnşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz rezil ötesi bir durum

Merhaba hanımlar,
Ben asla içimde tutamayıp derdim yeğenimi çok seviyorum dediği anda “o yüzden entübeyken mangal partisi verdiniz” diye.
Sustukça koleksiyona bir yenisi daha eklenir unutmayın.

Olması gereken bu şekilde evet… Maalesef bizim için yapılmadı. Hatta gruptaki herkes tabii geliriz yazdı bir tane büyük ablası hiçbir şey yazmadı. Gitmiş ablasını telefonla aramış herkes geliriz yazdı sen bir şey yazmadın bekliyorum bak kırılırım gibisinden. Ablası öyle mecbur gittim dedi. O grupta mesajları ve ben eşimde görüyorduk ama bizi aramadı. Sonuçta bebeğimizden ötürü gelmeyeceğimizi biliyordu ve zaten öncesinde aramızda soğuktu…
Öncesinde aranız zaten sogukmus bu sizin son cümleniz
Yani eşinizin abisine o gün öyle yaptığı için ozel bı tavrı yok.
Esınız bence durumu sizin kadar ciddiye almamis

Geçmiş olsun, sağlıkla kavuşmuşsunuz bebeğinize. İnsanlar garip bir şekilde yeni doğan, yaşına basmadan veya anne karnında ölen veya hastalanan bebeklere daha duyarsız oluyor. Çoğu kez anne babalar bile o kadar üzülmüyor, neden bilmiyorum. Tabii lafım meclisten dışarı, sizin için kesinlikle söylemiyorum. Mesela yenidoğan çetesi çok büyük bir sağlık ihmaliydi ama bazı bebeklerin ailesi bile davaya gelmeye tenezzül etmemişlerdi. Kayınaileniz kesinlikle terbiyesizlik etmiş ama bu zamana kadar bir şey dememişsiniz. Elbette bir gün sırası gelir, sakin bir şekilde lafınızı sokun.
O zaman duygusal yoğunluğunuzda azalmış olur, daha iyi olur.

Aslında bu yönden de düşünüyorum çok haklısın mesela en yakınımda olan eş çevresi ve kendi çevremdeki kişilerden başkası istediğini yapabilir edebilir takılmam ama bu kişiler yapsa ne bilim ya kırıldım üzülürdüm ya
Ben hic takilmazdim dedigim gibi, kimseye de bu hassasiyeti gosteremem, hayat yetwrince kisa

Ben olsaydım watsapp grubunda o mesajları görünce ağızlarının payını verip gruptanda çıkardım. Mangal yapmaya gidebilirler cenaze evinde bile olsa elbet hepimiz yiyip içiyoruz ama burdaki mesele o mangal organizasyonunu yapmalarından ziyade grupta konuşma şekilleri, sizin içinde bulunduğunuz durumu hiç düşünmemeleri.. ha mangal yapmasalarda ölmezlerdi mesela görümcem hastanede yatarken kaynımla eltim mangala gidelim dediler eşimde tmm dedi ama ben kabul etmedim o hastanedeyken olmaz sonrasında yaparız diyip iptal etmiştim sizinkilerden de hiç mi bi akıllı çıkıpta yeğenimiz hastanedeyken yapmayalım sonraya kalsın diyemedi.

Benim yigenimde 900 gr doğdu, yoğun bakımda iken annesi diğer odaların süslemelerine insanların sevincine bakıp üzülmesin diye gidip alışveriş yapıp odasını süsledim doğum hediyesini ayarladım ki açıkçası bizde yiğenimin o hastaneden çıkabileceğini hiç sanmıyorduk.
Eve çıktıklarında moralleri haliyle bozuktu elbette bizimde bozuktu ancak birilerinin sağlam durması gerekiyordu mecburen bize düştü.
Kafalarını dağıtmak için yemeğede çıkardık, parkta bahçede bol bol yürüşe vs de çıkardık amacımız onların üzerinden biraz olsun bu korkuyu atıp rahatlayarak beklemelerini sağlamaktı.
Belki eş ailenizde bu amaçla yapmıştır ama siz haklı olarak farklı algılamışta olabilirsiniz.
Aksi durumda bir insanın yeğeni orda öyle yatarken mangal partisi yapabilmesi için şuursuz falan olması lazım.
Sizin yaptığınız şey iyi niyetli ve bu süreçte kardeşiniz ve eşini yakınınızda tutmuşsunuz.

Bu tür konularda her ihtimali ayrıntılı düşünen biri olarak bana hiç iyi niyetli gelmediler. Allah korusun benim kardeşimin başına böyle bir şey gelse ve onlar için bir etkinlik düzenlemek istesem, ilk önce hastaneye gider onları davet ederim. Gelmeyecek olurlarsa da iptal ederim. Konu sahibi büyük ablaları gruba yazmayınca özellikle arayıp davet ettiler yazmış, kendilerini arayan olmamış. İyi niyetle onlar gelmez zaten diye düşünüp aramamış desek gruptan da yazmazlardı. Tamamen art niyetli geldi bana.

Sonuç olarak sizce ben abartıyor muyum? Çünkü bu olayda hiçbir sorun yokmuş gibi davranmaya devam ediyorlar ve neden soğuk davrandığımı bile anlamıyorlar muhtemelen.
Öncelikle bebeğinize sağlıklı uzun ömürler dilerim 🧿🙏

Bence abartmıyorsunuz, bunu yapan arkadaş grubunuz olsa belki bir nebze anlaşılır ama abi abla gibi ailem dediğimiz kişilerin duyarlı olması gerekir, hayatlarını size göre yaşamak zorunda olmayabilirler, herkes için öyle ya da böyle yaşam devam eder zira kimse kendisinin yaşamadığı duygu için empati yapmıyor artık, fakat göze sokarak yapmayabilirlerdi.

Bebeğiniz entübeyken mecaliniz yokmuş kimseye bir şey söyleyememişsiniz ama bence artık neden soğuk olduğunuzu söyleyebilirsiniz, hak verirler vermezler o onların sorunu, en azından siz bugüne kadar içinizde tuttuğunuz kırgınlığı dışa vurmuş olursunuz.

Son düzenleme:
Benim yigenimde 900 gr doğdu, yoğun bakımda iken annesi diğer odaların süslemelerine insanların sevincine bakıp üzülmesin diye gidip alışveriş yapıp odasını süsledim doğum hediyesini ayarladım ki açıkçası bizde yiğenimin o hastaneden çıkabileceğini hiç sanmıyorduk.
Eve çıktıklarında moralleri haliyle bozuktu elbette bizimde bozuktu ancak birilerinin sağlam durması gerekiyordu mecburen bize düştü.
Kafalarını dağıtmak için yemeğede çıkardık, parkta bahçede bol bol yürüşe vs de çıkardık amacımız onların üzerinden biraz olsun bu korkuyu atıp rahatlayarak beklemelerini sağlamaktı.
Belki eş ailenizde bu amaçla yapmıştır ama siz haklı olarak farklı algılamışta olabilirsiniz.
Aksi durumda bir insanın yeğeni orda öyle yatarken mangal partisi yapabilmesi için şuursuz falan olması lazım.
Yeğeniniz kurtuldu mu?

Ben de çok gücenirdim, ağırıma giderdi. Lohusalıkta bile böylesi bir organizasyon garip kaçabilir, sizin için ise çok çok kırılgan ve hassas bir dönemmiş. İlla toplanıp mangal yapacaklarsa bile bunun sizin de olduğunuz grupta konuşulmasının lüzumu yoktu, üstelik ne kadar sıkıntılı bir süreçten geçtiğiniz, ne kadar bitkin ve yaralı olduğunuz herkesçe biliniyordu. Eşiniz de sizinle hemfikirmiş ve arkanızda duruyormuş anladığım kadarıyla. Buna çok sevindim. Hiç değilse hissettiklerinizde yalnız değilsiniz.

ben tepkilerin pasif agresif şekilde verilmesine karşıyım. yani insan bir şeye kırıldığında-ki sizin durumunuzda son derece haklı bir kırılma-dan dan söylemesi lazım ki karşıdaki anlasın. çünkü maalesef çoğu insan incelikten, anlayıştan bihaber. entübe halde olan sizin bebeğinizse onların da canı, yeğeni, torunu. böyle duyarsız olmayı aklım almıyor. iki laf etmesi gerekirdi zamanında eşinizin. şimdi üstünden zaman geçtikten sonra anlamsız kalacak sitem ama yeri geldiğinde iki laf edebilirsiniz gene de içinizde kalmasın.

Evet hatırlayabilecek yaştaymışsınız. Benim kızımda 3 yaşındaydı ilerde hatırlayıp üzülecek mi diye merak ediyorum:(
Belli belirsiz şeyleri hatırlayabilir. Her şeyi hatırlamaz merak etmeyin. Sizin bebeğiniz inşallah sağlıklıdır😕

Merhaba hanımlar,
Bir prematüre annesi olarak yazıyorum DEFOLSUNLAR o acıyı yaşamayan bilemez . Yaşayan bile anlayamaz çünkü herkesin durumu farklı bakın ben 1260 Gr çocuk doğurdum 35 gün küvezde kaldı 1 operasyon geçirdi ve şuan sizin durumunuzu anlayamaö çünkü evladınız çok çok minik doğmuş acınızı tahmin edebilirim böylesi zor bir durumda mangal partisi yapanlar size saygısızlık etmiş . Çok haklısınız hisleriniz çok doğru abartmıyorsunyz geçmiş olsun yavrumuza bir ömür sağlık diliyorum sizi de kucaklıyorum

ates düştüğü yeri yakiyor. onlar surecin cok disinda kalmislar
gruptan konusmalari ayilik ama senin bebegin 4 ay hastanede kalmis o surecte eglenebilirler, ailecek bulusup mangal yapabilirler
mangal partisi dedigin sanki balonlu eglenceli birsey degil ki ailenin oldugu bir mangal
yaz bitmeden de toplasip yapmak istemislerdir.
ben boyle seylere takilmam
ates düştüğü yeri yakiyor.
siz de ileride belki gorumcenizin esi hastanede uzun sure yatsa belki cocugunuza dogumgunu partisi yapacaksiniz onlar alınacaklar. kimse kimsenin acısına yeteri kadar ilgi duymuyor sonucta.
yakin gecmiste arkadasimin babaannesi öldü. ramazan ayiydi. bayraminda dudak dolgusu yaptirmis.
ayni arkadasimin amcasi da cok genc yasta öldü hemen annesinin peşisıra . 7 gun evde dua vs oldu iki hafta sonra bir yegeninin cocugunun dogumgunu oldu mekan tutmuslar onceden iptal de etmediler tum aile uyeleri gitti gulerek foto cekindi, bjr sure sonra da kirki cikti yine dualar...
böyle yani kimse kimsenin acisini yeterince anlayamaz. ah vah tüh dese bile ne kadar samimi olabilir. gelince, konuşunca üzülür, yolda üzülür sonra dizisini acar hayatina bakar.
bosuna beklenti icine girmeyin.
ama madem icinizde kalacak ve madem sevmiyorsunuz bir daha resim istediklerinde gruptan
ustteki mangal mesajini alintila
"hastanedeyken unutup mangal partisi veriyordunuz simdi niyeyse kiymete bindi cocugum. bu ikiyuzluluge dayanamadigim icin cikiyorum gruptan hadi selametle" yaz
telefonu da kapat ulaşamasin o an arayanlar :)
icin sogur

Back
X