Merhaba hanımlar,
Ben maalesef 4 ay önce 25 haftalık doğum yaptım. Bebeğim 600 gram doğdu. Çok çok zor bir süreçti. Bebeğim 45 gün entübe kaldı, her hastaneye gittiğimde resmen ölümünü bekliyorduk çünkü doktorlar öyle söylüyordu. 45 gün sonunda entübeden çıktı. 95 günde yoğun bakımda kaldı ama şükürler olsun ki 1 aydır yanımda çok iyiyiz :)
Sorum ve derdim şu… Bu dönem öyle zorluydu ki, ağlamadığım bir dakika var mıydı bilmiyorum. Ağır depresyona girmiştim. Kendimi suçluyordum, evden asla çıkmıyordum vs. Eşimin 3 ablası 1 abisi var. Ablalarıyla aram çok iyi. Abisiyle bir sebepten ötürü ben mesafe koymuştum ama ortada bir kavga yok. Neyse konuya gelelim. Ortak bir WhatsApp grubumuz var. Ben doğum yapınca herkes ‘geçmiş olsun’a hastaneye gelmişlerdi. Halim çok kötüydü bebeğim yoğun bakımdaydı tabii ki. Ben doğum yaptıktan 14 GÜN sonra bebeğim ölüm döşeğindeyken ve entübeyken gruba abisi şöyle bir şey yazdı:
‘Okullar açılmadan gelin de bir mangal partisi yapalım.’ Gruptaki herkes ‘ooo geliriz tabii’ ‘etleri hazır et geliyoruz bak’ ‘sana köfte ayırdım’ gibi goygoy şeyler yazdılar. Tabii eşim ve biz gitmedik ve gruba da bir şey yazmadık. Ben aşırı kırıldım ama. Kimse demedi de ; bu çocukların acısı var, bebekleri ölüm döşeğinde, entübe, halleri kötü daha 14 gün oldu gruba nispet yapar gibi böyle mi yazılır’…
Şimdi de bebiş evde iyi ya tabii prematüre olduğumuz için eve almıyoruz kimseyi. Ama 2 günde bir görüntülü arıyorlar eşimi. Çoook özlüyorlarmış yiğenlerini, öyle seviyorlarmış böyle seviyorlarmış… Ben de o arama sırasında içeri geçiyorum hep dayanamıyorum. Bebek iyi olup eve gelince herkes sever tabi… Sonuç olarak sizce ben abartıyor muyum? Çünkü bu olayda hiçbir sorun yokmuş gibi davranmaya devam ediyorlar ve neden soğuk davrandığımı bile anlamıyorlar muhtemelen.
Hayat bazen çok acımasız, yetişkin biri de olsa bebekte olsa 14 günlük bir zamanda böyle bişey düşünmeleri çok şuursuzca olmuş. Kesinlikle katılıyorum bunlar bide eş tarafından birinci derece yakınları.
Ben olsaydım direk o yazıyı görünce gruptan ayrılırdım eşimle. Yada eşimden bağımsız o grupta bulunmak istemezdim. Bence bu yeterli bir cevap olurdu hepsine.
Birde şunu söylemeliyim,
Tabi ki çok zor süreç herkes kendi yaşadığını bilir. Başkalarından anlayış beklemek yanlış.. herkes bir değil fakat , Hayat ne olursa olsun devam etmek zorunda ediyorda.. biz 8 ay önce bir kayıp yaşadık eşimin babası vefat etti.
Biz davetlere de gittik, dışarı da çıktık gezdikte. Mecburuz çünkü hayata tutunmaya psikolojik olarak onu o karanlık kuyudan çıkarmak için depresiyondan çıkarmak için çok mücadele ettim hala ediyorum. Çok şanslısınız şükür allaha bebeğiniz hayatta çok zor bi durum atlatmış belli ki. Kırılmışsınız çokta haklısınız. Belki ikisini kıyas yapmam sana tuhaf gelebilir sonuçta sen anne olmuşsun ve ilk defa başına böyle bir olay geliyor korkuyla beklemek nedir bizde babamızdan biliyoruz işte..
Mesela eşim her paylaşım yapana şuan gıcık kapıyor bak babam öldü o oraya gitmiş ,bak babam hastanede okadar yattı bunlar içmeye gitmiş.... bak babam artık yok toprağın altınsa bu müzik dinliyor zart zurt ....takıntı haline geldi. Olmaması gereken şeyler bunlar. İnsanlar hayatını yaşamak zorunda ve biz kısıtlayamayız kimsenin hayatından sorumlı değiliz.
Babamız hastaydı ve evimize bir bomba düşmüştü kanser olduğunu duyduğumuzda. Tam 2 sene biz neler çektik. 2 ,5 senedir ağlıyoruz tad yok tuz yok huzur yok. Biyere kadar... herşey biyere kadar.
Bu sizin için de geçerli. Bişeyi ya söylersin yada söylemezsin. Ama içinde tutup bir kin kırılganlık sürdürme bu insanı hasta eder.. ve daha da kötüsü içinde biriktikce kaldıkça dile getirmedikce bi anda patlak verir.. biliyormusun insan kırıldığı zaman yada öfkelendiği zaman o insanın gönlüne yük olur, birgün taşıyamazsın artık. Biz çok şey yaşadık gördük ben burda böyle yazıyorum ama bu ne sallıyor yazıyor bana diyebilirsin .. çünkü sende kendine göre çok zor şey yaşamışsın.
Sonsuz saygım var sana , bikere güçlüsün bu durumlardan bebeğinle şükür sağ salım savaştan çıkmışsınız rabbim sağlıklı ömür versin..

Ne yapacağına, kime nasıl davranacağına sen karar vereceksin. Bu süreçte kim nasıl ne şekilde yanında oldu tartıp biçeceksin.. isterlerse küssünler başkalarını düşünmeyi bıraktığında çok daha mutlu olcaksın. En önemlisi de hayatta beklentiyi minimumda tutmak

Baban da olsa çok bişey beklemiceksin hayatta...