Gaz Problemi Bebeğim kakasını yapamıyor gaz şikayeti fazla

melek_123t

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
37
7
1
27
Merhaba 46 günlük bebeğim var kakasını yapamiyor kabizda degil aslında yapınca cıvık yapıyor kaleidon damla kullanip memnun kalan var mi aranizda ya da başka onerisi olan çok caresizim

Bende aynı konudan muzdaribim , 3 aylık bebeğim 5-6 günde bir yapıyor , en son çocuk cerrahına gittik , zamanla düzelecek dedi , çocuk doktorumuz turbiotik damla verdi onu kullanıyoruz şükür gaz çıkarıyor en azından , damlayı ne zamandır kullanıyorsun ? Sadece anne sütü mü alıyor

Bizim bebekte 5-6 günde bir yapiyor hatta 4 kerede lavman yapıldı 10 güne kadar normal diyor doktor ama çocuğum hic rahat edemiyor kakayi yaptiktan sonra 2 gün iyi oluyo sonra aynı damlayı kullanmadim bi yakinimdada ayni sorun var o kullanmis ve yapmaya başlamış siz damladan memnun musunuz

Evde anakucağı varsa sabah beslenmesinden sonra yarım saat anakucağına bırakın kaka yapmasını kolaylaştırıyor
Bebeğimde çok işe yaradı

Ben bizim damladan gaz konusunda memnunum dediğiniz gibi kaka yapmayınca huzursuz oluyor , zamanla düzelecek diyorlar bol bol karnına ayaklarına masaj yapıyorum

Anne sütü günde 1 kerede mama veriyorum
O zaman suyunuzu biraz bol tüketin günde 3 litre. Sütünüzün sulanması açısından. Ön süt sulu olur sonrası yağlı gelir normalde. Belki bundan dolayı da kabızlık olmuş olabilir.
Bir de zaten yenidoğan bebeklerde 9-10 güne kadar normal kabul ediliyor ama sağlık ocağı bi keresinde bana makatını uyarın demişti. Verilen fitillerin de mantığı bu zaten. Oğlum bir kere kabız olmuştu fitil vermişlerdi. 3.dakikasında fitille beraber yaptı kakasını.
Bize ateş ölçerin ucuyla uyarın demişlerdi ama ben hiç denememiştim.Benzer şeyle deneyin isterseniz.

Merhaba 46 günlük bebeğim var kakasını yapamiyor kabizda degil aslında yapınca cıvık yapıyor kaleidon damla kullanip memnun kalan var mi aranizda ya da başka onerisi olan çok caresizim
Emziriyorsanız biraz sütünüzü sapıp zeytinyağı koyun ya da mama veriyorsanız mamaya koyun çok işe yarıyor doktor demişti

Yok o nasıl oluyor duymadım hiç
Önce sıcak suyun içine oturtun bebişinizi 10 dk falan bekleyin çıkartıp bir masaj yağı ile I love you masajı yapın karnına 5-10 dk sonra bu tutuş ile bekleyin 5 dk. Bizimki genelde ilk dk yapıyor. Hergün hergün zor bir rutin ama mecbur yapmayınca daha zor anlar yaşatacağı için

Daha da yapamadı ağlayıp krize girdiğinde susturamıyorsam kıvranıp duruyorsa kulak pamuğunu zeytinyağına bandırıp popo deliğini uyarıyorum. Ama çok zorda kalmadıkça önermem çünkü alışkanlık oluyormuş.

Ek olarak hergün zeytinyağı içiriyorum bir çay kaşığı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…